Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Já mám pocit, že kdo ty chyby nedělá, už se spálil. Jak se říká u nás. Jsou dva druhy lidí. Ti kteří zálohují a ti kteří o svá data ještě nepřišli.
Včera mi přišel Kolosální Conan, zabalen do dvou krabic, bublinek atd.. Tomu se nic stát nemohlo, ani kdyby si to přepravce na místo vyzvednutí dokopal :D Ale nechápu, kdo v nakladatelství Epocha vymyslel, že zabalit těžký komiks do bublinkové obálky je super a urychlí to práci :D Toho bych chtěl zaměstnat :D
Hawwwran: Mě je líto spíš těch autorů, kteří díky chybě nakladatele, svůj komiks nedostanou ke čtenářům v odpovídající kvalitě. U Providence mě ta chyba mrzela jen do té doby, dokud jsem neviděl jaké řešení chyby zvolili. U Kaplana je špatná jen komunikace a časový plán, za kterým si myslím je cyboyovo ego, který holt si vzal víc, než nakonec zvládnul. U Nanits zase snaha rychle odeslat zákazníkům, ale práce kvapná je holt taková jaká je. Každopádně nakladatelé se snad poučili ve všech případech a čtenáři to taky přežili, doufám :)
Ter : Tak díky , že jsi nám to vysvětlil .
Hawwran: to tu niektorým (alebo skôr viacerým) nevysvetlíš. Kto si komiksy len kupuje a číta, ten nemá o vydávaní páru, ani o tvorbe komiksu - čo všetko to obnáša. Mudrovať a nadávať na to, čo sám nedokážem urobiť je predsa len jednoduchšie. A teraz rýchle odpočítavanie ako sa tu za túto moju drzosť všetci obujú (len ja na rozdiel od iných viem o čom hovorím, keďže komiksy tvorím aj sám vydávam).
Epocha to resi vstricne. V techhle situacich je mi nakladatele vzdy lito a je jedno jestli jde o Providence, Kaplana nebo Nanites. Kdyz ma nakladatel znatelne krvacet kvuli chybe, tak na tom ve vysledku stejne trpi zakaznik. Pro zakaznika je zdrave nakladatelstvi vyhoda. A je jedno jak moc blbe bylo rozhodnuti ktere ke krvaceni vede.
Mně zase balík od Epochy nedorazil vůbec. Zjistil jsem, že byl při přepravě poškozen(špatně zabalen) a vracen odesílateli.
Ihned jsem to s nimi řešil a slíbili, že to tentokrát pořádně zabalí. Pokud to bylo jen v bublinkách, tak se nedivím.
@sleepless - nejsi bohužel jediný, ke škodě všech. Byl jsem v Epoše a docela mi jich bylo líto - chtěli to prostě distribuovat, co nejdříve jak slíbili a výsledek je, že řeší spoustu reklamací - ale jsou rychlí. Napsali jsem si, poslal jsem fotky a vše obratem vyřešili.
sleepless :NANITS přišlo to přesně jak popisuješ v bublinkové folii.Ale u mě netknuté.
Zack: Děkuji za upozornění, načtu diskuzi pod komiksem :-) A omlouvám se za Paseku, myslím Epocha, píšu Paseka.. Proč? To sám netuším :-)
Uz se to tyden resi pod tim comicsem :) Jen nechapu, co s tim ma Paseka.
NANITS mi dorazil přes Zásilkovnu zabalený pouze v bublinkové PVC obálce! Vyzvedával jsem toho více, tak mě to v první chvíli nedošlo, že je to balík od Paseky. Naštěstí to nejspíše při přepravě nikde nepadlo na roh, tak to se štěstím docela přežilo, ale v perfektním stavu to není :-( Každopádně jestli je tohle standard pro odesílání ze strany Paseky, tak to moc nechápu. Docela by mě zajímalo, kolik mají reklamací, takovýto způsob zabalení pevné vazby (navíc celkem těžké a byl tam i ten Artbook a navíc jsem bral Pac & Pussy 2) bych již v dnešní době opravdu nečekal.
Tak raději upozorňuji, dejte si na to případně pozor.
Ahoj, tak mi dnes poštou dorazil Conan z Aquilonie - milé překvapení, hlavně je to venku nějak brzo...
Fimi: Dnes jsem si to vyzvedl. Na první pohled to vypadá celkem solidně. Artbook je velmi povedený. Sice útlý, brožovaný, v Aj ale za tu cenu - no nekupto! Aspoň tedy jednou...
Dnes vychází ti Nanites, má to už někdo?

