* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Toe: Udělal jsem si na začátku května předobjednávku na Dobrých knihách. Jen tyhle dva komiksy, byla tam nějaká akce s nízkým poštovným.
Sice jsem pak čekal až někdy do začátku června, ale nakonec mi to poslali. :)
Killingjoke: Kde jsi to prosím koupil? Já to mám v hledáčku už 2 měsíce, ale naposled mi psali, že to vyjde na začátku června a teď to všude vidím v prodeji od 10.6., ale snad nikde skladem.
Super, dik, nekdo z redakce se toho ujme.
A druhá...

Název: TRAFALGAR
https://www.lingea.cz/komiks-trafalgar-velke-namorni-bitvy.html
Řada: Velké námořní bitvy
Vydal: Lingea, v Brně 5/2024, 1. vydání
Scénář: Jean-Yves Delitte
Art: Denis Béchu
Barvy: Denis Béchu
Překlad: Jitka Musilová
Odpovědný redaktor: Martin Hronek
Jazyková redakce: Eliška Škorpíková
Technická redakce: Lenka Keňová

Žánr: historický, naučný, válečný
ISBN/ISSN: 978-80-7508-946-5
Vazba: šitá v pevných deskách
Formát: 215 x 300 mm
Počet stran: 56
Původní cena: 299 Kč
Originál: Glénat, 2017
https://www.bedetheque.com/BD-Grandes-batailles-navales-Tome-1-Trafalgar-301083.html
OK, tak tady je co jsem v tom vyčetl...

Název: MIDWAY
https://www.lingea.cz/komiks-midway-velke-namorni-bitvy.html
Řada: Velké námořní bitvy
Vydal: Lingea, v Brně 5/2024, 1. vydání
Scénář: Jean-Yves Delitte
Art: Giuseppe Baiguera
Barvy: Denis Béchu
Překlad: Tereza Novotná
Odpovědný redaktor: Martin Hronek
Jazyková redakce: Eliška Škorpíková
Technická redakce: Lenka Keňová

Žánr: historický, naučný, válečný
ISBN/ISSN: 978-80-7508-945-8
Vazba: šitá v pevných deskách
Formát: 215 x 300 mm
Počet stran: 56
Původní cena: 299 Kč
Originál: Glénat, 2018
https://www.bedetheque.com/BD-Grandes-batailles-navales-Tome-9-Midway-343043.html
Snad to píšu do správného tématu...

Lingea v minulém měsíci vydala nové komiksy:
https://www.lingea.cz/komiks-midway-velke-namorni-bitvy.html
https://www.lingea.cz/komiks-trafalgar-velke-namorni-bitvy.html
https://www.lingea.cz/komiks-perseus-a-gorgona-meduza.html
https://www.lingea.cz/prometheus-a-pandorina-skrinka.html

Midway a Trafalgar mám doma, můžu případně zaslat nějaké údaje (nevím co potřebujete). Ostatní dva komiksy nemám.
Dávalo by to smysl. Zeptám se.
Dotaz: čistě teoreticky, nepatří Jizvy od MB do podskupiny Mighty Shorts?
Nekterym vam prislo ted hromadny upozorneni na novy comicsy, tim se snazim dohnat posledni tyden, od zitrka uz bude chodit jen to, co se publikovalo za minuly den. Dejte vedet, kdyby to nefungovalo, jak ocekavate. Nebo chodilo i neco jinyho behem dne, to by nemelo.
Melo by to byt opraveny, obe sbirky, poznamky a ceny. Pricinu jsem snad nasel a odstranil. Kdyby nekdo na nejaky mizejici poznamky a ceny (po ulozeni v prehledu) narazil, tak dejte vedet, kouknem na to jednotlive.
Tak už vim. A uz i vim, k cemu byla ta soucastka, co byla ve v5 a ve v6 mi prisla naprosto zbytecna.
Zack: Neuvědomuji si, že bych něco v poslední době z pohledu poznámek editoval. Navíc, co si pamatuji, jsem poznámku vkládal většinou přímo na kartě daného komiksu, v celkovém přehledu komiksů jsem to spíše nikdy nedělal. Každopádně předem děkuji za obnovu ze zálohy.
sleepless: uplne samo nebo si neco delal v poznamkach a misto aby se smazala jedna, tak se smazali vsechny?

