Dočetl jsem toho nového Malfiho a dobrý. Všechny čtyři novely měly zajímavou myšlenku a dobře vystavěný děj. Žádná nebyla jako vata. Nejvíc se mi líbila třetí povídka o klukovi jménem Olo, který měl zajímavý skládací domeček. Knihu doporučuji nejen fandům do hororu.
Alfi: Na začátku týdne. Ale jestli jsi nečetl žádný díl, tak doporučuji začít od začátku prvním dílem Podivná doba. Je tam dost postav, ať v tom nemáš hokej.
Dnes mi přišla zajímavá knížka - třetí díl Podivné doby od C. K. McDonnella. Kdo ještě sérii nevyzkoušel a má rád humoristickou fantasy, tak tady nešlápne vedle. Série je plná živoucích a svérázných postaviček, obzvlášť šéfredaktor je vyloženě poděs. Jen je aktuální díl bohužel o stovku dražší.
Qvestor: A mě se divíš, že jsem si to vytunil těmi ilustracemi z americké deluxe verze. :) Ale jinak souhlas, buďme rádi za fyzické vydání, jiní autoři takové štěstí nemají, naposledy např. sci-fi horor Stanice duchů od S.A. Barnes, asi se její předešlá kniha blbě prodávala. Vyjde to jen jako e-book.
@Gmork: Jo, včera jsem si všiml. Ale mě se obálka nelíbí; vlastně výjma obálky jedničky nemůžu říct, že bych na McDowellových knihách viděl nějakou atraktivní ilustraci. Na tom ale nesejde, hlavní je, že Fobos vydá dvojku fyzicky a víc nemůžeme ani chtít.
@Gmork: zloděj černojazyk bylo zklamání loňského roku. Chaotický mišmaš, který jsem asi po 80 stránkách musel definitivně zavřít. A to jsem se k němu asi po 50ti vrátil. Ale nešlo to.
louza, Django: Černý jícen se mi taky líbil, kingovka jak vyšitá. Zrovna dnes vychází nový Malfi, už to mám objednané. Taky jsem dočetl Cizotu od Ballingruda a náramně mi to sedlo. Sci-fi western z Marsu, knížku tohoto typu jsem si zrovna teď potřeboval přečíst.
Z Smrtihlava co sem zatím přečetl, mi nejvíc sedí Dražebník pak chladná ruka v mojí dlani, Invaze zlodějů těl a Tajemství červa. To Dům v Amityville je ještě větší nuda než Širá, masožravá obloha. Jinak minulej tejden sem dočetl Černý jícen a můžu jen doporučit, je to jak něco od Kinga.
@Gmork: Díky za nabídku, ale zase tolik mi to nesedlo, natož abych se s tím mořil v angličtině. Jedu teď poctivě toho smrtihlava a hned další v pořadníku Dům v Amityville je úplně jinu liga. Krásně to šlape. Je z toho cítit, že autor je novinář a že má vypsanou ruku. Tryona přenechám gurmánům.
louza: Já mám teď od Tryona rozečtenou The Night of the Moonbow a tam si taky dává na čas. Ale určitě to dočtu, má to zajímavý příběh a dobře napsané postavy. Vlastně si myslím, že je to lepší než Ten druhý. Škoda že to tady nejspíš nikdy nevyjde. Je to holt stará hororová škola. V případě zájmu můžu The Night of the Moonbow poslat, mám to i jako e-book.
Gmork: Čtu toho druhého od Tryona a strašně se s tím peru. Ta kniha je zajímavě uchopená a autor krásně nastíní ty děsivý události a pak bezvadně nedopoví co se stalo, občas ďábelsky spoileruje a ty nevíš proč se stalo co se stalo. Ale ty nekonečný pasáže o tetičkách a babičkách jsou fakt ubíjející. A nedá se to přeskočit, protože smrt může přijít kdykoli. Bylo by to super, kdyby to mělo větší drive.
@soulbringer:Jasný. A já taky budu rád, když někdo jiný napíše nějaký ten článeček. Poslední článek od někoho jiného, než já (nepočítám Zackova měsíční shrnutí) je ze začátku září.
@Gmork: Mno přesně! Jelikož máš haldu času na čtení stohu knih a komiksů, tak si říkám, kdy a zda se urodí i nějaká chvíle na sepsání recenze do sekce články na něco, co tě podobně nadchlo? :)
(v článcích je dost mangy a anglofonní produkce… uvítám i pohled pod polskė / francouzské vydavatele)
Včera jsem si v polštině přečetl skejťáckou sérii od Ricka Remendera - Grommets. Příběh se odehrává v Kalifornii v roce 1984 a je plný skejťácké kultury, punkové muziky, béčkových filmů, prvních lásek, zdegenerovaných fotbalistů a hlavně kamarádství. Oba hlavní hrdinové Rick a Brian a jejich kámošky jsou sympaťáci na první dobrou a čte se to samo. Kresba taky sedí příběhu jak prdel na hrnec. Tohle je prostě jedna velká pohoda. Doporučuji nejen skejťákům, ale i zdejším vydavatelům. Téhle sérii by čeština moc slušela.
