Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Tak partička je konečně pohromadě. Teď už můžou společně vyrazit na houbonosiče.:)

https://imgbox.com/t0eXoJl5
https://imgbox.com/Y08vJSkm
Do piatku prijímam objednávky na môj nový komiks DINOPEDIA 2: NOVÝ VEK. Vychádza v čiernobielej aj farebnej verzii. Extra limitovaná edícia je už rozobraná. Komiks ide v pondelok 20.3. do tisku.

Tak to byl cvrkot, figurka Ellie je už vyprodaná, není se moc co divit, Dark Horse to trefili přesně, včera se vysílal poslední díl seriálu.
Fanoušci LAST OF US zvolejme sborově Haleluja, po roce čekání a mnoha odkladech jsme se konečně dočkali. Sběratelské sošky Joela, Abby a Ellie jsou skladem! To chce štamprli a ne jednu. Už je mám v zásilkovně.

https://www.xzone.cz/figurka-the-last-of-us-part-ii-joel
farnhajt: Momentálně netušíme, ono se to vrací na různých místech - to zjistíme až časem, až se to všechno sveze dohromady.
scarface: kolik se vám jich vrátilo?
Teď na to koukám v knihovně. Proč nemá Conquistador 3 a 4 od Vybírala logo na hřbetu??
Scarface: díky za info, objednané :)
Ter: Ano,už je to opravená verze.
Scarface: Zázraky čo máte na eshope sú už tie opravené? Či si ich môžem objednať...
Nakladatelství Vybíral právě zveřejnilo ediční plán na první pololetí: https://www.verneovky.cz/fotky13347/Vybiral-edicni_plan_1_2023.pdf
Faster> hele ja mám za to, že tam se sešlo asi více věci. Ta limitka s tím městem je docela velká - mě to příjde cajk, ale cena výkon je meh (ale to je skoro u jakékoli limitky a sběratelé to asi neřeší). Ale pak je tu možná zásadnější faktor, protože kvůli expirujícím právům tady vyšlo hned několik Orwelových věci - a ta s českou stopou od Matyáše Námaie je docela povedená věc. Kresba Xaviera podle mě nesedne úplně všem (byť se k románu hodí)... jako byl to risk. Mám obě verze, každá má to své, ale limitku bych s klidem oželel a spokojil se s tou klasikou. A je zjevné, že nejsem jedinej, kdo tak mohl uvažovat.

(i přesto mě ale překvapuje, že jich víc jak 200 neprodali / neprodaji, jak to tak vypada)
Faster: You dont want it anyway :)
argo ma poslesnich 5 kusu 1984 s leporelem. Maji 180 ks ale chteli delat 250 tak netusim jestli bude tech celych 250 neno jen ta 180. V porovnani s Alias ze stejne sekce asi solidni propad ted prodej https://www.argo-bibliofilie.cz/volba-vytisku/79-1984-komiks-s-3d-mestem
GWB: Dyk je to fotka knihkupectví.
soulbringer, deefha: :)))))))))))

Tož komiksáci mívají většinou opravdu děsně ošklivé barevné a zarovnané knihovny působící dojmem pokojíčku třináctiletého chlapce. Správné knihovny vypadají zhruba takto:

robur31> tak moje knihovna vypadá přesně takhle samozřejmě. Dává to snad nějaký psychoat jinak?