Jinak sbirky se zalohujou, tak hned jak se dostanu ke stroji, obnovim ti je ze zalohy, tak to prosumim zatim neopravuj, abych nemusel resit, co preboucnout zalohou a co je uz novy a nadelal bych novou skodu.
Právě jsem zjistil, že mi zmizely všechny mnou dříve uložené poznámky u komiksů v mé sbírce. Nejsem si tedy jistý, zda to souvísí s přechodem na v6.
Tak doufejme, že "bude pridano hned jak vyresim core systemy" (ať už to znamená cokoliv) není to samé, co "spíš bych to moc nevyhlížel, aspoň ne letos".
U některých připomínek tuším oč jde, u většiny vůbec nevím.
Ale jsem rád, že to jede dál a nějak se tím prokoušu a ono si to sedne.
Zacku dík!
Přidávám se k ostatním - nové vyhledávání je pain in the ass. Kouzlo klasického fulltextového vyhledávání je v tom, že se dá vyhledávací engine použít externě. Já všechny knížky zásadně vyhledávám přes plugin v prohlížeči, kde mám 15 enginů a na jedno kliknutí mi vyjede 15 záložek s výsledky. Teda teď už jenom 14 s výsledky a 1 s našeptávacím nesmyslem, kde musím klikat jak debil. To je prostě prasárna a vymlouvat se na "důchodce, co neumí používat internet" je akorát trapné. Spíš to umí líp než mladí sopláci.
Chtělo by se domluvit v jakém jazyku budou tagy, time travel vs cestovaní v čase u All You Need is Kill - Stačí jen zabíjet
Zatim ne, ale pokud se rozjedou, tak to asi bude nevyhnutelny.
A mám po zlomyslnosti... Pardon, špatně jsem si to vyložil. Teď už jsem si to ozkoušel. Takhle je to mnohem příjemnější a dává to větši smysl - přišlo mi to předtím poněkud přehnané.

A při ozkoušení jsem byl překvapen, že neexistuje našeptávání existujících tagů. Chystá se to? Pomohlo by to proti duplicitě.
Ne, muzes smazat jen to, cos sam pridal. I kdyz pridas tag, nekdo se prida, pam si to rozmyslis, tak uz ho snizis jen o 1.
Zack: OK, díky za vysvětelní. Beru to, a jsem zvědav, kam se to vyvine. Teď když o R a Ř vím, tak už nebudu překvapený, jen ze začátku jsem si myslel, že něco nefunguje, když jsem neviděl to, co jsem vidět měl (bylo to o kousek níže). Vyhledávání bez diakritiky je určitě důležitější a sám jej používám, jsem-li líný si tu klávesnici přepnout.

Django: V pohodě, to nebylo nic proti tomu štítku, jen jsem na něm chtěl ilustrovat, k jakému zmatení to může vést. Té duplikace asi časem bude spousta. Kdyby mi to vadilo a byl jsem neslušný, tak jej vlastně můžu zrušit i sám - mezi tagy se uplatňuje, nemýlím-li se, absolutní vůle jakéhokoli uživatele.
@soulbringer:
ad hodnoceni: ja asi nechapu, cim je to jiny nez kdyz si to seradis podle hodnoceni v Comicsech? https://comicsdb.cz/comicsy/prehled/3

ad prehled podle sbirky: cela komunita. A nevim, mne to funguje. Kdyztak mi na mail hod link a screen ty stranky, kde se ti zobrazuje to nic. Je mozny, ze je to presne to misto, kde se (chybne) aplikuje filtr.
Tagy budou duplicitni, budou se prekryvat, budou je lidi klikat "blbe", protoze si pod tim predstavi neco jinyho. To je uplne fuk, neni to nahrada za zanry, neni to snaha nejak exaktne popsat comics pro rigidni razeni. Je to proste takovy hint. Ono to zacne krystalizovat, az jich bude vic, az zacnou lidi souhlasne klikat a smetana zacne vyplouvat nad bahno. Nechal bych to chvili bublat, nez tomu davat nejakou rigidni formu plnou nepsanych pravidel a pridusit to hned na zacatku. Vyblbnete se. Nekomu to k necemu bude, nekdo se s tim vyblbne, nekdo to klidne muze ignorovat.

