• radimisko
    Každý z nejznámějších hrdinů (a padouchů v druhé knížce) z prvních tří epizod ságy Star Wars má vlastní příběh. Některé jsou jako zajímavé scény, které byly vystřiženy z filmu. Jiné přidávají působivé momenty ze zákulisí hlavního dění. Ale najdou se i takové, které vyvolají dojem zbytečnosti, jako bychom je už znali odjinud. Hrdinové obstojí, ale Padouchové tentokrát baví více.
  • radimisko
    Dokonale promyšlené spiknutí, které vyzkouší, jak pevný je vztah mezi netopýřím mužem a kočičí ženou, běží už od začátku. A to v hodně svižném tempu, stejně jako děj vyloženě natřískaný akcí i překvapením. Batman: Rychle a zběsile! Scenárista James Tynion IV dobře ví, jak šlápnout na plyn.
  • radimisko
    Každý z nejznámějších hrdinů (a padouchů v druhé knížce) z prvních tří epizod ságy Star Wars má vlastní příběh. Některé jsou jako zajímavé scény, které byly vystřiženy z filmu. Jiné přidávají působivé momenty ze zákulisí hlavního dění. Ale najdou se i takové, které vyvolají dojem zbytečnosti, jako bychom je už znali odjinud. Hrdinové obstojí, ale Padouchové tentokrát baví více.
  • radimisko
    radimisko19.12.2023 09:40Batman: Vánoce
    Grafický román Vánoce na první pohled zaujme výraznou výtvarnou podobou. Temný rytíř je zvláště nesmiřitelný a vidí všechno černě. Z hutné atmosféry dlouho mrazí u srdce, ale nakonec i zahřeje.
  • radimisko
    radimisko16.12.2023 21:51Avengers #10: Lovci mrtvých
    Akční souboje střídají dramatické scény (ne)přátelství mezi členy týmu. Napjaté vztahy mezi Avengers mají stejně velký prostor jako mocné rány pěstí.
  • radimisko
    Scenárista Nick Spencer perfektně vystihuje to nejlepší ze Spideyho příběhů: údernou akci propletenou vtipnými hláškami dělí jen jako pavučina tenká hranice od těžké životní tragédie. Neštěstí se přitom ne(do)týká pouze titulního hrdiny. Z některých výjevů jde mráz po zádech, přestože zůstávají v mezích přístupnosti. Štvanice, díl druhý, je zábavně akční komiks s ambiciózní zápletkou.
  • radimisko
    radimisko3.10.2023 15:22Láska ve střihu cosplaye #02
    Láska ve střihu cosplaye pokračuje v příběhu, kde se na první pohled nic moc neděje. Ale když se začtete, je to jedna velká a skvělá komedie o dospívání. Kromě vtipných trapasů čekejte nahlédnutí do zákulisí cosplaye.
  • radimisko
    radimisko6.9.2023 18:16Čingischán
    Autoři komiksu vzali práci vážně a vyšli z historických pramenů. Na scénáři se dokonce podílela výzkumná pracovnice Oxfordské univerzity a kresby jsou inspirované třeba i starými fotkami kočovných pastevců. Nakonec nechybí ani několik stran historických informací a ilustrací. Na dobrodružný komiks je příběh příliš útržkovitý, ale jako bohatě ilustrovaná encyklopedie části Čingischánova života se to povedlo.
  • radimisko
    radimisko27.8.2023 16:17Lobo se (z)vrací!
    S Lobem je to většinou strašně jednoduché. Buď vám vůbec nesedne. Nebo ho berete jako heavy metalový humor se vším všudy, se všemi klady i zápory. Mini série Lobo se (z)vrací patří k nejslavnějším příběhům. Má brutálně jednoduchou zápletku a stejně brutálně rozjetou kresbu. Obojí prošpikované černo humornou palbou... ale tak zábavné jako Kostěj nesmrtelný, Lobo spoutaný nebo Lobo vs. Hitman to prostě není.
