Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Dinik: Tak asi překvapení to není, nebylo o čem pochybovat. To jen tak pro zajímavost....
Wolfgang: No to je opravdu "překvapení" :-D
Přednáška o Rose Luxemburgové od Jana Májíčka na míru. Můj favorit na odměnu :D
Tak výrobní minimum kompendia 30 dní dlouhé noci naplněno.
@Poniczech: Takhle rudou prezentaci jsem dlouho neviděl.
Na Startovači vybírají peníze na komiks o Rose Luxemburgové: https://www.startovac.cz/projekty/vydejte-s-nami-zivotopisny-komiks-o-rose-luxemburgove

Chápu, že ta prezentace od nakladatelství Solidarita asi dost lidí odradí, ale zas na druhou stranu je to dobrý komiks. Trochu mě mrzí, že to tu nevydá Centrala nebo třeba Host, abych si mohla být jistá kvalitou letteringu, který tu v náhledu vypadá všelijak (ale tak není to hotový produkt). Tak jako tak moc nevěřím, že se na to ty peníze včas vyberou, ale kdo ví.
@Poniczech: obvykle dostavaji Crewni novinky uz pred vikendem, takze v utery 19. by to temer jiste meli mit, pokud se neco nezmeni :-)

@Braindead: ne vsechny limitky davaji na eshop :-) obcas jen prijde mailem zaregistrovanym zakaznikum info o nabidce limitky
to nepujde online? se mi moc nechce do centra:)
Taky jsem ho propásla, ale ještě bude těch 30 kusů v Arkhamu a Krakatitu. Akorát teda nevím, jestli má smysl se tam zastavit hned toho 19. 5. nebo až o pár dnů později.
Nema nekdo Lucifera v limitu navic nebo ze ho treba nechce? Nestihl jsem...
Tak vyprodáno... za 4,5 hodiny
Nemyslím si, spíš hodně lidí si řeklo, že mají původní verze a nemá to takový zvuk jako ten preacher. Dělal bych možná nějaké soudy u dalšího omnibusu, který u nás ještě nevyšel.
Už těm "limitkám" dochází dech
No bodejť. To dá rozum.
Když už jsem nakousl to číslování, zjistil jsem, že v případě Ligy mám jiné číslo než bylo objednávce.
@Devilek: Jasne, keď sa v Crew rozhodnú, že budú číslovať tak tam číslovanie je inak tam nie je.
Víte někdo, jaký je klíč k tomu, kdy má limitka číslování a kdy nikoliv? Jsem z toho zmaten (-_q)
@BadBoy:
Jestli se nepletu tak je tam krom obálky rozdíl i v deskách
Koukám ze stále neni vyprodáno. Tohle jsem uplne nečekal ze zrovna o Lucifer nebude zájem v limitce
@BadBoy: Nepatrný rozdíl je ještě ve velikosti. Omnibus je o 2,6 cm vyšší.
Já jí objednal. Nemám ani jeden díl Lucifera, tak toto je pro mě super počin :-)
Já na to úplně zapomněl a koukám, že limitka je pořád k dispozici. Asi na to ale i tak kašlu, vlastně neni rozdíl oproti normální verzi kromě obálky a obálka se mi ani moc nelíbí. Navíc to mám už komplet...kdyžtak si počkám na nějakou akci na základní verzi, pokud se to rozhodnu obměnit.
Lucifer objednán, žádná tlačenice to tentokrát není :)
@Django: já na to místo taky nemám, ale co už :D ta kresba je působivá a premisa víc než zajímavá, ostatně film je pecka.
@House: Jo ta limitka je parádní ale nejdu ani do jedné, Lucifer mi přijde nudný i když je fakt že sem četl jen https://comicsdb.cz/pics/3323/b_c3323-9fcb634566be517448804e29b4e1fa67.jpg a 30 dní je velký lákadlo hlavně kvůli obrázkům ale je to na mě moc velký :(
@Django: tak tato limitka ale vypadá skvěle! Proto jsem rád, že mi stačí všechny jednotlivé knihy :D budget vezme 30 dni dlouhá noc a snad i ten nový Brubaker
To bude beztak jeden z těch, co se pokoušeli i na fb v bazar skupinách rozjet tady pořádné podhoubí pro tyhle investiční produkty. Protože, jak do toho s nima nenaskočí dost lidí, tak to nemají komu přeprodávat a najednou to nejsou tak dobré investice, když hlavní fanbase leží za oceánem.
Imho to v našich podmínkách nemá cenu vůbec, nemá to tu historii, graduje se za hranicema a místní investoři si bohatě vystačí i s rozbalenými komiksy, tak proč tu importovat ještě grading, kde si člověk na kartičkách snadno vyzkoušel, že je to spíš loterie než systém s pevnými pravidly (přijde ti domů 6ka, protože se grader špatně vyspal? rozlam to a pošli zpátky, občas se to ti klidně vrátí jako devítka).
Tak už vyšla první část Complete 2000 AD by Alan Moore (Volume One), momentálně všechny kratší práce Future Shocks, Time Twisters aj. Jsem zvedavý, kdy a čím budou pokračovat.
https://2000ad.com/news/the-complete-2000-ad-by-alan-moore-volume-one-is-out-now/
Za 30 let to tu cenu mít bude.
Dává to smysl na příklad u prvních čísel Čtyřlístku v nějakém zachovalém/pěkném stavu. Ale určitě je to blbost to co tam má ten člověk. Vyhozený peníze z okna. Nebo tam třeba pracuje jeho táta a má to zadarmo. Co člověk ví.
Chapem gradingu pri kartickach, kde su v tom obale a len sa na nich pozeram z oboch stran. Nechapem pri komikse - ved ked ho vyberiem a precitam tak je hned po 9,8 nie? To uz je potom tiez iba na pozeranie obalu?
@ZdenekVs: jeden je za 40€/1000kč ale pochybujem, že je u nás na toto trh.
To muselo stát peněz a přitom...
@soulbringer: Navíc s jednou bichlí je pak jednodušší i případný prodej někomu dalšímu. Nemusím se s nikým handrkovat, že nechce všech 10 dílů, protože už jich část má, jelikož je třeba koupil ve slevě.
@Svraster:
Už to Crew asi došlo, datum vydání upravila na 1.4.2026.
Akorát ta věta zase úplně nesedí vzhledem k tomu, že to tam mají stále, ale už jsme se asi všichni navzájem ujistili že jde o apríl, byť někteří by o službu měli zájem :D
Já to mám podobně jako @ŠťastaV: - s tím, jak mi ubývá místo v knižnici a jak stále nemám peníze na to, abych si mohl koupit větší nemovitost s větší knihovnou, jsou některé kompletní díla prostě cena / výkon super. Navíc nejsem (bohužel) už ve věku, kdybych nadšeně sbíral všechny paperbacky ob týden a dychtivě čekal na další díl. Naopak umím ocenit, že třeba MB prostě vezme sérii a já si ji můžu s klidem přečíst celé na jeden zátah v jedný bichli. To samý s omnibusy, které vydává třeba crew. Samozřejmě nejsem totální dogmatik a nemám to tak u všeho. Jsou kousky, které mám a přijdou mi dokonce praktičtější než nějaká kolosálka, ale to už vychází z nějakého historického vývoje toho, co doma člověk má i nemá.