R vs Ř: bude to tak dve tri verze, tohle ridi kodovani a ted to proste je tak, ze R a Ř jsou ekvivalent. Což je zas fajn pro vyhledávání. Jsem si jistý, že to je řešitelný problém, ale nikdy jsem to nezkoumal, jen vim, že jakýkoliv ladění těhle věcí mezí je strašný voser a jak snadno si člověk rozbije data, když neni opatrnej při konverzích. Pokud nebudu muset, tak na to nechci sahat, protože se na to zkratka bojimi sahat :)
@Zack: Dikes a omlouvám se za svůj chaotický popis.

-ad filtry: to bylo myšleno přes sbírku, kdy se v rámci přihlášené session systém pamatuje, co jsem naposledy ve filtru zaklikl. Takže zde příklad, když jdu přes svůj profil v rámci ikonky v pravém horním rohu: klik profil šipečka -> sbírka (CDB) -> filtr. MÁM = vyjede mi seznam titulů, které mám (potud vše cajk) -> dále však odejdu třeba na bazar, forum, něco sem napíšu a pak když se vrátim třeba stejnou cestou a kliknu znovu na profil -> sbírka (CDB) - už mi nevyjede celkový přehled, ale cache si pamatuje, že tam je od posledně ve fitlru MÁM... (je to vidět podobně jako u TAGu). Často na to zapomínám, nebo tu prostě visím celej den (kdy to mám v prolížeči otevřeno furt). Ale třeba je to jen o zvyku.

- ad profily: rozumím. Obecně mi šlo o to, že by se "ušetřil" jeden klik a kdybych prostě kliknul na jakéhokoli uživatele, tak by na jeho úvodní kartě nebyl jen obsah INFO, ale i přehled SBÍRKY. Takhle člověk musí rozbalit to menu daného profilu a kliknout na sbírku - ale znovu nic zásadního, naprostá kosmetika a já bych obecně ušetřil jen jeden klik navíc.

- ad hodnocení. Na moji paměť se samozřejmě nelze spoléhat. Jde mi to, že jsem tu kdysi snad psal, že by nebylo od věci mít v přehledech ještě jednu sekci a to "dle hodnocení" komunity, čili žebříček nejlépe hodnocených titulů. Takže by se tituly v takovém přehledu řadili dle nejlepšího hodnocení. Ano, souhlasím, že hvězdičky ti v detailu řeknu kulový, ale pro některý uživatelé, především ty nové, to nemusí být jako první indikace od věci. Jen upřímně nevím jak bych nastavil treshold (všichni chápeme rozdíl 50 hodnocení z kterých leze 4,3 a jedno hodnocení s 5,0). Zároveň jsem tuším psal (nikoli do v6), že bych zvážil do přehledu SÉRIE mimo infromaci o počtu, typu a kompletní, právě přidat ještě sekci hodnocení (kde by s právě průměrovaly hodnocení každého titulu v dané sérii. Př.: Název: 100 nábojů - Počt komiksů: 13 - typ: série - hodnocení: 4,5 - ikonka info

PS: jinak teď nevím, jestli je to bug, co už jste řešili, ale když kliknu na přehledy a dám COMICSY PODLE SBÍRKY, tak jako první vyjede přehled s obálkama Sháním - a já jsem zmaten jak lesní včelka :) to je přehled nejčetnějších titulů, které shání / má / chce celá komunita, nebo se to týká pouze mne? Tuším, že celá komunita. Když kliknu v pravém menu na ikonku "přepnout na seznam", nenajdu tam najednou nic. Stejně tak to funguje u všech dalších sekci (chci / mám) - ukže se dycky přehled s obálka, po přepnutí na seznam se mi nezobrazí nic.

- ad ostatní věci: Díky, díky, díky!
Aby vtom nebyly zmatky tak tag Apokalyptická a postapokalyptická sci-fi je duplicitní, když jsem ten tag vytvořil nevšiml jsem si už tagů postapo, takže klidně smažu aby nebyly zmatky.
A trochu mě vytáčí v řazení tagů to, že se "ř" v abecedě neřadí až za "r", ale možná to tu tak je a vždy bylo u všeho, takže pokud jsem první, kdo se kdy ozval, a sám jsem si toho za těch téměř dvacet let, co comicsdb používám, nevšiml, tak je to asi jedno.
Zack: Vím, co tím myslíš, zahrnul jsem to pod "Nedovedu si moc představit, jak by se lidé o ten popisek hádali". Ale vzhledem k tomu, že mi přijdou zmatečné i v tomhle minimálním množství, bojím se představit si, jaký v tom bude bordel v budoucnu, až jich budou hromady. Jistě, název může být vševypovídající, ale pokud nechceme tagy o stopětadvaceti znacích, tak spíš nebude.

