Chew má taky neobvyklou kresbu, ale ta se mi líbí víc. Ale možná to zkusím. A hlavně si myslím, že se od faktu, že autor je takovej makovej, CC (potažmo Dort) upustí.
Já mám Goona v češtině do sedmého dílu, pak jsem se rozhodl si ho zkompletovat v těch polských omnibusech, mám vol. 3, 4 a 5. Vyřešil jsem to podobně jako Am. upíra, DMZ, Chew.
Omnibusy stojí rozhodně za pochvalu, velký formát, křídový papír, přebal, hodně lidová cena. Ale myslím, že anglické verze jsou už vyprodané. Na megaknihách mají jen ty polské: https://www.megaknihy.cz/romany-povidky-novely/2931289-the-goon-tom-3.html
Jo, Dort je dobrej agresor. Uz verim tomu, co tu psal v tydnu Yogi, co mel s nim za vystup. Zda se, ze pokud mu clovek nepoklonkuje a nerika Tutu Nunu, vydavate skvely veci, chceme vse co vydate, jste uzasni, tak je dost nevrlej. Me by zajimalo, kde se v nem ta agresivita bere. Clovek co vyrabi knizky, to by clovek cekal, ze to bude pohodar. Zjevne chce se bavit o tom co vydavaji a ne o tom, co nemaji. To by cloveka roztal ve dvi. A co jsem slysel, kdyz byl mladsi, byl jeste agresivnejsi, dokazal radit jak cerna ruka kvuli kravine.
Ja se chvilku bavil na stanku CC s Dortem a ten byl uplne nepricetny kdyz sem se ho ptal na goona, jako kvuli Powellovi. Vydat to kazdopadne chcu a snad to klapne pristi rok jen rikali ze jednak budu muset udelat dotisk trojky aby tim udelali cetsi poptavku na celou serii. Pujde ti pres fanpusci fanouskum, rikal ze potrebuje aspon 500 kusu od knizky vydat z jejich odhad je tak 200 lidi ze to realne chcou. A jine veci od powella jako je chimichanga a big man plans delat nebudou protoze o powella proste u nas neni zajem. Navic je powell zase myslim pod darkhorse a zacal zase osat dalsiho goona takze neviju jak to poradne udelat
faster86: díky! doufal jsem v toho Goona a zase nic a koukám, že Hellboy bude mít jen 1. pololetí a pak už do konce roku jen jedno ÚPVO a šmitec...kromě To, co zabíjí děti 2 si asi tentokrát počkám na Black Friday s nějakou větší objednávkou
yogi - no a proto já kupuji do svojí sbírky jenom to co mě baví. Třeba Mdek mám kompletně v broži a vůbec mě to netrápí a nějakou tu kolosálku kterou mám doma, tak vždy začínají s číslem 800 a víš :-) to mě vůbec netrápí. Dcerka podědí a ať si s tím pak jednou naloží jak chce. Těžko říct jestli ještě nová generace bude chtít číst, jenom doufám že nepřijde doba aby s tím nemusela topit v krbu.
deefha : Vážně ti ta cena přijde v pohodě ? Klidně ať to nabízí třeba za půl mega , já nic z toho nechci, ale když si projedeš pár bazarů tak těch MDEKů, o které mají lidi zájem, je hrstka , zbytek prodáš horko těžko za původní cenu, všechny ty věci co vyšly zhruba po roce 2016.
Jeden hodný člověk, který nikdy věci na kšeft nekupoval, se kdysi nechal týden před jistým conem nakukat od knihkupce v jisté speciálce, že Druna 3 už je téměř vyprodaná v předprodeji. Přihodil tedy do košíku 2 kusy navíc a o té doby se mi to tu válí, nikdo to nechce ani za pětikilo.
Většina komiksů, co je máme doma je za původní cenu neprodejná, naštěstí sběrný dvůr je kousek od mého bydliště, takže můj syn s tím bude jednou raz dva hotov.
Cena je jaká je. :-) Neříkám, že není vysoká, ale veřte mi, že jsem za ty roky v knížním byznysu prodal spoustu dražších věcí. A hlavně, já nikam nespěchám, penize mě netlačí. Každopádně budu velectěné osazenstvo informovat až se zadaří. :-)
Ono, když by se začalo počítat, za kolik se prodávají jednotlivé kusy, poštovné, čas... , tak už vám ta cena nepřijde tak nereálná.
