Budú tam okolo 400 stranové knihy čo už prakticky všetko vyšlo
- Kameňák + One Bad Day Riddler / Penguin
- Justice League z New 52 knihy 1 + 2
- Batman - Soví sága
- Flashpoint + Flash nejrychlejší muž světa
- All Star Superman (vyjde aj v normálnej veľkosti)
CREW vydává novou edici zmenšených komiksových příběhů z Marvelu a DC - KAPESNÍ KOMIKSOVÉ KLENOTY. Absolutně nevím co si mám o tom myslet :-D. Zmenšené formáty, které však budou mít větší počet stren a zároveň to budou slepence několika příběhů, které zde už vyšly, či dvou dílů. A snad poprvé zde bude vycházet zároveň nový komiks ve dvou odlišných velikostech, kdy All star Superman výjde v edici legendy DC a zároveň tedy v tomto kapesním vydáním.
Jaj, to s tím Foglarem to je moc moc pěkné - už tu moc nepíšu ani psát moc nechci, abych tu snad nevyvolával něco (jak to nazval pán zdejší vedúčí nr. 001) z temných hlubin konzervatismu, ale ona je to pořád furt jedna a ta samá agenda a ti, kteří se nad ní pohoršují a z druhé strany ji adorují, by si měli uvědomit, že jsou celou dobu na stejné palubě, kterou článek satiruje (obzvlášť někteří pokrytecky víc než jiní;)). Dobrá rána na solar. I kognitivní disonance by měla mít nějaké hranice:)
Podle mě vám to dají, když jsi předplatíte 1/4 i 5/8.
Bonus dostanete společně s osmím dílem.
Spíš mě zajímá jestli první díl nebude náhodou v Pevnosti.
@Django: teraz bude k dispozícii iba prvý "diel", nie? Nemyslím, že to tlačili všetko naraz.. i keď by to bolo fajn :)
Ak si doobjednáš potom 5-8, tak ti určite špeciál pošlú - i keď by to mali trochu zložitejšie na evidenciu.
@Trip: tak jsem zvědav jak to dopadne já mám už předplatné pro 1-4 a dneska mi přišel email že zboží bylo předáno dopravci, takže možná taky dostanu dárek nebo ne :)
Jo aha, tam jsem se vůbec nedostal, já šel přes odkaz Předprodej v menu a tedy tuhle stránku teď vidím poprvé... :-(. Tak to asi budu muset původní objednávku nechat zrušit nebo změnit.
A kde to píšou? Já dnes aktivně předplatil, hned jak byla možnost čísla 1-4 a doufal, že když pak objednám i čísla 5-8, až je bude možné předobjednat, tak budu mít na bonusový komiks taky právo. Tohle tedy neplatí?
@komik.sx: Pobavilo. Ale asi to bude chtít psát, že je to satira, za každým odstavcem. A nebo rovnou vysvětlení, co satira znamená, protože Diskuze je tam velmi zábavná. Buď lidi neumí číst a nebo neví co satira znamená..
@Nezbi: Nabízí se muzeum filmových figurín, kde jsou sochy z mnoha různých filmů, samozřejmě i Star Wars, ale není to na ně převážně zaměřeno.
Dále se se za dva týdny budou konat oslavy dne Star Wars, jedná se o pochod cosplayerů a následně celodenní program v Crossu. Více informací bude zveřejněno na FB CSWU. Nic dalšího mě momentálně nenapadá.
@filiph: Japonci mají těch mecha sérií kilotuny. Dokonce existuje i herní série Super Robot Wars, což je gigantický crossover, do kterého narvali skoro všechny mecha série, co tam u nich maj. Drží to Guinessův rekord v počtu frančíz v jedné hře.
@robur31: Díky, to jsou dobré připomínky. Mnohé z toho je už v plánu (např. příběh se z větší části odehrává mimo Prahu; HQ mimo Prahu; stejně tak robot je zbastlený a ne military-industrial, jako u většiny manga). To s tou vsuvkou od záchranné služby — s tím se sám peru. Na jednu stranu nechci být zbytečně jak pěst na oko, na druhou stranu se mi třeba tyhle vsuvky u Rychlých šípů vždycky líbily, jakkoli i tam byly dost násilně naroubované. Na jednu stranu se tohle poučování a Mirko-Dušínovství "dnes moc nenosí", na druhou stranu já jsem třeba přejedlý edgy dark and gloomy anti-hrdinami a vlastně mi tyhle "cringe" věci od srdce přijdou milé a svěží (když je vidím u někoho jiného). Ale nevím, dost možná jsem v tom výjimka. A díky za zmínku o Vlašimi a Konopišti — rozhodně dobrý podnět k bližšímu studiu.
