* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

@Sir_Pete: ty asi nijak, jsem asi nijak neresil rozdil mezi nicim a null, jinymi slovy, tech 12 bych tipnul, ze jsou smazany poznamky a zbytek bez poznamky. Napisu si to jako bug a casem to zmizi samo. Kdyby te to hodne rozcilovalo, tak ti to muzu posolichat rucne, ale muze se to kdykoliv zas rozbit pri nejaky manipulaci s poznamkama.
Zdravim. Chtel bych se optat jak bych se mohl dopatrat 12ti komiksu, ktere se mi zobrazuji na profilu v boxu Tloustka/vaha sbirky podle poznamky.
Mozna jsem nekde zanechal nechtene nejaky "white space"... ale tedka jak ho najit? :D
screenshot z profilu: https://imgur.com/a/JTuyWAf
Toe: ok, dam to do poznamek, diky za vysvetleni
@Darth Raelchi: Dík za info, to spíš napiš do komentářů k danému titulu - jestli to chápu dobře, není to tisková chyba ale redakční a těch tam asi bude plno co tak čtu ostatní komenty. Redakční chyby v db uvádíme jen občas, spíš když se týkají nějakého faktu spojeného s db, chybně uvedený rok vydání, jméno autora apod... Výjimečně pak třeba když je chybně otočená stránka, vypadlý text v bublinách... což už může souviset s tiskem, ne jen s redakcí.
Vypadlá nula, přehozené číslo, špatně zařazená čárka, chybějící tečka, tvrdé y na konci věty... to jsou obvykle všechno chyby redakce (korektora) a vypisovat všechny nebo jen některé by tak byl nesmysl z hlediska db - nic ale nebrání nikomu upozornit na to v komentářích ;)
Zdravim, mohu poprosit o doplneni informace ke komiksu Carbona a Silicius ohledne chyby v tiskovych podkladech? Na strane 202 je uvodni strana k dalsi kapitole s rokem 255, ktery je chybny. Dalsi kapitola je rok 247 a pak 259. Z hlediska kontinuity mi to nedavalo smysl a mrkl jsem do anglicke verze, kde je rok 225. Tak jestli by to slo jen doplnit do anotace, at to nemate ctenare, opravdu se nejedna o umysl a kontinuita tomu i odpovida, ze je cely pribeh chronologicky. Diky
@seneke: tak až vyjde další tak uvidíme
Ty Crew manga ochutnávky dejte jako sérii. Podle úvodu ve sborníku to bude vycházet dvakrát ročně.
@Fry: Tak s volným časem bojuju asi jako každý, ale rád se na tom případně budu v rámci možností podílet :-)
@Jonathan Arbuckle: co se týká Batmana od Morrisona tak už v příštím měsíci budu mít pro vás připravenou infografiku v sekci články, stay tuned!
@Jonathan Arbuckle: Jo, hale, nad tím jsem také přemýšlel a je to prakticky taky můj problém, že tu mám pár desítek knih s Batmanem, ale nikdy jsem ho pořádně nerozečetl, protože jsem nevěděl odkud začít a jak nejlépe pokračovat, tak to pořád odsouvám, že jednou si to konečně přečtu, až budu vědět jak na to :-D.
Mne docela štvalo v době kdy jsem začínal s komiksy a ani teď to pořádně nikdo nemá, že se člověk absolutně nevyzná kde začít. Zrovna od nakladatelství bych čekal, budou mít takové ty roadmapy. Samozřejmě že ne u všeho, ale taková mapa u Hellboy universa (ano tahle jediná existuje, ale je zahrabaná na stránkách), Conana, Černé palice, Světu Marvelu a DC. By byla pro všechny fajn. A já vím že většina se dá najít na netu, co jde jak za sebou. Ale vidět co vyšlo, co všechno vyjde, co je samostatný příběhový okruh, kde může člověk naskočit atd v češtině by bylo fajn. A zrovna u většiny těchto projektů nakladatelství vědí že bude pravděpodobně x dílů Avengers, batmanu, kteří tu budou vycházet sice pár let, ale proč si prostě na rovinu nenacrtnout. Ale i třeba road mapa o nevím jestli je to správně Batman od Morrisona je v něm takový rozstřel do xx nakladatelství a formátu, že by to pravděpodobně ocenili i ti zkušenější čtenáři.
@sleepless: něco v tomto smyslu máme na seznamu, ale určitě to nebude hned... každopádně jak píšeš, očekává to že to někdo pak bude upravovat a editovat a to samozřejmě ohromná práce je. pokud bys měl zájem se na tomto v budoucnu podílet, tak dalšího editora bychom určitě uvítali :)
Uvažovalo se prosím někdy, že by se pracovalo sofistikovaněji s informací ohledně původních sešitových vydání, což by umožnilo např. následující:
- provázání autorů s konkrétním sešitem
- ucelená informace o tom, v jakých kompletech u nás konkrétní sešit vyšel (včetně pořadí atd.)
- informace o tom, zda u náš vyšla původní série kompletní
- možnost vytvářet čtenářské návody ohledně toho, v jakém pořadí číst jednotlivá univerza/série s rozpadem na jednotlivé sešity

