* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

V doslovu "Kreslené seriály časopisu Junák z let 1945 – 1948 (2. vydání)" je potvrzeno, že Dr. Tomek je František Běhounek. Mohu poprosit o opravení scenáristy v knize "Výpravy do ztracených světů", prosím? Díky
Satan__666: Díky za info, opraveno
Ahoj,
mám úplně čerstvou novinku: 13. přírůstek do série "Klasické komiksy Marko Čermáka", má dvě varianty obálky:
https://www.intercrosse.eu/interkros/eshop/0/3/5/212-J-FOGLAR-M-CERMAK-STINADELSKA-TRILOGIE-obalka-c-1
https://www.intercrosse.eu/interkros/eshop/0/3/5/214-J-FOGLAR-M-CERMAK-STINADELSKA-TRILOGIE-obalka-c-2

Také jsem si všiml, že už jste zapracovali obě vydání Kreslených seriálů časopisu Junák z let 1945 – 1948, což je skvělé.
Tam mám jen drobnost - ukázka z Medvědí družiny se nějak dostala k prvnímu vydání (kam nepatří) a, naopak, chybí u druhého.
https://comicsdb.cz/comics/8465/kreslene-serialy-casopisu-junak-z-let-1945-1948
https://comicsdb.cz/comics/9429/kreslene-serialy-casopisu-junak-z-let-1945-1948-2-vydani

Díky moc!

PS: A navíc nakladatelství Václav Vávra ještě chystá opětovné vydání všech tří podlouhlých sešitků se Stínadelské trilogie !
GWB: Tak ještě by to mohlo být spajdrmenúv sjút nebo pavoučo-mužovský oblek...
SomeOne: Opraveno, i když dá to práci... jedná se o Speeder-Manův oblek? Spedermanův? Kdoví? Já se v těhle věcech moc nevyznám...
U nového Fortnitu je v popisku překlep: Speder-Manův oblek.
Hanussen: Dík za info, opraveno :)
U Buffy a Angel: Pekelná brána je překladatelka uvedena dvakrát za sebou.
Light:
1] Me asi nenapadlo, ze by to nekoho zajimalo, mi to hodnoceni bez komentu prijde informacne naprosto impotentni, ale asi pridat zalozku jen na hodnoceni neni problem, kdyz vas bude vic, co to chtej.
2] Jo to mi taky u nekterych prehledu vadi, nerad bych to sliboval driv jak v dalsi verzi, ale tohle urcite vnimam sam jako chybu, kterou budu chtit opravit.
Měl bych 2 dotazy/návrhy/prosby.

1) Což nějaký seznam jen samostatných hvězdičkových hodnocení na horní liště vedle komentářů? Spousta lidí hodnotí bez komentářů a bylo by fajn vidět, co kdo zrovna aktuálně přečetl a jak ohodnotil.
2) Pokud ve svojí sbírce si nastavím zobrazení obálek (třeba u seznamu chci), kliknu na nějaký komiks, tak po vrácení se se komiksy zobrazí v seznamu a ne jako obálky a musím si to překliknout zpátky na obálky. Nešlo by zařídit, aby si to pamatovalo, jaké zobrazení sbírky jsem si zvolil?

Díky.
Rozhodne, specialne pokud je tam neco nad ramec toho linku, nikde nevidim ani slovo o autorech :)
Dik, opraveno, jdu na toho Ignace.
U Příběhů ze Šumavy je chybně zkopírováno (asi z těch krkonošských), že to jsou v německé mutaci Geschichte aus dem Riesengebirge. Mají to být Geschichte aus dem Böhmerwald.
Myslím, že tento krásný katolický komiks by tu taky neměl chybět:
https://www.refugium.cz/obchod/produkt/Ignac-hleda-neco-vic.html
Lojza: Dvojka ne, dalo by se to spíš považovat za něco jako druhé vydání, ale ani to není přesné - je tam myslím i pár příběhů z toho prvního oficiálního vydání (které vlastně taky není úplně první, ale je to první souborné :) a tohle nejnovější je vlastně samizdat co si Landauer teď poslední roky tiskne na comics cony ;) Dan když tak upřesní, jestli si tohle přečte...

