Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

No právě třeba Olomoucká vědecká asi taky patří mezi ty knihovny, mají tam tedy toho hodně ale určitě ne 100% ně vše.
Těch několik prvních Aarghů v databázi mají, status - dlouhodobě nevráceno, zřejmě pomalý čtenář.
MaF: no nevim, jsem schvalne koukal do jejich databaze a napriklad Aargh zacina nekde u cisla 5.
MaF : jakože úplně všechny ?
Ter, Skot: Národní knihovna samozřejmě všechny u nás vydané komiksy má, stejně jako cca 10 dalších knihoven s právem povinného výtisku...
Skot: Výbornej nápad! Až budu ředitel, zkusím prosadit zákon o konfiskaci majetku blackJaga, invapea a tebe, protože se ten fond knihovny musí nějak založit a kde jinde ho sehnat:)))
Skot: na Slovensku je národná knižnica, v ČR ju nemáte?
Komiksy sbírám od svých 5 let a za těch 60 let to vychází kolem stovky kusů ročně , to není tah hrozné. 2 místnosti s knihovnami do stropu a 6 nedobytných velkých ocelových skříní v technické místnosti. Je rozdíl mezi plakátovým komiksem a kolosálkou samozřejmě. Z mého pohledu by bylo ideální zřídit Národní komiksovou knihovnu, určitě by se na to nějaká dotace našla.
Takže tak.
Gmork: Bezvadný, díky! Rád s dovolením nahlédnu pro inspiraci. Cizí knihovny, to je moje, hahaha...
yogi :já to myslel jako vtip:)
Sorry, já nerad.
Yaromil: Já to tu kdysi nahazoval, tak ještě jednou pár starších fotek z počítače. Na některé čtenáře mangy nebo superhrdinského mainstreamu nemám ani náhodou. Nejvíc mám evropský komiks, Vertigo, Image a mangu pro dospělé. Komiksy čtu už přes dvacet let a nic po přečtení neprodávám, tak se to samozřejmě hromadí.
https://imgbox.com/KGmTOsYX
https://imgbox.com/F0o5wnlr
https://imgbox.com/4ZFKpgDK
https://imgbox.com/xTlEcWOh
Jo, to jdu vždycky do kolen, když rozkliknu sekci "Sbírky" a vidím počty komiksů u některých kolegů, hahaha... Nevznikla tu někdy nějaká fotogalerie knihoven? Taky by mě zajímalo, jak to někteří skladují :-D...
Future-Death: Nic proti kultu osobnosti, ale mě nepřijde, že má Gmork nějak extra moc komiksů. V databázi tu má 0, tedy má to skryté, ale kdyby se ti chtělo a spočítal jsi vše, co nám tu třeba za rok oznámil, tak to nebudou nějaká omračující čísla. Když tu napíše pětkrát o Panu Úterkovi, to neznamená že si ho koupil pětkrát. Jasně , má taky plno beletrie a polských komiksů asi nejvíc, ale stejně jsou tu jiní frajeři, u kterých fakt nechápu , kde to všechno dávají, pokud mají několikanásobek toho co já a já už vážně nevím kam s tím, řečeno s Nerudou.
Jen doufám, že když teď prasklo, kdo ve skutečnosti jsem, že mě nebudete bombardovat dotazy, jak se má a co teď dělá Morfeus, holomci.:)
https://imgbox.com/aUfB3cup
Future: Blíž realitě je spíš tahle.:)
https://imgbox.com/CNgAirnj
yogi: Jop, tento rok už vyjde jen ten vánoční, co se komiksů týká
Ale Batman - Vánoce tam zase mají 30.11.2023, čert aby se v tom vyznal.
Tedˇ koukám na předprodej Knižního klubu - Liga spravedlnosti 8 - Válka s Darkseidem 2 - Titul by měl být k dispozici 21.6.2024
Každopádně díky všem za (staro)nové tipy na vaše oblíbené mangy - nakonec mě to vlastně utvrdilo v tom, co jsem psal.
Ale jak jsem řekl, proti gustu...
GWB: Pokud ho jen cituje tak je to asi v cajku, jen aby ho nenapadlo vytunit si motorku a běhat v noci ve slipech po Praze. Padouchů by se asi našlo dost, třeba ta mluvčí nebo jakou měla funkci, co ji vyštípali nedávno.
V jakém timelinu či universu žijeme, když prezident cituje Batmana?:))
Zoner ohlásil na svém webu OEL mangu s názvem Manga příběhy bratří Grimmů.

Seneke: predpokladam, ze je rec o druhem sesitu, ze?
Off topic, ale pokud ještě někdo shání Kačera Donalda, tak ho mají v Arkády Pankrác (trafika u Alberta) a v trafice u metra Pražského povstání. Jeden výtisk jsem viděl i ve Slaným v trafice vedle autobusové zastávky Slaný Dražkovická.
Z nových věcí vůbec nezačala špatně druhá řada Nesnáším Pohádkov. Přečetl jsem si pár sešitů a série si stále drží svou kvalitu. Tady bych byl rád, kdyby Crew pokračovala, pokud tedy měla série ucházející prodeje a Crwáci na ni nezanevřeli.
faster86: No a vycházejí teď vůbec venku podobné série ? Třeba ten Chew, to se mi moc líbilo, ale lidi o to víceméně neměli zájem. Tak máme Ekho. Zmiňuji dvě série, které si testovali vCrwi na druhou.
Když už byl zmíněn Solanin od Asana, neplánuje tu někdo vydat Goodnight Punpun? Četl jsem asi před dvěma roky a moc se mi to líbilo.
Yogi: jo těch 100 naboju je bbart, ale tak skalpy, sandman ale věřím, že se pochopilo jaký typ sérii myslím
Fry: S těma klackama nevím. Mně to spíš přijde jako protipěchotní miny.
Solanin by mě na první doprou nenapadl, ale souhlasím, ty dvě knihy za to stojí.

