Tak ženská s vocasem v ložnici asi trošku bizár je, ale tahle kočka s ocáskem z Čené ďoury spíš ukázkou promarněné příležitosti, protože v Černé ďouře je mnohem více materiálu, který by se vyjímal nejen v ložnici. Když jsme u Černé díry, nevíte někdo, jestli ji BB art nebude znovu vydávat?
Zack - ono není úplně běžný si dát takovej bizár do ložnice, obzvlast pro ženský (pokud havran nějakou má), které tyhle naše excesy vnímají zpravidla dost kriticky, pokud jsou "normální"... :)
seneke: Jsem taky velký fanoušek do hororu, cca před 20 lety jsem si v zahraničí hodně kupoval spešl DVD edice u Phantasm, Amityville, Re-animátor, Evil dead, Noční můry z Elm street a podobný hororový brak. Pořád to mám doma, takže filmotéku mám docela slušnou. Už jsem s tím ale dávno přestal, resp. chodím na horory do kina. PS- v mládí jsem si dokonce vyrobil docela slušnou Freddyho rukavici, ale puberta a rukavice už jsou dávno pryč.:)
P.G.: Mně se první Tom Strong taky líbí, je to takové příjemně staromilské a hlavní hrdina je vyložený sympaťák, někdy až moc. Je dobře, že se série nebere až tak vážně. Na druhý omnibus jsem hodně zvědavý. Zítra by měli na megaknihy přidat pátý omnibus DMZ, Horizon Zero Dawn a Čtyřku z BK 8 a Enoli Holmes 5, takže další zajímavé čtivo.:)
Gmork: ten druhý TS potěší. Mně teď nedávno vydali druhý Witchky :) Jako čekala jsem, že v nich bude míň textu jak v TS, ale nějak ne, no :D Musím na té polštině zapracovat :D
To mi povídej, z říjnové nabídky půjdu do Toma Stronga, Mládí Blueberryho, Green Class 3, Blade Runnera a Hellblazera. V září Uprostřed lesa z edice Hill House, Resident Alien a ty první dva díly podle řeckých mýtů. No a příští týden mi vychází závěrečný omnibus u DMZ, komiks podle Horizon Zero Dawn. Rozhodně bude co číst.:)
seneke: To je podle nálady, minulý týden jsem dočetl válečnou sérii 14 - 18 od Corbeyrana, což je desetidílné drama ze zákopů I sv. války. A ještě mám chuť si dát něco podobného, Tenkrát ve Francii se přímo nabízí, je to drama odehrávající se během okupace. Teď mám mysteriózní období, líbil se mi seriál Katla, tak jsem hned najel na seriál Případ Kettering, no a Modrá chata je mysteriózní komiks. Žádné seznamy si nedělám.:)
Fimi: Pěkný nákup, podle anotací samé zajímavé věci. To mi připomnělo, že jsem si toho Nuryho chtěl vytáhnout z knihovny a znovu přečíst. Angola Janga, On a sunbeam a Golden Age budu muset vyzkoušet. Monsters si koupím u Poláků. Já teď čtu Modrou chatu (Le chalet bleu) od Servaise, a je to přesně ten příběh, který jsem hledal.
Flying Witch
Patnáctiletá Makoto Kowata se přistěhovala za svými příbuzným do Aomori v severním Japonsku, kde plánuje navštěvovat místní školu. Krom toho se zde hodlá věnovat i jistému mimoškolnímu studiu. Makoto totiž pochází z rodiny čarodějek a stejně jako její předchůdkyně se musí osamostatnit a věnovat se svému magickému studiu. A vzhledem k tomu, že je Aomori plné nadpřirozených bytostí, tak se Makoto a ani její rodina rozhodně nudit nebude.
Flying Witch je příjemná fantasy oddechovka, za kterou stojí Chihiro Ishizuka. Nejedná se o žádnou šílenou rubačku, nýbrž o příběh poněkud excentrické středoškolačky, která by si fakt měla pořídit GPSku. Manga není dokončená a stále vycházejí nové díly.
Tak zase info pro polštináře, tentokrát na megaknihy nově komiksy od polských Taurus Media, Urban, Valerian, Luc Orient, Katanga, Parker... PS- Jo a pirátskou Barakudu si nekupujte, modří vědí proč.:) https://www.megaknihy.cz/1000759_taurus-media?p=1
Na megaknihy dnes přidali něco evropských sérií od polského nakl. Elemental, např. Jeremiáše, Duranga nebo Universal War. Také je tam první integrál Alix Senátor, což je taková detektivka ze starověku, nádherně nakreslená a se spoustou historických bonusů. Pan Vybíral dokonce o této sérii přemýšlel, ale pro velký počet dílů z toho sešlo. Každopádně první kniha Cyklus Dravců obsahuje uzavřený příběh. Kdo se nebojí polštiny a má rád Murenu, tohle je to pravé ořechové.
Fimi, nic si z této mezery nedělej, osobně jsem tvorbu studia Ghibli poznal také trochu později. Musím, ale říct, že to poznání bylo šokující. Netušil jsem, že kromě Karla Zemana ještě někdo může tak neskutečně vykreslit návrat do dětství a to očima normálního dospělého. Rozhodně si pro něj někdy najdi čas. Doporučuji jako první filmy Porco Rosso nebo Laputu s trochou té střelby a černého humoru, pokud možno v japonském znění, ten čj. dabing stojí za p... a strašně náladu filmu kazí. Neber to jako anime, mám pocit, že jeho tvorba se do této škatule ani zařadit nedá. Bonusem je fakt, že Miyazaki také kreslil mangu. Mimo Nausiccy jsem např. viděl i nějaké kusy Porca Rossa, ale nejsem si jistý zda to nedělal jako promo k filmu.
Aha, jasně, tak to jsem špatně pochopil. Film je každopádně taky povedený, i když pokrývá vlastně jen začátek mangy. Jestli se ti příběh líbil, tak bych z filmů doporučil Princeznu Mononoke, tam se objevují obdobná témata jako v Naušice.
Fimi: U Naušiky doporučuju si přečíst i mangu (jestli jsi tak ještě neučinil). Je tam toho minimálně 3-4x víc než ve filmu a s pěkně japonským mindfuckovým koncem :D
Fimi: No, přece jen bys měl tuhle obrovskou mezeru ve filmovém vzdělání doplnit, alespoň si udělat čas na Hrob světlušek, Arriety, Cesta do fantazie, Mononoke... Jsou to základní pilíře filmové fantastiky. Je to stejné, jakoby jsi neznal Pána prstenů, první díly u Terminátor, Predátor. Nejsou to jen anime filmy, ale mistrovská díla světové kinematografie.:)
Neznám, nekoukám na anime, nemám na to čas ani příležitost a vůbec mě to nezajímá...čtu mangu a znám pouze Nausiccu...a když se na něco koukám ta se ženou, jen málokdyy sám a to rozhodně ne na anime..měl jsem co dělat abych nějak dal Invincible.