Je to fail. Poskozeni neni tak zasadni abych obetoval svuj drahy cas na reseni vymenou (baleni, cesta na postu v pracovni dobe) a tak bude castaka na veky v knihovne se zohybanym prebalem. U MDEKU v pevne vazbe mi to proste vadi. Argument s knihkupectvim nezeru. Kdyby je nechali ve folii a jednu rozbalili, maji naopak vetsi sanci ze se jich poskodi mene. Vsichni by si prohlizeli jen jednu knihu. Nehlede na to ze je stejne v pevne nikde skoro nemaji. Nebo se muze clovek podivat na paperback. Proste se mi to nelibi.
massilia: Můžeš si směle na pažbu připsat čárku za bobra, páč ze stromu na jeho hráz pro Tebe vyrobili knihy, ač bez folie..sorry, máš na rukou krev, protože jsi měl rukách Crew!
Komentář z Crewního fb, aby se to konečně rozseklo:
"Tady máme na výběr ze dvou ne zrovna ideálních řešení. Pokud knihy budeme balit, nikdo se do nich nebude moci podívat - což zvláště u takovýchto grafických parádiček fakt zamrzí. Pokud knihy nebudeme balit, budou se nám z knihkupectví vracet víc poškozené a míň prodejné. Kam se na to hrabe Žofie se svou volbou. Nakonec jsme se ale rozhodli spíš obětovat nějaké kusy, co se v knihkupectví očtou, na úkor toho, že se lidi budou moci podívat dovnitř, nebudou mít pocit, že si kupují zajíce v pytli.. a budou ohromeni kresbou. Při posílání to balíme dost důkladně, takže by se to nemělo ničit."
Tak dorazil balík z Crwe. Castaka i další knížky bez fóliového přebalu. Strašlivé zklamání. Připadám si jako kapitán Achab, kterému ukradli poslední harpunu, nebo jako šéf Dezy, kterému někdo na poslední chvíli zatrhl jeho osobní vendetu vůči Bečvě. Žádný další zářez na seznamu mrtvých vodních živočichů.
Alfi - neříkám, že to je totéž ... Tu chybu CC vůbec neřeším. Je mi to u prdlee. (Mám dojem, že jsem to párkrát zmínil, ale asi se to ztratilo ve změti těch keců...)
Jediný, co mi přišlo úsměvný je "maximální péče" a pak tohle u knihy za trojku. Jakože je to trochu blbý...
Kdyby mě kdokoliv pochopil jinak , je to takhle...
Chápu všechny strany, ať už jste zaujati vůči CC, MB nebo komukoliv a pak tady pobihate jak ochránci práva, rytíři na bílých koních, co hlasaji jak někdo vydává všechno bez chyb a hned v druhy větě, že od nich (téměř) nic nekupujete :D
Já kupuju od CC, MB, krve, všech, pokud se mi to líbí. Vím, jaký, kdo má chyby. Všichni odvádí výbornou práci. Tímhle končím a nedávej(te) mě do nějakýho debilniho koše anticehokoliv, nezajímá mě to. Včera jsem.si tady jen psal, páč jsme měl čas psát a jak jsme zmínil "aspoň bude legrace, ne?" To je vše
Milo, vrátenie z eshopu nefunguje ak je výrobok upravovaný - teda ak si napríklad objednáš vázu s gravírovaným venovaním, nejde ju vrátiť. Technicky toto platí aj u kolosálok, kam ide meno objednávateľa. Čo je ale dôležité je, že je smiešne porovnávať jeden posunutý text v ZaK a viacery chýbajúcich textov plus kapitolu bez textu z Providence a tvrdiť, že oboje je rovnaký průser akurát Argo je fajn lebo ti vlepilo zošit.
Ak si nahnevaný, lebo si zistil, že v jogurte čo si kúpil je miesto jahodového lekváru jahodovo-malinový, je to v poriadku, ale je smiešne ak z toho spravíš cirkus ako keď konkurenčný výrobca mal celej šarži jogurtov zlomky skla a tvrdíš, že to je to isté.
