Hodnocení je překopáno. Podle nového pravidla se nebudou zobrazovat celkové průměrné hodnoty u comicsů, které mají méně jak 5 hodnocení. V kartě comicsu máte vždy za průměrem (nebo za „--“ v případě, že se nesplňuje pravidlo) v závorce počet hodnocení. Všechny comicsy prošly přepočtem, takže se dost výrazně hnul žebříček podle hodnocení. Nové chyby hlašte.
Debilni je ta predstava, jak vypada datova struktura ComicsDB :) Administraci nemyslim clienta jako je treba phpmyadmin, CDB ma vlastni administraci (sis snad nemyslel, ze to admini plni primo do db, proboha). Kdyz te ty databaze zivily, tak si taky vsechny data drzel v jedny tabuli, vid? Jeden comicsovy titul znamena zhruba 20 vzajemne propojenych tabuli, uz te vidim, jak na to pises script za 20s, kecko :)
Vubec nezpochybnuju, ze by Puntove meli byt v db a ze nam scany obalek hodne pomuzou. Me spis pobavila ty technicky rozbory reseni nad systemem, ktery si nevidel ani z dalky.
co je jako debilniho na tom, chtit pridat komiksy do databaze? :) Navic nikoho neuhanim, jen nabizim scany... Na plneni db z csv neni potreba nic specialniho prece. Napisu csv (kde je 90% udaju shodnejch), napisu skript na vlozeni (otazka 20s). Samozrejme to umi i administrace, pokud pouzivate phpMyadmina, tak tam to je. Kdybych mel scany, tak tech 200 Puntu tam nasypu za 2 hodiny (se zakladnima informacema jako kresba, scenar, cena, pocet stran, cislo)... Je vikend a mam svej prace dost, tak se tu nechci s nikym hadat (to az v tejdnu:) ), ale databaze me nakej cas zivily, tak vim co a jak dlouho trva. A kdyz tady muze bejt kdejaka sracka bez isbn psana na stroji, tak Punta by si to taky zaslouzil ne?:)
Cim debilnejsi napad, tim casteji konci "pokud to mate rozumne udelany, tak to bude jednoduchy" :) Easy to bude, az dodelam konecne vytvareni comicsu z kopie, pak to bude opravdu jen o tech obalkach, v tuhle chvili to je se vsema relacema uvnitr databaze rucne vetsi omrd nez to delat pres administraci.
Braindead: dodělat by to možné bylo - ovšem muselo by se chtít (a ono se nechce). Naskenované obálky by to o něco urychlily, ale záleží na kvalitě skenů. Každopádně to je na dlouho.
Kdyz uz jsme u toho pridavani, bylo by mozny dodelat Puntovy prihody 176-336? Obalky klidne dodam, ostatni popisy se nelisi, takze by to slo do db celkem lehce nasypat. Pokud to mate nejak rozumne udelany, tak by stacilo vetsinu rozkopirovat do csv a pak to flaknout rovnou do db:)
Nějaké podrobnější údaje ke komiksům Stanislava Holého
Procházky pana Pipa: náklad 25000 1. vydání, + dotisk 1. vydání také v roce 1978 20000 - dotisk má na rozdíl od prvního vydání lamino desky,
Námluvy pana Pipa: náklad 40000
Komiksar si dal do jednoho komentare odkaz na obchod, tak sem mu to smazal. A ted cekam, jestli to byl ten strasny problem, kvuli kterymu Braindead rval o spamovani :)
(pro ty co nectou zprávy na hlavní stránce)
José končí | 10:01:36 04.07.2011 | Zack
Po letech vleklé nemoci bychom mělí zítra odpojit přístroje Josému, aplikačnímu serveru, na kterém běží mimojiné i ComicsDB. Počítejte s tím, že během úterka (a snad jen úterka) se na CDB nedostanete, případně bude různě vypadávat. Je mi jasný, že o svátky na nějaký běžící/neběžící internet prdíte, ale kdyby náhodou někdo nemohl nervozitou usnout, tak plánuju dávat průběžné zprávy na Facebook.
