Pěkný, hezky taky vypadá ta edice Blade of the Immortal. Já na megaknihách přehlédl fantasy Wika kreslenou Olivierem Ledroitem a Myšáka Mickeyho od Lewise Trondheima a Denise-Pierre Filippiho... budu si muset udělat ještě jednu objednávku, kruciš.:) https://www.megaknihy.cz/komiksy/3027852-miki-i-kraina-pradawnych-myszka-miki.html
Norri: Tady bych asi počkal, tohle nejspíš časem vydá CC, jestli se jim Sandoval prodává. Já si v polštině taky kupuji spíš věci, které je v Čechách těžké vydat, třeba DMZ, Meteor (Armada), 30 dní dlouhá noc nebo Indická výprava. Pořád dávám přednost češtině.
Gmork: Já jsem se zařekl, že v polštině už nic kupovat nebudu, protože je to pro mě utrpení to číst :-D Ještě mi zbývá přečíst ten jejich omnibus Wiedźmina. Ale je pravda, že pokukuju po tomhle :-) https://www.gildia.pl/komiksy/496804-mrok-w-rozu
Fimi: Magický svět Ran je tak trochu praštěná série, hlavně díky těm postavám, ale v dobrém slova smyslu, je to prostě zábava. Hodně tomu pomáhá i ta jeho specifická kresba. Ale nečekej druhý Go with the Clouds... je to hodně odlišné. Určitě doporučuji, pokud ti není cizí trochu crazy manga humor. Jestli to tedy existuje v anglině.
PS- Jo, ta cena anglického Hvězdného zámku je docela šílená.
Fimi: Go with the Clouds North by northwest znám, od tohoto autora je zajímavá i série Magický svět Ran. Beyond the Clouds jsem myslím viděl anime seriál. https://www.gildia.pl/szukaj/osoba/aki-irie
Norri: Jo, podobně napsaný je od Alexe Alice i jeho Hvězdný zámek. To je taky až pohádkově pojatý steam-punk. Doufám, že tu tahle série bude taky jednou v češtině. Moc by jí slušela.
Gmork pokud to mohu doporučit tak zkus Phantom Tales of the night, potom Go with the Clouds North by northwest a Beyond the Clouds...zajímavé věci na které jsem narazil nedávno. https://imgup.cz/image/kB3a
To docela chápu, mám to podobně.:) Na druhou stranu, 20th CB, Vinland, Girl from other side i Vagabond jsou tak dobré věci, že se to čte skoro samo.:) Dorohedoro neznám, musím to taky zkusit, až bude časové okénko.
Gmork stíhám jak co,jinak ano, mám 11dilu 20th CB, 11dilu Vinland ságy, 10girl from other side, 12 vagabond a třeba 22dorohedoro,....nestíhám to číst...to opravdu ne ale třeba Hells Paradise čtu průběžně jak to přijde takže zatím vše, to je 9 dílů a desátý už mi jde...
Ještě mi jde komplet v dvou spalcich Devilman. Nestíhám to no, sbírám do toho ještě klasické komiksy a to mam ještě komplet box set Claymore
Fimi: Pěkný nákup, koukám, že sis pořídil i Siegfrieda, pak napiš, jak se ti to líbilo. Sbírka mangy taky parádní, u mangy si plánuji v HC ten Eden. A taky 12 díl u Příběhu nevěsty.
Z klasických komiksů jsem si teď na megaknihách koupil tohle:
Lanfeust z Troy T.2 - (polsky)
Odyseja Lanfeusta T.2 - (polsky)
Hellblazer T.6 - (polsky)
Aama T.1 Zapach ciepłego pyłu - (polsky)
Armada T.20 Aktualizacja - (polsky)
Indyjska włóczęga - (polsky)
Batman. Sekta - (polsky)
Dorwać Ramireza. Akt I - (polsky)
Książę Nocy T.5 Anna, Arkanea - (polsky)
DMZ - Strefa zdemilitaryzowana T.4 - (polsky)
30 Dni nocy T.1 - (polsky)
Potwór z bagien - (polsky)
Koukám, že Xxxholic je od CLAMPu, takže by to mohlo být dobré. Mám od nich Chobits a za mě super. Akoukám, že od nich jsou ještě CCS, Magich Knights Rayearth a Tsubasa...
Měl jsem to v plánu, ale nakonec jsem to nekoupil. Ne kvůli kvalitě mangy, ale kvůli tomu, že mi doma dochází prostor a 10 omnibusů není zrovna málo.
Jinak mi přijde vtipný, jak jsi dříve nadával na Facebook a teď tam seš pečený vařený. Ale je to skvělý, aspoň nemusím dělat manga příspěvky, když na to máš skupinu. (stejně bych neměl o čem psát. Zas toho tolik načtenýho nemám.)
Zase info pro polštináře, na megaknihách spousta nových komiksů od Egmontu, Bažináč od Snydera, Lanfeustové od Arlestona, Promethea, Ex Machina, 30 dní dlouhá noc, Hvězdný zámek, Hellblazer, Halloween Blues... v pěkných slevách. Udělal jsem si balíček asi za pět tisíc.:)
Gideon Falls mám rád, ale tyhle horory ala Twin Peaks jsou tu docela vydavatelské riziko, ale zase je to Lemire. Jestli to tu někdo vydá, tak Argo. U Crwe se hororů bojí, resp. jejich prodejů.
Tak dám taky echo na jeden velmi dobrý komiks, za deset dní vychází u polských Studio Lain jedna z nejlepších evropských dark fantasy Korrigané. Komiks jsem kdysi překládal, takže ve zkratce: Příběh se točí kolem malé dívky Luaine, která se během noci Samain dostane na druhou stranu zásvětí a stane se součástí války jednookého krále Balora a jeho hordy korriganů s Liden bohyně Dany (Tuatha Dé Danann). Sérii zdobí nádherná malba Emmanuela Civiella. Studio Lain knihu opět vydá v deluxe provedení, jak je u nich zvykem. Knihu mám doma ve francouzštině a v češtině, tak ještě nevím, zda do polské verze půjdu. Ale fandům do dark fantasy a hororu musím knihu doporučit. Jako další knihu Studio Lain vydá integrál grafických orgií Saria, do té už půjdu určitě.:)
Docela mě zaujaly. Obálky vypadají úžasně a zatím nejsou nijak dlouhé...akorát Tales jsou celkem vyprodané...a Clouds mají zatím pět dílů běžně k sehnání...tak jsem si koupil první čtyři..tak to zkus, zajímá mě názor
Tak ženská s vocasem v ložnici asi trošku bizár je, ale tahle kočka s ocáskem z Čené ďoury spíš ukázkou promarněné příležitosti, protože v Černé ďouře je mnohem více materiálu, který by se vyjímal nejen v ložnici. Když jsme u Černé díry, nevíte někdo, jestli ji BB art nebude znovu vydávat?