Ať to nezapadne, tak speciálních obálek Vražedného Sokola je teda poskrovnu (Nejvíce Iron Maiden 86, nejméně Motley Crue 50). Asi téma není na první pohled moc lákavé, ale aspoň mají sběratelé, co projevili zájem, vzácné kousky. :)
A víte co proč ne, upřímně mne narovinu sere, kolik ne sběratelů, ale rádoby překupníčků se vyrojilo za poslední dva roky a nejenom v komiksech limitkách, ale i v jiných sběratelských věcech. I kdyby hodnotili jestli jsi něco u nich koupil, tak to aspoň eliminuje boty a systém snad tentokrát nespadne. Navíc vzhledem k tomu že to není číslované, tak možná proč ne, třeba to bude realně funkční a možná to nastaví nový směr. A nebo se to zase nějak zkazí a budeme tady všichni nadávat.
Takže chápu to správně, že místo systému, kde si člověk prostě přišel a zkusil štěstí s objednávkou, tak najednou je formulář s neprůhledným pozadím, kde CC zhodnotí, kdo si jejich knížku zaslouží a kdo ne? Tak to je ovšem jinačí pecka a nikdy jsem nebyl radši, že tyhle vydání jdou mimo mě :)
Web CC nejde, protoze ho umyslne zatim vypli. Brzy ho umyslne zapnou. Snazi ce co muzou, navysili na hostingu zdroje, ale zda se ze hosting ani neumi rict co nedostupnost zpusobilo, aby se s tim dalo neco delat. Muzeme na to nadavat, ale neni jim co zavidet.
Plus teda si troufnu tvrdit, že pokud by někdy hypoteticky vyšla limitka Aarghu jen v Brně, furt by bylo lehčí se k ní dostat, než k superlimitce Sandmana, i kdyby člověk bydlel v Karlových Varech :D
Btw ptal sem se Petra Litose, jestli nemuzem mit priste u nejaky super limitky 10 kusu ciste pro CDB (ja bych to pak rozdelil podle toho, kdo me serete nejmin), trochu zertem, ale malem to ukoncilo nase dlouholete pratelstvi. Jen abyste si nemysleli, ze na vas nemyslim ;)
@flynander: Nebudu lhát, smál bych se převelice :D Ale i by to podle mě dávalo smysl. Je to výročí a vzniklo to tam, takže by to bylo prima odvděčení se místní komunitě. Normální verze by pak samozřejmě šla koupit i online.
Dovolim si podotknout par faktickych veci:
- die O2 trval vypadek dopoledne cca hodinu (ano, muzou to trochu lakovat)
- dle nekolika firem, co maj hosting u A24 problemy nemely (ano, nemam dostatecny vzorek)
- mame cca 7 hodin po ohlasenem spusteni prodeje a web CC stale nejede.
(In other words: ani Havel a ani O2 nemuzou za vase pos… zivoty ;)
budu (asi?) kontroverzní a řeknu A). když chceš limitku, hezky si ji vystůj. nechceš/nemůžeš/jsi z druhý strany republiky? smůla, můžeš pak koupit od překupníků později.
bylo by to fakt limitované, nemusely by se řešit jiné technické problémy než otevírání dveří do obchodu a fungování kasy a nebylo by to o stupidní náhodě, ale prostě by měl limitku každý, kdo vydržel ve frontě. nikdy to tak imho nakonec nebude, ale můžu snít :)
Kdyby se predprodeje limitek delali jen fyzickym nakupem:
A) jsem s tim v pohode, stan mam
B) nejsem s tim v pohode, ale klidne si kvuli tomu stan pucim
C) nejsem s tim v pohode, mel bych fyzicky problem se k limitkam dostat
D) nejsem s tim v pohode, moje nabozenstvi/moralni zebricek mi nedovoluje se takovy kokotiny zucastnit.
Ideal předprodeje by prostě byl, že link na nákup limitky, přijde všem přihlášeným s nákupní historii. Následně v linku bude ukázáno jsi tolikatý v řadě a buďto čekáš a nebo víš že máš smůlu. Ale když už nic tak by mohli mít i tu verzi s krabičkou s normálními kusy na počet předobjednávek.
@Mr.Plysh:
Mě na tom nejvíce vadí, že se k tomu nedokáží postavit čelem a přiznat pochybení. Stejná situace jako u Stínu a opět jako přes kopírák. Ať to klidně dělají stylem, kdo dříve přijde ... ale pouze za předpokladu, že jsou to schopni technicky zabezpečit.
@sleepless: chjo.. to je presne proc nemam rad tyhle predprodeje na rychlost..
Lepsi by bylo, kdyz by to treba dali na den a pak udelali pocet kusu dle objednavek..
@Mr.Plysh:
už tam na ten dotaz:
"Hostujete to na Active24. Ostatni weby u nich bezi. Nenasel jsem vyjadreni o vypadku active24 se souvislosti s o2. Nechci rikat ze lzete, ale nehoupete nas trochu?"
je od nich reakce:
"zkusíme se naladit na stejnou vlnu s Vámi - ano, houpeme Vás. Nikomu to nechceme prodat."
Rádoby vtipná reakce, nijak neodpovídající na jasný dotaz. Prostě opět mlží, je naprosto jasné, že v dalším termínu jim to boti opět totálně zahltí a bude se to chovat naprosto stejně jako dnes, jen se jim podaří (možná) to vystavit pro prodej. Naprosto nemám chuť to opět absolvovat :-(
@Mr.Plysh: ten web bezi snad na joomle (dobry retro, ale funkcni samozrejme) a nejsem si uplne jistej, jestli a jak to umi dnes resit kapacity a DDOS obecne :/
@Hawwwran: koukal jsem na ten komentar na FB.. no uvidime, co na to odpovi..
A souhlasim.. spis je naprd, ze evidentne tam budou zase naky boti.. a oni nejsou schopny ten eshop zabezpecit :(
@xintax: hele O2 nejdou třeba smsky, část dat... nicméně oni imho u O2 hosting nemaj (možná jejich provider). O2 mělo výpadky od cca 8:30, oni fungovalo v pohodě do 10:00 prakticky... nevím, nechci jim křvidit a O2 se na tom mohlo podepsat, ale prostě je to podobný jako se Stínem a holt kredibilita CC není úplně vysoko, jestli mi rozmíš.