Kino teď bude do konce roku hodně přervaný obsahem, a bohužel nějaký film to odskáče vždycky. Bohužel když to ale odskáčou takovéhle filmy a ne třeba Venom, čeká nás pak místo zajímavých nových filmů nebo pokračování např. Duny, x dalších popkornovek bez charakteru, kterých je dneska tuna.
To je ono, já chodím na všechny komiksovky takže ano i na Birds jsem byl. Ovšem jak říkám, chodím takřka na vše, jsem taky v kině v jednom kuse. Je to škoda, zrovna LD si to zaslouží a doufám že i Duna bude mít řádný úspěch. Hodně zvědav jsem na Eternals a koncem roku Dont look up s DiCapriem
Popcorňáci se vždy pohrnou na nějakou kravinu , to je normální . Já chodím do kina v jednom kuse , ale na Venoma by mě jít nenapadlo . Na Scottovi ta návštěvnost včera nebyla zase tak tragická , jako na jiných filmech v poslední době . Až na Bonda .
Yogi tak já byl na všem o čem se mluví, jen mě překvapuje že se moc nechodí na Last duel, ale asi historické věci prostě netáhnou... lidi jdou raději POUZE na Venoma.
Tak v Dune krome Jessicy neprojevuje city snad vubec nikdo ani v knize, jestli se dobre pamatuju :-D Ten film je podle me nejlepsi mozne zpracovani prvnich 65% knihy a jo nemá to konec, což ale nemaji ani první 2 díly Hobita ani Pána prstenu. Jak tu nekdo psal, ze se daji videt kazdy samostne, tak za me rozhodne ne. To, ze Frodo cumi na Mordor, kam ma teprve dojit neni uzavreny konec. Smak letici na Jezerni mesto neni uzavreny konec. Atd. Atd. Atd.
Tip do kina - Polovina lidí jde na Venoma, druhá na Dunu. Někdo na obojí. Bohužel díky tomu se opomene skvělý film jménem The Last Duel od Ridleyho Scotta. Skvělý dramatický počin v historickém prostředí s komorní hutnou atmosférou, ale i několika parádními akčními a dosti krvavými souboji. Za mě must watch! Ale nemusí to být pro každého a hlavně jak jsem psal na začátku, tento film pravděpodobně z pochopitelných důvodů v kině propadne. The Last Duel - 5/5. Jděte na to lidi!
V 90. letech udělali podle herní série Donkey Kong Country CGI seriál, kde z nějakého nepochopitelného důvodu měli během každé epizody aspoň dvě písničky. A protože jedna z nich je o pirátech tak logicky musel Alestorm udělat cover:
Vrána 1994.
Rekvizitár filmu mal na pľac zabezpečiť slepé náboje, ktoré mávajú kartónový projektil, no podarilo sa mu zohnať iba ostré. Tie potom rozobral a urobil z nich slepé, no použil pôvodný olovený projektil, to bol dôvod prečo sa guľka roztrieštila a zasekla v hlavni pri skúšobnej streľbe, následne sa zbraň odložila a nepoužívala až o dva týždne neskôr bola tá istá zbraň použitá. Brandon Lee (Eric Draven) nezomrel, ihneď bol rýchlo prevezený do nemocnice. Stratil ale veľké množstvo krvi a ani po 6-hodinovej operácii ho doktori nedokázali zachrániť. (Raccoon.city)
CoVseNerdit: Já jsem z Duny trochu v rozpacích. Filmařsky je to udělané moc pěkně, je to velkolepé, pěkně vizuály, opravdu dobře je vyřešené vysvětlování fikčního světa, ale cosi tomu chybí, aby to mělo šmrnc. Funguje to dobře jako dokonalá filmová ilustrace k Duně, ale nemá to emocionální náboj, jaký třeba uměl dát Peter Jackson Tolkienovým knihám. Shodou okolností jsem teď sledoval Hobita, který se mi napoprvé tolik nelíbil, a ten rozdíl v schopnosti vtáhnout diváka do děje je patrný. Doporučím každému zajít si na Dunu do bijáku zajít, ale připravte se na useknutý konec, prostě dlouhá předehra a NIC. Nic s tím, že možná snad bude i druhý díl, a možná taky ne.
Tak co já vim, klidně to mohlo být několik rychlích výstřelů, nebo i jeden. Pokud se nepletu, tak klasické náboje jsou dělány tak aby proletěli a nezůstali v těle (statistycky menší úmrtnost když to skrz proletí a udělá jen menší díru, než když se to v těle zastaví třeba nějakou rotací, při které to udělá větší paseku).
Ale pokud před ním stály 2 metry a dělali záběr před hlavní, tak je to kurva smůla.
Ale všše jsou to zatím asi spekulace, když nevíme nic přesně.
Jestli mas proste udelat vice vystrelu rychle za sebou, tak si nevsimnes ze nekomu neco je. Proste bezmyslenkovite odmackas, co mas. Zmacknou 6x kohoutek zabere klidne jen 2 vteriny. Spolehas na profesionaly, kteri zbran pripravili.
Baldwin je v tomhle jen chudak, co ted bude do smrti vedet, ze zabil, ac nenese naprosto zadnou vinu, nevinou zenskou.
Mě na tom zaráží jiná věc. S jakou kadencí musel střílet, když si už po prvním výstřelu nevšiml, že je něco špatně. Leda že by je oba vzal jednou ranou.