Ostatně, už teď máme tagy "Apokalyptická a postapokalyptická sci-fi" a "postapo". Chápu to z těch názvů tak, že ten druhý nutně neobsahuje polovinu toho, co ten první? Nebo jde jen o duplikaci? Rychlý popisek (od autora?) by mi to možná vysvětlil.
Velkej sef: Kdo ho bude psat? Kdo bude dohlizet na jeho dodrzovani? Samozrejme nasledne prijdou diskuze o vyznamu toho popisku, plus samozrejme potreba mit moznost k tomu popisku tagu dat popisek, co bude vysvetlovat ten popisek :)
soulbringer: notifikace uz byly a ted urcite nefungujou jak maji, na tom delat ted (teda ne ted, ted sem v praci, timto zdravim HR).

ad filtry: v profilu zadny filtr neni, takze tomuhle nerozumim: "tak se kliknutím zase vrátím na práci se svým profilem. Najednou vidím jen některé tituly." Ale obecne, filtry si drzi informace v session, ale drzi si je podle kontextu. Ale vždycky by mělo být vidět, že se nějak filtruje a jaký jsou parametry. Pokud ne, tak je to chyba a pošli příklad.

ad profily: ostatni uzivatele do profilu chodi uplne minimalne, teda i normalni lidi chodi do svych profilu minimalne. Do sbirek chodi pres prehled sbirky. Teda ve v5 to tak bylo, teď jsem to nezkoumal.

prehledy dle hodnoceni: huh? co je serie dle nejlepsiho hodnoceni?

Hodnoceni se dela doslova stejne jako v minule verzi. Kazda karta comicsu ma vlastni hodnoceni, vlastni komenty. Pokud jsou spojeny jakozto varianty, tak maji jeste spolecny rating a zaroven jsou pak videt komenty a hodnoceni z jinych variant. Threshold je 5 hodnoceni pro variantu, resp. 5 hodnoceni pro skupinu variant. Co se ukazuje kde je podle kontextu a tam chapu, ze v tom nemusite mit jasno, protoze ani ja to nevim z hlavy. Doporucuju to neprozivat, obe ty cisla znamenaj kulovy :)

Tagy jsou verejne, slouzi k tomu, k cemu chces aby slouzili, to je jejich krasa, ze si tam kazdy muze dat, co chce. V ramci elementarni slusnosti ofc. Privatni tagy jsou logicky dalsi krok, ale dalsi kroky jsem zatim neplanoval.

Lamani nazvu jsme resili, je to na seznamu. Search jsme resili, je to na seznamu. Nakup prodej ze sbirky jsme resili, je to na seznamu.
Nešlo by k těm tagům přidat i něco jako popisek? Nedovedu si moc představit, jak by se lidé o ten popisek hádali, ale mohlo by to některé z nich osvětlit. Např. u tagu 90s podle mě existují tři možnosti, jak jej chápat, a až tam bude více než dva komiksy, budou se plést všechny dohromady, a čert aby se pak ve významu tagů vyznal:
* komiksy odehrávající se v devadesátkách
* komiksy vydané v devadesátkách
* komiksy vydané u nás v době, kdy Crew začínala

Příp. ještě komiksy s devadesátkovým duchem, kam podle mě patří třeba většina Top Cow produkce, včetně té vydávané po roce 2000.
soulbringer: ad tagy) až budu mít čas, chtěl bych to brzy trochu víc zapropagovat a lehce osvětlit, ač je to nástroj, který může mít vícero rovin... zároveň jeho funkčnost hodně závisí na součinnosti vás, uživatelů... Zack mě pak případně doplní...
Aloha!

dal jsem tomu pár dnů, protože některé věci mohou být samozřejmě o zvyku. Každopádně hned na začátku bych upřímně poděkoval za posun a vývoj. V6 je celkově zase zlepšení a fakt si toho cením.

