Srazy, cony, festivaly Upozorňování a oznamování akcí.

soulbringer: ja to nijak nemonitoruju, ale jen v CR me napada Crwecon, Frame, Koma. Rozlisovat con/fest od veletrhu zvladne kazdy, paradoxne jak ma neco brand comicon, tak je jasny, ze to bude absolutni mrdka, kde bude v prime timu prezentace Skodovky, ale Lloyda daj v case, kdy uz uklizecky koukaj vyznamne na hodinky.
zack: :) rád si tady počtu, z kterých comiconů (v nějakém rozumném evropském radiálu kolem Prahy) se nestaly prodejní veletrhy. Hit me! :)
Ja ne, uz na ty prodejni veletrhy, co predstiraj, ze jsou comicon, nejak nemam zaludek.
keporkak: Kdybys to napsal před týdnem, tak bych jel. Ale teď už jsem na tu sobotu svou účast přislíbil jinde...
Nebo tu Warszawu, sice je to nejnudnejsi mesto na svete hned za Teplicema, ale tam sem na conu nebyl.
Jakoze za rok, jakoze vazne, ja to budu hlidat a az bude jasny, kdy, tak to vyhlasim, myslim, ze by to zajimalo hodne lidi, kdyz si to budou moct naplanovat s predstihem a pojedou s nejakou after hours drinking crew.
Já taky bohužel ne, už mi nezbývá moc dovolený, musím s ní šetřit. Navíc většinu titulů, které tam budou mít premiéru, mám už zabukovanou na gildě... Blast, 7 krahujcových životů, Toppi, Rio, Nestor Burma 3, novinky od Lost in Time...atd. Ale příští rok spáchám tu Komiksovou Varšavu.
Zack: Ty víš, že jsem milý hoch a jenom mě provokuješ:)
Jakože za rok? Klidně, můžu vám udělat průvodce:D
Ja asi taky ne a pritom jsem puvodne jet chtel. Za rok, jako fakt :) Kdy tak oznamuji termin na novy rok, abych si hodil do kalendare reminder?
GWB: muzeme udelat prazskou vypravu, treba te nezabiju uz cestou :)
keporkak: No, jako napíšu si to, ale pochybuji, že budu mít čas.
Chystám se 24. a 25. 9. na Mezinárodní festival komiksu a her do Lodže (https://komiksfestiwal.com/), tak mám opatrný dotaz ke zdejší polonofilské sekci – nikdo další si netroufne? :)
...a pry byla kratka diskuze o mne na Crweconu mezi par zdejsimi... tak diky za zminku vzpominku a minutu ticha :D
Poláci přecházejí do protiofenzívy, Non Stop Comics ohlásili na druhou půlku roku drama z II. světové války Tenkrát ve Francii od Fabiena Nuryho. Celý příběh vyjde v jednotném 416 stránkovém integrálu. Bravo. Konečně někdo tenhle MDEK vydá, když už se k tomu nikdo ze zdejších vydavatelů nemá.

https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/non-stop-comics/1545/

https://www.bedetheque.com/serie-16395-BD-Il-etait-une-fois-en-France.html
Řekl někdo "vzít Poláky útokem"?! :))

Norri: mame to uplne stejne a chybelo jeste fakt malicko abych vzal polaky utokem. Tak snad to albatros neposere nebo nehodi do stoupy.
Thorgal v jednotné úpravě a od prvního čísla? To je tak lákává představa a zní to tak logicky, že to zcela jistě na něčem krachne. :-D
Darth Raelchi: Já jsem před pár roky všechny Thorgaly prodal, protože mě hrozně iritovalo, že to není souvislá řada a je to asi v pěti různých formátech. Sice to už mám všechno přečteno z pirátského překladu, ale hrozně rád bych si to dal znovu z knih a měl to v knihovně. Tak snad to konečně vyjde...
se ti ani nedivím, vem mě do party a budou to mít stereo, ještě pár lidí a dáme dolby atmos
OK, koupím si tedy Pevnost zároveň s tou novou knihou. Ale jestli to pak zase zabalí a k těm předchozím dílům nedojde, tak přísahám, že to někomu pojedu omlátit o hlavu...
ano z Crewconu, ukazovali to tam v rámci panelu Albatrosu. V září by měli vyjít alba po Pevnosti v souborce a ty začátky někdy od příštího roku dál, ale o tempu se nebavili.
Darth Raelchi to máš nějaké nové zprávy teď z Crweconu?
Protože já jsem se ptal před skoro 3 měsíci přímo v Egmontu, jestli mohou potvrdit,
že budou vydavat znovu Thorgala a tohle mě tehdy odpověděli:
"Ano, tuto zprávu můžu potvrdit, budeme zpětně vydávat i alba 1-18, ovšem majitel práv se rozhodl materiály zdigitalizovat a upravit, takže budeme muset čekat, až je bude mít nově připravené. První souborné album, pravděpodobně s příběhy 1-6, by mohlo vyjít příští rok."
BadBoy: Současně s Petrem Panem ještě letos vyjde Čtyřka z Baker street 6 a 7.
Thorgal bude, plan je vydat rosinski van hamme run do alba 29 s tim ze ted nekdy v zari snad bude se pokracovat po Pevnosti a nasledne se budou vydavat od jednicky, ale vse to budou integraly viz Pevnost.

