Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Crew u příležitosti vyhlášení nejoblíbenější nové mangy (nepřekvapivě Frieren) na příští rok oznámila Dungeon meši.
@seneke: hele, to je moje subjektivní vnímání většiny Mangy, co mi prošla rukama, ale jak jsem napsal, nějaký mám i doma... prostě mi řada výjevů ve tváři (byť samozřejmě chápu co píšeš) - ale pro mě je to až přespříliš "na jedno brdo" a i když pominu a dám stranou young audult věci, pak je pro mě těžké si najít a vybrat věci, které bych chtěl mít doma a věděl, že se k tomu třeba i vrátím.

O to více cením věci, které prostě nejsou standardní manga styl. A jak jsem řekl, hlavně příběh.
@soulbringer: OK, přiznám se, že vůbec netuším, co myslíš tím graficky monotónní. Každý autor má svůj styl a dost z nich kreslí i "nestereotypním" mangovým stylem. Stačí se podívat do manga sekce v článcích.

Ty dramatické výrazy jsou dané jejich kulturou. Pro představu se podívej na divadlo kabuki a na ty dramatická gesta, co při tom předvádějí. Naopak v americkém komiksu cca v polovině 20. století došlo k výraznému přechodu k realistickému stylu kresby. Kultura a historie není ve vakuu. Všechno má svůj vývoj a dá se to vysvětlit.
@seneke: Hele, já si u mangy vybírám docela pečlivě (z nostalgie mám Akiru a třeba adaptace Lovecrafta od Tanabeho je fakt super)… ale obecně se jí spíš vyhýbám, protože je na můj vkus graficky dost monotónní a naopak až příliš plná dramaticky excitovaných výrazů na každé druhé stránce. Nicméně když je příběh opravdu propracovaný, klidně zkusím i nějakou sérii.

A co se týče webkomiksů, klidně do toho – některé věci, které nejsou v češtině, pořizuju de facto právě online. Kvůli místu v knihovně jsem se cizojazyčných komiksů dávno zbavil a uvažuju o nich už jen v digi verzi. Jen houšť, brachu!
@soulbringer: Nejsi jediný. Pokud přidám něco, co vypadá stereotypně "mangově", tak se toho většina z vás nedotkne. Proto se to snažím ředit supráky a Evropou. Chtěl bych přidávat i nějaké webkomiksy, ale ty jsou na doporučování dost složitý.
@Braindead: Je menší, užší a hlavně kvůli papíru o dost lehčí než Zjevný úděl.
@seneke: čtu skoro vše (ale pravda, že jak neholduju moc manga věcem, tak to selektuje spíše přes tenhle filtr)
@Braindead: netuším úplně jak je to na gramy / kilogramy, ale docela dost velky box a tuším Zjevný úděl - to je fakt těžký. pak o něco menší jsou ty špalky od MB (Vyvrhel, Zpěvy neznáma a vlastně i Agent strachu)
Braindead: Normálně ještě byl , objednával jsem dnes. Jediný číslo bylo 239 a šlo to. A teď už to nejde.
future: jeste byl jo? Ja myslel, ze zmizely uz minulej tejden
Právě jsem objednal poslední volný box 239.
@Norri: Jasně. Já mám nasbíranou slevu na crewním shopu, tak na Argoviny čekám vždycky tam, když samo Argo na tohle moc nejede :)
@seneke: ne, je mi to fuk. Čtu skoro vše, ale se zpožděním.
@Braindead: možná Zjevný úděl nebo dopis 44
@valon: Když jsem se na fb Arga ptal, za kolik to bude bez boxu a s boxem, tak odpověděli. že bez boxu za 2k a s boxem 2200. Za ty 2 stovky mi ten box stál. Zapomněl jsem na slevy. Ale nemrzí mě to.
ad Blast: Existuje nejakej tlustsi komiks? Zatim asi vedl Agent strachu, ale Blastik je vypasenejsi:)
@xintax: OK, beru na vědomí.
@seneke:Neřešíme. Čteme, co se nám líbí.
Technický dotaz k článkům. Preferujete, když jsou tematické (více hororů na Halloween, slaďáky k svatému Valentýnu, hračkové frančízy ke Dni dětí, erotické komedie k Mezinárodnímu dni masturbace apod.), nebo tohle vůbec neřešíte?
Po zkušenosti s Vyvrhelem jsem preferoval box. Kdyby to byla 1 limitka vs 1 obyč, tak beru jen obyč, ale když šlo o dva kusy, tak jsem vzal box. Jen jsem čekal, že bude trochu reprezentativnější, ta červená část je docela rušivá.
Box je gut (specialne u 2 knih), ale hodne lidi taky kvuli hodnote knihy. Pocital bych cca 4k.