@filiph Technicky to funguje celkem dobře. Dobrá práce. Možná nějaké drobné změny nejsou na škodu (např. bych upravil výšku robota - píšeš 8 metrů, ale v měřítku obrázku je to krapet víc, vsuvku na záchranou službu bych udělal méně násilně, případně bych vsuvek udělal víc, aby to nebylo tak okaté). Každý autor má na svoji práci a kvalitu trochu jiný náhled. Zůstal bych svůj. Názor na komiks? Spíš bych se obrátil na cílovou věkovou kategorii. Tady je to trochu "mimo mísu". Nicméně vlastníma staršíma očima se mi nápad i název líbí. Pro větší "uvěřitelnost" bych ale děj přesunul na venkov (píšeš Blaník, tak okolí Vlašimi, navíc je tam Konopiště - jeskyně, dávný poklad a podobné kravi..) , kde jsou lepší podmínky pro utajení stavby a více materiálu. Robot nemusí vypadat jako z mangy, může být český (nedokonalý) postavený z dostupných materiálů, vraků aut a jiných strojů. Udělal bych ho menším (5 až 6 metrů - i to je celkem impozantní výška), odpustil bych si reklamu na záchranku a jiné sponzory, hlavní postavy nemusí být nutně VŠ, větší pestrost postav (kutil - výrobce, vědec - vynálezce, bojovník - řidič apod) atd.. Chápu ale, že komiks je tvořen pro dané médium a cílovou skupinu, a připomínky nelze aplikovat. Držím palce, ať to dopadne dobře.
@seneke: Díky za tip! Já jsem nejvíc zatížený právě na Patlabor, protože to ten žánr "plays straight". Spousta novějších mecha komiksů a anime (třeba 86) různě remixuje, ale já se toho původního receptu ještě neměl možnost přejíst, a připadá mi to, že to prostě dobře funguje. Kdybyste měl další tipy žánrově blízké Patlaboru (tj. real robot, mladí lidé, morální kompas, atd), budu rád. (Ale samozřejmě Getter Robo už je na read listu.)
@filiph: Původně to je VN a pak to zadaptovali do anime a několika komiksů (hra má několik konců, proto to má více adaptací).
Jinak mecha sérií (hlavně pak v rodném Japonsku, ale pár západních se taky najde) jsou kilotuny. Osobně mám nejradši Getter Robo, což je mecha říznuté Lovecraftem.
filiph: ja pouzivam typ fontu dle zanru komiksu, aby to ladilo. jinak regulerne pouzivam font Letter O'Matic. kdyby bylo treba, muzu Vam ho poslat do mailu.
@Ter: Díky. Mě ten font nevadí, ale beru to na vědomí. Máte příklad fontu, který funguje dobře? Ideálně přímo název fontu, ale stačí i odkázat na nějaký český komiks, který to využívá.
@filiph: Oceňuji, že máte jako inspiraci Patlabor. Osobně mi to spíše přípomíná Robotics; Notes s vysokoškoláky. (zatím teda chybí Ilumináti a konspirační teorie, ale to možná přijde později)
Jinak mi vadí, že tam není možnost přepnout to ze stránky, kde se vyplňuje e-mail, zpátky na ukázku (nebo jsem to možná někde přehlídnul).
@filiph na prvni pohled mi vadi pouze typ pisma... pouzil bych jiny font, hlavne takovy, ktery nema pismena s hackem mensi... jestli se chapeme. Takovy font maji i nekteri komiksovi vydavatele a uplne mi to pri cteni rve oci
Píšeme s Petrem Šrédlem český mecha komiks (á la Patlabor manga) a dělám teď pro to stránku, včetně preview. Moc bych uvítal, kdyby se tu našel někdo, kdo si to preview přečte (je to 6 stránek, cca 6 minut četby). Jde mi hlavně o to, jestli to technicky funguje (pohyb po panelech), případně jestli tam mám něco frustrujícího, debilního, atd.
