seneke: Je to spíš vedlejší série. Hlavní hrdinka Saffron Chu je ségra Tonyho Chu. Chew se mi hodně líbil a tuhle sérii čtenáři hodně chválí, tak jsem do toho šel. Taky je fajn, že Mucha Comics dali všech deset dílů do jedné knihy. https://www.gildia.pl/szukaj/wydawnictwo/mucha-comics
Tak se pochlubím sexy kozatou limitkou Opálového zaklínání. Když si odmyslím tu vydavatelskou politiku ala omezený náklad formou předprodeje, tak Studio Lain dělá nádherné knihy. To samé se dá říct i o Hellblazerovi. Doufám, že až Egmont dokončí Careyho řadu, bude dál pokračovat se stejnými omnibusy u Andy Digglea a Petera Milligana. Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že budu mít komplet Hellblazera v jednotném formátu, měl bych ho za blázna... a ono už se to stává realitou.
U integrálu Aberzen už jsou dvě barevné verze vyprodané, zbývá ještě pár kusů u černobílé obálky. Jestli někdo lavíruje, zda do komiksu jít, času už moc nezbývá.
Nová zapowiedž od polských Lost In Time - další Sergio Toppi - Bestiaire, vyjde 26 června. Nakladatelství se už vyjádřilo, že tohoto autora vydají komplet, všech devět knih.
Bestiaire si můžou "přečíst" i nepolštináři, je to beze slov, stejně jako třeba komiksy Krok po kroku od Nagle Comics nebo Ocean milosci od nakl. Mandioca. https://www.facebook.com/lostintimepl/
Tak špalek Zloději Říší přečtený a musím říct, že překladatel Jakub Syty odvedl na tomto evropském kultu pořádný kus práce. Jsem s jeho překladem naprosto spokojený. Na komiksu jsem pracoval taky nějaký ten pátek, takže smekám a plusové body nakladatelství Lost In Time za odvahu, že do toho šli.
Studio Lain rozjelo anketu o obálky Mazeworld, fandové si můžou vybrat tři z šesti. Osobně se mi líbí varianty 1, 3, 6. Jestli do komiksu půjdu, tak do obálky č. 3, pokud se tedy probojuje do užšího výběru. https://www.facebook.com/StudioLain
Tak jen pro zajímavost, jak šlape předprodej knihy Aberzen - za tři dny se prodalo 505 výtisků z 800. U modré limitky zbývají poslední 4 výtisky. Je to sice pomalejší než u předchozích titulů, ale Aberzen není zas takový komerční titul. Jako další půjde na řadu Mazeworld od tandemu Alan Grant a Arthur Ranson.
Nakladatelství Mandioca včera nahodilo obálky k chystaným novinkám: Blast 2, Alvar Mayor 2, Shamisen. Na pokračování u Blast a Alvar Mayor se hodně těším. https://www.facebook.com/mandiocapl
Tak dnes ve 12:00, jestli nějaký polštinář sérii Aberzen chce v limitované obálce, ať si udělá kolem oběda čas, ty limitky zase rychle zmizí. Zde názory francouzských čtenářů:
Zde nové video a představení fantasy universa Aquilonského světa od hlavního šéfa polského Egmontu. Je moc fajn, že se nezačíná pouze s Elfy, ale rovnou i s Trpaslíky a Orky. Taky podle mě Egmont zvolil nejlepší formát pro tak předlouhou sérii - brožovaný sešit. V jiném formátu se to myslím ani vydávat nedá.
Studio Lain zveřejnilo všechny obálky u Pan Popeleční úterý. Všechny obálky jsou k sežrání, ale já po zralé úvaze půjdu do standard verze s pošťákem ( ta úplně dole), líbí se mi nejvíc.
Norri: Já teď čekám na pondělí, až se spustí ten předprodej u série Aberzen, k tomu si přikoupím scifárny od Taurus Media: Urban 5, On Mars 3, Ter 3 a Had a kopí od Huba. Novinky od Last of Time: Černá Dalia a sci-fi Arka. No a tři chybějící díly u Soumračná města. Prostě spousta zajímavého čtení. Jinak jsem docela zvědav, za jakou dobu bude ten Aberzen rozebraný.:)
Musím říct, že polský Egmont vzal Aquilonský svět tedy pěkně od podlahy, ještě letos zasype fanoušky 14 komiksy z tohoto fantasy světa: Elfové - 7 dílů, Trpaslíci - 4 díly, Orkové a goblini - 2 díly a Mágové - 1 díl. Je před nimi ještě dlouhá cesta, ale jestli pojedou stejným tempem i příští rok, tak budou brzy Francouzům šlapat na paty.
