Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Mne by jen zajímalo proč ta limitka preachera nakonec nemá tu barevnou ořízku.
@Walome: je ultraviptné, že tohle píšeš do vlákna sběratelský klub, kde se roztleskala třeba tahle tabulka, kde se z pravidelnou přesnosti opakovaně hádáme do krve o limitkách, o sběratelkách, nebo kde se najdou jedinci, co dostanou infarkt v momentě, kdy někdo napíše, že nějaký titul zbaví plastového obalu (a najdou se prý tací, co to dokonce čtou a vezmou do rukou, aniž by měli rukavice!!!), nemluvě o té kooperaci s AUKREM, na které vyšívá @zack...

Ta ironie je moc hezká. Část cílovky tady určitě je :) Jako jasně, asi tady nenajdeš typický překupníky a lidi, co maj 15k na jakýkoli sběratelský předmět (ti asi na nerd foru ztrácet čas nebudou), ale když si vezmu ten flame a pohoršení, který vyvolala prodej limitky Kazatele (nešťasntá komunikace kolem spíše), tak bych řekl, že jistý sentiment tady Crwací navnímat můžuou (jasně, musíš to děsně odmocnit, protože jsme fakt divnolidi, ale určitý hlas komunity tady najdeš).

Lidem, co to nechtěj je to samozřejmě šum a fuk. V tomhle foru jsou ale určitě lidi, kterým to fuk nemusí být a určitě zvažují, jestli:
- nemá cenu si k tomu čtivému paperbacku koupit kompaktní omnibus (který bude větší a stojí jen o xxx více)?
- nemá cenu si rovnou pořídit tu hnusnou limitku (když je jen o xxx dražší než normální verze)?
- pro sběratele: nemá cenu investovat do sběratelského kousku, který může (a nemusí) mít dvojnásobnou hodnotu... když mám v knihovně další furu sběratelských kousků, obrazů a ten bitcoin je furt nějak mrtvej... :)
Jak jsem napsal níže. Všechno mi přijde fér - jak ta diskuse, tak i ta cenová politika (teda až na tu normální verzi, ta je fakt přepálená, ale i tady rozumím proč to Crwáci zkoušej).

PS: I mezi vysavači holt musíš umět vybírat (nedoporučuju do vyhledávače nahodit KW "výběr vysavače forum emimino")
Hele lidi, ale chápete, že ten Sandman není pro vás (pro nás). Pokud ho nechceme, tak ho prostě nechceme. Pokud ho má někdo doma v broži, tak ho má doma v broži. Ale je tu 500 lidí, kteří to doma nemaj a kteří maj prachy a koupěj si to. Anebo těch lidí není 500 a crew na tom prodělá kalhoty.

Tak jako tak, těm lidem, co to nechtěj, to může bejt nekonečně u prdele :)

Mě by zajímalo, jestli jsou podobný debaty třeba u vysavačů. "Uf tyvole ten Lex 3500AUGhJ je teda pěkně drahej... ale kdyby měl kabel o 15 cm delší, tak bych ty prachy za to možná dal."
Co se týče překupu superlimitky, tak č.1-5 se časem prodají klidně za 50k. Naopak č. 25-30 se budou přeprodávat horko těžko.
myslite ze muzu predehru strelit za 12000? ze by mi to vystornovalo rozdil mezi ultra limitkou a normalni verzi sandmana????? ptam se pro kamosa. zdedil po strycovi bedny s komiksama a necte je
Za mě superlimitku koupi i překupníci. a pak to střelí od 20K výš. :)