robur31- jestli ty barevné hřbety nemají tvořit třeba duhu a tou vyjádřit skrytou podporu..jednorožcům..nebo fotbalistům jednoho nejmenovaného fotbalového klubu z pražské Letné.. třeba..stejně by mě zajímalo kdo dělá ty čáry na nebi..chjoo
soulbringer - ohledně hřbetu mne napadá řada debilních důvodů proč jsou pokaždé jiné barvy, ale při pohledu na titulní strany zde v databázi, předpokládám, že chtěli barevně sladit titulní stranu s hřbetem. Na jednu stranu - není to špatný nápad, ovšem pouze za předpokladu, že bydlíš na nádraží a knihovnu máš od jednoho konce peronu ke druhému. Pak si můžeš dovolit dávat knihy do regálů čelem ven. Na druhou stranu - vědí v ARGU, že tam většina čtenářů nebydlí?
Přidávám se k Dráčeti - je někdo, kdo chápe rozložení těch hřbetů u limitek Lady Mechaniky a je ochoten mi to vysvětlit?
Navíc mi přijde, že ty klasický jsou více konzistentní (byť i tam by každý druhý člověk s OCD zaplakal)
BadBoy - je to vidět i tady v náhledech obálek - Argo nám data obálek moc nedodává, takže vše jsou vlastní náhledy přímo fyzických knih a ten proužek vlevo je tedy vždy začátek textilního hřbetu.
BabyBoy, Onkel: Koukám na ně z gauče a hřbety mají první dvě černé, třetí fialová, čtvrtá tyrkysová. Písmo na hřbetě je na první červené, na druhé růžové, na třetí bílé a na čtvrté fialové (facepalm)
BadBoy: Dokonce každá má jinou, teda první dvě byly nafialovělé, pak nevím a jedna je i trochu tyrkysová (pokud si vzpomínám dobře?)
Jakou barvu mají ty hřbety u Lady Mechaniky v limitce? Jinou než černou?
Nezbi: a ja bych tomu i veril. Akorat to asi nebude mit nejake rozumne tempo, cena muze byt vselijaka a k tomu si rikam,.jak to vydaji, protoze, vydaji-li to proste 3x po sesti albech, tak Zeme Qaa story arc bude mit posledni dil az ve tretim integralu, a to mi prijde dost mimo. Jedno reseni me napadlo, ale to si rikam, jestli jim Frantici v Lombardu povoli. Pak je jeste otazka, aby se nejdriv nepokracovalo, ale to mi neprijde pravdepodobne, daleko lepe se prodava neco, co ma zacatek a ne informaci, prvni dily vysly v jinych mutacich a povetsinou od jinych nakladatelu. Thorgal je holt takovej komiksovej nahrobek, a bylo by fajn ho vykopat z hrobu. Je to klasika, svetove urovne, nechapu, co se tady deje, ze vzdycky pohorel. Ze by vychazeni od zacatku a vcelku melo neco do sebe... Hmmm....
2scha: ja si svojich čitateľov cením a tým top sa snažím aspoň trochu revanšovať za ich podporu. Tentoraz som vám chcel dať niečo ozaj nežné... :D myslím, že je to ideálna taška, s ktorou každý rodič pyšne pošle svoje dieťa kúpiť lubrikant a hajzlpapír ;)
Ter je k nezastavení, další zásilka o něj:
https://imgbox.com/eFlf54m2
Norri: ja tomu nevěřim že to začnou vydávat od začatku :/
Nezbi: To je pěkný úlovek. Já jsem se všech Thorgalů zbavil už před časem. Teď jsem ale zase uvěřil Albatrosu, že to tentokrát dají, a koupil jsem si ty první dva existující omnibusy. Jestli to zase zabalí, tak si asi příště, až pojedu do Prahy, vezmu s sebou dlažební kostku :-D
Dnes koupeno v antiku za 240 Kč/ kus :O
https://imgway.cz/s/91mO
SomeOne: Květy zlat, Rekviema za Damiana a druhá várka klasiky kreslené Nealem Adamsem.
deefha: Líbí se mi, že k tomu přistupuješ s optimismem:) Prozradíš, jaké příběhy v knihách jsou??:)
Draco: Vzpomněl jsem si, že zrovna #20 byla v tom sběratelském cenovém moru... ehm, klenotu.
Tedy do Gdocs tabulky, co vykopl Zack, se to pohybovalo od 5K a výše. Když přidáš podpis a originál fotku, tak to určitě někomu střelíš třeba i za víc ;)
Deefha: tak preplatitelia budú mať Zásielkovňu grátis plus nejaký extra dáreček ;)
Deefha: klidně, alespoň budu vĕdĕt orientačně nastavit náklad. Detaily do whatsappu ;)
Po prvý raz kompletná 5-dielna komiksová séria MIEROTVORCA. Bude vychádzať raz mesačne. Prvé číslo vyjde 15. 2. 2023. Dodatočné dotisky robiť nebudem. Kto si nekúpi konkrétne číslo v daný mesiac má smolu.

Draco: Já bych to nechtěl ani zadarmo :D
draco: bůro plus inflace :-)
Draco: K nezaplacení. Na všechny ostatní je tady MasterCard.
Zostal posledný kus Bonnie & Clyde: Po stopách Rozparovača, ak by mal niekto záujem.

Draco: pokusne som ho položil na zem, na stôl aj na okno ale vôbec sa nepohyboval, len bez pohnutia ležal
Nevíte, jak se teď pohybuje ten Aargh! #20 se mnou na obálce?
To som toho Caravaggia v pevnej mal radšej hodiť do kanála... samý priekupník to tu...
lantan1: Ano, bohužel, také vím jen o dotiscích Pod dekou a Habíbí a na ty se ještě čekalo opravdu hodně let :-). I když nedávno jsem se ptal na 4. díly Ságy, který je také jinak všude vyprodaný a to mi na Comics Pointu odepsali, že je snad v plánu dotisk... Velká škoda, když pak v sérii chybí třeba jen jeden díl a nové potencionální kupce celé série to odradí. Je mi ale jasné, že to musí dávat smysl i ekonomicky.
Yaromil: Není zač. Crew obecně časem dotiskuje chybějící díly sérií. BBart snad nikdy žádný díl nějaké série nedotiskl (Preacher, Punisher... vše bez dotisku). Maximálně samostatnou knihu jestli se nepletu (Pod dekou, Habibi atd)?
lantan1: Díky moc za rychlou odpověď! Škoda, ale je to holt pochopitelné...