P.S. Celé se to týká i Komiksária.
Zaklínače bych do DB určitě zařadil, vydavatelem bude CD Projekt, respektive po jeho stažení z ČR pravděpodobně ComGad, ještě upřesním až dostanu do pracek...
AZTeck: Propagační komiksy k filmům se taky přidávají do databáze a jiné komiksy např od české pojišťovny nebo Mistrovske dilo Korejskych komiksu atd.Určitě to stojí za zamyšlení..díky :-) P.S.Je to čistokrevný komiks.
Ten nový Zaklínač komiks měl být původně jen ke speciální sběratelské edici hry a to ještě jen u objednávek do určitého data... Asi jim pár zbylo ;)
V Polsku již údajně mají hotové další dva díly (plánovaná trilogie), kdy by se minimálně jeden měl do konce roku ještě objevit, počítám k nějakému tomu datadisku nebo další ještě "speciálnější" verzi hry :)
POPIS: První díl zcela nového příběhu zaklínače Geralta, tentokrát v komiksové podobě. Sešit má 24 plně ilustrovaných stran, překlad komiksu zajistil stejný lokalizační tým, který pracoval na české verzi hry Zaklínač 2: Vrahové králů.
Neuškodil by "osobní ban", který by zneviditelnil všechnu činnost nějakého uživatele. Prostě ignor list. U mně by to ihned schytal uživatel s přeloženým jménem "Potěr", důvod je snad jasný.
andre: Ja to myslel vazne, mozna opravdu nechapu ten mechanismus vyberu comicsu k doporuceni. Doporucovani ma smysl, pokud by tu bud sedela nejaka komise a urcovala, co stoji za to pripominat nebo (coz je beznejsi) si za to nekdo zaplati jako formu reklamy. Ani jedno nevidim v dohledny dobe realny. To co psal Demnog mi prijde smysluplnejsi. Pridam to k nahodnemu vyberu (to sem kdysi mel na PhotoPostu a lidi to hodne bavilo, objevovat davno zapomenuty comicsy), coz by mohlo plnit to co bys rad ty.
Zack: teď nevim zda si ze mě děláš prdel (jako normálně), nebo zda jsi vážně nepochopil to co mám na mysli(bych řek, že jsem se vyjímečně vyjádřil docela srozumitelně). .... Neříkám, že DB něco doporučuje, ale že by mohla doporučovat, z důvodu, že se plno zajímavých věcí ztratí mezi 100% čtyřlístky a spiderman magazíny. A spíš by to měla být služba pro "náhodného kolemjdoucího", než pro někoho z top50 ve sbírkách.
rooty: to tady a na fb padlo za posledni mesic tak 89x a je to ted na seznamu jako prvni. Vzhledem k tomu, ze ted zrovna umiram na mor, tak je dost mozny, ze az vyresim tech 384 mailu, co se mi nahromadilo, ze udelam tenhle tyden i tyhle bonzlisty.
Nevím, jestli to už tady nepadlo, ale nešlo by, aby bylo u každého titulu uvedeno, kolik lidí ho má ve sbírce? Měl bych aspoň menší přehled, jak se daný titul prodává. I když je mi jasné, že je tady jen hrstka nakupujících.. a dokonce někteří darebáci si to všechno na DB poctivě neodklikávají. :-) Ale i tak by mě to potěšilo a určitě bych v tom nebyl sám.
Mozna by na uvodni strane mohlo vzniknout pole, ve kterem by se kazdy den objevoval TOP5 jineho uzivatele. Cili neco jako "doophy doporucuje" a jeho TOP5. Luza by se citila slavne, kdyz by na uvodni strance uzrela svuj olbrimy nick:).
Asi by se siklo pravidlo, aby se TOP5 mohla menit treba jen jednou za mesic, aby se zbesile nemenilo poradi kazdych deset minut.