Milo: V 22:39 jsi něco dopsal, je to tak? Na to jsem nemohl předtím reagovat, tak teď.
Přesně, jak píšeš, měřte stejným metrem, a ne abyste z jedné prkotiny u jednoho dělali problém jako krávu a omlacovali někomu maximální péči, když ten komiks přece stojí tři litry, zatímco u jiných není maximální péče se stovkou chyb nic, co by stálo za řeč, protože komiks stál jenom litry dva. A že vytahuješ Argo, a vlastně i MB, je víc než mimózní.
V Providence chyběly bubliny v celé kapitole. Což znamená, že se ten komiks nedá číst. Argo to opravilo sešitem. Který ten komiks hodně poškodil. Proto by byla sleva na místě. Dále jsem kritizoval ten přístup ohledně mlžení dalšího vydání, tedy primárně nic, co by souviselo s chybou nebo komiksem.
U MB jsem dělal totéž, psal hlavně a především o tom, jakým způsobem vydávají, komunikují. A samozřejmě z toho měl prdel, protože z toho prdel mít nelze. Kdybych měl vytahovt chyby jenom v Kaplanovi a pak ty chyby tady zmiňovat a hodnotit je tak, jak dělá DR nebo ty, tak tu dodnes nedělám nic jiného, protože těch chyb je tam jak nasráno a jsou mnohem horší než posunutý text u ZaK.
Já stejným metrem měřím. Proto tu z chyby u Comics Centra, od kterého kupuji minimálně až vůbec a nejsem jejich fanouškem, nedělám pozdvižení. Je mi fuk, jestli to je chyba CC, Crwe nebo XYZ, psal bych totéž u každého, včetně Kodex Bojz, kdyby se tu kolem podobné pytloviny strhla diskuze. Stejně tak bych se klidně otřel o CC ve chvíli, když by měly v komiksu ke stovce chyb. Což ale ani oni, ani jiní nakladatelé, nemají, takže holt nemohu ukázat, že tím stejným metrem fakt měřím.
Milo: Tak to je jedno, kdy jsi to platil, vracet logicky můžeš něco tehdy, když to převezmeš.
Samozřejmě, že to máš vrátit nepoškozené. Takže nejlépe ve fólii, ale i bez fólie by to mělo projít, pokud ten komiks neponese znaky užívání. Ale jestli někomu ta chyba vadí, tak by to mělo jít i z toho důvodu. Ale právě jen v té zákonné lhůtě, kdy jsi zjistil, že tam je chyba, která ti vadí. Po té lhůtě už to na reklamaci (kdy nemůžeš logicky dostat výměnou bezvadný kus, protože jsou jen komiksy s tou chybou, takže musíš dostat buď slevu, nebo peníze zpět) není, ta míra nepřekračuje míru únosnosti a naprosto to nebrání v užívání k tomu účelu, ke kterému ten komiks je. Na tohle právník být nepotřebuješ, to jsou známé věci. Ale pokud by se nakladatel cukal, teď mám na mysli toho Kaplana, tak to na té únosnosti procpe i neprávník, když se bude snažit. Protože od knihy, ač "jen" komiksu, čtenář očekává určitou kvalitu a pochopitelně ta očekávání jsou jiná u někoho, kdo si ničeho nevšimne, a u toho, komu ty chyby snižují požitek z četby. No a když ti navíc někdo slibuje maximální péči, kdy jde vlastně o jistý příslib, tak o to lehčí by pak taková reklamace s požadavkem na vrácení peněz byla. Jak to tady píšu, tak lituju, že jsem toho Kaplana nakonec nekoupil. ;-)
Milo: Že to nelze nevidět nikdo nezpochybňuje, je to chyba, ale je to chyba naprosto zanedbatelná. A že si někdo nevšimne pravopisných chyb nic nemění na tom, že tam ty chyby jsou. Jsou tam i prohozené bubliny, mimochodem. (Jednou chybou redakce, jednou tam je chyba už nejspíš od Kaplana, do detailu jsem to ale nezkoumal.) O těch chybách se ví. Já o nich vím, další o nich vědí taky. Nikdo z nás to nikdo nezmiňuje, nepovažujeme to za nutné, nemusíme si chladit žáhu na neumětelství jiných nebo ostentativně tady (na Facebooku by to nešlo, protože by někdo takový ihned chytil ban) psát o přetisku a snažit se z toho dělat aféru. Každý ten komiks, který stál dva litry, mohl vrátit, jako může vrátit ZaK. Ale že se někdo z chyby, která je u CC výjimkou, ne pravidlem, a je to k tomu taková kravina, že to snad nemůže mnohým ani stát za řeč, snaží udělat aféru, protože jde o pro něj z nějakého důvodu nepřátelské nakladatelství a ta chyba je pak jen záminka, je trapárna největšího kalibru. A byla by to trapárna u kteréhokoliv nakladatele.
