Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Thorgal pokračuje ve své české tradici - chaotickém vydávání. Proč bychom měli pokračovat tam, kde jsme skončili, anebo doplnit začátek, který lidem chybí, když můžeme vzít něco z konce.
Krátký hororový komiks je i v antologii V královských zahradách, má 12 stran, jmenuje se Prolog + Epilog, autor Murin Wolf.
https://imgbox.com/RyAAHX2C
@Scarface: je vidět že ste o tom už přemýšleli, je šance že do budoucna podobným způsobem pojedou i omnibusy?
Django: Je to celkem zajímavý pokus, protože to limitky sice nejsou, ale budou. Lidi si můžou objednat, co budou chtít, ale pokud si objedná nějakou verzi třeba 10 lidí, tak se to vytiskne v deseti kusech, bude to tam napsáno, že je to v deseti kusech a víc se toho dělat nebude.
mě mrzí že nedělají všechny varianty, takhle mi to přijde poněkud waste... nejsem cílovka, ale např, o Mötley Crüe slyším úplně poprvé.
No nejmíň prodávaná bude obálka asi megadeth, já chtěl obálku s motivem Dio ale ta není v nabídce škoda, jinak se to tady už hodně řešilo ale Podle mě to nejsou žádní limítky ale jen alternativní obálky.
Tak začal předprodej speciálních obálek Vražedného Sokola. Jsem zvědav, která bude nejméně prodávaná, a tím pádem nejvíce vzácná. :D Tipuji, že největší zájem bude o Iron Maiden. A čísla trochu naznačí, kolik je u nás sběratelů komiksů a fanoušků metalu. Mohlo by to zaujmout i metalisty, kteří jinak komiksy nečtou, ale k těm se info o prodeji asi nemá jak dostat... :)
Mikei: na to sem se jich (crwe) ptal na comicconu a scareface rikal ze ho to nebavi a ze to neni pro ceske publikum ktere cte marvel
Co se omnibusů týká, já bych uvítal Maxxe, The Boys, Hellblazera, Punishera či Planetary. Hlavně něco, co tu již nevyšlo.
Komplet Donžon... tady někdo otevřel už zašité rány. :)) Bral bych jej všema deseti, ale racio mi našeptává, že asi nedopadne. :D
Hawkeye od Fractiona, prosím. :)
Donžona bych taky bral, ale Mot je mrtvý, u Arga je Donžon mrtvý a nevím, jestli se do něj pustí někdo jiný odvážný. Já už ho mám pro jistotu fyzicky komplet v angličtině a česky komplet v e-book ????
Na crwácké omnibusy zvysoka dlabu. U jediné série, kterou bych fakt sakra chtěl (DMZ, pokud někoho zajímá) mi řekli, že mám smůlu.
@Jonathan Arbuckle: tak The Boys jsou prostě sračka, což dostatečně ukázaly ty dva booky, které tu vyšly. Je sice pravda, že doba pokročila a zatím se dá předpokládat, že v tomhle formátu se dá vydat cokoliv a lidi to kupovat budou, ale asi se CREW pokusí vyhýbat vyloženě špatným věcem.
Ale opravdu se divím, že The Boys a ani Invincible nemá pravděpodobně v plánu nikdo vydat v dohledné době. Protože, kdy pravděpodobně bude lepší doba, než když aktuálně vychází nové řady těchto seriálů. U Invincible to smetli jak MightyBoys tak i Crew a jediný schopný u koho bych to viděl je Comics centrum, jenomže těm to zase nezapadá do jejich portfolia. A hlavně osobně pochybuji, že jsou tohle série na jednotlivé paperbacky, aby byla schopnost udržet jejich vydávání při životě. Banda má cca 15 a Invincible jich má dokonce 25. A pravděpodobně by tyhle série potřebovaly ten model, potřebného předobjednáni určitých počtů kusů, aby se to nakladateli nějak vyplatilo.
Konečně som dokoúpil Donzon 2, jedna z najlepších sérií čo tu vychádzala,
Chceme viac
Myslíš Invincible? Na to se fanoušci ptali mnohokrát a pokaždé smeteno ze stolu. Bral bych ale taky všemi deseti.
Mě by se líbily omnibusy Invisible, kdyby konečně u nás někdy vyšly. Ale to je asi nereálné, i když běží docela úspěšný seriál. :)
Kousek jsem zkouknul , ale do MHdečka či na výlet si stůl vzít nemůžeš. A nebyly kvůli omnibusům nakonec vynalezeny i ty SUVéčka ( to by mnohé vysvětlovalo).
Hele Živí mrtví, v té době kdy vycházeli byli hned v době vydání v mnohých knihovnách. A i přes to, že je to pro mne jedna z nej sérií, tak prostě ty rozměry a defacto dostupnost, si to půjčit, mne nepřesvědčilo je vlastnit doma. Navíc vím že zase budou někteří nadávat, ale přepočet 32dilůxcca250 za díl je cca 8000kč a to je něco co si většina rozmyslí, pokud je nesbírala už od začátku, ale od teď. Takže vydání které by obsahovalo najednou třeba 6 dílů v jednom a navíc v barvě, mi osobně přijde schůdnější a příjemnější na pořízení.
@yogi: tomu se říká strach z velkých knih, poměrně známá a závažná diagnóza.

