Filmový a hudební klub Diskuze o hudbě, filmech, TV.

Milo Ano SC je lepší než kinoverze nicméně pořád velká slabota...z MCu filmů se mi Eternals, Shang chi i nwh líbilo, Matrix hooooodne velká slabota, zaklínač 2 série průměr, spíš podprůměr, Black Widow slabota, Bond slabota, Mortal Kombat, Venom 2 sračka.... sebevražedný oddíl se mi líbil, resident evil celkem fajn béčko...hodně se mi líbilo Poslední noc v Soho, duna, Last duel, K zemi hled, armáda mrtvých i armáda lupičů jsou fajn béčka...teď jsme dokoukali Zahradníci na HBO, sledujeme novou sérii Yellowstone a 1883, docela fajn byl Wheel of time...
A mortal Kombat? :D to je něco jak bloodshot...

Přijde mi, že letos toho vzniklo fakt hodně a měl jsem dost očekávání, která nebyla vůbec naplněna .. naopak se jede jedná sracka za druhou.

Když už, tak příklad Marvel: Black window - první třetina dobrý, pak sracka / průměr ..
Shang chi - klasický průměr, otravna kámoška z jumanji mě vyloženě srala..

Eternals neviděl (čekám další průměr), Spiderman neviděl (tady teda čekám víc , dvojka spidemana je snad nejhorší to od Marcelu :) )
Fimi - mne se Snyder cut líbil, určitě je o úroveň výš než klasická liga ... Ted mě napadá armád mrtvých, viděls?

Co Matrix 4? ;)

A Zaklínač 2.serie?

Hej, když se to líbí dolů hleď nebo jak se to.jmenuje... ? Porad to na netlfixu vede... Upřímně, čekal jsem , že to bude průměr, ale že mě to bude tak nudit, vyloženě ubijet... To bylo překvapení.
Milo já se právě vůbec nenudil, ale prostě to je věc vkusu. Já se třeba příšerně nudil u Scnydercutu...Bloodshot, to bylo teda něco :-D
fimi - však já to nikomu nerozporuju, jak jsi možná pochopil.... ani se nehádám, dost možná na ten film musíš mít náladu, nevím. Kámoš to vypnul po půl hodině, tak jsme aspoň dva.
Novej Hellboy se mi taky líbí, ale beru ho jako béčko, stejně jako bloodshota... většina dnešních filmů spadá do šedi průměru, včetně těch komiksových, ale aspon nenudí jako tohle.. nehledě na to, jak je to "vtipný" nebo jaký to má přesah...
Milo to je normální, mně se zase líbí nový Hellboy, taky patřím k menšině..
Nezbi - má to hodnocení 80% , tak já patřím k menšině. ;)
Za mě teda taky pecka..2 hodiny jsem se usmíval až mě bolela držka :)
:D tu trapnou hlášku s točením světa jsi nemusel dodávat ...
Ano přesně tak, za mě je to skvělé...a svět se točí dál
Za me totální nudná sracka, se sebezapřením jsem vydržel do půlky, trapnej schválně prepalenej humor, nesedlo mi to vůbec. Nudilo mě to celou hodinu, co jsem vydržel... Po cca 10 letech nedokoukam nějakej film. Cela dnešní tvorba se drží v šedým průměru, tohle slo rapidně níž než průměr, ale samozrjeme jsou tací, co z toho budou odvádění.

Fimi - nelíbí se ti vypatlaná HQ, ale táhl píčovina jo? Však je to stejnej styl...

Karl - s výkony souhlas... Bohužel i tak nuda...
No za mě kdyby to netáhly výkony hereckých hvězd ( hlavně DiCaprio a Meryl Streep ) tak by nešlo o kdoví jakou hitparádu, ale oni to fakt pozvedli na vyšší úroveň. Takže ve výsledku fajn Vánoční dárek.
Tak kdo už taky viděl Don't Look Up?
V těchto dnech vyšla nová deska Camille a Julii Bertholletovým - Series, kde adaptovaly melodie z Game of Thrones, La La Land, Stranger Things... apod. Deska se poslouchá náramně. Jinak jsou teď na Fnacu starší desky těchto talentovaných hudebnic za příjemných 5 - 7,- euro.
https://www.imgup.cz/images/2021/08/17/fnac_04.jpg
https://www.imgup.cz/images/2021/07/29/fnac_01.jpg

https://www.fnac.com/a16253913/Lalo-Schifrin-Series-CD-album
No way home je pecka. Doslova nerdský splněný sen.
Nwh je opravdu skvělý... srdíčko zaplesalo
Novy Spider-man za me strasne boží. Hlavne druhá polovina filmu je tak neskutečně MŇAM! Na to, jak me prvni 2 dily z trenek nevystrelili, tak tohle....
karl173: to množství 12 kusu je celkem brutalni...do toho jeste filmy...zajimalo by me jak to hodlaji aspon s minimalni provazanosti udrzet vcelku a jestli jsem spravne pocital tak vic jak pulka ma byt dokonce hrana.
Jen s tou jejich expanzi di svata co se Disney+ tyce je to na prd.
Tak už jste viděli co si pro nás MCU chystá? Co říkáte na ukázku Moon Knighta a co od toho čekáte?
Seneke cítil jsem povinnost informovat ostatní
Fimi: O to více mě překvapuje, žes to sdílel.
Seneke tak ja na anime nekoukám vůbec
Fimi: Na anime koukám, ale ten seznam jde kompletně mimo mě.
Viděli jste anime Netflix day?