  • radimisko
    radimisko25.8.2023 10:06Swamp Thing - Bažináč #01
    Swamp Thing - Bažináč kombinuje kouzlo klasických béčkových hororů s akcí a postmoderním přístupem, který tolik proslavil Sandmana od Neila Gaimana. Hlavní hrdina řeší frankensteinovský komplex, utápí se v těžké depresi a na chvíli zarůstá do bažiny - dokonce začne plodit i nějakou zeleninu... a do toho se okrajově objeví superhrdinský tým JLA. Alan Moore se prostě vyzná. Kresba Johna Bissetta je detailní a v černobílém provedení (v 1. vydání) se z ní místy stává změť avantgardních čar. Hostující kreslíř Shawn McManus zaujme příjemně odlehčeným, lehce karikujícím stylem.
  • radimisko
    radimisko25.8.2023 09:50Watchmen - Strážci
    Alan Moore rozehrál vysokou hru o přežití bývalých maskovaných dobrodruhů a zároveň o další existenci celého lidstva. Příběh má filozofický přesah a jeho závěr je stejně logický jako překvapivý a tragický.
  • radimisko
    radimisko25.8.2023 09:39V jako Vendeta
    Alan Moore se umně pouští do politického podobenství a varuje před zbavováním se odpovědnosti. Dělá to neokázale, bez velkého patosu a atraktivně komiksově. V jako Vendeta je mnohovrstevnatý příběh s překvapivými zvraty a tajuplným hrdinou. Kresba Davida Lloyda, který se podílel i na námětu, je z dnešního pohledu tradičně fádní. Neoslní dynamikou ani barevností. Ale velmi dobře navozuje pochmurnou atmosféru depresivního příběhu.
  • radimisko
    radimisko23.8.2023 09:37Gon #1
    Mini dinosaurus Gon přistupuje ke všemu, na co narazí, s neměnným kamenným výrazem a ten si uchovává i ve chvílích, kdy provádí dost neuvěřitelné a legrační věci. Jeho příhody jsou proto trochu drama a hodně komedie - místy vyloženě bláznivá.
  • radimisko
    Akční dobrodružství prošpikované odkazy na filmovou sérii s Iron Manem se zaměřuje na roboty, androidy a umělou inteligenci marvelovského universa. Může potěšit zkušené i začínající fanoušky Tonyho Starka.
  • radimisko
    V příběhu, který byste čekali spíše od Strážců galaxie, kouzel zbavený Doctor Strange sbírá mimozemské magické artefakty a pomalu se zase staví na vlastní nohy. Scenárista Mark Waid sestavil děj z jednotlivých epizod, takže to celkem slušně odsýpá.
  • radimisko
    Spider-Man a Wolverine se sejdou v baru. To není vtip, ale začátek nové pětidílné komiksové mini série. Příběh je akční a pěkně nakreslený. Pestrobarevná kresba je skoro stejně zajímavá jako herní bonusy.
  • radimisko
    radimisko14.8.2023 23:23Lucky Luke: Koleje v prérii
    Stejně jako Asterix je Lucky Luke jednou z nejznámějších evropských komiksových sérií. Tím podobnost nekončí. Většinu dobrodružství muže, který je rychlejší než jeho stín, napsal Asterixův duchovní otec René Goscinny. Tím pádem mají příběhy stejný smysl pro humor a všechno se bere s nadsázkou. Veselým vtípkům dokonale sedí jednoduchá a přitom propracovaná kresba ilustrátora Morrise, který Lucky Luka vymyslel - a proslavil se také kreslením Goscinnyho Asterixe.
  • radimisko
    radimisko11.8.2023 10:26Thorgal #24-29: Barbar
    Scenárista Jean van Hamme má bohatou představivost a vzrušující nápady. Ilustrátor Grzegorz Rosiński vyměnil v závěru tužku za štětec a okouzlující kresba díky tomu získala nový rozměr. Thorgal je zlatá komiksová klasika pro všechny fanoušky dobrodružství.
  • radimisko
    radimisko9.8.2023 10:22Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Když se evropští komiksoví tvůrci pustí do sci-fi, před čtenáři se otevírají fantastické světy plné velkolepých dobrodružství. Orbital chvílemi připomíná Star Trek, někdy dokonce i Vetřelce. Ve strhující sérii se dramatické politické pletichy střídají se vzrušující akcí.
  • radimisko
    radimisko8.8.2023 14:42Immortal Hulk #03: Hulk v pekle
    Hutná sága o superhrdinské nesmrtelnosti pokračuje existenciálním rozjímáním. Scenárista Al Ewing střídá hluboké myšlenky s dunivou akcí. Jeho nejlepší nápad přitom spočívá v tom, že Hulk a všichni ostatní „příbuzní” zeleného obra nejsou pouhým výsledkem ne/povedeného experimentu. Do jejich zrodu zasáhla vyšší zlá moc, která otevřela tajuplné zelené dveře, a teprve se ukáže, proč.