pozitivně kvituju a moc děkuju
- za permalinky ve fóru (děsně se opakuju a lidi to musí otravovat)
- rozpracovaný komiksy - velký dobro!
- možnost přepnout i nových komiksů do formy seznamu bez náhledu
- blacklisting / whitelisting specifického fóra
- dark mode - pro noční surfování nutnost a díky za ni
- notifikace pro dané edice a séria - moc moc dobrý (snažím se teď testovat)

k diskusi / návrhy
- práce s profilem - chápu správně, že si systém dycky pamatuje u přehledů vlasntí sbírky, co jsem zaklikl v rámci filtrace? Př. kliknu na profil - sbírka - pak na CHCI... zapomenu na to, píšu, hledám, komentuju... a tak se kliknutím zase vrátím na práci se svým profilem. Najednou vidím jen některé tituly. A až pak si všimnu, že nahoře je stále užitej tag "chci" - dost na to zapomínám. Takže musím si dávat pozor na to, co jsem kdy někde zaklil při dané session, ja?
- přehledy cizích profilů - tady bych asi rád viděl nějaká data. Z logiky věci si myslím, že ostatní uživatelé zajíma hlavně přehled "SBÍRKA" a "INFO" - myslím, že defaultně tam nahodit přehled sbírky, by mnohým odebralo nutnost jednoho kliku navíc (nemluvě o tom, že drtivá uživatelů nemá v sekci "INFO" vyplněno ani slovo)
- přehledy dle hodnocení - vím, že to je asi záměr, ale nešlo v předešlé verzi hledat komiksy i série dle NEJLEPŠÍHO hodnocení? Od toho bylo tedy upuštěno?
- asi bych potřeboval lépe pochopit průměrný rating hodnocení komiksů - kdy se a za jakých podmínek se to začne počítat nebo proč např. se rozdělilo (?) hodnocení stejných titulů rozdělených na běžné a limitky. Vím, že některé sběratelky mají něco extra, ale upřímně nechápu proč má stejný titul jiné hodnocení u limitky a jiné u normální verze. Nebylo původní jako průměr všech? (přeci jen sběratelé jsou naprosto vyšinutá kasta lidí, že jo)... je to blbost a může to být takhle daný, jen jsem chtěl zjsitit proč a také jestli je nějaký "benchmark", kdy se začne zobrazovat.
- pochopení ekosystému tagování - tady chápu, že jakýkoli TAG, je veřejný a neslouží pouze pro mé účely (na to jsou poznámky) - je to tedy ve formě testování a pokud by v tom byl nějaký utltra bordel, chaos, tak to případně @ZACK usměrní... - chápu to správně? Tagy zatím testuju jako uživatel, uvidíme
- náhledy hodnocení - chybí mi mousouver a zatím si zvykám. Mousever byl na desktopové verzi pro mě daleko rychlejší (ačkoli priznám, že pro mobilní verzi to bylo velký špatný, takže ten krok chápu a ve výsledku kvituju) - jen mám pocit, že v5 přehled vypadal lépe designově, myšleno že náhledy byly prakticky stejně veliké. Teď jsou tam pomerně velké mezery - některé názvy jsou dlouhé, do toho hodnocení s komentáři pod tím a celý to působí rozbitým dojmem - to je ale jen moje OCD. Tady bych se ovšem také přimlouval za to, aby klikatelné nebylo pouze číslo, ale i ikonky (někdy to holt netrefím).
- padding a lámání textu u dlouhých názvů - tohle se týká pouze mobilní verze, ale u jakéhokoliv titulu s dlouhým názvem se text mobilní verze tu a tam přesouvá do grafického pozadí, takže je to úplně nečitelné. tuším, že jsem s tím bojoval už i u v5.
- vyhledávání - kvituju rozhodně našeptávač, ale moc moc moc bych se přimlouval za ten krok navíc - a tedy ENTER, kdy následuje podstránka SERPu. Ta možnost mít stránku s výsledky a lepším přehledem mi znatelně chybí a pořád se s tím neumím srovnat. Tohle je pro mě fakt pekelný :(
- využítí boxu "cena" - nyní se box jmenuje "nákupní cena" a je čistě interní pro daného uživatele, jestli to chápu dobře. Vím, že tady máme poměrně funknčí BAZAR, ale napadlo mě, že by uživatelé, jež by zaklikly "PRODÁM" nebo "KOUPÍM" a zároveň vyplnili cenu (za kteoru jsou ochotní prodat/koupit), pak by ta částka byla následně veřejná. Při filtraci titulů by to mohlo zrychlit vyhledávání a i obchod :)