https://www.youtube.com/watch?v=w52r7ZHRz8g
Mně se vážně nechce věřit, že někdo chce mít doma určitý komiks, ale nemá ho kvůli tomu, kolik by zabral místa - Živí mrtví 32 cm. Zřejmě jsme právě svědky zrodu zlatého věku českého překladového komiksu - Doba omnibusová se tomu bude jednou říkat. Jako když se lidi v devadesátkách zbavovali sbírek vinylů a kazet a přecházeli na CD, což někomu vydrželo dodnes.
@Trip: Nikdy neříkej nikdy,... :-D úplně jako nereálné bych to neviděl,... udělat to ve větším deluxe formátu, proč ne,... Zlobil by se někdo z těch kdo je má nyní v pevné vazbě nebo v limitce? Vsadím se, že až jednou Kastu Metabaronů seženu v pevné vazbě, dojde k oznámení, že tu bude nová edice, jako se mi to teď stalo s Preacherem a Sandmanem, hahahaha.
Metabaroni urcite nebudu. Uz bol naklad v pevnej vazbe 500ks, ktory sa nikdy nedotlaca a potom 150ks limitky.
Živí mrtví v barvě jako omnibus by byli pecka! 32 paperbacků se mi sbírat nechtělo, ale jako omnibus bych do toho šel hned.
The Metabarons v omnibusu, vzhledem k poptávce po Kastě v pevné vazbě a množství dotisků v broži, bych bral hned...
Za mne bych bral Živé Mrtvé v Barvě, ve verzi těch anglických omnibusů se slipcasem, vlastně by to nemuselo štvát někoho z řad sběratelů a navíc by to mohli vydávat, třeba jako Comics Centrum Witchblade a teoreticky by s překladem už nemuseli mít moc práce. A taky vzhledem k délce 32 paperbacků na poličce, by si Živé Mrtvé koupili i ti kteří to nebrali kvůli místu.
Love & Rockets bych také bral, i když to mám už v AJ ;-)
a co MANIFEST DESTINY DELUXE EDITION
Jj nechapu to, za mě pecka (hlavně první kniha)
kinak: Love & Rockets ??? Tak ten byl dobrej. Vždyť to nikdo nekupoval ani v LK za 50 korun nebo kolik to tam stálo.
Sama voda, když omnibus tak série Love & Rockets a pak G.I.JOE Complete Collection!
To bych kupoval jen já, takže by mi alespoň nikdo nevykoupil superlimitky ;)
Tak já za sebe taky řeknu svá tajná omnibusová přání :D
Z těch splnitelnějších bych bral české vydání omnibusu Gwenpool, který v angličtině existuje a myslím, že by neměl problém se prodávat.
A z těch nerealistických bych bral buď taky Maxxe a nebo pak omnibus Sinister a Dexter, protože u nás jsou díky Crwi profláklí, ale jinak nemaj omnibus nebo sebraný paperbacky ani v originále.
3-4 první omnibusy budou něco co vyšlo. transmetro smrdí hodně. Dodělávky po bbartu bych videl bud planetary nebo americky upir o dmz myslim rikal scarface ze se mu to moc na clčeský trh nehodí a boys nezestárli dobře, pokud kecám ať mě klidně opraví. za me by bylo fajn zkusit něco co tu nebylo, nebo vzít peníze z přetěkajícího trezoru z výdělků z mangy a udělat parkera (věřím že já a tak 8 lidí by si to koupilo)
Jen doplním info z Crweconu. Transmetropolitan asi bude. DMZ ne.
Myslim, ze spominali najblizsie omnibus plany Liga vynimocnych a Seven to eternity.
Vypadá to jako seznamy toho, co tu zcela jistě nikdy nevyjde - The Boys, Americký Upír, Maxx, DMZ.
Já bych tedy přidal Chew a třeba Peanuts - to tu myslím taky určitě nevyjde.
@yogi: nikdo nic nesliboval... Jen jsem navázal na tu nynější vlnu prodeje prvních omnibusů Kazatale a Sandmana (limitky se rozebrali hned a pokud se bude dařit hlavně klasickému prodeji, tak je naděje, že dobrých i čtivých omnibusů bychom mohli vidět více)... takže mě jen zajímalo, co by v podobném vydání mělo vyjít podle zdejších uživatelů - jak z těch věcí, co už vyšly (a třeba se už nedaj sehnat komplet, nebo třeba jsou jen v broži) a naopak co tu ještě nevyšlo, ale mimo naše luhy a háje už jako omnibus jo. Zatím je vidět, jak to máme každej poměrně jinak :)
Rozhodně Kačer Gedeon.
A oni někde slibovali, že rozjedou Omnibusy ve velkém? To mi nějak ušlo.
Další omnibus určitě Hellblazera.
Konkrétně tento omnibus.
Za mě buď The Boys nebo Hellblazera.
kdyz nad tim premyslim tak bych chtel asi nejvice MAXXe, (Friend of MAXX, Maxximized, Maxxed out)
Já bych byl raději za něco nového, anebo nedokončeného. Boys už jsem pořídil v angličtině a i to Seven to Eternity mám v angličtině, tak snad bude příště trefa do něčeho, co vůbec nemám :D Asi by mě vždycky lákalo vyměnit brože za pěkný hardback omnibus, ale taky by záleželo, co to bude...jestli Živí mrtví, tak váhat nebudu, ale jestli to bude třeba Hitman, tak ten mi stačí bohatě v broži.
Já bych raději nové věci, dablovat si Transmetropolitan a spol. se mi úplně nechce.