Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@Zack: Vzhledem k tomu, že na to řazení kapitol má vliv popularita/hlasování, tak je to pořád dost blízko.
@seneke: Media Arts Database neobsahuje vysledky hlasovani. Jen pro info, abys vedel, co vlastne siris: Rating na Jajanken nevychazi z hlasovani, ale z poradi, jak jsou razeny kapitoly v samotnem cisle. Proto mu na to staci bibliograficka data z db. Nemusi to byt uplne blbe, ale je to proste aproximace.
@Zack: Od toho je ten Jajanken. Weekly Shonen Jump sesbírá data z hlasování, ty poputují do Media Arts Database a odtamtud si je vytáhne Jajanken, který ty data dá do grafů a tabulek.

Zde máš například data pro nejnovější Weekly Shonen Jump: https://www.jajanken.net/en/issues/latest

V grafu máš vývoj nejpopulárnějších sérií a dole máš tabulku počítající průměr a popularitu.
Dnes končí Monika na HITHITu a je tam 98 % - to stihnem! :)
@seneke: to je normalni db bibliografickych dat. Jestli tam ale nekde vidis konkretni vysledky hlasovani, tak link pls.
@Zack: Dole na té stránce je mrňavým písmem odkaz About Jajanken a mají tam napsané tohle:

Data Source
Jajanken's Table of Contents and chapter title data are mainly provided through editing / modifying data from Japan's Agency for Cultural Affairs "Media Arts Database (Beta Version)" (https://mediaarts-db.bunka.go.jp/).

For cases where data is missing or not updated, the data is supplemented by online research and purchasing Shonen Jump magazines. Please note that in cases where chapter titles were missing, they were sometimes supplemented by titles from the comic version, which may differ from the original.

English title data is based on the table of contents of the comic version, and MANGA Plus.

This website is not affiliated with Shueisha Inc. in any way.

Ten odkaz vede na Media Arts Database, což je projekt od vlády. Podle popisu (bral jsem to Google překladačem) to je databáze informací ohledně mangy, videoher atd. Japonci pro té jejich neslavné ekonomické bublině začali v rámci projektu Cool Japan rvát více peněz do popkultury, když si uvědomili, že je o jejich popkulturní výrobky v zahraničí zájem.

Tady je odkaz, kde podrobně rozepisují, co všechno Media Arts Database dělá. Samozřejmě je to komplet v japonštině, ale Google překladač to dává:

https://mediaarts-db.artmuseums.go.jp/about
@seneke: jasne, ptam se na konkretni zdroj
@Zack: V každém výtisku Weekly Shonen Jumpu máš lístek, co můžeš vyplnit a poslat do redakce. Na tom lístku máš místo, kam vypíšeš tři svoje nejoblíbenější série a plus nějaké místo pro vlastní komentář. Jump je tímhle systémem nechvalně proslulý. Sbírají tyhle data plus prodeje souborných vydání a pokud nemá série potenciál hitu nebo aspoň slušné prodeje těch souborných vydání, tak ti sérii zapíchnou. Cesty megahitů typu One Piece nebo Dragon Ballu jsou dlážděné stovkami mrtvých sérií, po kterých mainstreamový čtenář neštěkne.
@seneke: podle ceho to pocitaj?
@seneke: Jsem ti u jednoho článku naklikal 20, ale tenhle to nebyl.
Tak jsem zase koukal na počty přečtení u článků (holt jsem autistický hovado posedlý číslíčkama) a Parasyte najednou skočil z 188 přečtení na 800+. To je tu takovejch fandů, nebo nějaký vtipálek zuřivě kliká, aby to šlo nahoru?

Jinak pokud stejně jako já milujete mangu a máte slabost pro grafy a číslíčka, tak doporučuju Jajanken, který dělá shrnutí popularity sérií v Shonen Jumpu včetně popularity jednotlivých kapitol.

https://www.jajanken.net/en/
Ja vam ty pocty shlednuti schovam, se mi zda :) A kdyz rikam vam, tak myslim senekovi.
@faster86: Ale prdlajs smutek. Já to beru jako ve wrestlingu. Máš ty megapopularní, co plněj sedačky a pak máš takzvané jobbery. To je cápek, co není nějaká monster hvězda a prakticky je tam jenom od toho, aby ten více populární měl komu rozbít držku. Jinak řečeno, hraje tam roli "výplně". Dostane po hubě, vezme prachy a jde domů.

A já jsem holt takovej malej jobber. Nejsem tu od toho, abych trhal rekordy. Jsem tu, abych vyplnil období mezi hitama od Norriho, GWB a velectěného majitele Vince McZackona.