Ne, ty drobné chyby právě všude nejsou, a zrovna u CC jich je naprosté minimum, jestli vůbec něco.
Když píšu o vrácení, myslím tím tu lhůtu po zakoupení. Ale buď si jist, že kdybys chtěl vrátit ZaK po této lhůtě kvůli chybě či chybám, tak neuspěješ, protože tiskové i pravopisné chyby musí v knihách překračovat míru únosnosti, což jedno posunutí textu není. U knihy, kde je těch chyb ke stovce (a nepřeháním), už bych dokázal vadné plnění procpat i já, neprávník, a buď bych dostal peníze zpátky, nebo si vydupal značnou slevu. S právníkem za zadkem už by to bylo brnkačka.
SSP - myslím, že chyby se řeší u všech...
Ty chyby, co zmiňujes se asi řadí do těch pidi otlučení, který ty sám neřešís = takže je taky nikdo neřeší a tohle u CC je teď víc viditelné. Když si prihodis to, že češtinu, interpunkci nebo slovosled vnima min lidí než to, že máš text šejdrem, což prostě nemůžeš nevidět ;)
K bestiím jsem se vyjádřil. Tam je to podle mě chyb tiskárny, oprava zdarma. Tady by to žádací nebylo. Ale třeba se mýlím...
U ZaK panuje všeobecné trochu afekt díky aféře ohledně vydání/nevydání a taky díky vyšší ceně a zmíněné péči. Tak to je...
Btw. CC taky dělá ty malý chyby, které zmiňujes jinde a tak moc se neřeší, ačkoliv samozřejmě vždycky se najde někdo, kdo je zmíní...
A ty poškození: jak poznáš jaká je míra poškození podle toho, když někdo napíše, že kniha měla "zdeformovaný roh"? Vždyť podle tebe to může být malinko ťuklé a nebudeš to řešit, ačkoliv to bude deformace do půl stránky - což samozřejmě zvelicuju...
8) ty voe, že zrovna ty tohle píšeš, když u Arga jsi slevu sám zmiňoval a u MB jsi picoval... Tak buď kurva měříme stejným metrem nebo se na to vyser...
Argo má providence, MB měli kaplana, CC asi bude mít ZaK... Dál nevím.
Teď asi provedes a analýzu toho, co jsem napsal. Píšu na mobilu a nectu to po sobě, tak jsem možná napsal nějakou píčovinu, buď prosím milý, hodný, ohleduplný a vstřícný... :D
Milo: A fakt se maximální péče vylučuje s tím, že se v posledních x letech u několika desítek komiksů udělá tahle jedna miniaturní chyba (plus Bestie, kde se bez keců posílalo znovu, bez výměny)? A proč se ta maximální péče řeší u toho, komu ujel posun o půl cenťáku jednou za x let a u těch, co tu maximální péči okopčili, nikoliv, když ve svých asi zatím třech počinech nasekali přes sto chyb a nezvládají ani základy interpunkce?