Číslům v názvu se obecně snažíme co nejvíce vyhýbat pokud to není na obálce, hřbetu nebo v tiráži, každopádně jsem v popisku doplnil alespoň odkaz na to první souborné vydání, nejsem si jistý, jestli to svazovat k sobě do "série", tak aspoň takto by to mohlo stačit.
Ahoj, mám pocit, že u této položky je špatně název: https://comicsdb.cz/comics/9321/jelita-ze-zivota-luzru

Nejspíš jde o 2. díl z r. 2022, který by se měl asi jmenovat "Jelita: ze života lůzrů 2".

Soudím dle výpisu na arkham.cz: https://www.seqoy.cz/index.php?zobraz=search&path=5&ofs=0&search=l%F9zr%F9

"Jednička" z r. 2014 má i jinou titulní stránku: https://www.paseka.cz/cerny-dan-jelita-ze-zivota-luzru/produkt-7198/
MaF: díky za info, nahozeno. Pokud se někomu dostane do pracek a vyfotí tiráž s redakcí případně ISBN, budeme vděční a doplníme :)
Nemela. Spis by tu nemelo byt O detech.
Když je v databázi kniha O dětech, neměla by zde být i další, podobná kniha téhož autora O venkovanech?
Nevidim :-) Ani ked viem ze to tam je.
Edit: uz vidim, je tam naklad
Mensi edit, CB obalka Conana 4 z Cimmerie je limitovanejsia, na 300 ks (pisali na FB Argokomiks)
To je oficialni text, ale opraveno, ted kdyz to vidim, tak bych to asi nevydrzel na to koukat :)
HLASENI NARODNIHO VYBORU:
Příští středu (18.5.) někdy v odpoledních hodinách bude CDB vypnutý, možná hodinku, možná víc, možná míň, znáte to. Většina si toho ani nevšimnete, jen jsme chtěli varovat těch pár lidí, co jim prolítne promrhaný život před očima pokaždý, když to vypadá, že přišli o evidenci svojí sbírky.
Ad Průvodce neklidným územím III. - to už mi prošlo (velmi letmo) rukou již před nějakou dobou a nemám pocit, že by to na mě jakkoli působilo komiksově... musím zjistit.
Mazat urcite nebudem a ani nemame problem neco nepridat, kdyz je to moc, serie neserie.
Neklame-li mne paměť, tak to ani v tom druhém díle nemá šanci udělat padesát procent. Mám jej doma, mohu se později kdyžtak kouknout a přepočítat, jestli o to stojíte. I ten první Průvodce to podle mě splnil jen s odřenýma ušima. (ale nevím, jestli se vám chce po čtyřech letech něco radikálně mazat)

Třetí díl bohužel zatím nemám. Chystám se pořídit si jej, až půjdu příště nějaké knížky kupovat, ale to se k tomu asi GWB nebo někdo jiný z adminů dostane rychleji.
Je to pravda, ten díl je věnovaný fotografii, takže ty komiksy co tam jsou jsou tzv. fotokomiksy a moc jich tam opravdu není, ale zase je to třetí díl té série.
To asi az se k tomu nekdo dostane, protoze z tech ukazek ani ty comicsy nejsou tak uplne comicsy a buh vi kolik tam toho je, ale dik za tip, kouknem po tom.
Tohle by zde zřejmě taky mělo být, když jsou tu první dva díly série https://www.labyrintshop.cz/horak/pruvodce-neklidnym-uzemi-iii/ .
Zack: díky, rozumím!

(nemyslel jsem to nijak rýpavě, šlo mi o to držet se toho, co deklaruje nakladatel - to mi přišlo celkem bezpečný ;-) ale principu Pandořiny skřínky rozumím!)
..a to ste si pritom nemali všímať ten "Počet kníh v sérii" :)) ale ok, skúsme si to prejsť:

Zaklínač - 5 základných dielov + 7 doplňujúcich (aj s Bouřkovou sezónou) - nečítal som úplne všetko, ale myslím, že všetky tieto knihy sa točia okolo Geralta, čiže tam nie sú (alebo sú?) príbehy čo sa dialo vo svete Zaklínača 500 rokov pred Geraltovým narodením, takže to môže byť všetko pokope.

