Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@Devilek: za cca 20 minut bylo vyprodáno, takže si mohou v Crew gratulovat a samozřejmě i díky tobě :) Imho se nedalo čekat, že by to bylo tak rychlé jako např. u Sandmana, ale pořád je to úctyhodný (fakt bych to neporovnával s věcma, kde je člověk vůbec rád, že na tebe něco zbude).
Jo jo. Koukám. Jsem se nakonec obětoval, když to tam stále bylo, a jednoho vzal :)
@Devilek: Už je ale vyprodaný,...
devilek: už je pryč.
Koukám, že o limitovaného Slainea se moc bojovat nemusí.
@seneke:
Jo o tom vím,ale to mě zase nějak moc neláká.
Nic jiného tě nenapadá?
Holt případně to zkusím až naslepo
@123peta: Gon. Sice to má 7 knížek, ale jsou to na sebe nenavazující příběhy naštvaného dinosauříka, co se pere s jinými zvířaty. Komplet beze slov a první díl dokonce před lety vyšel v češtině.

https://comicsdb.cz/comics/195/gon-1
Dotaz na manga znalce.
Existuje nějaká manga která je jednodílná a hlavně bezeslov?
Nejlépe třeba nějaký horor,nebo nějaký bizár.
Jsem teď v Japonsku a nějakou takovou věc bych si tu rád koupil.
Ano samozřejmě se zeptám i v těch obchodech jak tam půjdu,ale s tou angličtinou je to tu horší,tak se prvně zkusím zeptat tady.
Případně díky za nějaké tipy.
@soulbringer: Rosenberg je bozi blazen :D to zkusim.
@soulbringer: Netušila jsem, že mi někdy mozkem proběhne koncept "Olga Hepnarová peggující Jana Palacha připínákem", natož aby to někdo nakreslil, ale dnešek mě přesvědčil o opaku.
Z českých luhů a hájů:
Nejsem si úplně jistý, zda tohle svět skutečně potřebuje a na první poslech, bych asi vynechal... ale pokud by někoho zajímal komiks o tom, co kdyby se potkal Jan Palach a Olga Hepnarová a měli spolu románek..., pak vám ho chce naservírovat tady Jakub Rosenberg

Well, well...

Gate nám vydá mangu Noc oživlých koček a Crew oznámila posunutí Ligy výjimečných na únor 26.
Crew už má v sekci Připravujeme knihu Strýček Skrblík a Kačer Donald: Syn slunce. Za mě trochu škoda, že to je klasický formát.
@Fort:

Jo, taky jsem to před pár dny četl a měl radost, že se první knize dle slov @Scarface daří. Četl jsem teprve před pár dny a na pokračování už se těším.
Teď čtu na fóru Crewe, že bude časem pokračování Šógunův popravčí.
@Pboro: jaká strana, taková znalost práva... jaký politik, taková kampaň...
Starýho Jestřába je mi tedy líto a raději se budu představovat, že nic tak "humorného" pro podporu této partičky nevzniklo :)
My máme u nás na vsi (4500 obyvatel a říkáme si město) dokonce 2 zásilkovna boxy, asi 3+ alzaboxy, nějaký dpp boxy atd. Když to začínalo, říkal jsem si, že si to stejně budu nechávat posílat do krámků, abych jim dal vydělat těch 7,- za zásilku, ale krámky zavírají v půl páty, mívají dovolenou, obědové pauzy atd. Takže si to nyní vždycky nechávám primárně posílat do boxu, kam můžu klidně v 11 večer.

Dokud to bude stát pod kilo tak cajk, jakmile to začne stát přes kilo, tak se začnu ošívat. Ale asi taky cajk, protože moje lenost je obrovská.
Já mám taky blíž zásilkovnu a preferuju ji. Ale bydlím ve městě, tak toho mám kolem dost. A jak jsem psal, balíkovnu můžeš odeslat z Alzaboxu. Přes aplikaci zásilku zadáš stejně jako v aplikaci zásilkovny. Jediný rozdíl je, že pokud to chceš odeslat přes box, tak musíš vytísknout štítek, kterej na to nalepíš (stačí na normální papír a přelepit izolepou). A pak to můžeš odeslat ve většině Alzaboxů kde to odeslání realizuješ jen načtením kódu z toho štítku. Jen si teď nepamatuju, zda je to čárovej kód nebo QR kód.
S balíkovnou moc zkusenosti nemám. Ani nevim kde maji box. Zásilkovnu mám až hříšně blízko, tak jí preferuju.
Zásilkovna těch 89 stojí už asi půl roku. Předtím byla za 79. A 59 už nestála hodně dlouha.

