Qvestor: A mě se divíš, že jsem si to vytunil těmi ilustracemi z americké deluxe verze. :) Ale jinak souhlas, buďme rádi za fyzické vydání, jiní autoři takové štěstí nemají, naposledy např. sci-fi horor Stanice duchů od S.A. Barnes, asi se její předešlá kniha blbě prodávala. Vyjde to jen jako e-book.
@Gmork: Jo, včera jsem si všiml. Ale mě se obálka nelíbí; vlastně výjma obálky jedničky nemůžu říct, že bych na McDowellových knihách viděl nějakou atraktivní ilustraci. Na tom ale nesejde, hlavní je, že Fobos vydá dvojku fyzicky a víc nemůžeme ani chtít.
@Gmork: zloděj černojazyk bylo zklamání loňského roku. Chaotický mišmaš, který jsem asi po 80 stránkách musel definitivně zavřít. A to jsem se k němu asi po 50ti vrátil. Ale nešlo to.
louza, Django: Černý jícen se mi taky líbil, kingovka jak vyšitá. Zrovna dnes vychází nový Malfi, už to mám objednané. Taky jsem dočetl Cizotu od Ballingruda a náramně mi to sedlo. Sci-fi western z Marsu, knížku tohoto typu jsem si zrovna teď potřeboval přečíst.
Z Smrtihlava co sem zatím přečetl, mi nejvíc sedí Dražebník pak chladná ruka v mojí dlani, Invaze zlodějů těl a Tajemství červa. To Dům v Amityville je ještě větší nuda než Širá, masožravá obloha. Jinak minulej tejden sem dočetl Černý jícen a můžu jen doporučit, je to jak něco od Kinga.
@Gmork: Díky za nabídku, ale zase tolik mi to nesedlo, natož abych se s tím mořil v angličtině. Jedu teď poctivě toho smrtihlava a hned další v pořadníku Dům v Amityville je úplně jinu liga. Krásně to šlape. Je z toho cítit, že autor je novinář a že má vypsanou ruku. Tryona přenechám gurmánům.
louza: Já mám teď od Tryona rozečtenou The Night of the Moonbow a tam si taky dává na čas. Ale určitě to dočtu, má to zajímavý příběh a dobře napsané postavy. Vlastně si myslím, že je to lepší než Ten druhý. Škoda že to tady nejspíš nikdy nevyjde. Je to holt stará hororová škola. V případě zájmu můžu The Night of the Moonbow poslat, mám to i jako e-book.
Gmork: Čtu toho druhého od Tryona a strašně se s tím peru. Ta kniha je zajímavě uchopená a autor krásně nastíní ty děsivý události a pak bezvadně nedopoví co se stalo, občas ďábelsky spoileruje a ty nevíš proč se stalo co se stalo. Ale ty nekonečný pasáže o tetičkách a babičkách jsou fakt ubíjející. A nedá se to přeskočit, protože smrt může přijít kdykoli. Bylo by to super, kdyby to mělo větší drive.
@soulbringer:Jasný. A já taky budu rád, když někdo jiný napíše nějaký ten článeček. Poslední článek od někoho jiného, než já (nepočítám Zackova měsíční shrnutí) je ze začátku září.
@Gmork: Mno přesně! Jelikož máš haldu času na čtení stohu knih a komiksů, tak si říkám, kdy a zda se urodí i nějaká chvíle na sepsání recenze do sekce články na něco, co tě podobně nadchlo? :)
(v článcích je dost mangy a anglofonní produkce… uvítám i pohled pod polskė / francouzské vydavatele)
Včera jsem si v polštině přečetl skejťáckou sérii od Ricka Remendera - Grommets. Příběh se odehrává v Kalifornii v roce 1984 a je plný skejťácké kultury, punkové muziky, béčkových filmů, prvních lásek, zdegenerovaných fotbalistů a hlavně kamarádství. Oba hlavní hrdinové Rick a Brian a jejich kámošky jsou sympaťáci na první dobrou a čte se to samo. Kresba taky sedí příběhu jak prdel na hrnec. Tohle je prostě jedna velká pohoda. Doporučuji nejen skejťákům, ale i zdejším vydavatelům. Téhle sérii by čeština moc slušela.