  • radimisko
    radimisko30.7.2023 10:50Flashpoint
    Zábava, napětí, akce a mnohovesmír alternativních nápadů. Co chtít víc?
  • radimisko
    Velkolepé dobrodružství postupně přerůstá do ještě epičtější ságy. Na to je scenárista Jason Aaron mistr. V jeho sérii s Avengers se zároveň proplétá několik linií příběhu a každá vyvolává stejně naléhavý pocit důležitosti. Sotva si hlavní hrdinové oddychnou, je jasné, že o pár stránek dál budou mít zase plné ruce práce. Název sice odkazuje na komiksovou událost Hulk proti světu, ale tentokrát se to vyvíjí jinak.
  • radimisko
    Stejně jako předchozí příběhy není ani velké finále prostoduchým čtením, které by se dalo popsat slovy: padouch přede mnou, batarang letí zleva, pravačka tvrdě dopadá zprava. Dech beroucí závěr vyjímečně povedené a stejně ambiciózní série.
  • radimisko
    Příběh Potopte Atlantidu! je tak velkolepý, jak jen si můžeme od pořádného superhrdinského eposu přát. Dojde i na intriky vysoké státnické politiky, ale scenárista Rob Williams (Liga spravedlnosti versus Sebevražedný oddíl) dává před vyjednáváním přednost akci. To vyhovuje kreslířům José Luísovi a Joe Bennettovi,, kteří se postarali o patřičně dramatické výrazy, postoje i gesta. 3,5*
  • radimisko
    radimisko22.6.2023 09:18Superman: V každé roční době
    Superman v každé roční době je skrz naskrz načichlý idylickou atmosférou a idealismem titulního hrdiny. Přitom má hloubku. Clark dospívá v Muže z oceli se všemi problémy, co k tomu patří. Jeho dobrodružství připomíná staré kreslené seriály, ale ani na chvíli nepřestává být aktuální. Další legenda DC je vynikající klasický komiks, žádné veselé obrázkové čtení.
  • radimisko
    radimisko22.6.2023 09:16Nejtemnější noc
    Superhrdinové jsou proslulí tím, že vstávají z mrtvých častěji než kdejaká zombie. Tahle myšlenka je dotažená takřka k dokonalosti ve velkolepé komiksové knize Nejtemnější noc. V jednom z legendárních příběhů vydavatelství DC se hrdinové i zlosyni vydrápou z hrobů, aby zničili život v celém vesmíru. Každá akční scéna je větší než předchozí a dohromady tvoří epickou komiksovou bitvu kosmických rozměrů. Nechte se převálcovat!
  • radimisko
    Skvěle promyšlená komiksová sága Toma Kinga (Batman/Flash: Odznak, Vision) graduje do vysokých obrátek. A to i přesto, že hlavní hrdina tráví celou knihu stranou a ve společnosti Catwoman hledá ztracené sebevědomí. A to ve výtvarném provedení Claye Manna vypadá zvlášť úchvatně. První díl Baneova města je strhující drama a zároveň superhrdinská love story.
  • radimisko
    radimisko21.6.2023 09:27Batman #11: Pád a padlí
    Prvních dvacet stránek komiksové knížky Pád a padlí vypadá jako výjevy z akční plošinovky, ve které hrdina prochází zástupy protivníků jako rozžhavený batarang měkkým máslem. Zdá se, že Batmana nic nezastaví. Jenže vše je jen součástí mnohem složitějšího spiknutí. Scenárista Tom King pokračuje v sáze, během níž přichází hlavní hrdina dokonce o své nejbližší spojence. Naštěstí víme, že noc bývá nejtemnější těsně před úsvitem. Batmanovo trápení vás pohltí i díky kresbě Mikela Janína.
  • radimisko
    Batman začíná na špinavých ulicích groteskní metropole Gotham, ale rychle se přesouvá na jiná „jeviště“ po celém světě. Všechno to jsou místa, kde se postupně rodil Temný rytíř tak, jak ho dnes známe. Příběh scenáristy Petra J. Tomasiho (Batman: Perla, Rekviem za Damiana) přímo vybízí, abychom se sami pokusili dát dohromady jednotlivé kousky skládačky. O to nečekanější je závěrečné odhalení. Konec šokuje za každou cenu – v dobrém i špatném smyslu.