Nejaky kaspari to budou sazet na aukro za 6k, ale realna cena tak 3-4k, podle toho jak moc spechas na prodej.
Vykašlal jsem se na limitku, protože to byla obyč verze za 1500 vs v boxu za 2200 a za to ten box nestál :)
Když se už se vytahuje to číslování tak mám taky otázku, proč jste šli do limitky. Protože limitka nebo box, já kvůli boxiku.
Ale muzes si to tam sam dopsat nebo vlozit zalozku jako u CC, protoze nikdo jinej stejny cislo nema:)
Aha, ok. Moja chyba. Vďaka za info.
@regressiv:
Od sameho zacatku, bylo jasne receno ze vydani je NEcislovane, boxy kompletovali ve francii a tam davali exlibris, a tak Agro nevi co tam francouzi davali.
Cisla v Bibliofilii jsou, se domnivam, protoze je tam takovy nakupni system, nic jineho v tom neni.
@regressiv: Na stránkách Argo u Bast boxu je (a bylo) psaný - Knihy nejsou číslovány!
Chápe niekto z vás, načo sme si pri tom BLAST boxe vyberali číslo vytlačku, keď v knihách, ani na boxe žiadne číslo nie je a číslo na priloženej grafike je úplne iné, náhodne vylosované? Aj vám príde, že Argo niečo zmenilo a snažia sa to zahrať do autu?
tak pred chvili pipla sms :)
Mne došiel vo štvrtok.
Ja: Tam nie je dobierka?
Kuriér: Nie
Ja: Myslel som, že je tam dobierka …
Kuriér (ponáhľa sa): Nie, je to bez dobierky.

Kuriér (o siedmej večer po telefóne): Ten balík čo som doniesol… bola tam dobierka…
ok.. tak to je sance, ze to tenhle tyden klapne :)
Vetsine ho posilali v patek, co jsem slysel. A mel by to vozit One.

Je to sice macek, ale ne zas tak moc. Narval jsem ho pod sedlo na skutr:)
@Mr.Plysh: Mě dorazil v pátek.
@Django:
Tak melo by to být na adresu,případně zavolej řidiči a domluv si ať ti to hodí někam na výdejní místo.
@Mr.Plysh:Já ho mám doma od středy.
@Mr.Plysh: teď mi přišla SMS že balík dorazí mezi 14 a17 jen nevím kam.
ten Blast box uz dorazil vsem? Ja porad nejak cekam :(
@mAGiic: Witchblade si paradoxně více lidí pamatuje kvůli anime adaptaci. Hlavně pak kvůli tomu, že hlavní protagonistka je pěkná macatá mamina.
@seneke: Máš pravdu, že Darkness měl ty hry, ale i tak je to už pozapomenuté a Witchblade, ten snad relevanci nikdy ani neměl, kromě té zajímavé kresby. Spawn je větší značka, ale CC do toho nejdou, zatímco ty dvě zmiňované jsou podle mě větší komerční riziko, i když zase asi budou levnější práva než od Todda. :D
@mAGiic: DARKNESS BY NEBYLA ZAPOMENUTÁ RELIKVIE, KDYBY TI HAJZLOVÉ UDĚLALI TŘETÍ DÍL!!!
Asi se to tu řešilo už x-krát, ale koukám do kalendáře a vidím že má vycházet Darkness kompendium vol 5. To mi přijde jako velký bizár, že do Spawna ve velkém formátu tu nikdo nešel z důvodu béčkových kvalit a nejistého komerčního úspěchu, ale do Darkness a Witchblade, které jsou na tom kvalitou obdobně, jo. Spawn má aspoň nějakou kulturní relevanci jako IP, Darkness i Witchblade jsou zapomenuté relikvie z 90s a 00s.
A ještě jednou TLOU. Pokud nějaký fanda tenkrát nestihl koupit figurky od Dark Horse, tak je teď na xzone opět naskladnili. Pro sběratele ideální vánoční dárek, mám je všechny doma a jsou velmi dobře zpracované.
https://www.xzone.cz/figurka-the-last-of-us-part-ii-ellie-with-bow

https://imgbox.com/iVHamp4K
@Gmork: V poradku. Cim vetsi, tim lepsi. Uz se tesim. :-)
xintax: Nakonec jsem se rozhodl pro A4. Plánuji ještě jednu knihu ze světa TLOU a Pennywise a klub smolařů, kde budou uvnitř ilustrace, tak aby měly větší formát. Taky chci, aby ty knihy potom ladily v knihovně a měly ucelený formát. Byť uznávám, že A4 je pro beletrii netypický formát.
Tak překlad TLOU Následky hotov, dříve, než jsem čekal. Přes svátky ho nechám odležet a zkraje ledna začnou redakční práce. Tisknout se bude na konci ledna. Kniha bude mít přesně 293 stran a bude to šitá v8 s kulatým hřbetem, gramáž papíru 100g. Jako předsádky jsem zvolil tuto klasiku:
předsádka01
https://imgbox.com/602uylKW
předsádka02
https://imgbox.com/t6XD1nDB

PS- předsádky u popletené Hermiony budou tyto:
https://imgbox.com/sLMdZ2f4
@Baffman: ježiš nojo, Morgavsa. Ano, to je hodně oblíbené.
Pro děti bych ještě přihodil Lightfall. Hezká kresba, je to vtipný a příběh ujde.
S Morgavsou souhlasím.
Předčítám 3 leté dceři a těší se na každý díl.
Je to chytrý, skvěle to učí spousty věcí a tak.
Pak se ji líbí i Hilda, Hubert a Hugo a Růža.