@seneke: hele, to je moje subjektivní vnímání většiny Mangy, co mi prošla rukama, ale jak jsem napsal, nějaký mám i doma... prostě mi řada výjevů ve tváři (byť samozřejmě chápu co píšeš) - ale pro mě je to až přespříliš "na jedno brdo" a i když pominu a dám stranou young audult věci, pak je pro mě těžké si najít a vybrat věci, které bych chtěl mít doma a věděl, že se k tomu třeba i vrátím.
O to více cením věci, které prostě nejsou standardní manga styl. A jak jsem řekl, hlavně příběh.
@soulbringer: OK, přiznám se, že vůbec netuším, co myslíš tím graficky monotónní. Každý autor má svůj styl a dost z nich kreslí i "nestereotypním" mangovým stylem. Stačí se podívat do manga sekce v článcích.
Ty dramatické výrazy jsou dané jejich kulturou. Pro představu se podívej na divadlo kabuki a na ty dramatická gesta, co při tom předvádějí. Naopak v americkém komiksu cca v polovině 20. století došlo k výraznému přechodu k realistickému stylu kresby. Kultura a historie není ve vakuu. Všechno má svůj vývoj a dá se to vysvětlit.
@seneke: Hele, já si u mangy vybírám docela pečlivě (z nostalgie mám Akiru a třeba adaptace Lovecrafta od Tanabeho je fakt super)… ale obecně se jí spíš vyhýbám, protože je na můj vkus graficky dost monotónní a naopak až příliš plná dramaticky excitovaných výrazů na každé druhé stránce. Nicméně když je příběh opravdu propracovaný, klidně zkusím i nějakou sérii.
A co se týče webkomiksů, klidně do toho – některé věci, které nejsou v češtině, pořizuju de facto právě online. Kvůli místu v knihovně jsem se cizojazyčných komiksů dávno zbavil a uvažuju o nich už jen v digi verzi. Jen houšť, brachu!
@soulbringer: Nejsi jediný. Pokud přidám něco, co vypadá stereotypně "mangově", tak se toho většina z vás nedotkne. Proto se to snažím ředit supráky a Evropou. Chtěl bych přidávat i nějaké webkomiksy, ale ty jsou na doporučování dost složitý.
@Braindead: netuším úplně jak je to na gramy / kilogramy, ale docela dost velky box a tuším Zjevný úděl - to je fakt těžký. pak o něco menší jsou ty špalky od MB (Vyvrhel, Zpěvy neznáma a vlastně i Agent strachu)
@valon: Když jsem se na fb Arga ptal, za kolik to bude bez boxu a s boxem, tak odpověděli. že bez boxu za 2k a s boxem 2200. Za ty 2 stovky mi ten box stál. Zapomněl jsem na slevy. Ale nemrzí mě to.
Technický dotaz k článkům. Preferujete, když jsou tematické (více hororů na Halloween, slaďáky k svatému Valentýnu, hračkové frančízy ke Dni dětí, erotické komedie k Mezinárodnímu dni masturbace apod.), nebo tohle vůbec neřešíte?
Po zkušenosti s Vyvrhelem jsem preferoval box. Kdyby to byla 1 limitka vs 1 obyč, tak beru jen obyč, ale když šlo o dva kusy, tak jsem vzal box. Jen jsem čekal, že bude trochu reprezentativnější, ta červená část je docela rušivá.
@regressiv:
Od sameho zacatku, bylo jasne receno ze vydani je NEcislovane, boxy kompletovali ve francii a tam davali exlibris, a tak Agro nevi co tam francouzi davali.
Cisla v Bibliofilii jsou, se domnivam, protoze je tam takovy nakupni system, nic jineho v tom neni.
Chápe niekto z vás, načo sme si pri tom BLAST boxe vyberali číslo vytlačku, keď v knihách, ani na boxe žiadne číslo nie je a číslo na priloženej grafike je úplne iné, náhodne vylosované? Aj vám príde, že Argo niečo zmenilo a snažia sa to zahrať do autu?
@seneke: Máš pravdu, že Darkness měl ty hry, ale i tak je to už pozapomenuté a Witchblade, ten snad relevanci nikdy ani neměl, kromě té zajímavé kresby. Spawn je větší značka, ale CC do toho nejdou, zatímco ty dvě zmiňované jsou podle mě větší komerční riziko, i když zase asi budou levnější práva než od Todda. :D
Asi se to tu řešilo už x-krát, ale koukám do kalendáře a vidím že má vycházet Darkness kompendium vol 5. To mi přijde jako velký bizár, že do Spawna ve velkém formátu tu nikdo nešel z důvodu béčkových kvalit a nejistého komerčního úspěchu, ale do Darkness a Witchblade, které jsou na tom kvalitou obdobně, jo. Spawn má aspoň nějakou kulturní relevanci jako IP, Darkness i Witchblade jsou zapomenuté relikvie z 90s a 00s.
A ještě jednou TLOU. Pokud nějaký fanda tenkrát nestihl koupit figurky od Dark Horse, tak je teď na xzone opět naskladnili. Pro sběratele ideální vánoční dárek, mám je všechny doma a jsou velmi dobře zpracované. https://www.xzone.cz/figurka-the-last-of-us-part-ii-ellie-with-bow
xintax: Nakonec jsem se rozhodl pro A4. Plánuji ještě jednu knihu ze světa TLOU a Pennywise a klub smolařů, kde budou uvnitř ilustrace, tak aby měly větší formát. Taky chci, aby ty knihy potom ladily v knihovně a měly ucelený formát. Byť uznávám, že A4 je pro beletrii netypický formát.
Tak překlad TLOU Následky hotov, dříve, než jsem čekal. Přes svátky ho nechám odležet a zkraje ledna začnou redakční práce. Tisknout se bude na konci ledna. Kniha bude mít přesně 293 stran a bude to šitá v8 s kulatým hřbetem, gramáž papíru 100g. Jako předsádky jsem zvolil tuto klasiku:
předsádka01 https://imgbox.com/602uylKW
předsádka02 https://imgbox.com/t6XD1nDB
S Morgavsou souhlasím.
Předčítám 3 leté dceři a těší se na každý díl.
Je to chytrý, skvěle to učí spousty věcí a tak.
Pak se ji líbí i Hilda, Hubert a Hugo a Růža.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.