Mimochodem, jak funguje ten prodej. Spustí se to někde v konkrétní den a hodinu a pak teda náhodně prostě prvních 30 lidí stačí kliknout? Nebo musí i rychle dát do košíku a zaplatit? Nikdy jsem takhle nic nekupoval... :)
@Yaromil:
Je to info z Crweconu. Zároveň to má být kopie US originálu, který to tak má.
Myra82: A o černé ořízce u Sandmana se někde psalo? Jestli si dobře pamatuji původně byla barevná ořízka avizovaná u Preachera, ale nakonec z toho nějak sešlo,...
No pokud si na crewnim shopu naklikam jednotlivé knihy ( s 25% slevou) tak jsem na 2600 Kč. Obsahové to samé co v omnibusu. Vzhledem k většímu formátu, kozence, černé orizce jako u originálu....no 900 Kč rozdíl není podle mě nic neobhajitelneho.
Ale Sandman je celkově stavěný na tom, že brožované vydání fanoušci mají... a tohle je prostě pro ty, kteří to chtějí mít v krásném provedení. Já sám na tyhle věci nejsem, ale když se mi dostala do ruky zahraniční verze, tak jsem musel uznat, že na tom něco je, že tohle bych doma docela bral.
K tomu srovnání, proč je Sandman dražší než Preacher - bude hlavně větší. Tohle je věc, která koukám v informacích nebyla dostatečně zdůrazněná, ale má to velikost 184 x 276 a bude to mít 1040 stránek (Preacher měl "jenom" 704). Bude to stejně velké jako zahraniční vydání, které se nám právě hodně líbilo a řekli jsme si, že bychom tohle chtěli zkusit a mít sami doma. A uvidíme, jaký bude zájem.
Cena základní verze strašná, ale já jsem dement a stejně to koupím. Ale trošku mě štve, že Crew oproti konkurenci ty ceny nasadila fest vysoko.
Mě by zajímalo, kdo rozhodl, že Sandman dostane více péče v novém vydání než Kazatel?
Kazatel, byl dlouhodobě vyprodaný a ty brože co lidi měli, se prodávali za docela dost.
Sandmana se mohlo prodat v minulosti více kusu, ale je ho v regálu pořád dost, tak proč ho vydávat v Omnibusu za 3,5k?

Crew dělá dlouhodobě dotisky, což je fajn, ale tímto si bere prostor pro omnibusy, které mají vyjít v době, kdy je nějaká série dlouhodobě vyprodaná.
Fry: Já se na to tesil a chtěl to. Ale 3,5k za běžnou verzi je prepal a za mě cena úplně mimo. 4,5 za tu limitku je taky hodně, ale jak už tu bylo psáno níže, da se to ještě nějak okecat tím číslováním. Ale zase je jí více než Kazatele, takže tím ta atraktivita trochu padá. Ultralimitka za 15k už není ani pro prekupniky zajímavá. Kolik se najde kupců, kteří to pak od nich vezmou za 20, 25k nebo více? Takových moc nebude. Takže teseni na tento omnibus bylo velké, zklamání z cen je ještě větší a budu hodně zvažovat, zda to vůbec kupovat, nebo pokračovat jen v Kazateli. Jo a už to tu taky někdo psal - MB vydali taky pěkné špalky a jejich ceny jsou úplně jinde (nízko). Takže to jde.
Také by mě od Crwe ještě zajímalo vyjasnit, zda bude součástí nějakého dalšího svazku již vyprodaná Předehra.. Nejspíše ale ne, protože by se logicky nabízelo jí umístit na začátek svazku prvního.
@Fort: Kdepak 2675,-. Obsah tohohle omnibusu člověka vyjde jednotlivě v broži na rovnejch 2000 při 25% slevě. Takže jo, je to trochu přepal, taky jsem čekal že to bude jen o něco víc než Preacher, ale nesere mě to. Sám nevim jestli do toho půjdu - vypadá to krásně, ale tohle bych se při mí nemotornosti vyloženě bál vzít do ruky, takže to spíš posbírám v broži dokud to je dostupný.
Fry: První dvě verze se vyprodají první den. Už jen z důvodu, že lidi budou chtít být zařazení do fronty i pro druhý svazek.
Třetí bude nabízená dlouho, není dostatečně atraktivní.
@Fry: moment, moment! a o čem pak bychom tady lamentovali a ronili slzy? Aha?! Dyť je to zpráva léta... a hlavně já tady lamentuju nad tím, že nám vydavatel hrozí, že to udělá polovičatě! :)
Jak říkám - běda, běda Crwákům, pokud to po druhým omnibusu zabalej! :)
pokud to nechci kupovat , tak to sem snad nemusím x roků psát , nekoupím si to a tím to hasne
všichni to tady X roků chtěli a teď když to má vyjít tak se všichni ptají proč by to měli kupovat :)
Superlimitka za 15k naprosto v pořádku, je třeba to brát jako investici, tohle na čtení není.
Limitka za 4.5k je to na první pohled drahý, ale zase je to očíslovaný, tak jak mají limitky vypadat.
Normal za 3.5k je mimo. Pokud bych to chtěl, jako, že nechci, šel bych do vyšší verze ta tisícovka navíc se vyplatí. Tahle verze mi nedává moc vyznám pro koho je určená, to už bych šel raději do starších jednotlivých verzí, které stojí 2675.- při 25% slevě na crew e-shopu.
A kdybyste kupovali jednotlivá alba, dostanete se na 3 500 Kč také (u běžné verze), takže proč ne.
Ono to tady možná nezaznělo, ale té superlimitky má být 30 kusů, což vskutku není mnoho a v ten moment mi cena přijde adekvátní, ba možná i nízká. Jako komiks na čtení moc nic, ale jako investice fajn. Ne že bych na to měl.
Mám doma tu první černobílou verzi a chtěl jsem si koupit barevný omnibus, ale 3500 mi přijde totálně přestřelené a zatím do toho nepůjdu.
soulbringer - to buď v klidu, rozhodně půlku superlimitek a limitek stejně koupí překupníci a do roka je budou prodávat za pade a limitky za 30000 :-))) . Jako klidně ale spíš se ptám, za co vlastně. Za podpis a nějakou ražbu?
soulbringer: já nemůžu přijít na jediný důvod, proč bych si měl některý z těch tří špalků kupovat, když to mám doma v broži.
Když už jsme se do toho pustili, tak taky telegraficky:
- cena 15k za superlimitku (kterou asi nikdo nerozbalí) - je cena, které rozumím. Některé překupníky odradí, některé o to více namotivuje, ale jako cajk;
- cena 4,5k za limitku - taky fér a s tím se dá žit, je jich jen 250, takže se to imho prodá (tam mě asi tedy nejvíce šokuje to provedení, protože - ať se ptám kohokoli, tak se moje bublina shodne, že na digitlní obrazovce vypadá nejmíň líbivě. Nejhorší ze všech náhledů tedy);
- cena 3,5k za klasiku - mně tedy přijde výše a volil bych jinak - MOC bych tady cíloval někde u hranice baťovskcýh 2,9k, kor když to srovnám s jinejma kouskama u jiných vydavatelství. Ale ano, je to Sandman. (A když zůstanu CREW, tak kvalitativně - nejen mně - přijde, že Sandman o level výš než třeba ten poslední kazatelskej omnibus, ale i tohle subjektivní měřítko. Pocitově určitě Sandman dráž než Kazatel. ale raději dávám bokem).

