To je pravda, zvlášť když člověk uváží, že anglický překlad je dražší než původní francouzský originál, který má navíc i větší formát. Škoda že nejsi polštinář. Zámek chce vydat i pan Vybíral, ale s Rue de Sevres se fakt blbě vyjednává, po dvou letech komunikace jsme stále na bodu nula. Příští rok to v češtině určitě nevyjde. Asi chtějí větší náklad...
No právě, koukám že za ani ne 100 stran chtějí peněz jak hajzl, ale zase je to velký formát a hc tak se trochu kompenzuje ale stejně... Doufám jen, že třetina z toho nejsou nějaké bonusy a podobné kraviny..
Fimi: Zámek je hodně poetický a pohádkový, nečekej reálný základ ani fyzikální zákony. Jestli máš rád Cestu do fantazie od Hayao Miyazakiho a Pět neděl v balónu od Verna, tak alespoň první díl vyzkoušej. Já mám přečtené čtyři díly (pátý jsem si právě objednal) a série si svou kvalitu stále drží. Jen tě tedy lituji, že musíš dávat tu nekřesťanskou cenu za anglickou verzi.
Fimi: Gmork 12.7. 8:47 -
Koukám, že v angličtině vychází i Hvězdný zámek, pokud máš rád steam punk, Verna a Miyazakiho poetiku, tak zkus alespoň první díl, uvidíš, zda tě to chytne, mně to baví moc.
Měl jsem dotaz, zda fantasy sága Servitude (Přísaha) vyšla v Polsku. Vyšla.:) A to v Fantasy komiks magazínu, tahle epická fantasy vyšla v číslech 16, 18, 19, 24 a 29. Všechny jsou na eshopu megaknihy. Jinak v tomto magazínu vyšli taky Trosečníci na Ythaqu, Řád dračích rytířů, Samuraj, Legenda, Soumrak bohů, Hledání grálu, Slhoka... apod.
Matthew: Viz moje narážka na seriál Doctor Who mířená na Gmorka.
Tenhle koncept se objevuje i ve více scifárnách. V manze Dragon Ball mají něco, čemu říkají Hyperbolic Time Chamber, což je kapesní dimenze, kde jeden rok uvnitř se rovná jednomu dni venku. V té dimenzi je i kompletně vybavený dům se zásobami jídla pro dva lidi na celý rok, takže by člověk měl dostatečný klid na přelouskání veškerého čtiva.
Seneke, Gmork, jak se vám líbí mangy od Shigeru Mizukyho jako Showa nebo Onward Towards Our Noble Deaths, NonNonBa či Hitler? A mangy od Yoshihiro Tatsumi jako God Bye, Pushman nebo Abandon the Old in Tokyo?
Gmork: mi povídej, když se podívám na knihovnu, tak by se i stroj času šikl (navít k té dimenzi, samozřejmě). Kde jsou ty časy, kdy parádní FSF knížka měla cca 200-250 stran, moc nevážila a vydržela kde co. Teď jsou to všechno děsný špalky, co se ani na cestu do práce vzít moc nedají a ještě před půlkou se rozpadnou. A o komiksech ani nemluvě. Zlatá manga, i když i tam některé omnibusy jsou už trochu overkill...
seneke: Spíš už jsem ve stavu, kdy už konečně mám všechno, co jsem chtěl a většina nových věcí mě nezajímá. Trvalo to ale roky, než jsem se k tomu dopracoval.:)
seneke: Přesně tak, však ono to nikam neuteče. Zrovna jsem přemýšlel, jaké komiksy si přivezu z Paříže a zjistil jsem, že momentálně pro mě ve Francii nic extra nevychází, prostě letní okurková sezóna. Tak si přivezu alespoň nějaké fotografické knihy a hudbu.:)
Gmork na ten zámek taky pokukuju.. Ale musím postupně, je toho moc.. Do toho ještě manga.. Teď dávám dohromady goodnight Punpun, což taky není levný když je to vyprodaný...