Výše popsané je samozřejmě subjktivní, ale po pár dnech to dávám k diskusi.
Každopádně díky za ten posun! Celkově to hodnotím samozřejmě velmi pozitivně.
No to bych neřekl, když bych chtěl jít třeba do mého chci, tak se tam dostanu bez jakéhokoliv filtrování sbírky jen na 2 kliknutí: profil - chci. Teď, jestli to chápu správně, je tam buď ten mezikrok navíc, nebo se tam dostanu pomocí filtrů na celé sbírce, což mi tedy přijde o dost složitější.
Light: bylo to v tabech podobne jako treba detail comicsu. Klidne to tak byt muze. Ale porad mi prijde, ze chodit do sbirky pres profil je jako jet z Prahy do Berouna pres Kahiru :)
@Zack: Potvrzuji, že 2) funguje jak má, hvězdičky také super. Moc díky.
@Toe: Ano, myslím tuhle šipečku. upřímně si teď už nedokážu vybavit, jak to bylo v předchozí verzi, ale jsem si skoro jistý, že při kliknutí na profil jsem byl hned schopen jít do podzáložek, které mě zajímaly (komentáře, hodnocení, případně do přehledu sbírky (https://comicsdb.cz/profil/2851/light/sbirka/). Nyní je to celé vlastně schované a neintuitivní (za mě aspoň tedy :)
Uz jsem to vysvetloval, nepovazoval jsem to za nutny, chapu, ze to nekteri za nutny povazujete, bude pridano hned jak vyresim core systemy, ktere ted nefunguji vubec. Netahal bych do toho zadny "vy", byl to ciste muj spatny odhad.
Mňa tiež zaujíma, prečo nie je možné mať normálne vyhľadávanie? Technicky to nejde spraviť? Myslíte, že takto je to správne a všetky ostatné weby to majú špatne?
Hoši pardon, ale to vyhledávání je prostě průser, obhajovat si to můžete jak chcete. Ať jdu na jakoukoliv stránku, která má svůj vyhledávač, tak prostě funguje stylem, že napíšu název, dám enter a hotovo. "Většina uživatelů hledá přes Google"? "Stačí si to naklikat v té a té záložce"? No tak. Vždyť tohle jsou strašně zpátečnický a navíc naprosto zbytečný kroky. A i kdyby vyhledávání + enter používalo podle vás jenom 10 uživatelů, tak to ale prostě furt někdo využívá... tak jaký je konkrétní problém zobrazení všech komiksů po enteru ponechat a dát tak lidem více možností? Každý si pak zvolí, co mu vyhovuje nejvíce; jestli používat našeptávač, proklikat se na komiksy přes záložky nebo si je nechat vyjet po enteru. Osobně mi tohle zkrátka přijde neintuitivní, jako krok zpátky a vyhledávacímu políčku odebírající jeho primární funkci a smysl celkově. Vzhled je jinak super, ale tím se už před ránou do držky asi nezachráním :'))
@Light:
2] opraveno
4+5] pridal jsem rating pred hvezdy
Montiseus: Takhle je to spis kvuli prehlednosti, ale muzu si s tim nekdy zkusit pohrat, az nebudou horet dulezitejsi veci.
Zack: díky, je to za mě takto lepší :) - ještě mě napadlo, jestli by nemohly být v těle karet komiksů proklikávací i ty ikonky (hodnocení, koment, diskuze), místo toho, aby člověk musel přesně najet kurzorem na jednotlivá čísla
Jo, o nočním řádění CRONů jsem nevěděl :-). Samo sebou nevím nic o tom jak to funguje na pozadí, ale holt když uživatel něco odebere ze sbírky tak očekává, že se ta akce provede hned :-D, tak jsem si našel berličku v podobě tlačítka popelnice,... která ale byla vidět myslím jen v landscape módu na mobilu nebo na desktopu, ale to už si nepamatuji přesně :-).
No, nemusel, ale to je uz jina pohadka :)

Klidne to odebirani muzu udelat na refresh stranky. Cerveny popelnice pridam.