Balíkovna je o kus levnější a už lze většinou odesílat z Alzaboxu.
balikovna by mela byt o 10 korun levnejsi asi
Adresát, normálně dle předchozí domluvy. Ale koukal jsem na tu cenu překvapeně. Ale to bude mnou, čekal jsem to levnější.
Hawwwran: Kdo ho v tvém případě platil?
Tak zasilkovnu mam fakt blizko, takze mi to dost vyhovuje, ale pamatuju si ze se mi to zdalo dost vyhodny tudy poslat balik. Ted uz se mi to zdalo docela dost. Ale tak casy se asi meni no :-)
Někdy z jara se to měnilo. Teď je to cenově už téměř na úrovni balíkovny, která teda nevím, jestli umožňuje odeslání z boxu, jak to má Zásilkovna.
Zalezi jestli posilas na adresu nebo na vydejni misto, to muze delat tusim dvacku... ale jinak myslim ze tyto ceny uz nejakou dobu plati pro koncaky. Pod smlouvou jsou lepsi ceny.
Dal jsem dneska na bazar komiksy a právě jsem odnesl do zásilkovny 4 balíky a překvapilo mne, že chtějí za balík 89kč. Nějakou dobu jsem nic neposílal, ale přijde mi to docela dost, nemyslíte? Nestálo to 59kč, nebo tak něco? Přijde mi to jako docela výrazný zdražení. Maji to tak drahý už dýl?
@psimek: to jsou samí bestselleristi a pr odborníci a potřebují vybírat na platformě pro děti s rakovinou.
Donio projekt pro komiks Zákon vlků (Hlaváček+Bican) https://donio.cz/zakon-vlku-komiks
psimek: Nově nakreslená dokonce podruhé (tedy třetí verze), jednou už to překreslil, když to v roce 2001 vycházelo v Ohníčku...

https://imgbox.com/EOiYFGPk
Že se ještě vracím k té Cestě kolem světa za 80 dní - ta nová kniha je totiž Štěpánkem komplet nově nakreslená, není to vylepšená kopie původní verze co vyšla např. v Magazínu Komety v roce 1991. Pro zajímavost tady je porovnání obou verzí:
https://imgbox.com/APGemYRs
https://imgbox.com/Z0HXBGWJ
@josekan55: Tak na Rosinskiho se těšim :)
@Alfi: To je ukázka z barevné řady, díl #03, délka těch barevných alb je do třiceti stran, takže bych krotil nadšení. To určitě nebude ta řada, po níž sáhne Argo.
Blíž se na Parasitic City můžete podívat na stránkách Hollow Press.
Kto to kedy vydá nech chystám peňaženku?
@skepsi: Doufám že dostaneš nějakou provizi, teď to koupí každej :) aspoň já určitě.

K tomu Parasitic City
@Josekan55: jasné, samizdat ktorý predáva za nemalé peniaze pre zisk… myslel si “pirátske vydanie”, však? A jasne, je to brutál za hranou.
@josekan55: :D já tyhle argumenty miluju.
Takze jako kdyz to nazvu samizdat, neni to porusovani autorskych prav? Tohle je na slusnej flastr. Ale kazdyho vec. Jen je pak hezky, jak vsichni breci kdyz dostanou statisicovou palku.
@Braindead:
Proč by to mělo být za hranou? Je to normální samizdat, který vydal přímo TranscomX.
Ten borec si to určitě nevytiskl. Takových komiksů jsou mraky co se vytiskly. Sám jsem kdysi několik
kousků u nich koupil.
@braindead: Ale hezky si to borec vytisknul
https://aukro.cz/leo-amazonie-integral-1-5-samizdat-7097237454

nejakej bulik tady prodava preklady TranscomX. To uz mi prijde hodne za hranou.
@Qvestor: Proto mi přijde vtipný, že vydávají tu Dívčí válku. Když si postavíš ty mangy, co vydali, vedle sebe, tak máš dílo klasika, experimentální hovadiny a Dívčí válku. Vskutku zajímavý rozsah.
@seneke: Je to šílenost pro minoritní skupinu čtenářů. Snad proto Argo v edičáku neoznačilo Parasitic City žádnou číslovkou, nijak nenaznačují, že jde o sérii. Zřejmě vydají první volumko a počkají, jaký to bude mít dopad. Podle mě to buď vyvolá další kontroverzi (Podívejte co Argo zase vydalo za úchylnost! ), nebo se to setká s nezájmem (je to moc bizarní a okrajové, aby to oslovilo masy). Nevím jak se chytla Princezna z Nekonečného hradu, nevšimnul jsem si moc ohlasů.