  • radimisko
    Ztráta tváře se skvěle čte jako volné pokračování slavnějšího komiksu Dlouhý Halloween, ale dobře funguje i úplně samostatně. Vedle superhrdinských kopanců a ran pěstí dokonce dojde i na nějakou tu detektivní dřinu. A když zavítáte do Batmanovy jeskyně, můžete si všimnout i pár aut z filmů. Povedená akční detektivka, ve které je Batman vždy o krok napřed.
  • radimisko
    radimisko19.6.2023 09:32Green Arrow: Rok jedna
    Z Robinsona Crusoe se pod vlivem okolností stává Tarzan a Rambo v jednom. Budoucí Green Arrow bojuje s otrokáři a výrobci drog. Prostě za Spravedlnost a za lidi. Taky za svou vlastní duši. A možná i uši – vždyť když to nedá, bude po úplně všem, prostě i po něm. Komiksový Rok jedna se stal velkou inspirací pro úspěšný seriál Arrow. Tvůrčí duo Diggle a Jock (zábavní Parchanti) nastřelili akční, ale trochu jednotvárný příběh. Jockova specifická kresba přesto vystihuje vyčerpání hlavního hrdiny i zelené peklo nebezpečné džungle tak dobře, že se při čtení na čele vyrazí krůpěje potu.
  • radimisko
    radimisko15.6.2023 10:23Jim Hawkins (varianta A)
    V komiksové verzi Pokladu na ostrově francouzského scenáristy a kreslíře Sébastiena Vastry mají všichni hrdinové zvířecí podobu. Výtvarná stránka tím pádem připomíná detektivku Blacksad a hlavně animáky od Disneyho, k jejichž fandům se Vastra hrdě hlásí. Kresba je odvážně rozmáchlá a stránky většinou působí jako záběry z velkolepého filmu. Z nápaditosti, s jakou jsou vyobrazeny nástrahy na ostrově pokladů, přechází zrak. Jim Hawkins je jeden z nejlepších dobrodružných příběhů v nádherně ilustrované podobě.
  • radimisko
    radimisko12.6.2023 09:32Tajná invaze
    Velká komiksová událost s přímo úměrně drtivým dopadem. Tajná invaze promyšleně staví napětí na předešlých událostech jako Občanská válka. Už tak rozhádaní hrdinové si vzájemně nedůvěřují a vidí zákeřného skrulla číhat za každým rohem. Napětí vrcholí strhujícími superhrdinskými mega bitvami v bombasticky akční kresbě. Tato nová edice se dá jedině doporučit.
  • radimisko
    radimisko6.6.2023 11:30Asgard (2. vydání)
    Scenárista Xavier Dorison vychází ze severských mýtů a legend, ale zároveň se inspiruje klasickým literárním příběhem o Bílé velrybě. Kreslíř Ralph Meyer kraluje v dramatických akčních scénách i širokoúhlých záběrech krajiny. Jejich Asgard je dobrodružství stejně mrazivě jako prostředí, kde se odehrává. Druhé vydání doplňují zajímavé bonusy.
  • radimisko
    radimisko5.6.2023 10:13Mladí titáni: Raven
    Samostatný komiks z řady DC Young Adult představuje zavedenou hrdinku v neznámé podobě. Příběh o tom, že dospívání je dřina i pro superhrdinky, dobře doplňuje kresba, která zajímavě střídá lehké pastelové barvy s jednoduchou černou a bílou.
  • radimisko
    radimisko31.5.2023 13:10Láska ve střihu cosplaye #01
    Asi polovinu prvního dílu manga série Láska ve střihu cosplaye zabírá trapas obřích rozměrů. Kluk bere holce míry na šaty! Autorka Šin'iči Fukuda dobře vystihuje situace, do kterých se dříve nebo později může dostat každý dospívající. A to s typicky japonsky pojatým humorem.
