* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

@Fry: Jen tak pro zajímavost - proč s tím máš problém? Koukám třeba na Goodreads, kde to evidují přesně tak, jak píše Poniczech, a v angličtině je první díl Cizince v jarním vánku evidován dokonce jako Seaside Stranger, vol. 2. Jen se ptám!:)
@Braindead: Spis sedi, celkove v databazi je 1052 comicsu, ktere maji aspon jednoho japonce v autorech.
zack: je mi to jasny. Nutne to k zivotu nepotrebuju:) Rikal jsem si, ze kdyz uz je to tady vsechno tak pekne vyplneny, tak je skoda ty data nevyuzit k filtraci. Alespon bych pak mel dalsi prokrastinacni cinnost:)

toe: takhle mi to staci, pro me je vsechno japonsky maga a hotovo. Spis mi slo o to, jestli tech 900 kousku nejak sedi. Jestli jich nevyslo treba 1500.
@Braindead: delam veci, co slysim opakovane od vic lidi, ze jim chybi a i tak mam seznam ukolu na nekolik let.
Možná je pomalu čas na databázi, kde by byly pouze mangy.
@Braindead: Není manga jako manhwa, není comics jako komiks :) - není to žánr a často se to tohle slovo bere jako škatulka pro cokoli s velkýma očima ať už je to nakreslené, animované nebo modelované a má to kozy venku... Ale teoreticky ty štítky odpovídat mohou, tedy tomu co bys mohl považovat za škatulku "manga". Samozřejmě bys pak taky potřeboval odfiltrovat, jestli ty kukadla kreslí japonec nebo autor z jiné země, co to za to považuje a nebo tak kreslí líp než japonec, ale nepovažuje to za to a za co to vlastně považoval ten, co štítek přiřadil ;) Zack na výroční reporty bere jako mangu to, že je autor z Japonska, což by mohlo být nejpřesnější, ale určitě ne 100%.

Ostatní filtry dá vědět Zack ;)
@Sir_Pete: to je pravda. Tagum se spis snazim vyhybat. Pokud neco neni otagovane, nezobrazi se mi ve vysledku. Ale slovo manga vypada rozumne. Ukazuje mi to cca 900 mang. Muze to zhruba odpovidat realite?

Spis mi slo o to, ze je to tu predevsim databaze a tak bych uvital vetsi moznosti filtrovani. Ted je tady jenom zanr, rok a hodnoceni. Uvital bych treba vydavatele, cenu, pocet stranek, vazbu atd. Chci si treba podivat na spalky pres 300 stran, v pevny vazbe, po roce xxx, s cenou do xxx.

Nebo to zvysi zatez db a dojde ke zpomaleni provozu?
@Poniczech: mám s tím trochu problém, ale doplnil jsem
Možná je to tak schválně, ale Cizinec v jarním vánku přímo navazuje na Cizinec na pláži a většinou se to bere jako jedna ucelená série, i když ten Cizinec v jarním vánku bude mít pod tím stejným jménem sám o sobě pět dílů. Vím, že spinoffy máme rozdělené zvlášť, ale tohle je fakt jen takový "nultý díl".
@Braindead: S prominutim, manga neni zanr. Stejne jako comics neni zanr.
Plus si to muzes vyjet pres tagy.
Jo a jeste ve filtrovani podle zanru nevidim mangu. Vzhledem k tomu, ze jich tady je asi bambilion by se tam celkem hodila
Da se zde nejak filtrovat podle poctu stranek? Bylo by to pro nekoho zajimavy? Bych to celkem uvital:)
Cena 8000,-Kč za standard verzi, můžete doplnit... pokud pérák za 2,5 je demence, tak jak nazvat tohle? :)
V knize cena není uvedena, v případě zájmu prosím kontaktujte autora, kontakt dostupný i zde, v autorově profilu. Limitka omnibusu je neprodejná, jako pozornost pro členy redakce. Toto info ještě doplním...
Môžu sa k Foxterovým komiksom podopĺňať ceny? Hlavne jeho posledný počin by ma zaujímal: https://comicsdb.cz/comics/11789/foxter-omnibus-super-limitovana-edice
@Toe: dik za odpoveď. Viem že ide o rôzne knihy, ale majú rovnaký koncept. Aj keď rozumiem, že pokiaľ to Crew nemá zaradené pod jednu edíciu, tak komiksy stoja samostatne. Pekný deň…
@PeNNy: Ahoj a ani ne - ani nevím, jak by se edice jmenovala - DC Svět? :) Každopádně jsou to různé knihy, ne série ani edice, ale klidně si je můžeš propojit tagem
Ahojte, neuvažovali ste prepojiť komiksy Batman Svet, Joker Svet a Superman Svet ako jednu sériu/ediciu? Ďakujem
Kkk by asi v nazvu byt mohlo stejne jako ukk apod.
Dobrý den.