Polské nakladatelství Insignis za 14 dní vydá komiksovou adaptaci románu Metro 2033 od D. Glukhovského, kresby se ujal holandský kreslíř Peter Nuyten. Ukázkové stránky nevypadají vůbec špatně. Kniha bude obsahovat všechny čtyři díly. Metro 2033 je moje oblíbená kniha, takže do komiksu půjdu.
Takže Atomcomics 10/10 a příště u nich nakoupím znovu. Knížky perfektně zabaleny v bublinkách a ještě okolo vzduchovými polštářky. Paperbacky dodané distributorem bez obalu zabalili do pevnějších plastových obálek. Navíc zdarma přidali FCBD 2023 Fishflies od Lemire a bookplate podepsaný Brubakerem a Phillipsem, který se přidával ke Friend of the Devil.
Zack: Aha, to jsem nevěděl. Každopádně pokud někoho napadá podobný komiks jako je The Hunting Accident, Monsters nebo Colorado Train od Alexe W. Inkera, tak sem s tipy. Jde mi o to, aby v tom byly taky tak silné emoce jako v těchto komiksech.
Já si teď udělal balíček na britském amazonu. jsou v něm fotografické knihy, tričko Dead Can Dance a keltská muzika jako Muireann Nic Amhlaoibh, Sibéal nebo Julie Fowlis... apod. Komiks žádný, mám teď překomiksováno. Ale u komiksů je tam slušný výběr, navíc časté slevy až 35%. V příštím balíčku půjdu do My Favorite Thing Is Monster od E. Ferrise. Dočetl jsem The Hunting Accident od Davida L. Carlsona, a chci zase prožít podobné komiksové hody. https://www.amazon.co.uk/Favorite-Thing-Monsters-Emil-Ferris/dp/1606999591/
perak: Já dělal objednávku 18.4. a zatím taky čekám. Ale u komiksů, které jsem objednával měli psáno doba dodání 12-28 pracovních dnů. předpokládám, že to neměli všechno fyzicky na skladu, ale museli objednat od distributora. Takže zatím ještě nepanikařím :)
Já objednával 30.4. a u pár titulů právě uváděli že dodací doba bude 12-28 dnů. Takže osobně taky čekám, jediná reakce byla potvrzení o zaplacení a platnosti objednávky.
Kdo na konci dubna objednával od Atomcomics? Už máte knihy doma nebo alespoň nějakou reakci? Já objednával 25.4., obtatem jsem dostal potvrzení platnosti, ale od té doby nic, tak nevím, zda mám čekat či urgovat. Díky
A ještě jedna příjemná zpráva od našich severních sousedů, Taurus Media už nahodili na gildii své květnové novinky, všechno je to sci-fi - Na Marsu 3, Ter 3 a hlavně Urban 5, což je pro mě jedna z nejlepších scifi sérií posledních let. Fandové originální série Ter se můžou těšit na podzim, Taurus Media vydá první díl u série Terre.
Studio Lain zveřejnilo obálky u standard verze a dvou limitek u fantasy série Aberzen. Já půjdu do modré dvojky. Kniha opět vyjde v nákladu 400 výtisků standard a po 200 výtiscích u limitek. Datum, kdy se odpálí předprodej sem potom napíšu.:) https://imgbox.com/HlEA0UY5
Seven To Eternity mám přečtenou a líbilo, chvilku to sice trvá, než se do toho začteš, ale pak tě příběh chytí. Hodně komiksu pomáhá parádní kresba Jeroma Opeňi, která mu dodává specifickou atmosféru. Je to trochu jinak pojatá fantasy, tak možná proto ty smíšené reakce čtenářů. On Rick Remender má vůbec ty čtenáře rozdělené, mně se od něj líbí třeba ještě Fear Agent, ale tolik chválená Deadly Class u mne moc nezabodovala. Ale Seven To Eternity jako fanoušek originálních fantasy doporučuji.
yogi: Nejen četl, ale i přeložil, je na jednom nejmenovaném uložišti v češtině. Zloděje mám ve francouzštině, potom v samizdatu v češtině, no a teď potřetí v polštině. Ano, mám tenhle komiks opravdu hodně rád.:) Trička mám XXL, protože jsem dlouhý jak tejden před vejplatou.:)