Ocenil by toto vůbec někdo další? Chápu samozřejmě, že by za tím byla ohromná práce, resp. je otázka, zda by to šlo z aktuální obecné textové informace nějak rozumně přetavit do datové struktury k dalšímu použití.
K informacím u vazby pro titul Knihovnička Vakukoku Speciál: Pepík-Hipík by bylo případně možné dodat, že je to celé opatřené průhlednými plastovými deskami

Tržní cena a odkaz na aukro u titulu Knihovnička Vakukoku #090: Whiteův velký atlas mimozemšťanů neodpovídá tomuto vydání. Nalinkováno je původní vydání od Mladé Fronty z roku 1989 v podobě volných listů v obálce
U cesty na Mars je špatně uvedena vazba - šitá v tvrdých deskách (dva svazky)
@seneke: Dík, komplet smazáno, přežitek starých časů.. ;)
U Video Noire máte napsáno: České vydání vychází z anglického reprintu "Video Noire", který vidal Dark Horse Comics roku 2001.
@Zack:
clovek si rekne takova blbost, ale mohlo to odradit hodne neclenu, kdyz jim to na prvni pohled nic nenaslo (pokud nesli naprimo z jineho vyhledavace). po kliknuti na knihy uz tam byly videt, ale bylo to dost neintuitivni.
dik za rychlou opravu
@komiksfan: tak to byla uplna blbost, preklep, opraveno.
@komiksfan: jasne, to bude neco se sbirkou, kouknu na to, dik
vsiml jsem si, ze pro neprihlasene uzivatele se zobrazuje vysledek hledani jinak nez pro prihlasene.
hledal jsem ted jeden komiks, ale bylo to na prohlizeci, kde tady nejsem prihlaseny a zobrazi to vysledky takto

troufam si rict, ze to je asi bug, protoze by to melo taky zobrazit i cisilka u poctu nalezenych knih a rovnou je to i ukazat, jak to dela u prihlasenych uzivatelu viz obrazek nize
@xintax
Už mi to dorazilo, zprocesuju a nahodím. Díky!
@soulbringer: dark mode je bez pozadi, just saying :)
@Zack: hele, našel jsem to a ano je to off-screen, navíc "skyto" - jak se ten text posune, tak se posune totiž i to menu, jen je tedy v tom komiksovém pozadí, takže kliknout na něj je spíše o náhodě, ale je tam. Dík!
@soulbringer: porad by melo jit scrollovat do stran, nic by nemelo mizet, maximalne byt off screen.
Platí pouze pro mobilní verzi: v momentě, kdy do fora někdo napíše text, který obsahuje delší URL, tak to má stále problémy lámat text - respektive se stále malinko rozprostře i mimo okno, což vlastně ani tolik nevadí, ale docela už zamrzí, že zmizí u daného příspěvku pravá rozbalovací lištička a tak nelze zakliknout "odpovědět" či "permalink"
Tady vám v názvu vypadly mezery za tečkami (u ostatních dílů série jsou).
https://comicsdb.cz/comics/10973/upvo-peklo-na-zemi-10-dabelska-kridla
@Fry: Šikovnej kluk. :-)
Tady další na přidání, žhavá novinka (DPC 449,-):
https://www.cervenyknir.cz/gutwirth-tajemstvi-krasne-provaznice-153533v
@xintax: tu první věc jsem upravil... obrázek počítám že časem doplníme, takže prosím o strpení :)
U omnibusu Preachera 2 je u obyč verze napsáno, že obálka je pod přebalem stejná. Změnil bych to (pokud je to tak myšleno), že desky pod přebalem jmají stejný obrázek jako na přebalu.
A u limitky je napsáno "Desky limitované edice pod přebalem jsou vyvedeny koženkovým potahem se stříbrnou ražbou viz náhledy v ukázkách", ale žádný takový obrázek tam není!
Všiml jsem si, že Jerome Opeña má špatně vyhláskované jméno v databázi (Jeroma Opeña). Taky je to on kdo udělal obálku BRSRKR 3, ne Grampá
@Fry: Díky a tady máš další opravičku. Je špatně ISBN. Správně má být: 978-80-7449-360-7
https://comicsdb.cz/comics/6005/deadpool-drakulova-vyzva/
@Zack:
diky moc,
takhle mi to staci. ja se bal aby tam nebyl problem s unikatnosti, ale koukam, ze vice isbn je stejne v jednom tagu, takze neni potreba to davat do class. id je uplne idealni