shybuj: chapu, jak to myslis, ale je to trochu spatny priklad. Zrovna perak a sandman za 15k byly jen o slusnym vejvaru (plus si par lidi udelalo radost). Takze zrovna argumentovat proti premrsteny cene dvema nejvice premrstenyma cenama je trochu nesmysl:)
Chapu vas, jak to myslite. Pokud zohlednim cas, usili, malonaklad atd., k podobne cene se da dostat...
Jinak tisk podobne zalezitosti stoji cca 24k pri 50 kusech v mekky vazbe. 40k pri 100ks. To je 400 za kus. Pokud to hodim do pevny, i kdyby byla cena trojnasobna, jsem nekde na 1000-1500. Ty ceny hazim od oka, pokud jsem uplne mimo tak me poslete do prdele:))
Ale chapu, ze se vydal cestou 50x8000 nez 200x4000. Celej prispevek byl o tom, ze to ve me nebudi moc duvery, kdyz vidim knihu za 8k a nebo 28 strankovej sesit za litr:)
Jo a peraka jsem si koupil a mozna i foxtra, holt demence i na moji strane:)
@Braindead: tak jsem chvilku počítal, u Péráka s nákladem 333kusu a v provedení v jakém vyšel vychází jedná stránka na 43kc (vyprodáno) u superlimt Sandmana o které byla bitka a prodávají se za nesmysl vychází stránka na cca 15kc (cca podobný náklad ) no a pokud omnibus foxtera vychází na cca 10kc na stánku, je to bídák který jezdí ve Ferrari a má vilu na Floridě :)
Jestli můžu také přispět, tak mně ta cena přijde legitimní – jednak vzhledem k zacílení na úzkou skupinu čtenářů, a také v kontextu cenotvorby dosavadní produkce, která je v omnibusu vlastně kompletně obsažená. Kdyby byla cena třeba poloviční (při vyšším nákladu), nepřišlo by mi to úplně příhodné vůči těm, kteří autora posledních 10 let podporovali a kupovali jednotlivé kusovky.
@Darth Raelchi: Neporovnával by som to s Pérákom, ale s knihami od Dana Černého. Tie sú pevná väzba, náklad cca 100 kusov, okolo 300 strán, cena okolo tisíc Kč. Chápal by som cenu okolo 3000 kč, ale osem? Chápem, že predať 25 kusov je ľahšie ako 100, ale aj tak mi to nepríde ako dobré rozhodnutie. Foxter komiks umí a ak by sa staral o získanie čitateľov za tie roky by si vedel vybudovať väčšie fórum. Rozhodnutie ísť “superdraho” pre pár čitateľov chápem, menšie finančné riziko, ale aj tak sa dala vybrať cesta ako Černodan alebo Mighty Boys.
Já nevím, Pérák měl v podstatě regulérní náklad, Foxter omnibus je kusovka, možná 30 kusů, profesionálně zpracovaná kniha, 800 stran, na kterých se někdo hodně nadřel, ty prachy jsou v podstatě nákupka, jako něco takového udělat samonákladem považuji maximálně tak za hazard s rodinným rozpočtem, ale určitě ne za demenci.
@seneke: když já rád hlavně domečky a krajinky. A hlavně jsem rád že si to nasvítím tak abych to viděl já, natož aby to viděli i ti tři diváci na internetech.
Jsem si všimnul, že v kalendáři je "[Moje hvězda] #06 (CREW) Úterý, 8. července", tak jsem si myslel, že si omylem Zack poznamenal nějakou osobní poznámku k Hvězdné Crwi, a ona je to manga :(
@Stipec231:
Není nic jednoduššího než jim napsat a zeptat se.
Ja jsem jim psal cca před 2-3 měsíci jestli budou vydávat Ságu 11.
Docela rychle (což jsem byl překvapený) odepsaly že to mají v plánu na podzim a na jaro chtějí vydat 12.
Ovšem jestli to tak bude je ve hvězdách,spis sem vůči tomu docela skeptický
@tomas91svk:, @Stipec231: já se obávám, že vás zklamu, ale po trhu už cca 2 roky koluje, že jsou de facto před zavřením, respektive, že se hledá kupec, kdo by to mohl převzít... nicméně více než babské klepy a knižní fámy člověk nemá. Ale můžou si za to sami. Nejen tím, jak (ne)vydávaj, ale především tím, jak komunikují. Na můj dotaz z loňska, reagovali jednou větou jednou holou větou, ve které neřekli nic (podstatného).
Já jsem viděl na Luxoru předprodej Války s Darkseidem 2 i Databáze knih má uvedeno, že to má vyjít tento rok, taky by mě zajímalo jestli něco BBart bude dál vydávat.
@tomas91svk: Ofiko vyjádření jsem z jejich strany nezaznamenal, ale prostě jejich komiksy se moc neprodávají, poslední věc co vydali bylo něco od Cartera. Jinak ty moje řeči ber jen jako drby.
Ahoj
Včera mi přišel Batman: Soví sága, ta kapesní verze. A jen sem to tak rychle zkouknul a všiml, že některé stránk jsou vzhůru nohama. Máte to tak taky někde a nevíte, zda to tak opravdu má být? Úplně si to nemyslím, ale tak je lepší se zeptat.
@Devilek: Napadlo mě to, když jsem na Pankráci v obchoďáku viděl automat na pokémoní karty. Mají ho hned u vchodu z metra. Otázkou je, jestli by se automat na komiksy vůbec uživil.
Dotaz na místní inženýry. Kdybyste teoreticky měli automat na komiksy (něco na způsob automatu na tyčinky a podobné věci), naplnili byste ho sešitovkami nebo většími komiksy? Osobně bych šel do sešitovek. Větší kousky by se při pádu do výdejníku obouchaly.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.