Ohlášené věci

Nová série Joja konkrétně adaptace Stone Ocean

Cowboy Bebob Live Action

Kakegurui Twin

Record of Ragnarog 2. sezóna

Aggretsuko 2. sezóna

Beastars 3. sezóna

Ghost in The Shell: SAC_2045 2. sezóna

Ultraman 2. sezóna

Rilakkuma's Theme park Adventure

Tiger and Bunny 2

Spriggan

Blue Period

Komi Can't Communicate

Kotaro Lives Alone

Vampire in the Garden - originální anime.

The Orbital Children - originální anime

Excepttion - originální anime

Detective Conan: The Culprit Hanzawa

Detective Conan: Zero's Tea Time

The Seven Deathly Sins: Grudge of Edinburgh 2 částový film

Drifting Home.
Trailer na Star Wars: The Book of Boba Fett.

The Haunted World of El Superbeasto

1 h 17 min
Tento R-kový kresleňák je adaptací komiksu, za kterým stojí Rob Zombie. Sám Zombie adaptaci režíroval a na animaci se podílelo i studio Johna Kricfalusiho (Ren a Stimpy). A o čem tahle šílenost z roku 2009 teda je?
Bývalý luchador El Superbeasto (Tom Papa) se zakouká do slavné striptérky Velvet von Black (Rosario Dawson). Jenže ta samá tvrdě pracující slečna je vyvolenou Dr. Satana (Paul Giamatti), který si je chce vzít. Superbeasto se tak musí vypravit na epickou výpravu a aby v tom byl ještě větší nepořádek, tak se do toho přichomýtne Superbeastova sestra Suzi-X (Sherri Moon Zombie) a její sidekick robot Murray (Brian Posehn) a celá legie nacistických zombie vlkodlaků. Jinak řečeno nuda to rozhodně nebude.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=onuKSRYBKnA