Sám za sebe mám úplně nejraději Gantz. A proč? Protože je to za A asi nejméně předvídatelná série, za B těch 37 svazků uteče jako voda a za C naprosto jsem si zamiloval ústřední postavy a to jak jim autor hází klacky pod nohy. 10/10 ale chápu že jsou tady i tací kterým to nic neřekne...
Naoki Urasawa, to je můj nejoblíbenější manga autor, škoda že tu od něj v dohledné době nic nevyjde.
https://imgbox.com/o0VHYTLq
Za mě tak nějak v český vydané manze vede asi Berserk. Ito je dobrej, ale když od něj čtete všechno už se nudite protože to vše je pořád dokola. Tomie, z X povídej stačí prvních pár a pak už nějak víte co dál čekat.... samozřejmě neberu Tezuku, to je klasika, už aby tu vyšel Buddha.
Ty ostatní shouneny jdou zcela mimo mě.
seneke: Tezuku popřeli v auditoriu na stránkách Crwe, bohužel.

Motino 21:10:46 23.10.2023
Zdravím,
uvažujete do budoucna o nějakém dalším kousku od Osamua Tezuky? Třeba další výběr povídek Blackjacka, nebo něco úplně jiného v podobném provedení?

Pavlovský 07:10:44 24.10.2023
Motino: Tezuku momentálně neplánujeme, ale nějakou klasiku na český trh příští rok přitáhnout chceme.
soulbringer: Jde o ty samotné příběhy a jejich ztvárnění.
To myslím každému, jen každý o tom má jinou představu. Zkus si přečíst Dopis 44 a Tuláka, nyní i ve vaší knihovně, možná pochopíš, jak jsem to myslel.
Přijde mi miloučké, když jeden z uživatelů napíše, že se mu to vlastně nelíbilo, dal by i 2 hvězdičky , ale vzhledem ke kvalitě zpracování ( lak, bonusy a tyhle serepetičky) musí dát za 4 .
Soulbringer: Původně jsem měl delší seznam titulů, pak jsem si i uvědomil, že to je sakra dlouhý.

Pokud by sis měl vybrat jenom jednu sérii ze všeho, co tu vyšlo, tak rozhodně Solanin, co vydal Egmont. Má to dva díly a rozhodně to není typická puberťákovština. Ta manga je specificky pro 20+ jinak to čtenář nepochopí.
faster86: Jen maličkost - 100 nábojů je spíš série BB Artu, DMZ tedy zcela, navíc, jak víme, nedokončená.
Když pominu věci od Ita, které ani žádné doporučení nepotřebují, protože už je celkem dost známý, potom za to nejlepší, co tady vyšlo, považuju sérii Bojový anděl Alita. A proč - je to jednoduše naprosto funkční zábavná akční manga, nádherně nakreslená a plná emocí. A je to cyberpunk.

Osobně jsem rád taky za Ghost in the Shell, ale ten bych ke čtení nikomu nedoporučoval.
já tady musím sdílet stejný pohled jako faster86.
A fakt nejde jen o kvalitu tisku, jako o ty samotné příběhy a jejich ztvárnění, že jo.

Nic proti mangam a jejich cílovce, nic proti osobnímu gustu... ale osobně jsem v tomhle daleko vybíravější než u těch titulů na západ od našich hranic. A možná to nemusí být jen kulturní blízkostí. Jo, taky mám pár kousků a jsem třeba rád, že i u nás v češtině vyšla klasiky jako Akira (kterou jsem ovšem viděl jako teenager na plátně), Zpráva pro Adolfa nebo třeba Tanabeho velmi zdařilá adaptace Lovecrafta (ale tady mi jde zase o námět). A hlavně mám za to, že ta současná vlna, co vychází v ČR mě úplně neoslovuje, respektive mám pocit, že většina z toho, co se k nám dostane, jsou příběhy pro young adult - znovu nic proti tomu, chápu vydavatele, ale pro nás "starší", je to poněkud nudné.

Ale rád si nechám doporučit jakoukoli zdařilou mangu, kterou považujete za nejlepší a která tu vyšla česky - jakou a proč?
Fort: No, já doufám, že příští rok bude další Tezuka.
seneke: Není to špatný. Jestli bude vycházet One Piece 6x za rok, tak další delší série by už nestíhali, už tak toho mají dost. Nový Ito bude špalek, těch povídek v ní bude dost. Mě to stačí.
Slováci v tichosti vydali první knihu Manarova Jména růže.
https://www.knihcentrum.cz/meno-ruze-5
faster86: ať se klidně rozpadne , stejně to jednou všechno odvezou do sběrného dvora
ale ja to na crew nemyslel zle, ja su fakt rad, ze ty penize usetrim

yogi: to je otazka... je lepsi lak, nebo manga co se rozpadne na jednotlive listy, po prolistovani a jednom cteni? tento problem u nejake serie, nebo nejakych cisel byl

seneke: hele kdo by nemel rad serie ktere se prodavaji :-D
Faster86: Crew má ráda série, které se prodávají. Srdcovek, který si můžou vydat bez ohledu na prodeje, je bohužel minimum.