Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Na Dungeon Meshi mi zhruba před měsícem odpověděli že nad tím uvažují, takže strategicky také vyčkávám. Ale ten box co vyšel v zahraničí vypadá docela dobře :-D.
Taky ohlásili The Greatest Estate Developer, ale to až na příští rok.
@Fort: Tak to je zajimavy pick. Trochu jsem doufal, že sahnout po Dungeon Meshi pro ktere myslím taky hodně minule lidi hlasovali. No nic, snad příště :D.
@Fort: Kresba je roztomilá, ale ten příběh je SAKRA BRUTÁLNÍ. Vzhledem k tomu, co se tam některým postavám stane, tak to balení do igelitu bude nutný.
@seneke: Až tak, to vůbec nevím, že je tam nahota.
@Fort: Tak ta série byla jenom otázka času. Jenom doufám, že ty knížky bude Crew balit do igelitu, jinak se nám zopakuje ta situace s Argem a Dívčí válkou.
Kdo není na Animefestu, tak Crew oznámila mangu Made in Abyss.
Ter: Aspoň si to mezi sebou rozložili :D
3 objednavky po sobe
CC
Crew
Vybiral
3x neco spatne!
Zacinam mit pocit, ze uz nikdo nikde nic nekontroluje - ani tiskarny ani vydavatele... a k tomu jeste nekteri bali stylem, ze nebali vubec a komiksy prijdou total na sracku...
@yogi: Jako za to, že neměl načteno? :D
Someone: Jsem myslem že Walomeho.
@Walome: celý je to jak z jiného světa...
(ale když vidím, co se u bratrů na východě všechno děje, koho si zvolili za premiéra, kdo je ministryně kultury... a tak vůbec, tak mě to zas tak nepřekvapuje. Klidně bych se tomu i hořce smál, kdybych netušil, že další silná "slovenská" akvizce bude šéfovat brzy i nám)
@Walome: nevim jak s tim ochuzenim, ale mas ho zpatky :)
Jde nějak vrátit smazanej komentář? :D Pokud ano, vraťte prosím můj poslední, pokud ne, je toto vlákno navždy ochuzeno.
@soulbringer: "Na prodej byly u stánku jen jednotky knih a novinářka zaznamenala rozladění návštěvníků akce z nízké nabídky slovenské beletristické produkce, se kterou by se mohli seznámit nebo si ji koupit. "

Úplně vidím ty davy rozladěných návštěvníků, kteří se těšili na nejnovější slovenskou beletrii a ono nic!

Nicméně o téhle aféře jsem slyšel od slovenské kolegyně, solidní peklíčko.
@Fort: Jiro Taniguchi. Tak od toho jsem četl jenom Guardians of the Louvre. Jsem na to zvědavý.
Host připravuje mangu A Distant Neighborhood.
@soulbringer: Ta emailová komunikace, to je dobrá jízda :D
@ŠťastaV: Avatar: The Last Airbender (česky to dávali jako Avatar: Legenda o Aangovi) vyžaduje znalost seriálu. Ten seriál doporučuji.

Jinak to ten původní komiks minulý rok "sestříhali" do Webtoonu: https://www.webtoons.com/en/graphic-novel/avatar-the-last-airbender/list?title_no=6205&page=7
@soul a jo sorry, ja myslel ze to meli taky ted, tak delej zatim ze nic ????
Když si člověk vylosuje nemocenskou na blbej víkend, tak se docela těší na vaše ohlasy ze Světa Knih!

…zatím mě rozsekala tahle osvěžující přeshraniční návštěva!

https://www.respekt.cz/kontext/feminismus-je-jako-nacismus-havel-byl-loutka-rikal-mimo-jine-sef-slovenskeho-literarniho-centra-na-svete-knihy-a-to-byl-jen-zacatek
@faster86: Myslis na Svete Knihy nebo…?

