(pro ty co nectou zprávy na hlavní stránce)
José končí | 10:01:36 04.07.2011 | Zack
Po letech vleklé nemoci bychom mělí zítra odpojit přístroje Josému, aplikačnímu serveru, na kterém běží mimojiné i ComicsDB. Počítejte s tím, že během úterka (a snad jen úterka) se na CDB nedostanete, případně bude různě vypadávat. Je mi jasný, že o svátky na nějaký běžící/neběžící internet prdíte, ale kdyby náhodou někdo nemohl nervozitou usnout, tak plánuju dávat průběžné zprávy na Facebook.
P.S. Celé se to týká i Komiksária.
Zaklínače bych do DB určitě zařadil, vydavatelem bude CD Projekt, respektive po jeho stažení z ČR pravděpodobně ComGad, ještě upřesním až dostanu do pracek...
AZTeck: Propagační komiksy k filmům se taky přidávají do databáze a jiné komiksy např od české pojišťovny nebo Mistrovske dilo Korejskych komiksu atd.Určitě to stojí za zamyšlení..díky :-) P.S.Je to čistokrevný komiks.
Ten nový Zaklínač komiks měl být původně jen ke speciální sběratelské edici hry a to ještě jen u objednávek do určitého data... Asi jim pár zbylo ;)
V Polsku již údajně mají hotové další dva díly (plánovaná trilogie), kdy by se minimálně jeden měl do konce roku ještě objevit, počítám k nějakému tomu datadisku nebo další ještě "speciálnější" verzi hry :)
POPIS: První díl zcela nového příběhu zaklínače Geralta, tentokrát v komiksové podobě. Sešit má 24 plně ilustrovaných stran, překlad komiksu zajistil stejný lokalizační tým, který pracoval na české verzi hry Zaklínač 2: Vrahové králů.
Neuškodil by "osobní ban", který by zneviditelnil všechnu činnost nějakého uživatele. Prostě ignor list. U mně by to ihned schytal uživatel s přeloženým jménem "Potěr", důvod je snad jasný.
andre: Ja to myslel vazne, mozna opravdu nechapu ten mechanismus vyberu comicsu k doporuceni. Doporucovani ma smysl, pokud by tu bud sedela nejaka komise a urcovala, co stoji za to pripominat nebo (coz je beznejsi) si za to nekdo zaplati jako formu reklamy. Ani jedno nevidim v dohledny dobe realny. To co psal Demnog mi prijde smysluplnejsi. Pridam to k nahodnemu vyberu (to sem kdysi mel na PhotoPostu a lidi to hodne bavilo, objevovat davno zapomenuty comicsy), coz by mohlo plnit to co bys rad ty.
Zack: teď nevim zda si ze mě děláš prdel (jako normálně), nebo zda jsi vážně nepochopil to co mám na mysli(bych řek, že jsem se vyjímečně vyjádřil docela srozumitelně). .... Neříkám, že DB něco doporučuje, ale že by mohla doporučovat, z důvodu, že se plno zajímavých věcí ztratí mezi 100% čtyřlístky a spiderman magazíny. A spíš by to měla být služba pro "náhodného kolemjdoucího", než pro někoho z top50 ve sbírkách.
rooty: to tady a na fb padlo za posledni mesic tak 89x a je to ted na seznamu jako prvni. Vzhledem k tomu, ze ted zrovna umiram na mor, tak je dost mozny, ze az vyresim tech 384 mailu, co se mi nahromadilo, ze udelam tenhle tyden i tyhle bonzlisty.
Nevím, jestli to už tady nepadlo, ale nešlo by, aby bylo u každého titulu uvedeno, kolik lidí ho má ve sbírce? Měl bych aspoň menší přehled, jak se daný titul prodává. I když je mi jasné, že je tady jen hrstka nakupujících.. a dokonce někteří darebáci si to všechno na DB poctivě neodklikávají. :-) Ale i tak by mě to potěšilo a určitě bych v tom nebyl sám.
Mozna by na uvodni strane mohlo vzniknout pole, ve kterem by se kazdy den objevoval TOP5 jineho uzivatele. Cili neco jako "doophy doporucuje" a jeho TOP5. Luza by se citila slavne, kdyz by na uvodni strance uzrela svuj olbrimy nick:).
Asi by se siklo pravidlo, aby se TOP5 mohla menit treba jen jednou za mesic, aby se zbesile nemenilo poradi kazdych deset minut.
A co kdyby si kazdy uzivatel mohl do sveho profilu "naklikat" svoji TOP5? Nekdo te svymi komenty zaujme, tak se mrknes, ceho si povazuje. Jednoduche:).
"cdb doporučeje" - od toho jsou ty procenta, nebo ne? A kterej chytrolín s patentem na rozum byt to rozhodoval? Mě tedy třeba Pascin zrovna nebavil:O). Ať si ty věci pomůžou sami...
Jenom mě tak napadlo, nebylo by zajímavé udělat na vstupní stránku něco jako "Cdb doporučuje" ? ..... Takhle, já již delší dobu lidem co mě pozvou na nějakou oslavu (narozky, svatba,..) dávám z důvodů "propagace komiksu" komiks, bez ohledu zda o něj mají zájem. Většinou vybírám z "Pod dekou, Z pekla, Usagiho a Pascina" a právě u Pascina mi přijde líto, že asi časem hodně zanikl. A takovým věcem bych chtěl pomoci. ..... Sice nemají na db takové velké hodnocení, ale za přečtení určitě stojí mnohem více než jakýkoliv Spiderman. .... A bohužel, tím množstvím titulů, které se na nás poslední dobou valej, budou zapadat stále více, neb , to si přiznejme, v tomto není db úplně fér.