Jo a bude dalsi Asterix a pak idefix komiks kvuli soucasnemu serialu
Fimi: Co ten Thorgal? Kdo a co?
Dobrovský má na svých stránkách vydání 3 dílné mangy Sbohem, růžová zahrado (Sayonara Rozu Gaden)
A ještě co si pamatuju od Albatrosu: na podzim by měly vyjít další díly těch dětských Avengers a Spider-Mana, v září a listopadu další sešitové Rychlé šípy, v říjnu RŠ J. Foglara a Marko Čermáka a příští rok budou následující Star Wars komiksy: Katastrofa v káznici - Nejhorší mezi rovnými (Aphra), Han Solo: Imperiální kadet - Vader musí zemřít, Vrcholná Republika 1: Není bázně, Vrcholná Republika 2: Srdce Drengirů. Ta Vrcholná Republika by měla vycházet jako v originále, tzn. paperback s jedním příběhem.
Ještě byl potvrzen druhý Iznougud. 1602 je jinak už delší dobu vyprodaná, takže to bude nové vydání.
Vybíral ještě bude vydávat Kruana tak, jak to dali dohromady s Tomanem před smrtí, včetně "nového" 6. pokračování, které Kobík tehdy nestihl dokončit a zhostí se toho Karel Zeman (vypadá to moc krásně), pak ještě kniha s komiksy v duchu junákovské tradice, dotisk Asgardu s doplněným bonusovým obsahem, Muréna snad příští rok a zbytek tu už padl.

Zanir dost ještě zvažuje ty Retro sci-fi speciály, že by mohl být další.

Argo ještě vydá dva komiksy s ukrajinskou tématikou, jeden přímo ukrajinský - Volja (Vůle) - mám doma 1. album ze 2 a je to krásný steampunk, pak ještě Akce Kámen o chytání přeběhlíků za čáru v době socíku, Mikuláš Podprocký má mít 2 komiksy, nejdřív komiks o Nicholasovi Wintonovi a pak Divočina 3 (má to být závěr a bude kratší než 2. díl), snad jsem na nic nezapomněl.
Vybíral nebyl, bb art nebyl...

Jo ještě Argo tam potvrdili že vyjde ten Perramus, což doporučuji...

Pak tam byl zanir, nějakou mangu ohlásili, už nevím jméno.. cc tuším jen zrekapitulovali katalog, nechali něco kolovat ale myslím že nic neohlásili..
A co Vybíral? Ten taky oznamoval, anebo ještě ne? Zatím víme o Rahanovi a Petru Panovi + má už na stránkách, že jako další vyjde Barakuda a Conquistador, ale hádám, že se se toho stihne ještě o něco víc (tedy spíš doufám).
1602 jsem si zrovna tento týden pořídil, tak to kdybych věděl, asi bych počkal na jednotnou edici...
Předpokládám že kdyby měli 1602 co vydali nedávno, stále na skladu, tak by to nevydali. Po ukk se po tom nejspíš zaprasilo a teď ti vydají znovu tedy...pořád čekám na Annihilation
Škoda... radšej mohli vydať niečo iné, napr aj Hulkovu planetu či Klan M...
Neprohodí jenom přebaly?
Ano znovu, tentokrát v edici Legend...
Fimi: 1602? Veď to Crew vydala pred pár rokmi a teraz znova?
Jaké byli přednášky? Na jakých jste byli a jak byli obsahově zajímavé?
Jestli si to dobře pamatuju a když tak doplňte, vyjde Aargh, legendy Marvelu Zazraky a 1602, sebevražedný oddíl v edici tuším DC Black, potom Spiderman román, potom Elric v Modré crwi, lucky Luke další, vyjde další Asterix, Thorgal, Dopis a Sentient v balíčku údajně 2100kc, nepamatuju si teď co oznámili z Legend , potom edice můj první komiks Super Pets, superman For all seasons ale teď nevím zda to není nějaká edice či normální komiks mimo edici
Bylo tam teda oznámeno něco zajímavého, co se týče novinek?
A nezvěčnil někdo tu prednášku pro generace příští a pro nás vesničany?
P.G.: Díky moc, cením si toho! Budu se snažit nezklamat a pokračovat v (dobré :)) práci...
Díky za super přednášku o cdb, Fry! By člověk neřekl, co je s tím práce a jak všelijak do snahy o získání dat lze hodit vidle!
Zkoušel si tam někdo to kolo postavit? :D
Draco si s sebou vzala i stojan na kola
https://ibb.co/bPC686x
Po zrale uvaze asi zustaneme tady v cross clubu, tak dorazte, kdo chcete.
Něco zajímavého na Crweconu?