* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

..a to ste si pritom nemali všímať ten "Počet kníh v sérii" :)) ale ok, skúsme si to prejsť:

Zaklínač - 5 základných dielov + 7 doplňujúcich (aj s Bouřkovou sezónou) - nečítal som úplne všetko, ale myslím, že všetky tieto knihy sa točia okolo Geralta, čiže tam nie sú (alebo sú?) príbehy čo sa dialo vo svete Zaklínača 500 rokov pred Geraltovým narodením, takže to môže byť všetko pokope.

Ale taký Pán Prsteňov je v podstate iba putovanie hrdinov k Hore osudu a zničenie Prsteňa moci. Hobit k tomu síce dosť spadá do predchádzajúceho deja, ale Pán Prsteňov je iba trilógia - čiže sa tam môže započítať aj vydanie daného omnibusu. Takže Silmarillion a všetko ostatné potom spadá pod hlavičku "svet Stredozeme", tak isto ako aj PP, ale PP má ešte svoju vlastnú podkategóriu ako "séria".
MaF: Nedelal bych z toho problem, jen se nam do toho nechce poustet a ty duvody jsem nejen ja psal nekolikrat, pandorina skrinka to vystihuje presne. I u ty Cerny palice najednou resis, kdy je tada ta serie kompletni, jak ma byt vlastne razena. Kdyz bude Cerna palice, musi byt samozrejme Hellboy. A kdyz je Hellboy, tak samozrejme Jodoverse taky atd. atd. Nekdy proste musime myslet i na to, jak ty novoty budeme udrzovat nasledujicich deset dvacet tricet let. A jak poresime ty tisice comicsu, co tu uz jsou. A protoze uz takhle trochu nestihame, tak jsme proste opatrny. Lip to asi vysvetlit nedokazu.
Trip: No mě jenom překvapilo, jak moc nekonzistentní, anebo nekompletní, ty čísla jsou. A ačkoliv já bych byl taky pro, aby bylo všechno, co patří k Černé Palici, bylo pod Světem Černé Palice, tak to pěkně ukazuje, jak zrádné to může být. Reaguju tedy spíše na Kena, tak sorry že k tomu používám tvůj příklad. U Zaklínače je uvedeno, že série má 5 dílu a s povídkovými knihami je to 7. A kde je Bouřková sezóna? A jestliže jsou u Zaklínače uváděny všechny knihy, tak proč to tak není u Pána Prstenů? Proč je k trilogii přidán omnihus, který trilogii jenom duplikuje, ale není tam Hobit, Silmarillion, Nedokončené příběhy, atd...
Fry: chápu, že u řady těch "universe" to nedává smysl (a už vůbec ne u "multiverse" jako DC či Marvel), ale třeba u té Černé palice, když je to napsané na každém svazku, v čem je problém?
Fry: Chápu. Nicméně kdybys měl někdy možná jednou udělat výjimku, tak bych to udělal u té Palice, případně u Hellboy universa. Tam mi to přijde asi nejrozumnější a do budnoucna se to bude dál rozšiřovat.
Keno, karl173: já se k tomu zatím stále stavím odmítavě, protože přece jen ty universa jsou taková pandořina skříňka... spíše bych to nechal na to až tady jednou možná :) budou ty tagy...
Norri, Pán prstenů 3 ( +1 ) = základná trilógia + vydané ako omnibus / Zaklínač 5 ( +7 ) = 5 dielov + poviedkové zbierky, Zaklínač a jeho svět..

JIK, Pán prstenů je prvý lebo to má pri najviacej hlasujúcich najvyššie hodnotenie. Myslím, že je to skutočne najpopulárnejšie fantasy série v našich krajoch.

Zack, jasnačka, percentá/hviezdičky ostane tak ako to je tu zaužívané. A samozrejme, že nepočítam s tým, že to bude zajtra, pozajtra.. keď to bude, tak to bude.
autokineton: super, dik, vidim, pridam.

