maco : Mě o nic , jen vidím , že i když si člověk ( ssp ) dá tu práci a sepíše ti na hromadu argumenty , z kterých je nezaujatému člověku jasné , že píšeš nesmysly , ty si jedeš pořád svoje , jak zaseklá gramodeska ( ta stará vinylová , ne ta co Gmork nakupuje ) .
A to nejsem žádný konzervativec .
Ssp. Takže. Ked niekto znásilni decko nieje pedofil. Ale ten kto nema odvahu to urobit, ten podla wiki... Už pedofil je. Ok. Už som to pochopil. Vďaka za vysvetlenie. Konecne to chápem.
O tom, jestli bisexualita jako sex. orientace vůbec existuje se vedou spory, neví se to a dost možná se to ani nikdy nezjistí, jako se vedou spory o definici. Bisexualita je v různých koncepcích sex. orientace pojímána jinak a téměř vždy jako sex. chování, nikoliv jako orientace. Tedy ne tak, jak je chápáno širokou veřejností (hetero orientace + homo orientace = bi orientace), ale jako chování, sex. náklonnost ke stejnému pohlaví a to vedle jedné a jediné vrozené sex. orientace.
Tyhle věci si můžeš najít, minimálně na anglické wikině, ne-li na české či slovenské, kdy stačí přečíst pár řádků, pochopit je, abys věděl, jak se věci mají, že je rozdíl mezi orientací, chováním. Takže další odpovědi na své otázky si můžeš najít sám.
Kapis:
Ono jde spíš o názvosloví než o škatulky, obojí mi je ale u prdele už teď, aniž by mi někdo znásilňoval děti (do sklepa se k nim kromě mě stejně nikdo nedostane, takže jsem v klidu). Nadhodil jsem to proto, že z chování se prostě určit orientace nebo deviace nedá, ač to může být někdy vodítkem. A ta tvá původní věta s Draco, ve které naznačuješ, že by na pedofilii mělo být něco v nepořádku je v podstatě totéž jako mít i fantazie na něco zakázaného za špatné, tedy i ten můj příklad s ojetím holky na ulici. Protože fantazie jsou na stejné úrovni jako je ta orientace, je to věc toho člověka a tam to končí. U některých to nekončí, ano, ale tam je právě fuk, zda někdo je pedofil, heterosexuál apod., protože o té realizaci rozhodují jiné faktory, ne jeho orientace nebo deviace, ať je sebevíc ujetější. Kdyby mi náhodou někdo znásilnil děti, tak i poté nebudu označovat pachatele za pedofila, protože o jeho orientaci nic nevím a byl bych sám pro sebe za blbce.
K tomu západu - proč tě to vlastně tak sere? V Číně se cenzuruje internet, v Rusku možná taky (a prosím o nesrovnávání s pár nedostupnýma stránkama z ČR), navíc se tam potírá politická opozice a lidem, kteří vidí na západě to, o čem píšeš ty, je to většinou úplně u zadku. Nebo dokonce tyhle země obdivují s tím, že ve svých vlastních zemích si mohou žít podle svého a ať jim do toho nikdo nekecá. Proč to neuplatňujete i ohledně toho, co se děje na tom západě? Prostě si tam taky žijí podle svého. Varování, že to může přijít k nám, proto je třeba na to upozorňovat, se dá stejně uplatnit na totalitní praktiky jiných zemí. Přitom na rozdíl od té cenzury, likvidace politických oponentů apod. nejsou systémové, lze rychle a jednoduše tyhle pořádky změnit, pokud k tomu bude vůle (holt na západě není, nebo není dostatečná), kdežto totalitní systémy nikoliv, tam dojde ke změnám jen změnou systému (o kterou se právě ta opozice snaží). Ale z nějakého důvodu zrovna tyhle věci související s etniky nebo sex. orientací vadí.
