Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

no Morra a jeho rozpitvávání, kolikrát si Bush zívl to asi nepřekoná, ale masáž to bude rozhodně strašná.
Tauren: http://cs.wikipedia.org/wiki/Michael_Moore ... co aspon nekdy sledovat tema, ktery se resi? :)
Zack - Pokud myslíš The Mindscape of Alan Moore (V hlavě A. M.), tak to s tebou musím zásadně nesouhlasit, pro mě je výborný. Sice jsem ho neviděl i českýma ale anglickýma titulkama ale něco jsem pochytil. A k tomu ten jeho zvláštní hlas a image, velmi zajímavý člověk.
Horsi jak ten Mooruv "dokument" to urcite nebude :)
DEmnoG: hmmm, tak to asi nebude nic pro mne prokousávat se politickou propagandou USA :-)
to Kapis: je to oficialni zprava, ktera je prekutana do comicsu, aby americky narod dostal akta v ponekud stravitelnejsi forme. Jsem zhruba v 1/4 a zatim je to o tom, co vsechno americka vlada a urady posrali. Akorat je to psany hodne diplomaticky... radeji bych v bubline misto politicke agitky cetl neco ve stylu "posrali jsem to panove". Meli to dat Ennisovi:).
Chtěl bych se zeptat ke Zprávě o 11.září - o co vlastně jde? Ptal jsem se Wirusse na crwi, ale odpověď nepřišla........jedná se o oficiální verzi nebo o konspirační teorii?
Woffce: Ale bacha na to, je to návykové. Koupíš jednu knihu a už se těšíš na 24 zbývajících :).
M@P: Tak jo - díky za tip.
Česká vydání Peanuts nemají smysl, zvlášť ve srovnání s kompletní edicí designovanou Sethem. Andre už linkoval německé vydání, já linkuji americké: http://www.fantagraphics.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=115&Itemid=62
A co že to tu není - nesplňuje to podmínky ? Jednoho Snoopyho jsem tu našel...
andre: Aha, "Paseka" už vydala tři díly.... (http://www.paseka.cz/?main=vyhledavani&hledej_slovo=komiks).
Tak to díky za varování - už to nechci. :----)
Woffce: pokud je to stejná řada těch co už tady vyšli (tuším minulý rok), tak bych ti doporučil - RUCE PRYČ!!!
Také jsem se na to těšil, když jsem četl první zmínku, ale po nakouknutí v knihkupectví jsem své nadšení rychle ztratil:(
"Peanuts" v Čechách - to asi stojí za koupi, že jo ?
http://www.daemon.cz/kniha/10437/schulz-charles-m--peanuts-ve-skole.htm

(Tady je něco pro taky-tápající: http://snoopyagarfield.blog.cz/0604/the-peanuts )

AZTeck: srandičky, srandičky :-)))
AZTeck: ono je taky něco mladšího 10ti let co nemáš? To mě překvapuje:) ........ Hele, to že máš u většiny Asterixů několik vydání je záměr, nebo jsi v dobách "české komiksové chudoby" (90s) byl tak zoufalý a měl potřebu si něco koupit?:)
2frank: šmarjájozéf
Teda v saku jsem Mds skoro nepoznal... :-)
andre: já toho Asterixe nemám, takže nemůžu posoudit s jakou obálkou to doopravdy vyšlo. Vzhledem k tomu, že Kosmas a Daemon májí obálku stejnou jako my, předpokládám, že je to ta správná. Na oficiálních stránkách Egmontu jsou někdy vyobrazeny u Asterixe obálky, které v těchto verzích ani nevyšly (možná to ten obchod převzal od nich)???
K 15ti PIKOVTEŘINÁM, samozřejmě - jsem blahopřál....
Markyz de Sade: Koukám právě na Události - a koho tam nevidím ?! Blahopřeju k tvým 15 pikosundám slávy ! :-----) Takřka dvouminutovej blok o komiksu (vydání "Ženský, pro kterou bych vraždil") v hlavní vysílací relaci - neuvěřitelný ! Komiksová literární forma na postupu ! (Anebo: Jak to ti pánové z Comics Centra dělají....(?) )
Kurva... omlouvam se. Misto "plnil" (chranbuh) tam ma byt "plne" :))
Uff, diky FrAnKovi zacina byt cetba na auditkach docela orisek... ted nemyslim jen zvlastni strukturu vet. Ten chlapek umi. Napr. Woffceho pytlik jsem plnil docenil a pochopil az po projeti crewniho auditka. Bez rozhledu a znalosti literatury tu clovek nema sanci :))
Woffce.NE tak sem to nemyslel..
DEmnog:NE jenom tak rikame Matoze , protoze jednou sme si tak trochu delali srandu..
FrAnK: "Dodavam procenta aby nebyli keci na moji adresu.." Jestli máš na mysli moje kecY, věř, že mi je opravdu ukradený, jestli tam místo procent prskneš třeba smajlíka - jen jsem tě (myslím, že slušně) upozornil na zdejší hezký zvyk.
to FrAnK: hele, dobry, pravopisny chyby, nejakej ten hantec, dobra, ale alespon pis jmena hrdinu spravne, kdyz uz ctes comicsy. Jsem si rikal, ze poprvy to byl preklep, takze, je to Hobgoblin, jo:)?
Woffce.Promiň hledal som pytlík a ne carodeje..
a k tomu komentáři sem to myslel tak, že Ghost Rider rozdrtil Hopgoblina jako nikdy, asi sem se nevyjadril presne:)
FrAnK: Bylo by fajn, kdybys komiksy, který komentuješ, ohodnotil taky procentuálně (v tom malým panýlku nad panelem pro text). A jen ze zvědavosti: Mohl bys mi osvětlit pointu tvýho komentáře u Spider-Mana # 11: "Ket ghostik popicoval hopgoblina jako nie.." Předem ti děkuju. :------)
Lidi, měli jste už někdo v ruce Zpráva o 11. září? Teď jsem na to koukal v luxoru a kousek přečetl, nesnáším ten americkej výmysl o 9/11 a tohle mi do toho přesně zapadá, ale jinak zpracování celkem pěkné...
Slaine: Zminil se zmíněný Woffce 28.07.2008 v 17:58 v Pindárně.
Kdyz uz tu zminil Woffce plany BBartu - toto vypada docela zajimave, vyjde to za par dni a nikde jsem o tom nezaslechl ani zminku :) - http://www.bbart.cz/katalog.asp?id=1919.
BBArt se rozhodl vydat komplet Fantagraphics, ne? :)) Ale na Pchjongjang se tesim, to si koupim, jsem ho mel jen kdysi puceny od Mapa.
Tam to znam vcelku dobre (btw v nedeli od tri, comx workshop, ale bude to smeska z nyxu a pp, na Hradbach :) a tam je to uz moc historicky... ale je tam takovy cihlovy "tunel" mezi pakulou a rotundou na pul cesty, tam sem uz fotil a tam by to slo.
A co takhle hradby Vysehradu?
Celkem zajímavých pár pokusů o hitparádu grafických románů:

http://invisibleframe.blogspot.com/2006/12/grafick-romn-pokus-o-knon.html
Na popud Zackovy zmínky o komiksu "Pyongyang" (v komentu k "Persepoli") jsem se optal v BB/artu - a tu je odpověď:

"Dobrý den,
komiks Pchjongjang: Výlet do Severní Koreje vydáme v první polovině roku 2009 + také Šenžen: Cestovní deník z Číny ve druhé polovině roku 2009."

Porád je na co se těšit.... ( - a na co vydělávat, taky ovšem...)
Copak modelky, ale ja se nehodlam nikam splhat :) Ono jde o to, jak to nafotis. Napadli me lvi u Rudolfina, z podhledu proti obloze by to mohlo vypadat jako ze stoji na rimse strechy a shlizi dolu. Ale jak rikam, se s tim nakonec nebudem asi mazat.
Ti nevim, ale s lezenim po chrlicich by byl problem asi vsude, ne? Myslim hlavne proto, ze vetsina z nich byva umistena peknych par metru nad zemi a vetsina modelek si s horolezeckym vybavenim zas tolik nerozumi. ;-)
Leda ze by mel nekdo klice od pudy nejakyho staryho domu a pustil vas na strechu nebo tak neco...
Jestli mysli, co myslim ja, tak tam se asi moc neda lezt a je to trochu na rane. Ale mrknu tam, dik.
Zack: chrlič- jeden fajnovej je na Smetanově nábřeží, mám dojem, že to původně měla bejt jedna z věží na katedrále sv.V.
DEmnoG: jde o to, ze i tak da fakt dost prace, aby clovek z ty modelky dostal neco aspon trochu prirozenyho, banda zmrdu kolem ji z krece nedostane :) Kolem pulnoci tam je nejvic lidi :) Dneska je hnusne, ale o vikendu tam mrknu, jak to tam vlastne dneska vypada.

Bych mel predstavu nejakyho lehce dostupnyho chrlice :)

Jako nakonec ji budu fotit doma na gauci, vono to ma taky svy vyhody, ale jeste porad sem se toho "Gothamu v pozadi" uplne nevzdal :)
Zack - Alebo im ju "pujcis" a este aj "vydelas". :)
to Zack: ty v ty kuzi oblecenej nebudes, tak o co jde:)? A kdyz budes fotit nekdy kolem pulnoci, tak bych na tvem miste slecnu nalozil do auta, pobliz zaparkoval, par vozralu, ktery ti budou cpat penize, abys jim ji na chvilu "pujcil" poslal do hajzlu a sel bych do toho:).
clovece, pravda, tam sem i kdysi fotil, ale to je zrovna misto, kde holka totalne v kuzi vzbudi zbytecnou pozornost, coz mi nedela dobre na vredy :) Ale okouknu to tam jeste, dik. Si spis pamatuju takovy goth zatisi nez tu batmanovskou mestskou gotiku
kdyz se povesi za okap, tak by vysledek mohl stat za to
to Zack: totalne gothamovskej je kostel na namesti miru
Hola, Prazaci. Potrebuju pomoct. Nenapada vas nekdo nejaky misto, zakouti, ktery je aspon trochu gothamovsky, kde by se dala nafotit Catwoman? Neco realne dosazitelnyho (k prazskohradnim chrlicum se splhat nebudem :), idealne bez miliardy cumilu. Budem fotit v noci, takze by bylo fajn, kdyby tam byla i nejaka lampa, nechce se mi to svitit halogenem nebo blesky, ma to byt dokument. Je to pro tu serii fotek comicsovych charakteru.