Chybí mi sice 7 nejvzácnějších MDEKů, ale prakticky se mi v posledních měsících podařilo posbírat zbytek (většinu ještě zabalených) za cca 1/10 zmíněné ceny :-). Každý si ale může prodávat za kolik je mu libo a třeba si někdo rád připlatí za to, že to dostane naservírované takhle pěkně vcelku :-),...
No to se nám to tu zase rozjelo :)
Já se asi jenom vyjádřim k tomu jakej Death Dealer je kvalitou a za mě super.
Jediný co bych mu vyčetl je trochu uspěchanej konec, kterej by ještě jeden dva sešity navíc snesl.
Jinak je to zábavný a velmi čtivý fantasy klasickýho subžánru "meče a magie" někdy "conanovštější" než kdejakej Conan.
Prlměrně bych tomu dal asi 4 hvězdy s tim, že tam je spousty pětihvezdovejch momentů. Někdo tu zmínil, že to četl před pár lety, tomu mám rozumět před pár lety je loni? To vyšla většina z těch 15 sešitů, který jsou v knize sebraný a i přesto, že začátek není určitě mega bomba tak od třetího sešitu sem byl zaháčkovanej a to neřikám jen proto, že sem to měl předbjednaný ( ale na druhou stranu můžu říct, že u posledního sešitu už sem nevydržel čekat a vrhnul se na hledání online scanu). Pokud to tedy bylo opravdu "pár" let zpátky, tak to možná byl starší comics, tušim od image nebo něco takovýho, což byla opravdu celkem sračka :)
K cenotvorbě se asi nebudu vyjadřovat, kdybych napsal, že si knihu koupim i když mám doma sešity, dva a půl mě nebolí, počet stránek nepřopočítávám a nízký čísla nehoním, tak kdoví z čeho všeho by mě tu někteří obvinili :D
Na závěr asi řeknu, že hodnotit podle hvězdičkovýho průměrnýho hodnocení asi 16 lidí, kdy většina textových jsou pozitivní a i přes pár horších má pořád těch tři a půl ( což pokud využíváme celou škálu není vůbec špatný), je celkem úsměvný :)
valon: Ano Smrtonoš jsou vizuální orgie, ostatně stejně jako Chřtán. A určitě je Smrťouš dobrej velkej, ale proč proboha kolosálka, to je to co mě pije krev. Mohlo to být za super cenu jako loňské To, co zabijí děti a bylo by to velké.
yogi: Štve mě, že toto Frazettovo dítě si nekoupím, protože prostě pro mě hodnotu 2400,- nemá a byl bych rád, kdyby to byla standartní nekolosálně vedená kniha, která by stála polovinu jako obdobně velké její předchůdkyně. To si chtěl slyšet? :)
damacon: ale prd. Od CC beru Hellboy Universum a občas pár jiných věcí. Ale přijde mi skoro až zbytečné tady tu cenu rozebírat. Sběratelé dají za limitky, číslovaná vydání, kolosálky apod. už z principu více peněz. Když to funguje, proč to nerealizovat? Kdo nechce, počká na vydání v klasickém formátu a 50% slevu v prosinci a je spokojený, ne? Buďme rádi, že do toho vydavatelé jdou. Zaslouží si spíše obdiv. Teda kromě Dobrovského ...
damacon: A Petr Pan od Vybírala stál o 200 víc jenom kvůli jiné obálce. Argo jede jak dražší věci čistě jenom s pevnou obálkou vs měkkou, tak i svoji psycho řadu Bibliofilie (btw, dodnes si jde objednat jejich 1984 tamtéž, nějak netáhla podle představ). MB nacpe svým fanouškům knížku zdarma, kterou logicky musel umořit v ceně, ale holt práva koupil jako pack a bylo by blbé je nevyužít.
Každý jeden vydavatel hledá způsob, jak prodat a vydělat dost, aby mohl dál prodávat a vydělávat.
To, že se tu nadává tuhle na CC, tuhle na MB, tuhle na Argo, tuhle na Vybírala ukazuje, že ani jednomu z nich jejich cenová politika nefunguje na 100% a svoje kritiky si najde. I tak očividně všechny zúčastněné živí a ti tak vydávají dál.