Hlavně si tedy držme palce, protože celý tohle se může rozpadnout jako domeček z karet. Já doufám, že mě někdo z CREW doplní, ale tuším, že jasně deklarovili, že třetí omnibus vyjde pouze dle obchodního úspěchu prvních dvou... a jako, že by tomu šli naproti i cenovou politikou? :)

Takže, snažně vás prosím, vemte si hypotéky, napište do providentu a hlavně to vykupte všechno! :)
Proč jsou vždycky nejchutnější témata, když jsem v práci.
Jako 15000 mě nesere, protože to nikdy nekoupím, ani od Crwe ani od překupníka, ale nic proti těm co to takhle prodávají nebo kupují. Ovšem spíš těch 3500 za BĚŽNOU verzi je na zamyšlení. CC a Mighty Boys si svoje limitky snaží držet na uzdě a hle Crew se toho nebojí.
za me tech 15 ok, lepsi nez aby to za 5k rozkoupili prekupnici a pak to za 15k prodavali oni, mit zbytecnych 15k tak to koupim a klidne i rozbalim a otevru ;) a dokonce bych to precet
Jako cenám rozumím, resp. nasadili cenu výš, kvůli překupníkům. Sandman je klasika, která si takovéto vydání zaslouží.
Za mě vlastně cena superlimitky fajn. Crew nasadila cenu tak vysoko, že než sledovat, jak to někdo koupí za pár šušnů a otočí za trojnásobek, tak to nadsadili rovnou oni.
No hlavně superlimitka bude mít asi slipcase.
@komiksfan: podle crwe ty barvy budou trochu jiné, takže bude rozdíl mezi základní a superlimitkou.
komiksfan: jj, vidim to obdobně...pak by mě taky zajímalo, jestli se základní verze nebude dát koupit třeba v Knižnim klubu se slevou 30% a třeba ještě v kombinaci se slevovým kódem jako tomu bylo u Preachera, protože to by pak byla jasná volba.
mam trochu dilema se sandmanem.
ta superlimitni cena je mimo i z hlediska investice. ten podpis nikdo nikdy neuvidi, protoze rozbalenim to prijde o velkou hodnotu. navic mi ta obalka pripada celkove moc podobna zakladni verzi, takze i kdyz by nekdo mel doma superlimitku, tak to nebude poznat. stejne asi jako se superlimitkou aliase.
ta limitovana verze ve strbrnem provedeni nemusi byt spatna, ale je otazka, co bude vypadat lepe, jestli nahodou ta zakladni verze nebude nejlepsi kup, protoze bude vypada v kuzi jako superlimitni a mozna i vice luxusne v hnede kuzi nez nejaka kuze v sede barve.
myslím, že u Sandmana to není o počtu stran, tohle dílo mluví samo za sebe :)
@damacon: díky, přepočítávání ceny na počet stran, to tu chybělo jako sůl :)