  • radimisko
    Alex Ross si po letech splnil přání dát superhrdinské rodince úplně novou výtvarnou podobu. Z jeho pestrobarevného stylu přechází zrak. Působí jako klasické sci-fi spektákly a tomu odpovídá i příběh. Velká škoda, že český překlad je místy nepřesný a nedává smysl. Knížka u nás navíc vychází v menším formátu než v originále. Fantasticky rozmáchlé obrázky by přitom zasloužily více prostoru.
  • radimisko
    radimisko27.5.2023 18:36Immortal Hulk #02: Zelené dveře
    Scenárista Al Ewing a kreslíř Joe Bennett nasekali napínavé pokračování mrazivého příběhu. Některé zvlášť „tělesné“ výjevy by ve filmu mohli být příliš, ale ilustrované vypadají zábavně bizarně. Immortal Hulk je neokoukaný superhrdinský „horor“.
  • radimisko
    radimisko27.5.2023 18:33Immortal Hulk #01: Nebo je obojím?
    Mrazivé příběhy připomínají původní inspiraci dr. Jekyllem a panem Hydem i Frankensteinovým monstrem. Je to čtení stejně strašidelné jako dobře promyšlené.
  • radimisko
    radimisko24.5.2023 09:21Corto Maltese: Benátská báje
    Slavný dobrodruh evropské komiksové scény Corto Maltese, který je tak trochu i pirátem, si za všech okolností udržuje svůj pověstný smysl pro humor a nadsázku. Stránky dýchají skoro hmatatelnou atmosférou, kterou vyhlášený scenárista a kreslíř Hugo Pratt uměl vytěžit na maximum. Benátská báje připomínají příhody Rychlých šípů ve Stínadlech.
  • radimisko
    radimisko24.5.2023 09:02Zázrak & Pružina
    Dobrodružství Dechberoucího Zázraka a Pružiny nejprve vycházelo na pokračování v časopisu ABC. Ale v pravém formátu amerických komiksů vypadá a působí lépe. Na stránkách nechybí první česká superhrdinka ani souboj s drakem přímo na Staromáku. Sledovat superhrdiny v typicky českém prostředí je celkem zábava!
  • radimisko
    radimisko24.5.2023 08:53Zaklínač: Rónin
    V nových kulisách, které připomenou svět z mangy s králíkem samurajem Usagim Yojimbem, se odehrává povědomý příběh. Geralt putuje střídmě vybarvenými stránkami rozdělenými do několika kapitol. Pátrá po tajemném přízraku sněžné ženy a cestou se střetává s duchy jókai nebo démony oni. Zaklínač: Rónin je typický zaklínačský příběh v nečekaném provedení.
  • radimisko
    Štvanice je ryzí pavoučí sága plná akce i problémů typických pro hlavního hrdinu. Je mu špatně, jeho láska Mary Jane se o něj bojí, vlastní zodpovědnost ho přesto nutí všechno skousnout a vystřelit další pavučinu. Zkušení fanoušci vychytají řadu odkazů ze Spideyho bouřlivé historie. Ale do příběhu se dá vrhnout i bez encyklopedických znalostí – prostě střemhlav po hlavě.
    Zábavný mix superakce a všedních trablů, jak to máme u Spider-Mana rádi.
  • radimisko
    radimisko17.5.2023 10:14Avengers #08: Do nitra Phoenix
    Planety spalující kosmická síla Phoenix bývá spojována s X-Meny. Tentokrát se uhnízdila na dvorku momentálně populárnějšího komiksového týmu - Avengers. Někteří z nejmocnějších hrdinů světa se chtě nechtě účastní souboje o to, kdo se stane novým hostitelem smrtelně nebezpečné moci. Kromě dlouhé série bombastických bitek nechybí ani odhalení pravěké Phoenix. Nebo co se stane, když se lovec upírů Blade dozví, že jeho nepřátelé zakládají vlastní stát v Černobylu. Na desítkách stran nabitých akcí chybí prostor pro více dramatický děj.
  • radimisko
    radimisko17.5.2023 10:11Avengers #07: Khonshuova éra
    Jako by nestačilo, že si nejmocnější hrdinové světa udělali řadu nepřátel mezi upíry, ruskými superzloduchy ze Zimní stráže nebo v podmořské Atlantidě. Moon Knight si bere Avengers na mušku jednoho po druhém a svět se postupně mění k obrazu staroegyptského boha. Komplikovaná série scenáristy Jasona Aarona splétá několik příběhů najednou, ale dobře funguje, i když jako čtenáři naskočíte rovnou do Khonshuovy éry. Skvěle nakreslené, dobře napsané. Nejlepší Avengers současnosti.