A btw, Frazetta jde úplně mimo mě, ale už jsem zvládl pochopit, že to mají být pro určitou cílovku vizuální orgie a tak mi to přijde jako jedna z mála věcí, kterou má cenu vydat ve zvětšeném formátu. Jakkoliv je mi to v praxi jedno, protože když už, tak si spíš koupím anglický paperback za zlomek ceny než české vydání u drtivé většiny věcí a CC a MB to platí tuplem, protože vydavájí primárně věci, co jdou anglicky snadno sehnat :)
damacon: a ty by sis rád Smrtonoše koupil, ale štve tě ta cena , nebo jak tomu mám rozumět? Většinou tu totiž CC a jejich vydavatelskou politiku vytahují lidé, kteří si nic od nich v plánu koupit nemají. Vědí totiž , že kvalita je někde jinde, na rozdíl od CC zabedněnců.
valon: Tak debata o nové kolosálce se začla v tomto vlákně, tak proč to roztahovat jinam.
ad limitky dnešní doby: limitka Měsíčního stínu byla limitka, a nádherná. Asi jediná pořádná limitka co měla nějakou cenu, kterou CC udělalo.
První kolosálky byly vyjímečné, protože to opravdu byly kolosálky a špalky, do té doby nepředstavitelné. Souborná díla enormního rozsahu. Ale Smrtonoš podlě mě prostě není žádná kolosálka a jen se veze na vlně kolosální euforie i když vedle knih jako KVSC nebo Pekelná knižnice nemá co dělat a je to jen obyčejný velký formát jako X předním od CC, jen s přiblblym razítkem. A tím pádem důvodem pro cenu jako je tato.
Škoda, že Dortova tolik milovaná Vrána nebyla označena jako kolosálka. Mohl ji prodávat za dvakrát tolik.
damacon: Zajímavá věc na kterou poukazovat zrovna ve "sběratelském klubu". Takhle funguje drtivá většina limitek dnešní doby a ty jsou pro sběratele jak světlo pro mola :D
BadBoy: proto říkám, že přídomek "kolosální" je z mého pohledu dneska přežitek a jen to uměle zvyšuje cenu normálního svazku, kvůli kterému se musí vzít do ruky razítko aby se někdo cítil vyjímečně, že má svazek 286....
CC mělo vždy ceny tzv. přepálené, divit se tomu po 25 nebo kolika letech?
Mně je fakt úplně jedno kolik má Tulák stránek , jediné co si z jeho četby teď po půl roce vybavuji je , že byla sakra dřina se tím prokousat.
Těžko porovnávat MB s jakýmkoliv jiným nakladatelem, když se vlastně porovnává business s koníčkem. Ale je fakt, že mě taky 480 stran za 2,4k celkem zarazilo, když si to člověk porovná s ostatními velkoformátovými a nekolosálními komiksy od CC.
Není nad přepočítávání stránek, hlavně u dvou vydavatelství, které toho mají tolik společného až to pěkné není. V základu jak CC, tak MB vydávají věci v lepším provedení než si ty věci zaslouží nebo potřebují a tím pádem za cenu, která je zbytečně přepálená. To, že si jeden z nich založil vydavatelství v obyváku a dokázal tak ušetřit za spoustu jiných výdajů, co za ně normální vydavatel neušetří, to by teprve byla sranda, kdyby nebyl levnější. Ale aspoň se tu člověk zasměje, když se jeden měsíc nadává na jedny a druhý měsíc na druhé, není pak nuda v práci :)
To je přesně ten problém, na kterém se neshodneme. Ty zesměšňuješ nějaké přepočítání na stránku. Nikdo nic nepřepočítává, jen si zjevně víc lidí všímá, že je tu někdo, kdo dělá špalky taky a těchto závratných částek nepožaduje. A rozhodně si nemyslim, že by to bylo horším zpracováním, ba naopak, nebo že by to byly tituly, jejichž práva stojí pakatel.
Tulák, nebo Agent strachu byly příklady. Jak to jde dělat cenově jinak. Ostatně žádný špalek MB z minulosti nikdy nedosáhnul 2400,-. A kdyby CC dělalo Agenta, tak to máme v předprodeji možná za 3600,-. A ještě bez knížky navíc. To je uplná utopie a víš to ty i kdokoliv jiný. Proto ty narážky na cenotvorbu.
Podivej, jako s tím Chřtánem. Vydáme dva díly neukončeného díla a buďte všichni tak hodní a přijďte na CC Prague si je nechat podepsat a ještě se přimluvit u autora, aby napsal díl další, jak ho strašně moc chcete. Třetí... z pravděpodobných dvanácti....? To už je blbej vtip ne?
Poslední dobou tyhle "úlety" fakt k zmiňovanému přídomku o naleštěném h***u nemají daleko.
Já to fakt nechápu, tohleto přepočítávání stránek a ještě box k tomu , bude aspoň chladící ? Prostě různý věci stojej různě a ne vždy to souvisí s kvalitou(skoro nikdy). Přijde mi to drahý , nekoupím to. Jiným lidem to přijde v pohodě, tak si to koupí.