KJ díky, už mám v košíku připravené, jsem hodně zvědav
Fimi: Bomba dnes vyšla. Kosmas jako hlavní distributor Arga už ji má skladem. Ostatní snad zítra. Taky na to čekám :)
Killingjoke
Killingjoke mecenáš31.5. 22:11Pindárna
Future-Death: Nevyšlo a mělo by vyjít až zítra. https://argo.cz/?post_type=book&p=153579
Future-Death
Future-Death31.5. 21:02Pindárna
Český comicsový kalendář čtvrtek, 27. května -Bomba- není v aktuálně přidných comicsech.Vyšlo to?
Nevychází dnes Bomba od Arga?
Hanussen: Protože tak to vyšlo v originálu. Souborně to v angličtině vyšlo v době, kdy už to BB art měl ohlášené.
Ter: Ticho je stejný případ. A souborně to vyšlo sedm let po prvním vydání, kdy už to bylo vyprodané.
Hanussen: ...asi aby to mohli o pár rokov vydať znova jednosúborne, ako to urobili kedysi s Batman - Ticho a vycucli tak kešeňu 2x za to isté ;)
Hodiny posledního soudu 2? No sláva! :D Stejně ale pořád nechápu, proč se to nevydalo v jednom svazku.
První letošní vlaštovky BB/artu ... https://www.bbart.cz/katalog.asp?co=pripravujeme

16.6. 2021 - Mera: Královna Atlantidy
23.6. 2021 - Batman: Detective Comics 7: Batmani navěky
30.6. 2021 - Hodiny posledního soudu 2
Draco: Ti z vás, co čtou v digitalu i tištěné, podle jakého klíče si vybíráte, které tištěné komiksy si opravdu koupit a to ještě důležitější, které si vážně nechat?

U čeho mě napadne, že to chci, to koupím bez rozmyslu. Toho už teď moc není, tak deset kousků ročně, maximálně patnáct. (Píšu jen o čs. komiksech.)
Co vypadá solidně a asi bych chtěl, tam to buď risknu a koupím, nebo se podívám na recenze, ukázky. Pak kupuju, nebo postupuju o úroveň níž.
Tady se na ten komiks podívám. Na místech, o kterých se nemluví. Po přečtení prvních stránek nebo kapitoly dvou buď chci číst dál, nebo nechci. Když chci číst dál, nečtu a kupuju. Když nechci, tak nečtu dál (výjimečně dočtu) a ani nekoupím.
U toho, u čeho si říkám, že to nejspíš nechci, se podívám zase na místech, o kterých se nemluví a když mě to nepřesvědčí, tak nekupuju.
U toho zbytku, který mi nic neříká, se nikam nepodívám. Když se u některého z titulů v této skupině tady na databázi hromadí pochvalné komentáře, tak se kouknu a rozhodnu stejně jako u komiksů o úroveň výše.

Nechávám si vše, ale něco jde do krabice a do sklepa. Suchého. To jsou kokotiny, věci, u kterých vím jistě, že se k tomu nechci vrátit nikdy nebo max. jednou, ale kdo ví kdy. U toho zbytku v knihovně se může stát, že po druhém čtení komiks čeká stejný osud. Co se mi líbí u druhého čtení, to si nechávám v knihovně furt.

Byl jsem na tom podobně jako ty, měl jsem toho moc a moc jsem toho kupoval. Takže jsem si u všeho, nejen u komiksů, začal klást otázku, jestli to nekupuju jenom ze setrvačnosti a jestli to fakt stojí za to mít. A nekupuju hned. Když nejde o limitky a sběratelské kousky, nikam to neuteče a když po tom toužím i po dvou týdnech, měsíci, tak si to koupím. Když touha vyprchá, zapřemýšlím a postupuju podle toho pětistupňového klíče nahoře.
@Draco: to neznáš moje děti, které ti uhnou do cesty.
O děti narozdíl od knih nezakopávám, děti uhnou!
Draco: postylka je taky cajk kontejner, problem je, ze sis k tomu poridila ty deti, ale sama sis zkazila zivot, sama trp!
Sběratel sbírá, aby měl sbírku. Ne, aby obsah sbírky užíval nebo četl. :D
Já těch Billy měla v původním bytě 10, když to přepočtu... jako všech knih. Knihy všude, v knihovnách, pod knihovnami, pod postelí, v dětské postýlce...

Fimi: Myslím že čtvrtina až třetina může jít do pryč
Draco: novy nekupuju vubec, stary neresim, 2x Billy neni neco, co by se mi do bytu neveslo.
Přesně tak, pokud nemám pocit že si to někdy přečtu znovu nebo že to chci ještě jednou někdy přečíst, tak to jde z baráku. Na druhou stranu třeba nekonečné superhero kde musíš mit načtení tunu věci bokem, už nekupuju takřka vůbec, vše je na netu a hlavně pláštěnky už jsou pro mě pase, ty z 95% nemají takovou hodnotu že bych si to chtěl přečíst znovu.
Nakonec to digi čtení je tak pohodlné že jsem se zbavil II srdcovek jako např komplet Remender od image nebo kill or Be killed v deluxe... Dnes vím že většinu toho bych si znovu nepřečetl a proto mám jen zlomek mě původní sbírky..