Já poslouchám Black country New Road , Eriku de Casier , Little Dragon ( listopad - budou koncerty , nebudou ) - pak různé áčkové i béčkové věci ( trochu systematik , trochu autista ) - Arctic Monkeys , Asa , Au , Armand van Helden , Avey Tare , Béda Smetana , Angela Hewitt , Barry Adamson , Bauhaus , Bestie Boys , Beethoven , Bella and Sebastien , Beneat the Massacre , Bert Jansch , Biffy Clyro , Bill Frisell , Billy Bragg ( levičák jak poleno , hrál i u nás v Olmíku s Michaelem Stipem a Nataliíí Merchant v devadesátým ) , Black Devil , Black Mountain , Blitzen Trapper , Blood Red Shoes , Bob Dylan , Bob Marley , Bomb the Bass , Boogie Down Production . Pak takovou směsku - Leylan KIrby , Klaxons , Frank Sinatra , Florence and the Machine , Kraftwerk , Roni Size , Sunn O))) , Pat Metheny , Neil Diamond , Guidi Trio , Paul Simon , The Clientele , STBRKT , Chairlift , Robert Cray Band , THe Minutemen , The Stooges , Shukar Collective , OMD , Boards of Canada , Blur , Maybach Music Group , Vaughan Williams , Giuseppe Verdi a Wale . Věci z první půle jsem jel víckrát , ty ostatní , co jsem už znal , jen tak jednou pro osvěžení .
Ale především a denně nový singl Lets Eat Grandma https://www.youtube.com/watch?v=ypHbgrijYVo&ab_channel=LetsEatGrandmaVEVO
U poslouchání se šťourám v nose i jinde , píšu blbosti na net a vážím komiksy na kuchyňské váze .
Žádná z nahrávek nevyšla tento měsíc , týden ani dneska . Žádnou jsem nekoupil na CD , kdyby se to Greta domákla , nakope mi prdel . A to jí schvaluju .
Tolik říjen , v případě vašeho zájmu poskytnu za měsíc další seznam , musíte to vydržet .
Fimi: Zrovna překládám jednu věc (vyjde příští rok) a poslouchám u toho desku In 27 pieces od Hilary Hahn, u audio systému mám ještě desky od Gautier Capucona a Hélene Grimaud a nějakou bretaňskou hudbu. Nové DT mám taky v košíku u Fnacu, ale budu objednávat až v druhé půlce listopadu, ještě čekám, až vyjdou dvě desky. Stahovat si to nebudu, alespoň je na co se těšit.:)
https://www.fnac.com/a7109389/In-27-pieces-the-Hilary-Hahn-encores-CD-album
Gmork, Darker: dnes vychází nová alba Archspire a First Fragment....vřele doporučuji a už jste slyšeli nové Dream Theater? za mě lepší jak album předchozí
Free Guy mě moc nebral. Možná kdybych už před tím neviděl Raubíře Ralpha... :-D Seriály nestíhám. Zámek a klíč je v seznamu "Jednou snad". Tomorrow War jsem asi viděl trailer a zaujalo mě to, ale z hlavy vůbec netuším o čem to má být.
Norri a či říkáš na Free Guy? Tomorrow War nebo seriál Zámek a klíč?
Jsem nenáročný divák :-)
Norri za mě ultimátní učebnicová ko.otina
Tady jsou rovnou čtyři pozitivní recenze . https://www.metacritic.com/movie/venom-2018/critic-reviews
A čtrnáct negativních .
Všude jsem četl, jaká je nový Venom kravina, a já jsem se dneska v kině bavil.
Kino teď bude do konce roku hodně přervaný obsahem, a bohužel nějaký film to odskáče vždycky. Bohužel když to ale odskáčou takovéhle filmy a ne třeba Venom, čeká nás pak místo zajímavých nových filmů nebo pokračování např. Duny, x dalších popkornovek bez charakteru, kterých je dneska tuna.
To je ono, já chodím na všechny komiksovky takže ano i na Birds jsem byl. Ovšem jak říkám, chodím takřka na vše, jsem taky v kině v jednom kuse. Je to škoda, zrovna LD si to zaslouží a doufám že i Duna bude mít řádný úspěch. Hodně zvědav jsem na Eternals a koncem roku Dont look up s DiCapriem
Popcorňáci se vždy pohrnou na nějakou kravinu , to je normální . Já chodím do kina v jednom kuse , ale na Venoma by mě jít nenapadlo . Na Scottovi ta návštěvnost včera nebyla zase tak tragická , jako na jiných filmech v poslední době . Až na Bonda .
Yogi tak já byl na všem o čem se mluví, jen mě překvapuje že se moc nechodí na Last duel, ale asi historické věci prostě netáhnou... lidi jdou raději POUZE na Venoma.
Fimi : Tak rekordy dělají lidi co jdou na Venoma do kina ne ? Včetně tebe .
Last duel je moc dobrý .
Tak v Dune krome Jessicy neprojevuje city snad vubec nikdo ani v knize, jestli se dobre pamatuju :-D Ten film je podle me nejlepsi mozne zpracovani prvnich 65% knihy a jo nemá to konec, což ale nemaji ani první 2 díly Hobita ani Pána prstenu. Jak tu nekdo psal, ze se daji videt kazdy samostne, tak za me rozhodne ne. To, ze Frodo cumi na Mordor, kam ma teprve dojit neni uzavreny konec. Smak letici na Jezerni mesto neni uzavreny konec. Atd. Atd. Atd.
Last duel je fantastický, po delší době se mi film od Scotta líbí. Škoda že takové hnoje jako Venom 2 trhají rekordy a je úspěšný a LD nikoliv
Tip do kina - Polovina lidí jde na Venoma, druhá na Dunu. Někdo na obojí. Bohužel díky tomu se opomene skvělý film jménem The Last Duel od Ridleyho Scotta. Skvělý dramatický počin v historickém prostředí s komorní hutnou atmosférou, ale i několika parádními akčními a dosti krvavými souboji. Za mě must watch! Ale nemusí to být pro každého a hlavně jak jsem psal na začátku, tento film pravděpodobně z pochopitelných důvodů v kině propadne. The Last Duel - 5/5. Jděte na to lidi!
V 90. letech udělali podle herní série Donkey Kong Country CGI seriál, kde z nějakého nepochopitelného důvodu měli během každé epizody aspoň dvě písničky. A protože jedna z nich je o pirátech tak logicky musel Alestorm udělat cover:

https://www.youtube.com/watch?v=k5-X58Tw6RQ

Vrána 1994.
Rekvizitár filmu mal na pľac zabezpečiť slepé náboje, ktoré mávajú kartónový projektil, no podarilo sa mu zohnať iba ostré. Tie potom rozobral a urobil z nich slepé, no použil pôvodný olovený projektil, to bol dôvod prečo sa guľka roztrieštila a zasekla v hlavni pri skúšobnej streľbe, následne sa zbraň odložila a nepoužívala až o dva týždne neskôr bola tá istá zbraň použitá. Brandon Lee (Eric Draven) nezomrel, ihneď bol rýchlo prevezený do nemocnice. Stratil ale veľké množstvo krvi a ani po 6-hodinovej operácii ho doktori nedokázali zachrániť. (Raccoon.city)