Taky se tě zeptám na něco, co se týká dětí. Představ si, že se ti dítě - syn svěří s tím, že je holt na dětičky a jiné už to nebude. Nějak se to bohužel proflákne i mezi lidi. Začnou syna i tebe a rodinu obcházet na ulici obloukem, dítěti nadávat do úchyláků a sem tam dostane od někoho z baníkovského kotle preventivně přes držku nebo ho nakopou do koulí, aby si rozmyslel ojíždět děti. Nebo ještě hůř, ani pedofilem nebude, jenom ještě neměl holku a baví ho dělat skautskýho vedoucího. Což kvůli stereotypům a ujetýmu uvažování povede k témuž, dementi mu budou dělat ze života peklo. Budeš dál držet tuhle linii, nebo obrátíš o 180 stupňů a začneš dštít oheň a síru jako děláš v souvislosti s některými jinými tématy, abys činil osvětu a otvíral ovcím oči? Co pak budeš označovat za nepřirozené, násilné a škodlivé? Tohle hovadské jednání (které nemusí zacházet do takových extrémů, o kterých píšu, stačí dávat dostatečně najevo, že toho hypotetického syna mají za úchyla, na to stačí pohledy, ukazování, poznámky apod.) nebo tu "propagaci"? Dávám do uvozovek, protože já na tom nic propagačního nevidím, vnímám to jako informování o něčem, o čem se léta mlčelo a kdo chce, ten se tomu v klidu vyhne - já se kromě titulku na idnesu a lidovkách a reportáži ve zprávách jednou za rok v souvislosti s tím pochodem o žádné propagaci LBGT nedozvídám, a to sleduju média docela pečlivě.
Kdyby náhodou - nejsem napojen na žádnou neziskovku, nejsem žádnej levičáckej liberál, ale konzervativec. To kdyby někdo chěl přejít do protiútoku a podsouvat mi, co jsem zač a že musím psát to, za co jsem placen ;-) (Pana Sorosi, je to takhle správně?)
SSP: Já tomu rozumím, a já se ti zas snažím vysvětlit, že když ti někdo znásilní děcko, tak ti bude nějaké škatulkování a statistiky úplně u prdele. A celá ta diskuze začala propagací LBQatd..., o které tvrdím, že je škodlivá, násilná a nepřirozená. A taky evidentně dobře placená a médii pokrytá - když na západě člověk nemůže skoro už ani ceknout, aniž by ho kariérně nezlikvidovali. Cpát to dětem, ať řeší nějakou sexualitu, místo bezstarostného hraní, je pak dle mého zločin. Někde v 6.-7. třídě ZŠ OK, ale ne v školkách.
Jo a ještě k té "pejorativnosti" slova buzerant - mí homo-známí, s kterýma občas sedávám v homo-barech, mluví o sobě a svých souputnících jako o buzerantkách a buzničkách. Je to úplně stejné jak moji cygánští známí se smějou slovu "Rómové" - pro ně je to gádžofský výmysl a mezi sebou si říkají cygán a more. Stejně tak ti homo-známí by nikdy nešli se producírovat na nějaké (dle jejich slov "úchylné") prájdy - proč taky, když si žijou úplně v pohodě, s kým chtějí a mají i své kluby. Jsem tak empiricky došel k tomu, že nejvíce jdou slyšet a hystericky ublíženě hned ječí akorát různí aktivisti, kteří nejsou ani teplí ani cygoši a kteří "chrání práva" těch, kteří o to mnohdy vůbec nestojí. A že je to proto, aby neustal proud peněz do jejich velice ziskových neziskovek.
A než půjdu na Baníček, ještě se mi vkradla myšlenka, tak ať na ni nezapomenu - Je velice signifikantní, jak naši zem různé zahraniční agentury a otevřené společnosti, nadace apod., označují za strašné rasisty a v té době, jak vychází jejich zprávy Italové a Francouzi likvidují kočovné tábory cygošů z Rumunska a vyhánějí je ze země :)))
Tímto přeju všem klidný zbytek víkendu, Baník Pyčo!! :)))))
Souhlasim s SSP ze je rozdil mezi naklonnosti a cinem. Stejne jako muz s naklonnosti k zenam neni automaticky nasilnik, tak muz s naklonnosti k detem neni nasilnik. Nasilnik je nasilnik. Je mi tech lodo vlastne lito. Nemaji sanci naplnit sve touhy, to musi byt des.
Sorry za OT.