Schválně Draco, kolik tvých věci víš jistě že se k nim chceš někdy znovu vrátit?
Ta obálka s tou sexy prasničkou mne taky nalákala a je to lepší (s hlubším příběhem) než jsem čekal.
Draco: ja mam meritko, ze nez koupit blbost, tak si ji radsi prectu digitalne, a podle toho bud jo nebo ne. Tam nastupuje druhy klic, a to ten, zda-li si dovedu dany komiks predstavit, ze ho budu cist jeste jednou nebo ze se k nemu budu proste vracet. Pokud tento pocit nema, tak komiksu podekuji za prijemne chvile, ale u me doma misto nenajde. Pokud me komiks necim uchvati, nevaham a kupuju klidne celou serii ci omnibusy. Malokdy jdu posledni dobou na jistotu. Je mi lito vyhozenych penez za prumerne veci.

Nove a nezname veci vybiram podle autora, kreslire, serie, vydavatelstvi nebo i podle obalky ci premisy v anotaci. Proste me to musi necim upoutat, abych si to precetl. Treba Proti prirode me uchvatilo samotnou obalkou, kdyz jsem videl eroticky ladene prase. Takze proc to nezkusit a ejhle uz je to i v cr.
Stěhování a furt nemám vybalený knihy a bůhvíkdy je mít vybalený budu... Uch.

Ad Aargh! 20 s mým podpisem, podepsala jsem dva kusy v Krakatitu, jeden Elfovi a jeden pro "kamaráda". Tak asi kamarád potřeboval peníze? Já taky jeden ze svých autoráků prodala a nakoupila plíny.

Ad mých 60 krabic komiksů... Myšlenka digitální knihovny se stála náhle značně přitažlivější. Ti z vás, co čtou v digitalu i tištěné, podle jakého klíče si vybíráte, které tištěné komiksy si opravdu koupit a to ještě důležitější, které si vážně nechat? Díky nadbytku financí jsem začala hrozně hromadit a kupovat třeba i po celých sériích věci, co nejsou mé srdcovky a popravdě, už mě to množství knih asi docela tíží...
DOTISKY FORTNITE!!
05.05. 2021
Cca 25. 5. by měl být k dispozici dotisk jedničky Fortnite, a za 14 dní poté i dvojky, takže pokud jste tato čísla u nás sháněli / sháníte, vydržte, budou, a skoro určitě jich bude dost!

Jsme rádi za všechny naše zákazníky.

Dobrý den, je tu, prosím někdo, kdo má službu Watchmen na komiksbazar.cz? A byl by té dobroty, ze by mi poslal pozvánku k e-mailu adonis@centrum.cz? Děkuji moc předem
Lazarus je lahůdka, skutečně výborná věc.. Divím se, že to tu ještě nevyšlo
Lazarus určitě doporučuji. Je to příjemná akční série, která si po celou dobu drží svou kvalitu. Určitě alespoň první book vyzkoušej.
Jo, elektronický komiks s audiem, ať už zvuky okolí nebo hlasů postav, a s videem, ať už rozpohybovane scény nebo moznost 3D rotace například v bitce. Toje můj sen. Snad se ho někdy doziju.
Anton Whatever: Pěkný, ale drahý. Můžeš mít kdejakou vymoženost, jenže když se ti to nezaplatí, tak je to prd platný.
Seneke: to je velká škoda..elektronicky to bylo super. Byly tam zvukové efekty, hudba, podle toho na jakých panelech zrovna člověk byl..papírová kniha bude asi ok, ale tomuhle se to nevyrovná.
Dík, taky.... ta cena za 400 stran je za hubičku
Nanits - také před/objednáno s Artbookem
Trip mecenáš.
Ten objevil,že vychází NANITS a upozornil na to 6.5.Tomu díky,že nám to neuteklo.Já to jen připoměl.
Podle komentářů od autorů na Facebooku aplikace končí. Bez peněz od investorů to nejde udržet.

Pokud to v budoucnu půjde, tak se pokusí přetáhnout komiksy na vlastní servery a urobit novou aplikaci.
Zatím pojedou papírovou verzi s Epochou.
mkw: taky mi to nešlo spustit, asi to zrušili, vzhledem k tomu, že vydávají knihu fyzicky, tak možná proto.
Jinak chapu myslenku/formu ve stylu, kdy se v Sony snazili s Uncharted komiks. Tehdy jsem to na ps3 zkousel, ale nebavilo me u konzole koukat na komiks misto hrani :D
https://www.youtube.com/watch?v=doJ22VCEdxE