Trip: chapu (teda ty + si domyslim, ze jsou varianty?), prumer nebudou procenta ale proste prumer (protoze to je uplne jina skala, 5 neni 100%, to ma duvod, proc to neni v procentech :), ale jinak nakonec proc ne, v prehledu serie je mista spousta. Neslibuju ti to zitra, slibuju, ze si to pisu na seznam :)
Toe, Zack - máte to v mejlu :-)
Proč je Pán prstenů 1.?Nemělo by to být abecedně? :-D
Proč je Pán prstenů 3 ( +1 )? Proč je Zaklínač 5 ( +7 )? :-D
Zack, myslel som takéto niečo: (je rozdiel ak má séria 90% a hodnotilo ju 5 ľudí, alebo 50)

baatcha: Ano. A budu se těšit, až u toho zasvítí kolonka s fajfkou, že je "série" dokončená. Třeba Marvel by mohl. :))

Já vidím největší problém v tom, že naše "série" je v podstatě označení pro skutečné série a pro nakladatelské edice zároveň. Naruto je série, MDEK je edice např. A universum? No, to už je, panečku, asi zase něco úplně jiného...
Zack: A DC a Marvel by taky měl být každý jeden svět, ne? :D
To se urcite neomlouvej, to se klidne ptejte porad dokola, ja kdyz zacnu byt vylozene nasranej, ze se ptate, tak to dam do hlavicky nebo neco, bych nerad, abyste se bali zeptat nebo ozvat jen proto, ze se uz mozna nekdy nekdo ptal na to same.

Jasne no, Argomiks taky neni vylozene serie, pouzivame to na edice nebo logicke rady. Ale u cerny palice je "problem" to svet. Pet vterin po tom, co bychom to pridali, tak se ozve nekdo, proc nejsou v serii vsechny hellboyovky. A jedeme...
Karl173, Toe, Zack: Díky za odpovede a ospravedlňujem sa, že som to znova vytiahol ak sa to tu už viackrát riešilo.
Rozumiem, aj som si myslel, že to bude nejaký podobný dôvod, na druhej strane keď Comics Centrum označuje knihy na obálkach rovnakým nadpisom "Ze světa Černé palice" mohlo by sa to brať ako napríklad séria "Legendy Marvelu" od Crew.
Ivan: kouknem na to, vinika potrestame

Trip: ja asi uplne nechytam, co je seznam hlasujicich v prehlede serii. Hodnoceni serie mozna jednou. Prumer na serii mozna jednou (driv, pac je to snadnejsi), sice mi to porad prijde jako pitomost, ale to je cely hodnoceni, takze zas tak uplne proti nejsem.

autokineton: sem se ptal spis na to, jak vypada ten comics uvnitr, ne jestli to je kandidat na Muriel :)