Jinak nejnižší množství přečtení mám okolo 60, zatímco největší okolo 250. Shodou náhod je to ta manga o Magicu, která celou tuhle minidebatu odstartovala.
Seneke nebud smutny, pises o manze takze pocitej 10 a vic za uspech a budes spokojenejsi
@Fry: Cokoliv nad stovku beru jako úspěch. Jenom mě štve, že série, u kterých bych očekával větší odezvu, zapadly. Dodnes mě štve, že zapadnul Summertime Rendering. Asi jsem to neuměl pořádně prodat.
@seneke: já se teda tak rozhodně nevnímám a hlavně tuším že na počty kliknutí si nevedeš vůbec špatně ani ty, ani GWB. :)
Pravidelně koukám na články kvůli komentářům a počtu přečtení (Velká gratulace Fryovi. Po Zackovi je nejpopulárnější autor.) a dost mě zarazil ten nárůst u článku o Destroy All Humans. They Can't Be Regenerated. To tu máme tolik hráčů Magicu?
@Trip: Jo, přesně tak. Už si hraju s pastelkama. :-)
@damacon: Pokusím se co nejdříve připravit.
Kniha bude zapadať do folklóru minulých BBart vydaní, bez krabice, za príplatok so Xintaxovou ilustráciou a venovaním :)
@xintax: je někde nějaké info nebo vizualizace, jak kniha bude vypadat?
@xintax
Tak to je velká paráda :)
@xintax: krása střídá nádheru, nějaký přibližný termín kdy půjde klikat na předobjednávky?
@Trip: Připraveno do tisku. Před veletrhem je to vždycky na delší lokte. Všichni se snaží stihnout co nejvíc titulů na prezentace a tiskárny pak mají delší termíny. Nemělo cenu se tam ani snažit nacpat. V týdnu po veletrhu se určí termín tisku.
@xintax: načali smenový mesiac. Máme niečo nové v kauze Brubaker? :)
A máme nový Super Komiks
Souhlasím, ten formát a jistá spotřebnost dávají pro ty s OCD jistou naději si vzít komiks ven :-D. Ale je opravdu otázka zdali je tu šance, na to, aby to Crew udržela po cenové stránce níže pod 300 a jak psal faster86 dá se to sehnat i okolo 200Kč, dokonce Comics point je má jednotně za 280Kč v angličtině, někde jsem viděl i něco okolo 150, což vzhledem k masové výrobě kdy i blbé ukk stojí už 300 je takové řekl bych nejisté. Spíše mám trochu obavu, aby nešla kvalita dolů, papír je celkem fuk, ale aby se to nerozebralo po jednom přečtení, či třeba budou špatné ořezy, rozostřenosti atd.
@Poniczech: tak obecně nejčastější kritika amerických komiksů je cena a nejednotný formát, takže tenhle levný kompaktní formát je správným krokem.
A navíc mají ty knížky uzavřený příběh. Tím se řeší další často kritizovaný problém.
@seneke: Z toho traileru mi najednou došlo, že si nejspíš někdo ve sprše uvědomil geniální nápad "Co když americké komiksy, ale v manga formátu???" Jinak mi to přijde jako dobrý tah.
Myslím, že tu sa uchytia v KKK tituly, ktoré doteraz inak nevyšli. Napr. by som si kúpil "nového" G.Morrisona, ak by nemal vyjsť aj v Legendách DC.
@George Walker Bush: Tak z reklamy, co pro DCíčko udělalo, je krásně vidět, že to má být spotřebka na cesty:

https://m.youtube.com/watch?v=yklMO_mPRoI&pp=ygUZZGMgY29tcGFjdCBjb21pY3MgdHJhaWxlcg%3D%3D
Jonathan Arbuckle, Walome: Já jsem teď do fondu MKP pořídil na zkoušku pár knih z edice DC Compact Comics (brýle po porovnání velikosti). Působí to jako normální paperbacková kniha s obyčejným papírem, čímž to je takové lehce sympatické, ale též lehce spotřební a křídovým estétům jistě nevyhovující:)
Sunstone – Milost! 3, to je pro mě překvapení na červen.
Mám pár těch kapesních verzí v originále od DC a nemůžu si to z hlediska praktičnosti vynachválit. Pokud i CREW nahodí příznivou cenu, abych to mohl člověk bez obav hodit do tašky, tak se třeba dočkáme i něčeho, co si velký formát nezaslouží a vyjde to jen zmenšené :).
Ja doufam ze ty zachodove verze budou za 300 a na netu po slevach na socku za 200
@Jonathan Arbuckle: Nezmiňovali to v tom videu? Podle mě okolo 300.
Celkem by mne zajímalo, jaký bude cenový rozdíl nového Supermana, rozsah to bude mít ku 300 stran takže DC legendy okolo +- 900 (možná víc), ve slevě někde možná okolo 700 něco, tak by mne zajímalo za kolik bude menší kapesní verze, tak aby se to tedy oplatilo a bylo to cenově příjemnější.
@Jonathan Arbuckle: jo, to jsem objevil poměrně nedávno. Dokonce jsem si omylem koupil v tomto vydání jednoho Spider-Mana a překvapilo mě, jak je to praktický a (na Amíky) hezky vydaný. Nijak mě to neurazilo.

Ale pro mě asi zůstane primární ten normoš formát, i když si umím představit, že nějaká pro mě méně zajímavé série bych v tom zkusil.
@Alfi: Tak to už můžou rovnou udělat ty kartónové stojany, co mají Amíci a Poláci.
Přijde mi vtipný, že tu znova vyjde začátek New52 Ligy spravedlnosti, ale poslední díl nevyjde asi nikdy.
Prvých 5 kníh naraz v červnu
Já jsem za to hrozně rád! Sice mám velký barák, ale ty velké knihy už prostě není kam dávat. Nemusím mít každou knihu v luxusní verzi za litr. Spotřebka za pár peněz, kterou v pohodě dám do tašky kdykoliv sebou, to mi chybělo. Snad ale bude časem i něco mimo DC.
Oceňuji, že se ty komiksy pokusí nacpat krom knihkupectví i do obchodů. Jinak zmiňovali tempo vydávání?
US verze má cca 14 x 22 cm