Když zadám do vyhledavače "all" nabídne mi to dvakrát all star superman a není z toho poznat, co z toho je velký formát a co ku klux klan. Nechcete to nějak odlišit?

A nechcete dát do popisku těch komiksu větu "vyšlo také v malém/velkém formátu"?
Čauky mňauky. Tu: https://comicsdb.cz/comics/11489/abe-sapien-04-podoba-toho-co-prichazi/ by azda bolo fajn medzi scenáristov pridať aj Mikea Mignolu (aspoň v tiráži inkriminovaného komiksu uvedený je).
@faster86: když o tom nic nevíš, tak jsi na tom stejně jako my... až o tom někdo bude vědět něco víc, nebo se to dostane někomu z adminů, nahodíme.
Spis se mi do toho nechtelo investovat vic casu nez je uplne nezbytne nutny, si porad rikam, ze musi byt spousty lepsich mist, jak prodavat comicsy, ale kdyz na to nebyla sekce, tak to bylo furt ve foru :)
Uz dlouhodobe mi tu chybi upload obrazku, ale predpokladam ze raketovy narust spotreby storage za to nestoji, co?
Párkrát jsem to zkoušel, ale pokud člověk neprodává tvrdé Incaly, tak se odezva rovná nule.
Docela dost věcí z přebytků jsem ještě před covidem prodal na Crweconu, ale ten poslední rok co jsem tam byl, už to byla taky docela marnost. Tak se chci zeptat, je tu někdo kdo stál za bazarovým stolkem vloni či předloni a má to smysl tam ty věci táhnout? Od covidu jsem na conu nebyl.
B
(ale abych byl fer - dlouhý roky jsem spis kolem CDB jen lurkoval a prave fakt, ze jsem tenkrat potreboval neco koupit/prodat, me dokoplo k tomu se vubec registroval… a nelituju samozrejme)
@zack: veci ci prodavam sem strkam ale oproti jinym platformam se tu proda absolutni minimum, jinak s formatem su spoko, takze vlastne A
Rychle interni anketa:
To ze mistni Bazar pouzivate vidim, ale uz z toho nepoznam jak uspesne, jestli se vam fakt dari prodavat.

A] jste s bazarem spokojeni
B] obcas neco prodate, ale je s tim tak malo prace, ze neni duvod to tu nemit, ale vetsinou prodavate jinde
C] jen tak zoufale tocite seznam a doufate, ze jednou za rok nekdo neco koupi, ale spis nekoupi
chybějící info k nejnovějším Simpsonům:

https://comicsdb.cz/comics/11638/simpsonovi-2025-06

2. příběh je česky Bartman vs. Řvousenka v příběhu Kdopak to ječí?
3. příběh je Den, kdy Radioaktivní Hugo skončil

A v angličtině původně komiks vyšel jako Simpsons Super Spectacular #04. Máte tam místo toho omylem 3.
charvos: Chyba byla na naší straně, opraveno, díky!
Agregace pres "varianty" se dělá jen tam, kde jsou to prakticky stejné comicsy a liší se maximálně obálkou nebo pevností obálky. KKK má úplně jiný papír, úplně jiný formát, ten dojem z nich je úplně jiný a dává smysl, aby se hodnotili odděleně. Stejně tak nevážeme do variant černobílé a barevné verze.
S edicema to nijak nesouvisí.
Zdar, chtěl jsem se jenom optat. "Agregace" hodnocení u komiksů asi funguje jenom pokud jde o stejny titul ve verzi paperback a hardcover.
Tudíž třeba u All-Star Superman to spojený není, protože se jedná o dve "ruzne" serie (KKK a Legendy DC), že?