Maco, ked citam tvoje prispevky, hanbim sa za to, ze som tiez Slovak. Ta tvoja gramatika je na urovni druhaka zo zakladky. Neviem aky si stary, ale pises hrozne. Douc sa prosim, kedy sa pise Y a kedy I. Bolia ma z toho oci.
maco: Člověk heterosexuál a zároveň pedofil neexistuje, jedno vylučuje druhé. Ale jsou heterosexuálové s pedofilními sklony (pociťují sex. vzrušení ve vztahu k dětem) a není jich málo. A samozřejmě znamená, že heterosexuál, tedy člověk s eroticko-sexuální náklonnosti k ženám, kdy je ta náklonnost trvalá (a vrozená), je heterosexuál a ne pedofil. Proto je to heterosexuál. Pokud heterosexuál sex. zneužije dítě, nedělá to z něj pedofila. Jako se heterosexuálem nestane pedofil po sňatku s ženou a po založení rodiny. Je to stále pedofil.
Ohledně statistiky jsem měl rozepsaný odstavec, ale smazal jsem ho, protože by to bylo stejně zbytečné. Jenom k tomu napíšu, že tvou "logikou" je možné udělat pedofila z kohokoliv, včetně tebe, jako je možné na to nahlížet tím způsobem, že nikdo z těch, co děti sex. zneužili, pedofily nejsou.
Podstata, rozdíl mezi chováním a orientací, zůstává. Dokud v tom někteří ten rozdíl neuvidí a nepochopí, nehnou se z místa. Což mi je tak nějak u zadku a nejen v tomto tématu půjdu tzv. bushovskou cestou, protože to šetří nervy i čas. Člověk si holt musí na spousta věcí přijít sám ;-)
Ssp. Zbytočne sa zamotávaš. Ako nazyvame ludi ktory su na chlapov aj zeny? Bisexuál. A teraz sa ta pýtam ako nazveš niekoho kto je hetero a zároveň pedofil? To ze niekto nezaratava v statistikach takýchto ludi medzi pedofilov, neznamená ze Niesu pedofily. Predsalen, statistiky robia ludia. A tý sa
A) môžu mýliť
B) môžu meškať (meškať s názvom pre pedofiloheterobisexualov) ;)
Nechtěl jsem do toho supermana zabrušovat, kór když z nás nikdo ještě neviděl, ani řádku, ale jestli můžu vstoupit s prosbou, tak bych rád poprosil diskutující, aby si sjednotili nebo měli na paměti hned několik věcí:
- argumentační fauly váš názor neposílí. Opak je pravdou (a ad hominem je fakt pro děti na pískovišti)
- najděte si definici slova cenzura (i autocenzura)
- najděte si definici slova rasismus (a pak se optejte, jak tohle souvisí s daným comicsem?)
- najděte si definici spojení "svoboda slova" + a vnímejte věc v celém kontextu. Musíte si přiupustit realitu, že jinak ji legislativně např. chápe třeba Evropa, jinak třeba USA. Je to koncept, kde má mnoho lidí dost odlišné pohledy na hranice.
- vykašlete se na klišé "nejsem rasista, ale..."
- je nutné do toho zatahovat úplně nesouvisející věci jen proto, že chcete ukázat svůj světonázor, nebo pohled na tu hroznou dobu?
- vykašlete se na rychlé soudy "tahle doba je totálně chorobná..." - sorry, ale za komunismu, za nacismu, za dob "první noci" by se to dalo aplikovat taky. Každá doba je svým způsobem "nemocná", není to nic nového pod sluncem. Vzpomeňte si, co říkal už Sokrátes o mládeži a jak je to celý v háji, protože s další generací zanikne lidstvo... Tyhle průpovídky se opakují každou generaci a každou dobu. Buďte konkrétní a zkuste postavit argumenty.
- mějte na paměti, že mnoho děl bylo a je poplatné době (ale v historii bylo daleko hůř) - některé přežijí a některé se stanou dokonce nadčasovými.
- mějte na paměti, že ty nejlepší díla byla ve své době vlastně dost kontroverzní a některá se dokonce zakazaovala... sorry, ale tahle "dnešní chorá doba" je přeci jen jinde.
- je to UMENI. U-M-Ě-N-Í, což je z podstaty věc velmi subjektivní, jak z pohledu tvůrce, tak z pohledu konzumenta obsahu. Je v pohodě se o tom bavit, je v pohodě to adorovat, je v pohodě to kritizovat ... a nejlépe to dokážete posoudit vlastní peněženkou. Jako každé umění snese kritiku, to jo, ale já bych si počkal prostě až to výjde. Tahle lehce sednout na lep linkbaitingu umí snad jen lidi z internetových fór (no offence, boys and girls).