Za lístek na Springsteena jsem dal skoro 3 litry, no to není málo, ale zase je to Boss, neviděl jsem ho 35 let a už asi nikdy neuvidím a co taky s těma prachama, do hrobu si je nevezmu.
Kolegyně dala stejnou částku za koncert, ehm, nevím jestli to tu psát , ale tak co už, Daniela Landy, tam bych nešel ani kdyby mi platili, ale oba zřejmě dostaneme co čekáme i když já bývám občas otrávený i z koncertů na které se těším. A kolik minut bude hrát Boss? Dám vědět, počítám že minuta koncertu vyjde tak na 15 korun.
Já se bavím o tom, že Tulák odpovídal ceně. Co ceně, podle toho co v naší kotlině vychází je takový rozsah v HC za bezkonkurenční cenu. Podle mě, každý ať má na to názor svůj. Smrtonoš stojí jednou tolik s cca stejným rozsahem. Podle mě je to nenažranost.
Ano, nikdo mě to kupovat nenutí. Nikdy jsem to netvrdil. Ale i když si to nekoupím, můžu na tu cenu mít názor.
A hláška s výplatou byla nadsazená asi stejně jako cena této kolosálky.
Tak já si taky přiložím polínko na hranici. CC, za mne poslední dobou kašle na nějaký marketing a promoce nových knih. Jediné co je pořádně vidět a dělá se kolem toho nějaká reklama je Hellboyversum a Conan. Ale zbytek knih má minimální promoce a jestli se vytvoří někdy jeden článek ke knize tak to je vše. Co jsem koukal tak má vyjít brzy Basilisk a Alenka, teď tedy Smrtonoš. A žádný článek k tomu není, ani video. Ano rozumný člověk zajde na Goodreads a tam koukne a zjistí že to má nějakých 3,5* a řekne proč bych to měl tedy kupovat, co je na tom ta pecka, proč by toto zrovna měla být kolosální kniha? Přijde mi že poslední dobou jedou takovou vydávací politiku, že tohle je super, tamto taky, tak berte.
Jinak to srovnání prostě je na místě.
Měsíční stín 558 stran, platil jsem před rokem možná okolo 1100Kč. Klece 504 stran, bylo to taky okolo 1000Kč. Takže prostě Smrtonoš bude mít jenom unikátní číslo výtisku a to je defacto vše s porovnáním předchozích knih.
A teď tedy s Mighty Boys a jejich Agentem Strachu, 1040 stran za 2380Kč. K tomu v předobjednávce dostanu knihy v boxu, s alternativní obálkou a ještě k tomu knihu navíc, to mi přijde hodně fér a dost dobrý důvod si knihu předobjednat. Byl také dlouho v předobjednávce u CC je to defacto jenom na chvilku a MB docela měli v pohodě reklamu, ale i povídání o knize právě u edičáku.
damacon: Ale vždyť tě snad nikdo nenutí to kupovat. Já si nic od CC v předprodeji nikdy nekoupil a zatím nemám v plánu to měnit.
Dle tvojí logiky, když vydám průměrnou věc v luxusním provedení a za pár kaček, moji věrní mě budou vynášet do nebes, hlavně tedy jen ať je to pořádný špalek.
Jen ještě .....kdyby CC zabalilo psi hovno do kolosalniho kabátku, z toho usuzuji že to za sračku někdo považuje a tedy i z jiných komentářů, které se tu objevují pořád dokola, kdykoliv CC vydá něco nového či představí edičák.
Rozhodně nejsem jejich hc fanda co koupí vše co vydají, nemluvě o tom že mě kdysi Dort v podstatě vyhodil z jejich krámku na Václaváku. Ale už jsem mu odpustil.
A pokud bereš míň než 5 litrů čistého , měl by ses možná poohlídnout po jiném zaměstnání.
yogi: Tulák byla mňamka, za 12 stovek skoro 500 stran, naprosto luxusní. Ještě, že to nedělalo CC, to bych si na to musel dát na stranu půl výplaty.
A nemyslím si, že tu někdo o tom psal, že je to sračka. Spíš ta cenovka za toto dílo je... přestřelená. Ale určitě se uklikni a objednej to, určitě budeš spokojen. Jen si nemyslím, že to má hodnotu 2400,- Což je vlastně ta nejnižší možná předprodejová cena, další šťastlivci po skončení předprodeje to na eshopu budou mít ještě luxusněji oceněné.