@Ricarderon: já vím a ano přál bych si to… jen u Martina už jsem veškeré naděje spíše vzdal… obě kroniky bych v limit e samozřejmě vzal bez mrknutí oka, ale vše bych vyměnil za kompletní Píseň ledu a ohně, že ano.
@soulbringer Tak řekněme že Argu stačí jedna nedokončená série. Oheň a krev má mít dva díly, až budou, bude klidně i nějaká limitka. Ale do té doby po zkušenostech s Písní ledu a ohně - děkujeme pěkně.:)
Velká povodeň bude s ohledem na prodeje někdy tak na Svět knihy. Jen musíme najít jinou tiskárnu.
@Poniczech: mno hele, já nechci být špatným prorokem, ale... sám mám neveselou zkušenost, za kterou ARGO až tak nemůže, ale je to škoda a drobné mrzeníčko.
Když se rozhodli vydat nový překlad GoT v plátěném vydání a kůži, tak jsem si vzal tu plátěnou verzi Písně ledu a ohně I.-V. (líbili se mi ty ilustrace Kačky Bažantové). Už při odběru jsem se tuším bavil s tím, že pokud by se stal zázrak a Martin by třeba dopsal VI. a VII., tak že prej jestli by to dodělali v plátně? Odpověď byla spíše neurčitá, ale slibem prostě nezarmoutíš. Respektive řekli férově, že záleží především na panu autorovi, jestli a zda to vůbec dopíše, že by to pak asi rádi v v biblio verzi vydali, ale zaručit to samozřejmě nemohou... OK, jasná věc.
Jenže tuším cca rok na to Martin pustil do světa prequel Oheň a Krev (stejný universe, jiná doba, trochu jiný žánr a la kronika a příběh jednoho rodu). Jenže to už není technicky vzato tatáž série a je 1. díl nové serie... na tom se s Argem shodnem, ale docela mě zamrzelo, že tohle v plátěné nevydaj - prostě musí mi stačit PB nebo klasická pevná. V plánu to není, mlhavě se prohodilo, že budou sledovat prodeje a zda to vůbec Martin dopíše, když ještě nemá ten led a oheň.
U Mumínků to ale může být jinak a klidně mohou jednu knihu dodělat. Ostatně ono to je tak jako tak uzavřená věc a myslím, že po tom je ta poptávka větší (než že by někdo chtěl prequel nedokončené věci ve stejném formátu). Tady si myslím, že to nakonec vydaj a klidně i s jiným dodavatelem... takže bych se jim s mailem připomněl :)
@Yaromil: Ups, máš naprostou pravdu. To mi nějak uniklo, ale opravdu je to tak, všechny ty standardní verze jsou samozřejmě taky venku. Nikdy jsem si ty standardní nezkontrolovala a z nějakého důvodu žila v přesvědčení, že ty se teprve chystají :D
@Poniczech: Také vydání Muminů sleduji a moc doufám, že i zmíněný chybějící biblio díl vyjde dodatečně. Vím, že by jej Argo chtělo vydat, ale zatím k tomu nemám také více informaci mimo zmíněný fakt, že Akcent už to nevytiskne.
Nejsem si jist na 100%, možná mě vyvedeš z omylu, ale nevyšly v té běžné verzi už všechny díly a to právě také kvůli tomu, že je tiskl Akcent? Alespoň já jsem si doposud myslel, že je mám všechny :-). Bral jsem vždycky oboje verze.
Nevím, jestli jste si tu ještě někdo další pořizovali od Arga z bibliofilie ty jejich Muminky, ale jak si asi mnozí všimli, tak v té limitce vyšlo všechno, kromě Velké povodně - ta totiž zatím vyšla jen jako speciální výroční vydání.
Argo několikrát opakovalo, že limitka (a i standardní verze) téhle knihy bude, jakmile se dovyprodá to výroční vydání. Na bibliofilii se mezitím objevily i další díly, které ještě standardně nevyšly - protože jim tiskárna Akcent oznámila, že bude končit. Teď nedošlo k vyloženě slovnímu potvrzení, ale pořád aspoň lajkovali na fb komentáře, které psaly, že je to fajn, že to vyjde kompletně v té limitce i tak a už se jen těší na tu Velkou povodeň.
No a nějaký čas zpátky se na bibliofilii objevil Pán prstenů v plátně - a ejhle, je u něj větička "Ale krátce - tohle jsou poslední knihy, které Akcent vyrobil."
Tak jsem jim napsala mail, jestli teda ta Velká povodeň bude, nebo nebude - odpověď zatím nedošla, je to nějak 2 a půl týdne.
Furt doufám, že si to jen někde schovávaj a fakt to dropnou po vyprodání toho výročního vydání (které se možná neprodává tak dobře, že je furt na skladě). Trochu se toho ale bojím, protože odpovědi nemám a všechny ty ostatní díly už na bibliofilii jsou, i když normální verze budou postupně vycházet během dalšího roku (nebo i dvou).
Víte někdo něco? Ještě je jinak zkusím prudit na sockách.