Fimi: Problém je, že už ten metal poslouchám přes 25 let, tak už si fakt vybírám. Ale pořád se rozhlížím a hledám originální kapely.
Future-Death: Van Canto znám, ale to je právě ten druh heavy metalu, který dnes už moc nevyhledávám, bo jsem to slyšel milionkrát.
Noc Arcana neznám, to zní zajímavě, něco si od nich ještě poslechnu. Therion jsem poslouchal už v dobách, než vydali svůj slavný počin
Theli. Ale i u nich si myslím, že řekli vše, co říct měli, teď se už jen opakují. Z heavy metalu se mi líbili Falconer, škoda že to nedávno rozpustili.
No a teď si z nostalgie sbírám staré desky od Blind Guardian, úplně jsem na heavy metal nezanevřel.:) https://www.youtube.com/watch?v=CyhpNwKSNck
Gmork já ty amony sleduji hlavně protože je poslouchá žena moje, takže je doma slyším často kromě dalších jiných kapel...proto je tak nějak sleduji. Jinak Sabaton a powerwolf fakt ne, tyhle věci nejedu....teď se mi líbí poslední nové album Exocrine, Shinedown...
Fimi: Amon Amarth, Powerwolf, Sabaton... apod. už dnes fakt nedávám, tyhle kapely už jen vykrádají sami sebe. Užil jsem si s nimi, ale dnes už jsem jako posluchač někde jinde.
Včera jsem si na Fnacu objednal desku Alfio Origlio a Célia Kameni - Secret Places. Nejvíc se mi v přehrávači točí nová deska od Melissmell - Les Enfants de Maldonne.
Apokalypsu jsem viděl v kině v Olomouci v létě 2003 a tenkrát tam snad ještě neměli klimatizaci nebo co , horko jak v tom Vietnamu , takže ten zážitek byl hodně intenzivní.
Top Gun 2 byl super :-) Já teď do kina vyloženě na blocbustery, chodíval jsem i na artovky a menší filmy, ale jak stárnu, normálně bych na tom bez 2hodinové siesty před projekcí usnul :-) Byl jsem asi na všom co zavánělo větším rozpočtem, z poslední doby samozřejmě Jurský svět (zklamání jako předešlé díly), marvelovky (Thor i Strange se mi trefily do vkusu), ale nejlepší věc, kterou jsem navštívil v sobotu, je přes 40 let stará, Coppolova Apokalypsa, na tu fakt nic nemá. Viděl jsem v kině potřetí a pokaždé mě dostane, jak to vůbec nezestárlo. 3hodinová depka z Vietnamu :-)) Srpen nevypadá nic moc, nový Chan-wook Park a Bullet Train s Pittem to jistí, dál maximálně nějaký animáč se synem :-))
Já teď teprve viděl ten nový remake Star Wars , hraje tam Tom Cruise a ta Hvězda smrti je jakože fabrika na obohacování uranu v takové ďouře v horách někde v prdeli a celkem intenzivně jsem se nudil i přes nadšené ohlasy . Filmů v kině jsem letos viděl málo, slabší rok nebo mi něco uniklo ?
Líbila se mi Tove a z animáků docela Proměna - docvaklo mi , že u nás většinou spíše vysmívané boybandy můžou znamenat opravdu hodně pro náctileté holky(a kluky) a proč ne ? Já bych rozhodně mnohem raději zašel na nějaký k-pop než na většinu české pop i rockové produkce.
Je tu nějaký fanda k-popu?
A co ty nový Lets eat grandma, skvělá věc, není liž pravda ? V říjnu snad v Londýně .
Milo: V podstatě souhlasím, sequely za moc nestojí, Mando je výbornej, ty další seriály mají kolísavou kvalitu. S filmovým/seriálovým Marvelem nemůžu úplně porovnat, to jsem přestal sledovat někdy po Endgame. Ale mě na Star Wars baví nejen filmy a seriály, ale čtu všechny knížky a komiksy ze současného canonu, který u nás Egmont vydává, občas si dám i nějaký ten komiks v angličtině, a hodně z toho je docela kvalitní čtivo.
Fimi - to ti nemůžu zaručit, jsem vůči tobě kapanek zaujatej ... Neuděláš nic :*
Someone - nevím, jak ty x vy, SW vnímám jako Marvel... Ždímačka, kopírování konceptu, nová trilogie špatný... Mandalorian jsem neviděl, to je prej dobrý .. ani bobu, ani teď nic novýho...