Kapis: Kapis: Psal jsi o pedofilii, ne o zneužívání dětí. Zneužívání dětí je něco jiného, proto tak pedofilii pochopitelně nebudu brát. Statistiky uvádím proto, že ja na nich jasně vidět, že toho sex. zneužívání dětí se dopouštějí především nepedofilové a pedofilie tak není jedinou a hlavní příčinou. Kdyby ti to statisticky myslelo, tak poměr 1:9 nebudeš brát jako obhajobu, když z toho plyne, že na poměr pedofilů v populaci, který se odhaduje na jednotky procent, se dopouštějí toho zneužívání pedofilové více. Problém je tu v tom, že i mezi heterosexuály, homosexuály nebo bisexuály jsou lidé s pedofilními sklony, kteří jsou v té statistice započítáni, takže se dá vyložit ta statisitika oběma způsoby, jako "obhajobu" i její opak. Nicméně uvádění statistiky nebo vysvětlení pojmů není obhajoba. Jestli máš na mysli legitimitu v kontextu práva, tak na pedofilii nic nelegitmního není, není o ní v zákonech totiž ani zmínka a těžko někdy bude. O sex. zneužívání dětí pochopitelně ano.
maco: Tak lidi, co šermují s termíny, o jejichž významu nemají ani potuchy, a ještě se to snažili obhájit, byli vždycky. To není dobou.
SSP: Ad pedofilie: moc se hrabeš v nějakých definicích, statistikách a obhajobách neobhajitelného, čímž by se této zvrácenosti mohlo dostávat legitimity. Takže zjednodušeně to berme jako "sexuální zneužívání dětí."
Když vidíš ženu na ulici a máš chuť ji namístě ošukat, tak je to myslím zdravé a zcela přirozené - ale neuděláš to, že.....bo jsi nějak mravně-eticky-společensky ukotvený. A kdo to udělá, tak za mě zaslouží ty nejvtrdší tresty (zase ale opatrně, varuje další americké svinstvo meetoo). Takový pasák koz z Péšávaru, který poprvé v životě vidí babu v sukni, když ho v Německu svolávají k modlitbě, je samozřejmě ukotven zcela jinak, ale to odbočuju. No a kdo tohle udělá bezbrannému dítěti, tak jako otci 9leté a 5letého mi vždy, když něco podobného čtu, vře krev v žilách a moje představivost, co bych takovému zmrdovi udělal, kdybych ho dostal do rukou, nezná mezí. To, co udělali Talibánci po dobytí Kábulu poslednímu komunistickému prezidentu Muhammadu Nadžíbulláhovi by byl jen slabý odvar. Takže prosím v pedofilii se nehrabat, nedělá mi to dobře, díky.
Darker: Od Alexe Alice určitě Hvězdný zámek. Z takových těch evropských pohádkových fantasy mám hodně rád Mlhy Asceltisu, Brocéliande, Vzpomínky na Elficologii, Triskell, Velký mrtvý, Příběhy korrigana, Yuna... ale nevím, co z toho existuje v angličtině. Pohádkově jsou vlastně laděny i Příběhy z Mortepierre, kde je Florie ještě malá cácorka.
Gmork: Autor Sigfrieda napsal ještě něco dalšího podobně dobrého? Jako nejlepší jsou ty pasáže s kovadlinou v tom Siegfriedovy, na to udělat samostatný komiks, tak to bude paráda.
Proti té písničce se někteří vymezovali už dřív, to není tak, že by někdo mohl písničku teď chápat jako rasistickou, někdo s tou interpretací už dávno přišel. Na základě toho se rozhodla kapela písničku raději nehrát, aby se nedostávali do konflitků s lidmi, kteří hledají rasismus tam, kde není. To Richardse sere a vypuštění dává za vinu právě těmto lidem. Nejde o žádnou autocenzuru (ta se týká obsahu díla), naopak, kapela si za písní stojí. Nebude ji hrát ne proto, že by měli strach z interpretace (o té už mají konec konců někteří jasno), ale aby se vyhnuli konfliktům a jim samotným tohle vadí a nebojí se jasně říct, že jde o ústupek, ke kterému jsou v podstatě donuceni a jim to radost nedělá.
SImon Baz ne, nebo o tom aspoň nevím. Ale z Alana Scotta udělali gaye už v New 52.
