Za mě je špatně ta nabubřelost, že pár scénaristů si myslí, že je schopno vytvořit příběh, který se má vyrovnat Tolkienovy, který tím strávil velkou část svého života. Takže místo natočení toho, co Tolkien napsal, tak si něco cucají z prstu a navíc ještě v rozporu s tím, co psal.
Hawwwran> Pro fanoušky LOTRu a vůbec celého díla Tolkiena není fanoušky úplně pozitivně přijímán hned z několika důvodů:
- Amazon si nebyl schopen zajistit práva na nic více než k Druhému věku Středozemě (ale pravdou je, že je to s právy dost složité). Nesmí citovat nic ze stěžejního Silmarillionu a dalších děl, takže prakticky mají jen Dodatky k Pánu Prstenů (a tam toho moc není)
- za půl miliardy si tedy natočili ... co vlastně? Prostě si vycucali z palce něco, co má být úspěšná Hra o Trůny z dílny Amazonu na bázi světa Tolkiena + to, co už tady popsal Alfi
- z Galadriel dle traileru udělali akční superhero
a tak prostě dostávaj na internetu děsnou bídu. Ale některý ty komentáře jsou fakt super :)
Hawwrann: Tak niečo sa nájde vždy. Ak sa aj vykašleme na veľmi prekvapivo diverzifikované obsadenie s elfami a hobitmi černochmi (čo je v priamom rozpore s Tolkienom ktorý tento svet vytvorIl podľa anglosaskej mytológie) ide hlavne o prznenie Tolkienových dokončených a nedokončených kníh počnúc Galadriel z ktorej spravili ultramega bijca a bojovníka, ktorý v plnom plátovom brnení sa prehupuje pomocou dýk na ľadovci. Ak by Amazon vytvoril generický fantasy svet s týmto vizuálom nik by ani okom nemrhol, ale ak vytvorí niečo čo je v rozpore s autorovým zámerom akurát v najkultovejšej sérii, je to problém. Na to odkazujú komentáre.
Tohle patří možná spíše do sekce humory, ale nedalo mi a musím se podělit.
Na to video čerstvého traileru od Amazonu LOTR: The Rings of Power se asi rovnou vykašlete, ale ty komentáře doporučuji nevynechat ;) často mi to vykouzlilo úsměv na tváři.
Z comiconu který byl o víkend....byly představeny trailery na Dungeon and dragons, Shazam 2, Black Adam, Black Panther 2, She Hulk, John Wick 4, Sandman...
Fáze 5:
Ant-Man and the Wasp: Quantumania - 16. února 2023
Secret Invasion – jaro 2023
Strážci Galaxie 3 – 4. května 2023
Echo – léto 2023
Loki 2 – léto 2023
The Marvels – 27. července 2023
Blade – 3. listopadu 2023
Ironheart – podzim 2023
Agatha: Coven of Chaos – zima 2023/2024
Daredevil: Born Again – jaro 2024...bude mít 18 dílů
Captain America: New World Order – 2. května 2024
Thunderbolts – 25. července 2024
Fáze 6:
Fantastická čtyřka – 7. listopadu 2024
Dosud neodhalený film – 13. února 2025
Avengers: The Kang Dynasty – 1. května 2025
Dosud neodhalený film – 24. července 2025
Avengers: Secret Wars – 6. listopadu 2025
Do toho animaky jako třeba Zombie Marvel který bude mládeži nepřístupný, What if 2 série, X-Men 97, Spiderman freshman year,
Ne, tady se zasekly "okamzite" a to tak ze ukazovaly ten cas zaseknuti. To ze se tam "neco" podela a ukazuji nesmysl uz jsem taky videl, ale by se zasekly jak mechanicke quarz hodinky fakt ne.
Hawwwran: Tak rozbitých digitálek, na kterých displej něco ukazoval, ale už nefungovaly, jsem viděl v 80. letech několik, dokonce s tím na základce takhle pár lidí vždycky chodilo, když se hodinky (s kalkulačkou a sedmi melodiemi) kvůli namočení podělaly, takže to nejspíš jde. Na přání to ale neumím. Nicméně poškození nemusí být způsobené zastavením přívodu, může tam dojít ke korozi, což je pak otázka několika hodin, když se v hodinkách něco (a nemusí to být vše) posere.
Nicméně jsem to, co jsi napsal, blbě pochopil, protože jsem měl za to, že se ty hodinky namočily, za nějakou dobu přestaly fungovat, i když nějaký údaj na displeji zůstal. Což jsem v reálu viděl několikrát, jednou i u sebe.
Jestli nekdo dokaze vodou poskodit digitalky tak, ze se zastavi cas, ale display furt bude ukazovat, ma u mne pivo. To co je poskodi je zkrat ktery "vypne" baterku bez ktere se na nich neukaze vubec nic.
Hawwwran: S těma hodinkama by to mělo být v pořádku, někdy se voda nedostane tam, kde škodí, nebo se tam dostává postupně, nebo vadí vlhkost, kdy nepřestanou fungovat hned. Tam by to chyba vůbec být nemusela.