Ale taký Pán Prsteňov je v podstate iba putovanie hrdinov k Hore osudu a zničenie Prsteňa moci. Hobit k tomu síce dosť spadá do predchádzajúceho deja, ale Pán Prsteňov je iba trilógia - čiže sa tam môže započítať aj vydanie daného omnibusu. Takže Silmarillion a všetko ostatné potom spadá pod hlavičku "svet Stredozeme", tak isto ako aj PP, ale PP má ešte svoju vlastnú podkategóriu ako "séria".
MaF: Nedelal bych z toho problem, jen se nam do toho nechce poustet a ty duvody jsem nejen ja psal nekolikrat, pandorina skrinka to vystihuje presne. I u ty Cerny palice najednou resis, kdy je tada ta serie kompletni, jak ma byt vlastne razena. Kdyz bude Cerna palice, musi byt samozrejme Hellboy. A kdyz je Hellboy, tak samozrejme Jodoverse taky atd. atd. Nekdy proste musime myslet i na to, jak ty novoty budeme udrzovat nasledujicich deset dvacet tricet let. A jak poresime ty tisice comicsu, co tu uz jsou. A protoze uz takhle trochu nestihame, tak jsme proste opatrny. Lip to asi vysvetlit nedokazu.
Trip: No mě jenom překvapilo, jak moc nekonzistentní, anebo nekompletní, ty čísla jsou. A ačkoliv já bych byl taky pro, aby bylo všechno, co patří k Černé Palici, bylo pod Světem Černé Palice, tak to pěkně ukazuje, jak zrádné to může být. Reaguju tedy spíše na Kena, tak sorry že k tomu používám tvůj příklad. U Zaklínače je uvedeno, že série má 5 dílu a s povídkovými knihami je to 7. A kde je Bouřková sezóna? A jestliže jsou u Zaklínače uváděny všechny knihy, tak proč to tak není u Pána Prstenů? Proč je k trilogii přidán omnihus, který trilogii jenom duplikuje, ale není tam Hobit, Silmarillion, Nedokončené příběhy, atd...
Fry: chápu, že u řady těch "universe" to nedává smysl (a už vůbec ne u "multiverse" jako DC či Marvel), ale třeba u té Černé palice, když je to napsané na každém svazku, v čem je problém?
Fry: Chápu. Nicméně kdybys měl někdy možná jednou udělat výjimku, tak bych to udělal u té Palice, případně u Hellboy universa. Tam mi to přijde asi nejrozumnější a do budnoucna se to bude dál rozšiřovat.
Keno, karl173: já se k tomu zatím stále stavím odmítavě, protože přece jen ty universa jsou taková pandořina skříňka... spíše bych to nechal na to až tady jednou možná :) budou ty tagy...
Norri, Pán prstenů 3 ( +1 ) = základná trilógia + vydané ako omnibus / Zaklínač 5 ( +7 ) = 5 dielov + poviedkové zbierky, Zaklínač a jeho svět..

JIK, Pán prstenů je prvý lebo to má pri najviacej hlasujúcich najvyššie hodnotenie. Myslím, že je to skutočne najpopulárnejšie fantasy série v našich krajoch.

Zack, jasnačka, percentá/hviezdičky ostane tak ako to je tu zaužívané. A samozrejme, že nepočítam s tým, že to bude zajtra, pozajtra.. keď to bude, tak to bude.
autokineton: super, dik, vidim, pridam.

Trip: chapu (teda ty + si domyslim, ze jsou varianty?), prumer nebudou procenta ale proste prumer (protoze to je uplne jina skala, 5 neni 100%, to ma duvod, proc to neni v procentech :), ale jinak nakonec proc ne, v prehledu serie je mista spousta. Neslibuju ti to zitra, slibuju, ze si to pisu na seznam :)
Toe, Zack - máte to v mejlu :-)
Proč je Pán prstenů 1.?Nemělo by to být abecedně? :-D
Proč je Pán prstenů 3 ( +1 )? Proč je Zaklínač 5 ( +7 )? :-D
Zack, myslel som takéto niečo: (je rozdiel ak má séria 90% a hodnotilo ju 5 ľudí, alebo 50)

baatcha: Ano. A budu se těšit, až u toho zasvítí kolonka s fajfkou, že je "série" dokončená. Třeba Marvel by mohl. :))

Já vidím největší problém v tom, že naše "série" je v podstatě označení pro skutečné série a pro nakladatelské edice zároveň. Naruto je série, MDEK je edice např. A universum? No, to už je, panečku, asi zase něco úplně jiného...
Zack: A DC a Marvel by taky měl být každý jeden svět, ne? :D