Iceman pořád - začalo to s mladým Icemanem v Bendisově All New X-Men a pak měl coming out i dospělý Iceman, měl pak samostatnou sérii (nebo dvě?) od Siny Grace, kde se to řešilo. Nejsem si teď jistý, ale od Hox/PoX se jeho homosexualita nijak prominentněji neřešila, ale “nevrátili” to zpátky.
Darker: Neboj se, nikdo ti nic nebere.
Superman, Clark Kent, je stále bílý heterosexuální muž. Vystupuje v sérii Action Comics.
Superman, Jonathan Kent, je bílý bisexuální muž. Vystupuje v sérii Superman, Son of Kal-El. Je to relativně nový hrdina.
To, že jsou dva Supermani, je klasická DC věc, stejně jako je více Green Lanternů, Robinů, Flashů, Batwoman, Batgirl, Superboyů, a spousty dalších tajných identit, u nichž se vystřídalo více postav.
Jo a mimochodem - Superman je nelegální imigrant, a vlastně ani není běloch, protože nepatří k lidskému druhu/rase :))
Fry: Víš co, já jsem ten obrázek smazal. Mohl jsem čekat, že si to každý, jako ty, překroutí tak, jak se mu to bude hodit. Jediné, co ten obrázek měl ukázat, je to, že ten jediný trouba, co odmítnul jít nadšeně s davem vstříc světlým zítřkům, se zpětně po letech může stát hrdinou své doby. S nacizmem jsem nic srovnávat nechtěl. A nepíšu to k ani k Supermanovi a ani k rasizmu. Jen jsem reagoval na tvoje konstatování - "dokud nezačnete akceptovat že dnešní doba je jiná, respektive stejná, akorát se o tom více mluví, tak štěstí v moderní společnosti nikdy nenajdete"
Norri: Tak tady nejde o akceptování trendu a už vůbec ne o automatické akceptování. Fry píše o akceptování toho, že se o něčem, v tomhle případě sex. orientacích, více mluví. Tyhle menšiny tu byly furt a +- ve stejném zastoupení, v posledních letech se to odráží ve filmech, komiksech apod. a dokud nebude homosexuálů či bisexuálů dvakrát tolik než kolik jich má být v populaci, tak je to naprosto v pořádku jako je v pořádku, že tam jsou heterosexuálové. Což neznamená, že se to musí každému líbit, ale vidět za tím něco jiného než respektování reality (například násilnou propagaci nebo indoktrinaci) je prostě zhovadilost. Jinak Fry si svým postojem/názorem v diskuzi život rozhodně neulehčuje, protože lidí, kteří jsou schopni naprosto ve všem vidět důkaz, že doba je nemocná a každého, kdo nejde s nimi, mít za nějaké indoktrinované levičácké progresivisty s vymytým mozkem je jasná většina. Mně už tenhle dav tolikrát zaškatulkoval a podsunul něco, co nezastávám, že to ani nepočítám, a to mám k těm nějakým sluníčkářům nebo jak se těmhle lidem na "druhé straně barikády" říká hodně daleko.
Kapis: Tak na pedofilii kromě toho, že jde o odchylku (deviaci, úchylku) fakt nic v nepořádku není. To není sex. chování, to je orientace/odchylka. V nepořádku je zneužívání dětí a toho se dopouštějí jak pedofilové, tak ti ostatní, kteří se toho zneužívání dopouštějí mnohem častěji, udává se 9 případů zneužití dětí od nepedofilů na 1 případ pedofila. Takže jestli má být na pedofilii něco v nepořádku kvůli zneužívání dětí, pak je o to víc na heterosexualitě, když se zneužívání dopouštějí heterosexuálové častěji (navíc znásilňují i ženy, že jo). Jestli na ni má být v nepořádku něco kvůli pedofilii - orientaci a deviaci samotné, tak je to podobné jako to tvrdit o chlapech, co sem tam mají myšlenky na to popadnout holku na ulici a tvrdě ji ojet (ponechám stranou, že u pedálů je poměrně dost těch, co mají jen romantické představy). Kdyby náhodou, tak tohle není násilná ani nenásilná propagace.
A já chci aby Superman zůstal bílý heterosexuální muž. Jestli chtějí bisexualove svojinikonu, ať je Superboy nový hrdina co bude bisexuál. Tak jako Supergirl je žena. Tak jako Batwomen je lesba, atd. Jenže LBTQ rádi narušují tradiční status a predelavaji věci, které už jsou jednou dané. A to se mi moc nelíbí.