Ja naprosto souhlasim ze Zackem, ze hodnotit jakekoli umelecke dilo absolutoriem by melo byt uz z definice tabu. Koupit si komiks a pak ho tu vychvalit do nebes, protoze stal prece tolik penez) nema smysl; hodnoceni je tu pro ostatni kolemjdouci a jako takove musi obsahovat kritickou analyzu, tedy na stovku z principu dosahnout nemuze.
Já se snažím koukat na to které dílo jako na celek. Proč to vztahovat k něčemu jinýmu? Proč bych měl srovnávat třeba Pod dekou a Sandmana? To mi přijde zbytečný.
Slaine: napsal jsem si to, jemnejsi rozdeleni sbirky tak jak to popisoval Andre dava smysl, bude to chtit jen nekde dobre zdokumentovat, aby to tak lidi dodrzovali (ja mam v CHCI vsechno, co bych kdy mohl uvazovat koupit, ale nijak aktivne to neshanim a lidi, co mi pisou do mailu, ze mi to nabizi, me trochu prudi :) Tu druhou cast budou resit nastaveni. Cely to presouvani mezi kategoriemi sbirky jsou priserne komplikovany, to se musi predelat cely.
hedgehog
CDB3 bude mit interni postu, takze to muze posilat aviza tam :)
Navrhuji pro ty utopické komiksy přidat možnost hodnocení 110% (které by ofkoz nešlo zvolit). Tím by se vyřešilo vše.
A v buylistu bych ocenil tohle: V případě, že bych měl u nějaké Série vybráno CHCI, tak by bylo pěkné, kdyby mi po vydání dalších dílů ze série přišel mail ve stylu: "Vyšel komiks xyz, který nutně potřebuješ, tak si ho mazej koupit". (ale to bych sem pak chodil zřejmě ještě míň než teď, takže jakobych nic neřek)
Buylist jak o nem pise andre bych take ocenil... Davaly by se do nej jen veci, ktere jsou normalne dostupne a ktere si chci v nejblizsi dobe poridit, po pridani do MAM by se odstranily. S tim, ze v CHCI by byly opravdu jen veci, ktere nejsou dostupne a mam aktivni zajem o to, aby mi je nekdo nabidl.
Jinak to odstranovani po vlozeni do MAM bych mozna zavedl i pro seznam CHCI. Preci jen veci, ktere chci mit vickrat (eventuelne v lepsi kvalite) jsou jen okrajove. Idealnim resenim se mi zda moznost pripustit pritomnost polozky v obou seznamech, ale pri vlozeni do MAM mazat ve CHCI. Vyjimecne pripady, kdy neco mam, ale zaroven chci jeste jednou by se resily postupem: vlozit do MAM, opetovne vlozit do CHCI.
Ale aby to nevypadalo, ze zacnu mazat nebo banovat lidi, co hodnoti 100%, respektuju vase pravo takhle hodnotit, jakkoliv nesmyslny mi to prijde. Jen tak plkame.
Protoze absolutorium rika, ze to uz lepsi byt nemuze, ze to je vrchol, naprosta dokonalost, nad kterou neni. Hodnoceni, kdy takhle oznacis vetsinu toho, cos precet, ma pro ostatni naprosto nulovou informacni hodnotu. Stejne jako kdyz nekdo vsem comicsum dava 90% samozrejme.
Nevěřím tomu, že každý má jen jeden (nebo žádný) oblíbený film, komiks... Já jich mám hodně a ve chvíli kdy vidím, že autoři udělali maximum a se mnou to hnulo...proč tomu nedat absolutorium? Leda že bych pořád z "obavy" jako dost lidí tady dával 90%...jen abych se nedostal do pasti, že uvidím někdy něco lepšího a už nebudu moct hodnotit výš :D
jiskra: Ja nekde tvrdim, ze nemuze mit vic comicsu/filmu jedno hodnoceni ? Tvrdim, ze kdyz necemu das 100%, dostal si se do pasti, protoze uz zadny dalsi dilo nemuzes ohodnotit lip. Mam pocit, ze tu nektery lidi nechapou, ze to hodnoceni tam nedavate kvuli sobe, ale kvuli ostatnim.
brkowycz: Pet hvezdicek, pokud to budeme drzet ciste matematicky, je 80-100%, tam se toho vejde opravdu hodne. Udelat to hodnoceni hrubsi, aspon na tech 10 stupnu (resp. 11) by mozna zjednodusilo hodnoceni a zakrylo ty hovadiny jako je 100% (nebo 0%).
ale na tom přece nezáleží, jestli 95% nebo 85%.Když má něco aspoň 75%, tak to stojí za pozornost. Koneckonců, myslím, že kdybych nějakou věc hodnotil ráno nebo večer, tak se to bude lišit.
No já bych zase tak extra nesouhlasil. To jako všem filmům budu dávat 4 hvězdičky z pěti (nebo na IMDB 9/10), protože nevím, že se mi nějaký nebude líbit víc? Hlavně nějaký přemýšlení, jestli tomu dám 96,97 nebo 99 procent mi přijde fakt směšný. Co když přečtu víc jako 100 comicsů? Některé se mi přeci museli líbit víc než ostatní, jak to ale potom precentuelně rozlišovat?
A když už se tu řeší ta nová verze, tak bych si skromně dovolil taky nějaký návrh, nebo spíš podpořil ten, co tu už padl - a to sice rozdělení hodnocení a komentářů, abych potom v sekci "komentáře" nemusel rollovat skrze množství procentuálních hodnocení bez komentáře.