  • radimisko
    radimisko10.5.2023 12:58Zázraky
    Zázraky je legendární komiks vydavatelství Marvel, který vás přesvědčí, že superhrdinové existují. V roce 1994 vytvořili Kurt Busiek (Avengers: Na věky věků, Do boje!) a Alex Ross (Království tvé) minisérii, která i po tak dlouhé době vypadá lépe a realističtěji než většina ostatních komiksů. To proto, že Busiek se opřel o dlouholeté scenáristické zkušenosti a Ross o umělecký talent. Každá stránka vznikala na malířském plátně a patřičně bere dech. Ale Zázraky nejsou jenom o prohlížení krásných obrázků. Příběh zachycuje všechny nejdůležitější události klasického období vydavatelství Marvel, tentokrát sledované z pohledu obyčejného fotoreportéra. Avengers, X-Men nebo Fantastická čtyřka tady září jako úžasná součást každodenního života. Mistrovské komiksové dílo překračuje stín i toho největšího superhrdiny.
  • radimisko
    radimisko10.5.2023 12:57Zázraky - Marvels
    Zázraky je legendární komiks vydavatelství Marvel, který vás přesvědčí, že superhrdinové existují. V roce 1994 vytvořili Kurt Busiek (Avengers: Na věky věků, Do boje!) a Alex Ross (Království tvé) minisérii, která i po tak dlouhé době vypadá lépe a realističtěji než většina ostatních komiksů. To proto, že Busiek se opřel o dlouholeté scenáristické zkušenosti a Ross o umělecký talent. Každá stránka vznikala na malířském plátně a patřičně bere dech. Ale Zázraky nejsou jenom o prohlížení krásných obrázků. Příběh zachycuje všechny nejdůležitější události klasického období vydavatelství Marvel, tentokrát sledované z pohledu obyčejného fotoreportéra. Avengers, X-Men nebo Fantastická čtyřka tady září jako úžasná součást každodenního života. Mistrovské komiksové dílo překračuje stín i toho největšího superhrdiny.
  • radimisko
    radimisko10.5.2023 12:51Marvel 1602
    Kořeny nejmocnějších superhrdinů Marvelu sahají hluboko do historie 20. století.
Jak by vypadali a co by dělali ještě dříve – v roce 1602 v Anglii, se zamyslel Neil Gaiman
(Sandman, Knihy magie, Batman, Věční). Dr. Strange je dvorní čaroděj ve službách královny Alžběty. Nicholas Fury působí jako Vrchní špion Jejího Veličenstva. Oba se potýkají s tajuplnými a nepřirozenými událostmi, dokonce se šíří zvěsti o „ďáblově plemeni“, tedy mladých s nadlidskými schopnostmi. Ano, jsou to mutanti X-Meni. A nechybí ani Daredevil, Fantastická čtyřka nebo další známí hrdinové často v nečekané podobě. Napínavý děj nádherně doplňuje výtvarně bohatá kresba Andyho Kuberta (Wolverine: Zrození, Flashpoint). Dnes už klasický příběh září jako klenot mezi nejlepšími komiksy.
  • radimisko
    Svižné dobrodružství v povědomém, ale neokoukaném prostředí.
  • radimisko
    Desítky a stovky let před Darth Vaderem a Lukem Skywalkerem se odehrávaly úplně jiné hvězdné války. Republika byla na vrcholu a řád rytířů Jedi zažíval zlatou éru. Ale i tehdy vnější okraje galaxie Star Wars připomínaly prostředí Divokého západu. Nová komiksová série Star Wars: Vrcholná republika volně navazuje na několik česky vydaných knížek. Příběhy Není strachu a Srdce Drengirů jsou jenom kouskem skládačky, která tvoří mnohem širší ságu, přesto fungují i samostatně. V centru dění tady stojí mladá Keeve. Musí se ohánět světelným mečem, seč jí Síla stačí. Protože kromě nepřátelského společenstva Nihilů stojí i proti přesile masožravých monster. Každý, kdo toužil vidět Jedie osedlat krvelačného Rancora, si přijde na své.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 602 (cca 171662 Kč)
Mám: 357 (cca 99450 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 11 (cca 3799 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0