No a jak se tady hezky přiznal i Viktor @Wittgenstein: - u některých omnibusů je vlastně fajn, že prošli také revizí překladů. A, že je mohl překládat někdo, kdo je prostě špička oboru. Takže třeba u Sandmana, Ligy i Amerického upíra jsem prostě neváhal ani minutu (i když ty původní svazky už jsem jinak měl). Na českém textu imho pořád záleží ;)
@George Walker Bush: Je druhého dubna, správa bola vydana 31. března.
@ŠťastaV: Já jen upozorňuju, že všechny moje omnibusy (Sandman, Liga, Americký upír) jsou po textologické stránce moje absolutní překladatelská verze (tedy tak blízká definitivní verzi, jak je to jen možné). Zejména u Sandmana jsme to já, Richard Podaný a Radovan Zítko brali větu po větě a zkoušeli z toho vymáčknout ještě trošku víc. Plus tedy v prvním svazku sandmanovského omnibusu je o 40 stránek komiksů navíc (tři kraťasy) a v druhém omnibusu jich bude určitě přes sto stran. Takže přidaná hodnota tam určitě je.
@Hawwwran: já jsem o aprilu věděl, ale ty úvodní informace a na první dobrou celkově, zaujal mě ten leták taky :D
Sakra, tahle služba zahrnuje veci, ze mne to zaujalo :D
Dnešní datum ve vztahu k datu vytvoření příspěvku je 31.3., takže fórek dobrej, ale nedotaženej.....
@Alfi:
"Pro více informací o službě CREW Regálovna™
doporučujeme zkontrolovat dnešní datum."
Crew začala ponúkať riešenie miesto problémov - uložte si svoju zbierku (fyzicky) u nich za skromný mesačný poplatok: https://crew.cz/aktuality/2026-03-31/profesionalni-skladovaci-reseni-pro-vasi-komiksovou-sbirku-crew-regalovnatm

Ak by ste sa báli, že to nemyslia vážne, správu vydali 31.3.2026 (viď v odkaze)
Možná ukončil spolupráci a zároveň vydal todle jako tečku za tím? Tritonky mají taky svůj omnibus a další už nevychází.
@Alfi: Je tam, že další epizody "zatím" neplánuje. Což je podle mě kec, protože ve Čtyřlístku to pořád vychází.
@Devilek:
Jj dopředu avizovali že to bude jako království tvé.
Neměli tomu říkat omnibus,no.
@Devilek: Ono by to mělo výškově a provedením odpovídat Království tvé.