@Ricarderon: já vím a ano přál bych si to… jen u Martina už jsem veškeré naděje spíše vzdal… obě kroniky bych v limit e samozřejmě vzal bez mrknutí oka, ale vše bych vyměnil za kompletní Píseň ledu a ohně, že ano.
@soulbringer Tak řekněme že Argu stačí jedna nedokončená série. Oheň a krev má mít dva díly, až budou, bude klidně i nějaká limitka. Ale do té doby po zkušenostech s Písní ledu a ohně - děkujeme pěkně.:)
Velká povodeň bude s ohledem na prodeje někdy tak na Svět knihy. Jen musíme najít jinou tiskárnu.
@Poniczech: mno hele, já nechci být špatným prorokem, ale... sám mám neveselou zkušenost, za kterou ARGO až tak nemůže, ale je to škoda a drobné mrzeníčko.
Když se rozhodli vydat nový překlad GoT v plátěném vydání a kůži, tak jsem si vzal tu plátěnou verzi Písně ledu a ohně I.-V. (líbili se mi ty ilustrace Kačky Bažantové). Už při odběru jsem se tuším bavil s tím, že pokud by se stal zázrak a Martin by třeba dopsal VI. a VII., tak že prej jestli by to dodělali v plátně? Odpověď byla spíše neurčitá, ale slibem prostě nezarmoutíš. Respektive řekli férově, že záleží především na panu autorovi, jestli a zda to vůbec dopíše, že by to pak asi rádi v v biblio verzi vydali, ale zaručit to samozřejmě nemohou... OK, jasná věc.
Jenže tuším cca rok na to Martin pustil do světa prequel Oheň a Krev (stejný universe, jiná doba, trochu jiný žánr a la kronika a příběh jednoho rodu). Jenže to už není technicky vzato tatáž série a je 1. díl nové serie... na tom se s Argem shodnem, ale docela mě zamrzelo, že tohle v plátěné nevydaj - prostě musí mi stačit PB nebo klasická pevná. V plánu to není, mlhavě se prohodilo, že budou sledovat prodeje a zda to vůbec Martin dopíše, když ještě nemá ten led a oheň.
U Mumínků to ale může být jinak a klidně mohou jednu knihu dodělat. Ostatně ono to je tak jako tak uzavřená věc a myslím, že po tom je ta poptávka větší (než že by někdo chtěl prequel nedokončené věci ve stejném formátu). Tady si myslím, že to nakonec vydaj a klidně i s jiným dodavatelem... takže bych se jim s mailem připomněl :)
@Yaromil: Ups, máš naprostou pravdu. To mi nějak uniklo, ale opravdu je to tak, všechny ty standardní verze jsou samozřejmě taky venku. Nikdy jsem si ty standardní nezkontrolovala a z nějakého důvodu žila v přesvědčení, že ty se teprve chystají :D
@Poniczech: Také vydání Muminů sleduji a moc doufám, že i zmíněný chybějící biblio díl vyjde dodatečně. Vím, že by jej Argo chtělo vydat, ale zatím k tomu nemám také více informaci mimo zmíněný fakt, že Akcent už to nevytiskne.
Nejsem si jist na 100%, možná mě vyvedeš z omylu, ale nevyšly v té běžné verzi už všechny díly a to právě také kvůli tomu, že je tiskl Akcent? Alespoň já jsem si doposud myslel, že je mám všechny :-). Bral jsem vždycky oboje verze.
Nevím, jestli jste si tu ještě někdo další pořizovali od Arga z bibliofilie ty jejich Muminky, ale jak si asi mnozí všimli, tak v té limitce vyšlo všechno, kromě Velké povodně - ta totiž zatím vyšla jen jako speciální výroční vydání.