Tak co říkáte lidičky na Dunu? Za mě tučných 4/5. Výborně budují svět a opatrně dávají neznalcům knihy (jako já) veškeré potřebné info. Plný počet bych dal kdybych to považoval za celistvý film, ale tomu škodí konec a několik nezodpovězených otázek. Jelikož vím, že se dá udělat série, kde každý díl působí uzavřeně (pán prstenů), tak holt tady plný počet bodů nechci dát. Každopádně výborný soundtrack, výborné efekty, skvělí herci a nádherné budování světa. Nevýhoda je pomalé tempo a hlavně ten otevřený konec, ale tak to můžu cítit pouze JÁ.
Tohle je mazec! Alec musí být vážně na dně, tohle zažít bych nepřál nikomu. Je to tragédie a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby už se před kameru nikdy nepostavil.
To sice jo, ale ten bordel v právech zapíchlnul i Friday the 13th: The Game, což je upřímně škoda. Jinak podle té hry se Halloween, Noční můra z Elm Street, Hatchet a Shocker odehrávají ve stejném univerzu.
Ale i ten neprůstřelný Jason má v každém dílu protihráče, který ho na konci odstaví. Michael jen na konci filmu mrkne (asi) do kamery s výrazem "Příští rok jsem tu znovu a nastanou další jatka." Jako kdyby člověk spíš koukal na nějakou videohru. Možná je dobře, že se kvůli autorským právům další Pátky 13 nenatáčí. Alespoň to takhle nikdo nepodělá.
Tak od Halloweenu čekat zázraky nemůžeš. Jen v samotné chronologii mají bordel jak v tanku. V některých filmech je Michael nadpřirozený neřád a v některých ne.
Jinak Jason je v 1 až 4 "technicky" člověk, ale od 6 je z něj Zombie.
seneke: To jo, přitom předešlý díl není vůbec špatný. U slasher filmů mám rád onu "hru", kdy má každá strana nějaké šance. Ale tady už je Michael jako bůh, který gumou na tužce gumuje postavy ze scénáře. Je jedno, kolik se do něj nasype nábojů. U Jasona to beru, to je radioaktivní zombie nabuzená samohonkou, ale Michael je přece jen chlap z masa a kostí. Z filmu se pak vytrácí napnelismus, kdy je zbytečné někomu fandit, stejně je nakonec všechny zabije. Možná kdyby se ocitl v epicentru jaderného výbuchu, to by ho trošku zpomalilo... ale spíš by se ukázalo. že v té masce byl někdo jiný.:)
Tak jsem nedbal na varování a zašel se podívat na Halloween Kills a těžko uvěřit, do jaké žumpy ta série spadla. Už se stala parodií sebe sama, Michael Myers je zde něco mezi Godzillou a Terminátorem. Prostě jen jde a támhle zabije deset lidí, táhle dalších deset a divák se jen modlí, ať už konečně zabije všechny a jde se domů. Což se mu nakonec podaří, škoda že nezabil režiséra téhle sračky. Nakonec se mu ale podařilo konečné zabití, zabil u mně veškerý zájem o případné pokračování, a to jsem velký fanda této série. Na další díl bych nešel, ani kdyby mi královsky zaplatili. Kdo hledá horor s atmosférou, smysluplným dějem, alespoň jednou sympatickou postavou... ať se tomuto dílku obloukem vyhne. Z nových hororů bych klidně doporučil seriál Chucky, první díl rozhodně zaujal a pobavil i Day of the Dead od Syfy. Snad mi Paroží spraví hororovou chuť.
Upřímně já taky, jako když to začalo a už t byl Eddie a konverzoval a Venomem, bylo to tak trapný a mně bylo jasný, že takhle to bude celý film. Neskutečná debilita tenhle film. Upřímně nevím co je horší, zda tohle nebo WW84 či Shazam nebo Birds...podle mě jedno větší blbost než druhé
GWB: Kdyby měl hip-hop víc umělců jako je Keny Arkana, musel bych ho poslouchat.) Ale ona se hip-hopu docela vymyká a v textech je to čistý punk. Nadarmo se jí neříká královna francouzského hip-hopu. Nedávno jí vyšla nová deska Avant l´Exode.
Jinak mě hodně štve, že mi o chlup utekl koncert Christophe Maéa, toho mám hodně rád, být v Paříži o dva dny déle, určitě bych na něj šel. Snad někdy příště.
Koncert... předminulý pátek jsme byli na L.E.J. v Olympii, a asi se zajedu podívat na německé Faun, ty mám docela rád, na konci října jsou v MeetFactory.
Gmork tak já taky moc neskatulkuju, ale je rozdíl mezi Bring me Horizon nebo Parkway drive a Osiah, Lorna Shore nebo All shall perish...nechystás se na nějaký koncert?
Jinak doporučuji nové album Rivers of nihil, album Work. Velmi jiné než jejich předchozí alba a přesto jsou to oni, moc pěkné a pestré...zkus
Já na škatulky moc nejsem, mám rád věci z metalu, popu, jazzu, blues, classic. Můj zájem musí podnítit určitá nálada a emoce z té hudby pramenící. Jediné co nedokážu poslouchat je dechovka a hip-hop, s výjimkou Keny Arkany, ale to je spíš punkerka. Čímž netvrdím, že je ta hudba špatná, jen na ni nemám buňky.:)
Gmork myslíš deathcore nejspíš...věci jako Lorna Shore, Signs of swarm nebo Osiah...ale ano je to už hodně zběsilé. Ovšem dle Metal archives je i Kardashev Deathcore
Kardashev zní zajímavě, trochu mi to připomíná starší nahrávky Les Discrets a Alcest. Lorna Shore znám, ale musím se přiznat, že se mi jejich hudba nelíbí, na mne je to už moc zběsilé. Metalcoru jsem nikdy zvlášť neholdoval. Mám radši Emo core kapely typu Ghost Brigade apod.