Keno: se uz jednou (spis tak 10x) zamitlo, protoze by to znamenalo zavest na CDB universa, na to proste nemame lidi. Coz i odpovida karlovi, ktery nevim kde vzal pocit, ze se to nedoresilo. Na druhou stranu, jak pise Toe. Pokud si ukecate Frye (nebo jineho admina), který se zaváže hlavou, že to bude udržovat a řešit nevyhnutelné diskuze, proč něco někde je a někde něco neni, tak systém je na to ready.
To musíte překecat Frye, to je master přes tyhle virtuální škatule :)
Keno: tohle už se kdysi řešilo a nějak nedořešilo. Vzhledem ale k rozrůstajícímu universu by se ta kolonka < ze světa černé palice > celkem hodila. Přimlouvám se k nápadu.
Ahojte, čo takto komiksy Sherlock Frankenstein a legie zla, Doktor Andromeda a království ztracených zítřků a Černá palice 1945 pridať do série Černá palice, alebo vytvoriť pre nich sériu "Ze světa Černé palice"
autokineton: Takže je to celé komiks? Když tak prosím pošli na email foto tiráže / infa v komiksu, jestli máš a jestli tam vůbec něco je
Zack: tak je to skromná jednohubka, není to špatný, ale zázrak taky ne.... Každopádně zajímavé rozhodně, Batman jinak :-)
Ještě jsem to nečetl, ale dám vědět
Dik, zajimavy. Jak to vypada uvnitr?
Nebolo by fajn vidieť počet hlasujúcich pri prehľade sérií? Takto tam máme iba bodové hodnotenie, ale ak chcem vedieť koľko ľudí hlasovalo, musím si jednotlivý diel otvoriť.
+ páčilo by sa mi ak by sa dala hodnotiť aj celá séria. Tu je však taká dilema, či by sa mal spraviť priemer zo všetkých hlasujúcich, alebo by sa umožnilo hlasovať rovno aj za celú sériu bez toho, aby niekto musel hodnotiť jednotlivé diely..
Ahojte, čítal som Život a dobu Skrblíka McKváka dvakrát (druhý raz som to dorazil práve včera) a dosť dobre nerozumiem tomu, prečo je tu medzi scenáristami uvedený aj Carl Barks. Akože jasné, Don Rosa vychádzal z Barksovej starej tvorby, ale všetkých 12 kapitol napísal Rosa, takže...
To bys nemohl navrhnout nic :) To nachystam, se to max nepouzije.
Zack, Fry: to kdybych věděl, že je na Fryovi, tak držím... jazyk za zuby. Asi toho už tak nemá zrovna málo. Díky
RadimNemec, Zack: probereme to, asi bych v tom neviděl problém, s tím žeby se to uvádělo u nedokončených sérií, právě asi nejlépe přímo v kartě série i s tím '+', protože mnoho sérií pořád pokračuje a ani hrubý odhad vlastně nestačí.
RadimNemec: asi neni problem pridat pole na planovany pocet del v serii, ale tohle asi hlavne zalezi na Fryovi, jestli se s tim chce hledat (protoze z nakladatelu mame problem dostat info o tom comicsu natoz co bude s tou serii do budoucna), kdyz uz tam eviduje tu 'kompletnost'.
Divil bych se, kdyby se to neřešilo - ale za dobu, co tu jsem registrován jsem to neodchytil...
Neplánovalo se u serií vypisovat, kolik je dílů celkem? U neuzavřených se mi líbí Crewní pluska např. 24+. Je mi jasné, že u něčeho se prostě autor či mangement nečekaně rozhodne udělat najednou dvojku, ale spousta věcí jsou prvoplánovitě serie a info kolik toho je / bude (a to hlavně) mi přijde užitečná.
P.S. trošku trnu, jestli to tam někde není a já to jen nevidím...
blekdžeg - jo, sorry, je to ono... kdysi jsem tuhle knihu tady hledal a nenašel, nyní jsem to zkoušel znovu a opět nenašel. Zjistil jsem, že mi mobil přepsal "obrázky" na "obrazy", pak vyhledavač nenajde nic ;) takže vyřešeno...
Koukam, že je starší vydání z roku 92 a samozrjeme i nějaký novější, který už ilustruje někdo jinej. Každopádně je to komiksová forma, která je doprovázena textem. Komiks prevlada....
Obrázky z dějin zeměpisných objevů
kniha od: Jiří Černý & Ervín Urban

Rok 2004

Přidat x nepřidat?
De Inkpot: Comics z Utrechtu vyšel v říjnu 2010 .
Nils Holgersson Extra vyšiel rovnako ako ZSM Extra či Ružový panter Extra. Boli to paperbacky zložené z cca 4 či 5 zošitov. Takto sa dodatočne zbavovali nepredaných kusov. NH Extra mal rovnakú obálku ako NH č 1.
Dík za info, přebal upraven.
Nils nevím - některé věci, zvláště ke konci než se Semic stáhnul, vyšly jen slovensky, pravděpodobně to dojížděl jen Slovart.
Len tak pre zaujímavosť. Pozerám komiks Nils Holgersson. Je tu uvedený len do č. 14. V češtine nevyšiel "extra" diel? Nikdy som ho nemal, ani neviem, čo obsahuje. Mám len veľmi nekvalitný sken, kde je podobný (rovnaký?) obrázok, ako pri č. 1, ale s iným textom.
Jo a těším se na ty další díly!
Scarface: Ano, tuto sérii Nejvyšší čaroděj mám na mysli. Zde je uvedená jako Doctor Strange (Volume 4) a je označená jako dokončená, ohledně čehož byl můj dotaz, jestli to tak je správně, a z Vaší odpovědi vyplývá, že není.
SomeONe: Dokončená je série Doctor Strange... na ní navazuje Doctor Strange - Nejvyšší čaroděj, která bude mít čtyři knihy (pokud se nepletu).
Nová série Doctor Strange je označená jako dokončená, ale to asi bude chyba, ne? Předpokládám, že Crew vydá i další díly.
Norri: jasne, pokud si na mě vzpomeneš, tak budu rád;)
Kapis: Až v květnu. Až budou mít otevřeno i o víkendu. Nečekám, že by to mělo rychle zmizet.