Poškození mi vadí a reklamuju, ale ta pidi otlučení rohů, o kterých se tady sem tam píše, pro mě poškození nejsou. To bych musel reklamovat tak každou desátou knížku, včetně těch z knihkupectví.
8) Klidně každého, komu nestačí omluva a možnost komiks vrátit, a kdo kvůli takové prkotině vyšiluje a domáhá se přetisku, poslat regulérně do prdele.
S tou slevou je to dobrý nápad. Možná se toho chytnou někteří jiní a pak budou své komiksy dávat zadarmo. :-D
Jonatane - mám to stejně jak ty... Dneska jsem prvně obdržel balík z akrhamu... Modlil jsem se, ať je vše ok... Karton nějaká jakoby kapsa, zabalená v igelitu modré barvy. Ten na povrchu potrhany ... Říkám si "hmmm, začíná to blbě", odtrhnu igelit, rozbalim tu karton tašku , z níž to musím vysypat. A teď koukám, bublinková fólie, jedna vrstva jen, ta fólie je jeta jak kdyby byla 10x použita a je slepená zbytkem izolacky. Začínám trnout a říkám si, že je to v hajzlu a čeká mě zas řešení... Prohlížím knihy a u každý si říkám "prosím, ať je ok" ..
Nakonec vše ok, zázrak. Ufffffff , ale tohle bylo fakt štěstí vzhledem k fušerství. Nesnáším to...
Tak já si taky rýpnu :-D. Pokaždé za poslední dobu, co mi měl přijít nějaký komiks trnu hrůzou v jakém stavu to zase příjde. Poslední zkušenosti: dnešní kolosálka Zámek a klíč, drbnutý roh, nikterak moc, naštěstí to výjimečně šlo docela narovnat, ale i tak je to na několika milimetrech vidět (prostě OCD :-D), takže na reklamaci to není. Ale co mne sakra vytočilo, že je to kniha za více než 3 litry a oni to 2x obmotají tenkou bublinkovou folií. Když už si účtují vyšší dopravné (a ano chápu, že to bylo nadrozměrné), tak proč to taky podle toho nezabalí, klidně bych si připlatil i blbých 50 Kč navíc (v porovnání s cenou knihy by se to ztratilo), když už je to takhle drahá kniha, hlavně abych měl jistotu aby to dorazilo v pohodě. Takže mne tentokrát, nějak extra neštve ta jedna ujetá bublina. :-D
SSP - souhlasím s tebou, taky jsem ale psal, že když se někdo honosí maximální péči a že opravuje "booooom" na "bum", tak je tohle pak poměrně trapný a v kontextu těžkej faux pas...
Ale mně osobně to žíly netrhá...
Btw. Jak píšeš yogimu... Ohledně poškození. Mám to chápat tak, že tobě poškození nevadí a nereklamujes? Mě to prostě sere, když mi přijde rozjebanej komiks nebo jinej produkt a vadí mi i to, že to "musím" řešit....
Kilingjoke - o fólii se to vyjádřil havran, proc nechává, to jsi nepochopil?
Jinak ještě ohledně ZaK. Co by podle vás mělo CC dělat?
1) nic (to dělají teď:D)
2) přetisk celého nákladu :))))
3) dodat opravenou fialovou stránku na vylepšení
4) samolepku na prelepeni bubliny x okna x stránky
5) poskytnout slevu
6) slevu na příští nákup
7) jiná alternativa, co vás napadne?
Nepsal jsem jim nasrany email. Slusne jsem napsal ze je u nich vedeny skladem (nekolik dni) a o me objednavce ktera jim tam lezi asi dva mesice nemam zadne info. Proste mne zajimalo jestli nezapomneli. Slusne odpovedeli ze to prave odeslali. Nehledejte problem kde neni
yogi: To jen v případě, že komiks bude ve fólii a nebude mít milimetrově naražený růžek. Pak totiž začíná to nejhorší. Přemýšlení nad tím, zda si komiks nechat, probrat to tady ve fóru, postěžovat si, případně pak přejít k akci a komiks reklamovat. A zase čekat, co přijde na druhý pokus.