valon: to byla moje první myšlenka... teda druhá :D

Fry: future is now. Hezký.
@Walome: spíš se tu drtil Smrtonoš s cenovkou jak trám za pár stránek obrázků, tohle je proti tomu obsahovej klenot :)
Už je to ofiko SANDMAN OMNIBUS: Legendární komiks ve špičkovém provedení! a vy si to můžete dát na wishlist, protože my už máme založené karty v záložce Rozpracované comicsy
Já určitě beru klasickou verzi, mám to na čtení, ne na letité šisování hřbetu od slunce v knihovně, to by mě za tu cenu limitky bylo sakra líto :)
Mně se navíc líbí ta základní verze oproti obyčejné limitce, ale zároveň jsem chtěl brát limitku, tak je to dilema...
Ale je fakt, že ta ultra limitka je opravdu pěknej sběratelskej kousek, pořád mě to láká, ale nesměl bych to říkat ženě :D navíc otázka z hlediska investice, protože na čtení by to fakt nebylo, jestli se to vůbec vyplatí, protože i když to bude celosvětový unikát, tak to pořád bude v češtině, tedy zajímavé jen pro náš maličký trh a možná i Slovensko...a hřbet vypadá stejně jako základní verze, takže pohoňkávat si nad tím v knihovně půjde stejně dobře i se základní verzí, ledaže si pak boostnout ego a ukazovat to návštěvám, samozřejmě stále zabalené ve folii :D
Já jsem rád, že to Crew podojí už na startu a skončí ty peníze u nich, místo toho aby pak sledovali, jak se to za těch 15 přeprodává jak jiné kusy v oběhu s rozhodně větším počtem vydaných kusů :)
Přišel jsem sem kvůli pláči, a to je teda slabý. Když CREW vydá Prechaera za dvojku, tak se můžete pominout, ale 15K s váma nehne :(((
Jsem na tom stejně, počítal jsem s cenou 3,5k za limitku, cca 2,5k - 3k za klasickou, o té ultra škoda mluvit, to už je extra přepal. Takhle nad tím opravdu budu hodně váhat, zda vezmu limitku nebo aspoň klasickou verzi.
já si původně brousil zuby na tu ultra super limitní limitku, ale 15k se mi za ní tedy dávat nechce...to bych nikdy ani neotevřel a nepřečetl. Cenově jsem taky předpokládal, že to bude trochu dražší než Preacher, ale ne, že rovnou 2x tolik.
Já se na toho Sandmana těším moc, jen ta cena za normální edici mě trochu zaskočila, myslel jsem, že to bude za cenu +- Preachera. Trochu se bojim toho hřbetníku, přijde mi to něco ve stylu Arga a tam se ta ražba po čase začala odlupovat. Třeba tohle bude dělaný jinak uvidíme, soudím pouze podle toho obrázku níže.
Knížku za 15 tisíc nikdo nerozbalí. To bude takový Schrödingerův podpis. :)
Tak teoreticky mu můžou poslat pouze dané archy před samotným svázáním..