Argo několikrát opakovalo, že limitka (a i standardní verze) téhle knihy bude, jakmile se dovyprodá to výroční vydání. Na bibliofilii se mezitím objevily i další díly, které ještě standardně nevyšly - protože jim tiskárna Akcent oznámila, že bude končit. Teď nedošlo k vyloženě slovnímu potvrzení, ale pořád aspoň lajkovali na fb komentáře, které psaly, že je to fajn, že to vyjde kompletně v té limitce i tak a už se jen těší na tu Velkou povodeň.
No a nějaký čas zpátky se na bibliofilii objevil Pán prstenů v plátně - a ejhle, je u něj větička "Ale krátce - tohle jsou poslední knihy, které Akcent vyrobil."
Tak jsem jim napsala mail, jestli teda ta Velká povodeň bude, nebo nebude - odpověď zatím nedošla, je to nějak 2 a půl týdne.
Furt doufám, že si to jen někde schovávaj a fakt to dropnou po vyprodání toho výročního vydání (které se možná neprodává tak dobře, že je furt na skladě). Trochu se toho ale bojím, protože odpovědi nemám a všechny ty ostatní díly už na bibliofilii jsou, i když normální verze budou postupně vycházet během dalšího roku (nebo i dvou).
Víte někdo něco? Ještě je jinak zkusím prudit na sockách.
Nevím, jestli je fér tomu říkat kresba. Jsou tam jasné znaky AI - jedno světlo lampy tam levituje, obličeje lidí jsou deformované, nápis CESKA BANKA bez diakritiky, ehm. Těch detailů je tam víc. Ani ten první milník nedává smysl. Kolik potřebuje na projekt koloristů?
Kresba vypadá jak obšlehlá z DC animáku a ty řeči jako "unikátní superhrdinský koncept, který v Česku dosud neexistoval". Buď pán ví o českém komiksovém prostředí úplné kulové a nebo je to šméčko.
Počkám si, až s ním chlapci z Komiksových novin udělají rozhovor.
@Trip:
Zatím to vypadá jako nějaký sociální experiment. Ty tři obrázky, co tam jsou teď, vypadají jak generované od AI. Je trošku zvláštní rozjet komiksový projekt a prezentovat se takto...
Aktuální balíček od Dobrovského, nejvíc jsem zvědav na ty Ptáčata (Nestlings) od Nata Cassidyho. Čtenáři to většinou chválí a jeho letošního novinka When the Wolf Come Home se dostala do užšího výběru na goodreads.
louza: Já díky edici Smrtihlav objevil autory, které jsem neznal. Hodně se mi líbil Ten druhý od Tryona, tak jsem si v zahraničí koupil jeho The Night of the Moonbow, protože je mi jasné, že to tu nevyjde. Je to o šikaně na letním táboře, která se posléze krapet zvrhne. Čtenáři na goodreads to označují jako hororový Pán much. Knihu už mám doma a docela se na ni těším.
Norri: ARoGAnci Arga už dlouho obdivuji. Proč vlastně tak nakladatelství pojmenovali? Na druhou stranu, každá kniha je vlastně unikát - třeba proto je ražba pokaždé trochu jiná.
@Gmork: Přiznám se, že když jsem Omena viděl na prodejně Dobrovského, tak jsem to automaticky vzal do ruky za plnou cenu. Ono to časem asi bude ve slevě, ale tahle edice si zaslouží podporu. Byl jsem tam teda původně pro svého hrdinu Bacigalupiho a jeho zbrusu novou Navolu. No to jsem fakt zvědavej. Fantasy kmotr je docela zajímavá kombinace. Podle pár stránek to vypadá dobře i když je to teda špalek, ale asi to bude bavit.
louza: Taky ho čekám. Vzpomínám, jak jsem Omen poprvé viděl jako kluk a dost mě to tehdy rozhodilo.:) I po letech je to stále hodně dobrý film. Na předlohu jsem zvědav. Teď jsem využil ten kód a na luxoru si objednal Jak se stát bubákem od Chizmara, to je můj poslední letošní fobosácký titul. Jinak jsem teď dočetl Případ okradené alchymistky a četlo se to samo. Knížka, která nejednomu vylepší den. Škoda že to nebylo delší.