Je tam i amigácký Workbench 1.3, který asi málokdo, jestli vůbec někdo, mohl spatřit před rokem 1988. Ale bral bych tohle spíš tak, že to jsou věci, které neznalým jsou buřt a ti, co v tom vidí chybu, to mohou brát jako nostalgické odkazy ve fikčním světě. A dost možná reklamu, protože jistě tuší, že se to bude probírat na nejrůznějších fórech. Třeba amigácká komunita, konkrétně na English Amiga Board, to samozřejmě okamžitě začala řešit do detailu, stejně tak na redditu se to minimálně jednou nadhodilo. Jako reklama víc než dobrý. Já se na to asi jenom kvůli tomu podívám. :-)
- kdyz se pripoji na ninu, zacne po obrazovce jezdit HTML kod s odkazy na PHP stranky. HTML existuje od roku 1993, PHP 1995. A takova perlicka, v tom HTML kodu jsou CSS styly (1996) ktere pouzivaji flexbox (2015).
Ja vim, jsou to detaily, ale tenhle serial je na kvalitnim zasazeni do ~1985 zalozeny.
Ale stve mne nekolik detailu ktere bych u tak spickove produkce necekal. (Rekl bych ze bez spoileru)
- namocene digitalni hodinky se nezaseknou na case namoceni (wtf, jako fakt!)
- dlouhodobe vystaveni mrazu kdy snehova vlocka nerozmrza ani na lidske kuzi bez ochrany (hlavne nohy) proste nejde vydrzet bez omrzlin.
- v celach falesne omlacena zed tak umele, ze je naprosto jasne ze to je jen falesna zed.
- seslapany snih v celach je zjevne falesny. Je to tak zjevne ze to boli.
- cihla tak falesna ze to nedava smysl (pred prohozenim dverma)
Darker tak to se uvidíme na Behemoth, MoR letos vypadá výborně, line up nejlepší za poslední roky...my s tebou jdeme příští týden na Metallicu, pak Brutal assault, v červenci dám Gojiru, potom jdeme ještě na Archspire, co přijedou s Rivers of Nihil, Allegaeon, Black crown initiate...je toho hodně...ale ti Machine head vypadají výborně, nové album bude pecka...
Budu na MoRu pokud po dvou letech konečně proběhne, pak v srpnu Sabatoni v Praze a v říjnu možná dvoukoncert (když to dali hned den po sobě) Arch Enemy s Behemoth a Amon Amarth s Machine Head, taky v Praze.
Fimi: Atlantis Chronicles jsem ještě neslyšel. Teď mi přišly ty desky od Nick Cavea - Ghosteen a Carnage, což je docela relax. Taky sjíždím novou Melissmell - Les enfants de Maldonne, hodně dobrá deska. A taky novou desku od Roberta Planta a Alison Krauss - Rise The Roof. Prostě spíš pohodová muzika.:)
Gmork: no, předchozí album se mi taky líbí víc, ale i toho je dobré....hlavně tento rok bude nové album Machine head a vypadá to, že se vrací ke kořenům a taky budou noví Lamb of God, měli by být i Overkill.... a už jsi slyšel nové Atlantis Chronicles album Mera? no a taky doporučuji All things fallen
Gmork: mne to same co pises ale prijde obracene :). Nicmene u me z poslednich desek vede Phantom Antichrist. Celkove to byl dobry rocnik pro nemeckou big four. Destruction maji taky super desku z te doby.
Wasseg ja tedy samozřejmě nebyl závislý jen na Homam 3 ale kromě toho ještě tedy diablo 2 a serious sam, což jsou dle mě stále jedny z nejhratelnejsich her, pořád to baví, výborná hratelnost a stále nepřekonané....je plno skvělých her dnes ale nevím zda se budou hrát i za dvacet třicet let
GWB: Tak promiň. :-) Taky jsem myslel, že něco ušetřím, ale tohle je moc lákavé. Chápu... Neobjednas... Tak jakou si vybral variantu? ;-)
Fimi: Jj, u téhle hry jsem jednoznačně strávil nejvíce času a občas ji taky zapnu, zkoušel sem i nějaké turnaje, není to špatné....
HOMAM - ach laska bezesnych noci :)
pred lety jsme udelal jiste nedopatreni se svym Ipadem - inu nostalgie, ale mas to levnejsi. Tady ti to bude hrat jen za 299, GWB: https://vahl.cz/jsem-uz-stary-aneb-heroes3/
Baatcha: tu hudbu neznam, mrknu na to, diky taky za tip! Btw musim ti zase na to konto doporucit hudbu z hraneho serialu z 50. let. Nedavno jsem to sehnal na CD a musim uznat, ze uz tenkrat mel Superman svuj pekny motiv. Akorat je v tom hrozny chaos, kdo co delal, ale na Amazonu tusim je solidni tracklist, nekde jsem ho vyhrabal, protoze i booklet nebyl moc informativni. K tomu Spearsovu serialu, dost.mi to pripomina Byrnuv run, ale kresbou samozrejme az tak ne. Ja dal tusim prvni dva dily, Defendroids a jeste neco. Je to dobovka, ale ma sve cestne misto. Diky za osvetleni kreslire a scenaristy, jsem ani nevedel, ze to delali ti dva.
Darth Raelchi: Díky za tip! Já z toho Ruby-Spearsova Supermana znal jen intro a vždycky mě fascinovalo, jak jeho jméno vyslovují jako "sJJJůprmen." Mrknu na ně! Scénáře psal Marv Wolfman a výtvarno dělal Gil Kane, takže by to mělo být hodně věrné komiksu. Hudba je tam fajn, tu jsem si dnes sjel na YT, ale co se muziky týče, u mě vede kreslený Superman z roku 1966: .
deefha: Jo, je to takový průřez mojí oblíbenou hudbou za posledních 25 let. Originál CD podobného ražení mám cca přes 800 desek. Jako rockera mě spíš formovaly kapely jako Skyclad a Vintersorg, než věci jako Linkin Park či Green Day.:)