JIK: Neboj, to přijde, až se to během pár hodin vyprodá a pak se to začne objevovat na aukru a prodávat za dvacet litrů.
Hehe, kluci, možná vám jen mrdá z toho vedra :D
A GorgoBushino, ty nemusíš být placený, ty jsi právě ten "užitečný", co to dělá zadarmo:) Ideální, ekonomicky zanedbatelné, nenáročné na řízení, skoro jako "fotoid aká hmotný bod". Možná by ses měl ale oprávněné o nějaký ten bakšiš ucházet:)
Uff, už jsem se začínal bát, že se téma diskuze stočí směrem ke Stínadelské trilogii. Díky za zábavu chlapci, lepší jak diskuze pod článkem o Dádě na idnes..
Jak píše yogi, přijde mi to "kapánek" jako hysterie. Chce-li někdo dostat komiks mezi prvními, většinou je nejlépe objednat u vydavatele.
Ale vy jste chtěli šetřit a teď vás překvapuje, že ten přidaný distribuční článek stojí i nějaký čas navíc. Kdyby šlo o týdny, měsíce, tak fajn. Ale dny? Hysterie.
Ad fólie: Komiksy jsou na čtení ne koukání na to, jak se na ně v knihovně práší. To že se z nich v posledních letech na sílu dělají sběratelské artikly mě zcela míjí.
A fólie? Ty z toho rvu rovnou při vybalování balíčku, abych si mohl komiks hned prolistovat. Tečka.
Možná kucí by bylo lepší pár dní dycky počkat a neposílat hned nasraný maily, vždyť ten komiks vyšel tento týden, holt to někdo dostane o den či dva později. Navíc stejně to většinou zabalený šoupnete do police, tak snad o nic nejde ne .
Zapomnel jsem napsat, ze mi taky napsali ze se omlouvaji za neprijemnosti a ze to ceka na vyzvednuti dopravcem. Pak mi prisel mail od dopravce ze to maji, takze asi zitra doma.
Darth Raelchi: Když tu píšeš, že posun toho textu v ZaK je chyba jako vrata, nelze nad tím vzhledem k ceně (tři litry) mávnout rukou a tážeš se, zda bude přetisk, co je pak podle tebe chyb několik desítek (hlavně pravopisných, ale i přehozené bubliny) v knize bez pár korun za dva litry? Kterou nabízíš na aukru za litry čtyři.
Kdy pak dotyčný nakladatel komiksy dál s chybama vesele vydává. Ale jde o knihy za pár stovek a beztak každý, kdo na ty chyby upozorní, je hejtr, navíc jistě placen konkurencí, takže jako bych nic nenapsal. ;-)
Díky za informaci. Jsem již starší , tak jsem tu informaci , že prodej byl zastaven nějak přehlédl. Snad nepřehlédnu to obnovení prodeje a překupníci nebudou jako vždy rychlejší. Díky chlapci.
Nezbi, Hawwwran: Taky jsem Luxoru ohledně Alias napsal už krapítek nasraný email, protože si začínám připadat jak v Kocourkově, kniha objednaná a zaplacená v dubnu s původním datumem vydání 1.června :/
Aktualizace: Téměř okamžitá odpověď Luxoru, že objednávka byla již dnes odeslána (k tomu mi však stále nic nepřišlo), a že zítra by měla být v Zásilkovně k vyzednutí. Asi byl ten původní mail nasraný více než krapítek :D
Skot: Nevím, jestli to někomu pomůže, ale panu Vávrovi jsem psal 23.6. ohledně těch stripů a jeho odpověď byla následující: "Barevná trilogie v proužcích bude vystavena v druhém kole koncem července". Takže bych se nebál, že přijdeme o možnost si to objednat.