Filip to plánuje na 7.6. - https://www.mightyboys.cz/pro-autory)
Byl nekdo na mighty meets a mel by nejake info o necem co bude kdo vydavat?
@Scarface: Ještě v návaznosti na DC by byla fajn antologie Neil Gaiman: Midnight Days … ale to asi aktualně nehrozí
@Scarface: Jasně, to vím. Ale v DC Universe by Mignola je víc příběhů včetně myslím i ze světa Bazináče a hromada jeho obálek k DC komiksům.
@Lenny: Díky za odpověď, to rád slyším. Do Gaimana asi půjdu, Wolverinea mám rád, ale tyhle jsem neznal a z Johna Romity mám smíšené pocity (mám ho nostalgicky rád už od sešitovek Spider-Mana, ale …)
Lákal mě First Knight a Peacemaker, když je to řazené pod Black Label, ale Peacemaker mi přijde jako řachanda ždímající seroš
ŠťastaV: Wolverini jsou po Old Man Loganovi to nejlepší, co s ním mohli vybrat.
Gaiman má moc pěknou povídku s Batmanem, zbytek tam je myslím spíš průměr.
@ŠťastaV: Mignola už vyšel - alespoň jeho Batman.
@ŠťastaV: Jo, toho Mignolu bych velice ocenil.
Máte někdo načteno něco z toho? Doporučujete?
MDEK od Hermanna Huppena
Wolverine Enemy of the State
Wolverine Revenge
The Bat-man First Knight
Peacemaker Tries Hard!
DC Universe by Neil Gaiman
TMNT by Jasoň Aaron.

Pár věcí jsem v originále viděl, ale nečetl. Když už jsme u DC universe by Neil Gaiman, mohlo by se pokračovat dál s Mike Mignolou, Alanem Moorem, Brianem Vaughanem …
@seneke: Ti stoupnou číselka :)

Po přečtení: Prodal jsi mi to.
Kdyby někoho zajímal ten Spider-man: Fake Red, tak jsem již o tom dávno udělal článeček:

https://comicsdb.cz/clanek/543/spider-man-fake-red-yusuke-osawa-2020
@Light: Ještě jsme prozradili Sandman Presents: Petrefax od Mikea Careye. Jako zástupce fantasy.
@ŠťastaV: První díl dle všeho v listopadu.
@ŠťastaV: Bavil jsem se s Pavlovským a vydání bude 7 dílů velikostně jako Berserk. Box bohužel nebude.
Dále bylo oznámeno:

Hooky (webtoon)
MDEK od Hermanna Huppena (nějaká sbírka povídek)
Wolverine Enemy of the State
Wolverine Revenge
Spider-man Fake Red
The Bat-man First Knight
Peacemaker Tries Hard!
DC Universe by Neil Gaiman
TMNT od Aarona

Pro člověka co nečte superhrdiny a z mangy si jen sem tam zobne poněkud slabé :´)

Bylo případně prosím ohlášeno něco nového na přednášce k Hvězdné Crwi, nad rámec prvních 6 již známých čísel?
@Fort: hurá, konečně na mnohá naléhání Nausikaa … doufám, že se vyrovná dvoudilnému eng vydání od viz média. Každopádně jasná koupě. Nějaké další novinky pro nás z venkova?
Pořád čekám, kdy se začne trsat nad tím euro argo Tarzanem...a furt nic.
Crew toho celkem dost oznámila.

NAUSICAÄ OF THE VALLEY OF THE WIND
H.P. LOVECRAFT’S the Shadow over innsmouth
Kagurabachi
Your Letter (Webtoon)
Why Raeliana Ended Up At The Duke’s Mansion (Webtoon)
Stargazing Dog
Sochi (Ito)
Budete dnes niekto na svete knihy a viete posunúť info o edičáku Crwe? :)
Koukám, že Argo plánuje vydat Blast od Manu Larceneta. Všechny čtyři díly mám přečtené a jsem docela zvědav, co na tenhle komiks řeknou zdejší čtenáři. Je to o hodně svébytnější věc než Brodeckova zpráva nebo Cesta. Každopádně respekt Argu za odvahu to tady vydat.
@disclose: Já zase pořád čekám, jestli vydají jméno růže od Eca a Manary. Ale jestli to dobře chápu, tak ještě nevyšlo vše a Manara prostě JE pomalý. Možná v Argu čekají, až to dodělá...
@Bonpar: Zaujalo mě to, Argo překvapilo.
Ovšem Parasitic City už tolik ne.
když uz je tu zmíněné Argo před nějakým rokem byl v edičáku komiks Mezolit vysel někdy nebo ho Argo nakonec nevydalo?kdyz ne neví někdo proč?dik
Argo zveřejnilo edičák na druhou půlku 2025 https://argo.cz/wp-content/uploads/2025/05/Argo_Edicni-plan_2025_VII-XII_SAZBA_SCREEN.pdf
A kromě Ženšenových kořenů jsem nadšenej, že vyjde Vstříc vznešené smrti od Mizukiho.
Mcleek: ten Trystero hithit je len predprodej, vždy na konci to vydavateľ doplatí čo chýba, koniec koncov to ide do tlače - nebola šanca, že by to nevyšlo