@Yaromil: já jsem asi vůči tomuto imunní. Respektive, škrábance, nerovný přebal apod maličkosti mi radost nezpůsobí, ale neřeším to. Prioritu má neporušenost vazby, desky a papír. Přičemž si vybavuji jeden přehnutý roh papíru x let zpátky a naposledy na začátku roku jsem četl sérii Gotham Central a chytil jsem bohužel 2 knihy, které neměli dokonale zatavené stránky ve vazbě, což se projevilo až při čtení.
Jinak mám štěstí na knihy a výrazné defekty se mi vyhýbají.
Co se týče toho tvého posunutého přebalu, tak to vidím poprvé a to bych nejspíš už Crwi nafotil..
Já se řídím podle metriky, kdy cca kniha do 500 menší defekty neřeším, ale pokud samostatná kniha stojí 600 a více a je jedno jestli knihkupec, či přímo vydavatel kašle na nějáké standartní balení zásilky tak reklamuji.
@Yaromil: U mne si z posledního Requiem udělal někdo nejspíše podložku na podpis :-D, takže mám přesně tři stejné rýhy na zadní straně, které se podobají podpisu
To co je na fotkách je na reklamaci... poslední reklamaci jsem měl u nejmenovaného populárního obchodu s fantastikou a tam mi prostě hodili knihu jen tak do papírové obálky, ani bublinka, prostě nic, kniha přišla doškrábaná a dodrbaná a na rovinu největší perlička byla, kdy mi sdělili že druhý poslední kus je ve stejném stavu a vrací tedy peníze, takže to frajeři poslali dále dalšímu šťastlivci...
Celkově se mi zdá že poslední dobou většina eshopů, nakladatelů kašle na nějaké řádné balení. A co teprve obalení tak aby nebyly dodrbané rohy, přebaly pravidelně žehlím a zarovnávám po obdržení objednávky. Bublinka se stala sprosté a zakázané slovo a je pravda že na tom defacto prodejce ušetří.
@Fort: Jo, kdyby to byla dražší knížka poslal bych jí zpět, ale takhle se mi do toho kvůli jedné knize nechtělo,... i přesto že na e-shopu Crwe mají naprosto skvělou podporu a vždy se mnou vše vyřešili na jedničku.
@Zero: Jo to mi někdy taky hlava nebere, co kdo s těmi knihami dělá, ale ty škrábance už podle mého laického názoru vznikají i ještě mimo jiné před distribuci a to přímo během tisku, jak si stroje jednotlivé komponenty knihy během procesu podávají, jede to na pásech, které nemusí být taky úplně čisté, apod. Zajímavé ale je, že některé tiskárny to umí bez poškrábání (např. knihy od pana Vybírala nebo Mighty boys prostě poškrábané nebývají, alespoň co mám zkušenost), ale třeba Requiem: Upíří rytíř mám prakticky všechny 4 díly zezadu poškrábané, jak kdyby s tím někde jezdil po podlaze :-/,...
@Light Jo, přesně.
Proto jsem i částečně vznesl tento dotaz, jestli by si nakladatel měl více ohlídat kontrolu kvality. Jasně, že nemůže otevřít každou knížku a kontrolovat je po stránkách, ale alespoň víc tlačit na tiskárny, ať si na to dají pozor.
Sere mě to neskutečně obecně, kupuji si nový produkt a každý defekt dost rozdýchávám. Všechno ale nevracím, to bych musel dělat tak minimálně u poloviny knížek co nakoupím :)
Jak moc vám vadí poškození nových knih, které jsou víceméně způsobené v tiskárně? Viz třeba tady posunutý přebal, přehnuté nebo lehce zmuchlané stránky, apod., viz např.: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1NZ5Y6fFQTrwYjo0INAiNf7bNLfteA7tJ
Nechci tu na nikoho konkrétního vyvolávat hate, to ani v nejmenších, protože jsem se s tím setkal u více nakladatelství komiksů a jen by mě zajímalo, jestli je vám to jedno nebo vám tyhle neduhy vadí? Zajímavé, že jsem se s tímto nikdy nesetkal u klasické beletrie (vyjma posunutého přebalu), jen u komiksů.
Už jsem si vzpomněl - Manifest destiny - zjevný úděl a osobně mne to zaujalo. Jo a vyjde to přes tzv. Šancovač, Comics Centrum ho obnovuje. A také to vyjde ve dvou knihách, které se nebudou prodávat samostatně, ale v jednom balíčku
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.