Vidím že pouštět se s vámi do diskuse je jak kopání do vosího hnízda :) ... co já jenom chci je abyste se dokázali odprostit od toho že je Superman bi. Srovnávat akceptování společnosti s nadsázkou k nacismu mi přijde mimo, stejně tak mi přijde mimo se tady plácat nějakými kvótami které se toho vůbec netýkají...
LGBT postavy nejsou problém. Problémem jsou nekvalitní autoři co píšou mainstreamové komiksy. Kdo mohl, tak už dávno zdrhnul nebo dostal nabídku odjinud. Ve finále tak zůstala jen skupina "déčkových" autorů, co má ve svém těle míň uměleckého talentu, než má Péťa Litošů na svojí hlavičce vlasů, takže musejí používat různé "gimmicky" apod.
Je to jak v 90. letech, když se dělaly ty všemožné speciální obálky.
Fry: Nedá mi to nereagovat. Automaticky akceptovat trend doby nezní jako dobrý nápad. Život to ulehčí, ale ne vždycky si tím zachováš čistý štít. Myslím to čistě obecně.
Tak voni maj kucí s tou cenzůrou pravdu, ne že ne. Jsem se kdysi, než mi blokli na FB účet, jednoho politika na něco slušně zeptal a hned jsem koupil ban. Takových jako já bylo, je (a jistě bude) spoustu. A to ten dotyčný mele o svobodě, včetně svobody slova, od rána do večera už deset let nebo jak dlouho je v politice. A myslíte, že to někdo bude řešit, že to někoho zajímá? Ne. Protože je sám na první pohled příslušník etnické menšiny, tak si nikdo nedovolí říct ani slovo, aby náhodou nebyl za rasistu. Ba co víc, má statisíce podporovatelů z řad bílých Čechů, kteří už byli evidentně indoktrinováni, když tyto praktiky nejen ackeptují, ale i podporují.
Beztak jste mnozí z vás latentní bukvice a při pohledu na obrázeck cicmajících se mlaďochů vám zacukalo, tak se vztekáte, jelikož vztek je druhým stádiem vyrovnávání se s nepříjemnou realitou. Teď je na řadě smlouvání (u některých už to začlo), pak deprese (nebude o vás nějakou dobu slyšet) a smíření (vlastně vám ten Nový Superman přijde docela fajn).
Kapis: přesně tak "Přenést se přes to, jak moudře radí mladý progresivní svazák, znamená to akceptovat." ... dokud nezačnete akceptovat že dnešní doba je jiná, respektive stejná, akorát se o tom více mluví, tak štěstí v moderní společnosti nikdy nenajdete.
Abych vám do toho trochu zamíchal komiks, když už jsme na comicsdb, tak si na tohle téma přečtěte Věčkou válku. Tam je to super. Jak se na něj koukaji pořád divněji, že je hetero. To by vás mohlo bavit :-)
Jo a (gay) kolega o sobě a jiných mluví jako o buznách. Ono záleží jestli to pejorativně myslíte, spíš než jaké to slovo je jako takové. Taky proto se dříve neurážlivé slovo stává časem urážlivé. Protože i to nové slovo pořád označuje to na co lidi nadávají.
Dopp no já to číst nebudu. DC a Marvel už nečtu..max něco jako Gotham centrál ale pláštěnky už vůbec. Jen jsem reagoval na to co se chystá. Stejně jako nebudu číst New warriors se Snowflake a dalšími žůžovymi novými hrdiny
Fimi: jsem rád, že jsme se shodli. Tak a teď si počkejme na ten komiks. První čísla mě celkem bavila, tak jsem zvědavý, kam Taylor bude směřovat příběh dál :)
GWB. buzeranti je len slovo. Tak ako mi nevadí ked mi niekto povie ze som gádžo. Ked sa ta to dotklo, tak sa ospravedlňujem. Zároveň dodavam ze som buzerantov nazval aj homosexualmi v tom istom príspevku. Ja to nejak nerozlisujem. Pre mna je buzerant jak homosexual.
Ked sa pýtaš ktora doba bola normálna, tak ta, kde neboli homosexualy prenasledovaný, boli tolerovany, ale zároveň sa nepropagovali. To je tusim nejakých 20-30 rokov dozadu.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.