Z filmu byl dobrej Rogue one... Tam byl parádní závěr s DV, kde se konečně ukázal jako pořádnej badass...
Dnes vyšel trailer na seriál Star Wars: Andor. Premiéra je posunutá na 21. září, kdy budou zveřejněny hned tři díly. Podle traileru to vypadá na slušnou jízdu, ale tak vypadal i Kenobi.
karl173: Jednou Montero, navždy Montero. Naopak já doufám, že to bude co nejpodobnější věcem, který dělá Lil Nas X :D i když vím že ne. Ale chtěla bych!
Draco: Tak ještě že k tomu songu byl ten trailer a ne videoklip.
Btw. Ten pocit, když píšu ségře jestli nechce do kina jenom když chci na animák, protože ona už má dítě.
Využil jsem zase akci 4CD=20,- na Fnacu a rozšířil svou hudební sbírku. Akce trvá do 31. srpna, takže si nejspíš ještě jeden podobný balíček udělám.:) https://www.fnac.com/s509434/4-CD-20-Euro
Černý telefon je od Hilla? Hmm, tak to bych čekal něco víc. Jako špatné to nebylo, ale přišlo mi to generické, takové to... "Hele uděláme horor ve stylu Gothiky, ale dneska jsou populární Strange Things, tak to dáme zahrát dětem a zasadíme do Ameriky za dob SSSR" :/
Milo ok v tom případě je vše v pořádku a nejlepší bude když vůbec nebudeš řešit můj profil a mou osobu a dál se budeš podivovat nad tím co se mi líbí a nelíbí...
Fimi - úvodní věta o tom, co tě na mě nezajímá, mě nezajímá...druhá věta mě taky nezajímá, pokud je na mě, tak je to sracka...
Třetí vyplývá z druhý, hovadina (Takže je to na mě). Nemusím bejt narocnej divák, abych o nenáročné,m filmu řekl, že je to blbost, takže mě tvůj názor na mě nezajímá...
Nezajímá mě jaký typ filmu más rád.
A poslední větu píšou zavislaci na internet serverech, co temahle picovinama žijou a zmiňují nějaky starosti o tomhle, co se jakože řeší. Je mi to úplně u prdele.
No, dobrej pokec... :)
Milo mně je jedno jaký na to názor máš ty a že nechápeš proč se mi líbí to a tamto je mi taky jedno. Jsem nenáročný a nehraju dubna žádného intelektuála co hledá chyby úplně všude. Ty jsi náročný očividně a že se ti Shang chi nelíbil je tvá věc dle tvých měřítek...já mám rád úplně jiný typ filmů a mcu m pouze jako zábavu. Taky m rád animaky, s dětmi jich vidím diametrálně víc než kdy jindy, a ano, líbí se mi a co jako? Jako promiň ale tvoje starosti bych chtěl mít...
V poslední době jsem si moc užil Všechno všude najednou, Hodně štěstí pane veliký nebo třeba Divoch. Pravda jsou to spíš festivalové filmy než vyloženě nezávislé, ale povětšinou jsou to filmy, které zaujmou právě na festivalu a až pak jdou díky tomu do kin.
Co se týče prvně zmíněného tak je v podstatě přímý konkurent druhého Doctora Strange a dle mého názoru ho mnoha bodech předčil.
Fimi - jsem znalec pouze NEspravnych vkusů :D tebe mám prostě ve skatulce "Marvel boy" :* a kdyby tě zajímalo, co je sracka, tak nemám problém ti to říct :D
U tebe mám spíš problém, že bych asi od tebe čekal jakože víc nebo, že když jdeš po příběhu, tak jak se ti kurva může líbit třeba ten šankci? Že se to líbí 14ti letym klukům chápu a nic proti, ale my jsme chlapi v letech, tohle s náma nemůže hnout :D a ta otravná Číňanka mě stála všude, kde byla (jumanji 2+3 a tohle :D)
Já mám pocit, že Marvel je jednoduchá zábava, ale i z toho už sešlo....;)
Teď jsem třeba koukal, vlastně ještě koukám na ten jurskej svět novej a to je neskutečná sracka.... V dnešní době mít vyčnívající nebo lepší film je kumšt, jinak je vše průměr/podprůměr... Samozřejmě to má svoje chvilky. Shang chi třeba scénu v autobuse, to je asi tak všechno. :)
Karl -videls ted něco dobryho z těch nezávislých? Zkus nahodit ;)
Paradoxně z toho jak se začínají marvelkovky opakovat a lidi začínají nudit, může celá kinematografie jenom těžit. Já osobně čím dál více začínám chodit na nezávislé filmy, které už i začínají mnohdy vypadat jak od velkého studia.