Aama určitě doporučuji, věci od Peeterse mám hodně rád, Golden Age jsem ještě nečetl, ale časem na to taky dojde. Koukám, že v angličtině vychází i Hvězdný zámek od Alexe Alice, pokud máš rád steam punk, Verna a Miyazakiho poetiku, tak zkus alespoň první díl, uvidíš, zda tě to chytne, mně to baví moc. Jen ta cena za anglickou knihu je docela děsivá, já dávám na gildě za díl 200,- kč https://imgup.cz/images/2021/07/12/hvezdny_zamek.jpg
Koukám, že u nejlevnější knihy konečně přidali do nabídky taky francouzské komiksy/knihy. Včera objednáno: Le chalet bleu od Servaise, dětský Le Grimoire d´Elfie a závěrečný díl fantasy eposu Servitude 6.
Fimi: S tím nemám problém, pokud je tedy ten text k věci a nemá záměr čtenáře umořit nudou. Komiksy od Bourgeona - Cestující s větrem, Kumpáni soumraku a Cyann jsou taky ukecané až na půdu a stejně je miluji.:)
Jop, tuhle knihu jsem si koupil v BD speciálce ve Vitré, všude to měli předloni ve Francii ve výlohách, protože to ten rok vyhrálo na festivalu v Angouleme. Kupoval jsem to vlastně na blind, což vlastně nikdy nedělám, ale po prolistování jsem do toho šel, hned mě zaujala kresba. A nelituji, ale je to hodně zvláštní komiks. Taky se nedá doporučit každému, ale pokud se na autorku a její styl naladíš, slupneš ten špalek jak malinu. Já jsem fanoušek Creepy a Eerie Comics, tak to pro mě bylo to pravé ořechové.:) PS- Kdo bude v Bretani ve Vitré, ať ten krám určitě navštíví, je tam i US komiks, figurky i manga a s kluky se dá pokecat i anglicky. https://imgup.cz/images/2019/08/18/DSCN1650.jpg
Nejsem si úplně jistý, na co se ptáš? Pokud chceš jen koupit komiksy ve španělštině a doručit k sobě domů, pak Amazon nebo Bookdepository bez problémů. U Amazonu bacha na přeprodejce a pokud nechceš platit 10% DPH a mít celní řízení, tak zvol Amazon.de, kde mají sice menší výběr, ale dojde ti to bez celního řízení (jen bacha, odkud to odesílají a taky bacha, jestli nekupuješ od přeprodejců, Amazon již funguje podobně jako eBay - pokud to bude přeprodejce, tak určitě omrkni jeho hodnocení, než koupíš.
Pokud je to otázka na to, jak Amazon a jiné stránky doručují do Španělska tak to už by byl dotaz spíš pro nějakého španěla, třeba na nějakém španělském komiksovém fóru. Ale zde bych už asi rovnou omrknul španělské komiksové e-shopy a objednal přes ně, Španělsko patří k větším zemím, co se týká komiksů, mají slušný výběr. Rychlým googlením jsem našel třeba toto: https://comicspain.com nebo full hledání zde: https://bit.ly/3hlyhsm - většina bude mít i e-shop počítám ;)
Chtel bych spaneslky mluvicimu kamaradovi poridit komiks v jeho rodnem jazyce. Je dobre i pro do spanelstiny prelozene komiksy vyuzit amazon nebo nejake jine stranky?
Fimi: The Mask of Fudo znám, mám doma od Tenuty i předešlou sérii Legend of the Scarlet Blades, obě série jsou středověké Japonsko s přesahem do fantasy. Ty dvě další věci si nedokážu vybavit, tak nejspíš ne. Saverio Tenuta nádherně kreslí, to se mu musí nechat, scénáře už taková hitparáda nejsou.
Jo, tady Argo předešlo Centralu, jinak by to nejspíš vydali oni. Taky bych doporučil věci od Fabiena Nuryho, zkus Tenkrát ve Francii nebo Tyler Cross, to jsou hodně dobré komiksy.