Text opět zas jakoby to měla bejt sracka ... Což jsme teď od nich četl na Žižku. Kdykoliv tam naskočí debilni Marvel, na kterej začínám bejt lehce alergickej, tak je to úžasný, při tom je každej druhej Marvel film sracka, maximálně průměr, ale typci jsou z toho odvareny...
Cetl jsme různé komenty, kde do nich lidí valili, že jsou marvelovsti jen, já byl nestranny, ale už to vidím taky. Fimi? Ty to sleduješ ... Ačkoliv ty jsi zaujatej, tobě se líbí taky každá marvelovka, kromě teď Thora :D
Marvelovska Era skončila s Infinity war, potažmo s tím druhým dílem, teď nevím název. Jo, endgame... Od tý doby je to jedna píčovina za druhou. Ne, že by to před tím hovadiny nebyly. A ten jeden koncept už je znát az moc...
Za mě je špatně ta nabubřelost, že pár scénaristů si myslí, že je schopno vytvořit příběh, který se má vyrovnat Tolkienovy, který tím strávil velkou část svého života. Takže místo natočení toho, co Tolkien napsal, tak si něco cucají z prstu a navíc ještě v rozporu s tím, co psal.
Hawwwran> Pro fanoušky LOTRu a vůbec celého díla Tolkiena není fanoušky úplně pozitivně přijímán hned z několika důvodů:
- Amazon si nebyl schopen zajistit práva na nic více než k Druhému věku Středozemě (ale pravdou je, že je to s právy dost složité). Nesmí citovat nic ze stěžejního Silmarillionu a dalších děl, takže prakticky mají jen Dodatky k Pánu Prstenů (a tam toho moc není)
- za půl miliardy si tedy natočili ... co vlastně? Prostě si vycucali z palce něco, co má být úspěšná Hra o Trůny z dílny Amazonu na bázi světa Tolkiena + to, co už tady popsal Alfi
- z Galadriel dle traileru udělali akční superhero
a tak prostě dostávaj na internetu děsnou bídu. Ale některý ty komentáře jsou fakt super :)
Hawwrann: Tak niečo sa nájde vždy. Ak sa aj vykašleme na veľmi prekvapivo diverzifikované obsadenie s elfami a hobitmi černochmi (čo je v priamom rozpore s Tolkienom ktorý tento svet vytvorIl podľa anglosaskej mytológie) ide hlavne o prznenie Tolkienových dokončených a nedokončených kníh počnúc Galadriel z ktorej spravili ultramega bijca a bojovníka, ktorý v plnom plátovom brnení sa prehupuje pomocou dýk na ľadovci. Ak by Amazon vytvoril generický fantasy svet s týmto vizuálom nik by ani okom nemrhol, ale ak vytvorí niečo čo je v rozpore s autorovým zámerom akurát v najkultovejšej sérii, je to problém. Na to odkazujú komentáre.
Tohle patří možná spíše do sekce humory, ale nedalo mi a musím se podělit.
Na to video čerstvého traileru od Amazonu LOTR: The Rings of Power se asi rovnou vykašlete, ale ty komentáře doporučuji nevynechat ;) často mi to vykouzlilo úsměv na tváři.
Z comiconu který byl o víkend....byly představeny trailery na Dungeon and dragons, Shazam 2, Black Adam, Black Panther 2, She Hulk, John Wick 4, Sandman...
Fáze 5:
Ant-Man and the Wasp: Quantumania - 16. února 2023
Secret Invasion – jaro 2023
Strážci Galaxie 3 – 4. května 2023
Echo – léto 2023
Loki 2 – léto 2023
The Marvels – 27. července 2023
Blade – 3. listopadu 2023
Ironheart – podzim 2023
Agatha: Coven of Chaos – zima 2023/2024
Daredevil: Born Again – jaro 2024...bude mít 18 dílů
Captain America: New World Order – 2. května 2024
Thunderbolts – 25. července 2024
Fáze 6:
Fantastická čtyřka – 7. listopadu 2024
Dosud neodhalený film – 13. února 2025
Avengers: The Kang Dynasty – 1. května 2025
Dosud neodhalený film – 24. července 2025
Avengers: Secret Wars – 6. listopadu 2025
Do toho animaky jako třeba Zombie Marvel který bude mládeži nepřístupný, What if 2 série, X-Men 97, Spiderman freshman year,