Čtenářský koutek Pro ty, co comicsy i čtou.

Kidi na tik toku se smejou boomerum ze jsou na fb ale to nevideli tohle forum nebo bushem zminivany nyx :D

Touha po recenzich na cizijazycne komiksy vylozene pobavila, kez by existovalo neco jako goodreads.
GWB: od toho jsou, jestli se nepletu, diskuze pod prispevky Ovcacka.
Já jsem samozřejmě pro co nejvíce vláken - kam se pak bude hrabat nyx nebo hofyland, žít to bude tady!

K úplnému štěstí mi tu samozřejmě chybí ale ještě řada témat, např. středomořské recepty, fanklub Michaela Owena, kočičí gify, Scarlett Johansson ve filmu i jinde, hipsterské nápady pro volný večer, tipovačka na MS v hokeji a další...
SSP : Fotky co si kdo nekoupil tu myslím zatím nebyly , to bych si všiml . Já si třeba teď koupil trenýrky a dva páry ponožek , ale nevím jestli se to sem hodí. Navíc to ani nemám čím vyfotit. Jinak metal , fotky nákupů , komiksy nowe polskie - to už začíná připomínat kampaň .
seneke: to já spíš vyčerpala zdroje :D tedy ne úplně, ale mám řadu sérií, které nemám komplet (grrrrr... VIZ), tak mi přijde ne zrovna rozumné je doporučovat :D
Mně diskuze o zahraničním komiksu nevadí, naopak. Co bych rád odlifroval do nějakého jiného vlákna, které bych pak ignoroval, jsou ty "diskuze" o tom, kdo si co koupil, kdo si co koupí, kdo si co nekoupil, protože to je drahé, často s bonusem v podobě fotek.
Jinak většině z vás to bude ukradený, ale i moje magisterská práce byla o manze. Tentokrát komplet o Tezukovi.
P.G: Mám zkouškové, ale počítal jsem s tím. Několik textů mám v záloze. Jenom k tomu musím dohledat nějakou kvalitní ukázku.
Také přispěji do diskuze: I já bych byla pro, aby bylo separátní vlákno pro cizojazyčný komiks. Přeci jen, comicsdb je databáze komiksů vycházejících v ČR a tak by se hlavní vlákna měla týkat předvším jich (teď narážím třeba na povinnou četbu). A těm cizojazyčným by patřilo prostě separátní vlákno. Na druhou stranu bych byla velice nerada, kdyby tu měla ubýt diskuze nad cizojazyčnými komiksy - já díky ní přišla na chuť spoustě zahraničním komiksům (třeba díky Lennymu, Gmorkovi, Senekemu).
seneke: není, protože jsme tu už dlouho netapetovali mangou :D :D :D
Za sekci cizojazyčný komiks bych byl moc rád, přece jen anglická, polská, francouzská scéna nabízí vybranější krmi. A moc mi tu chybí i recenze na cizojazyčné komiksy. A nechce se mi čekat nějakých 20-30 let, až tu komiksy třeba z Hill House začnou vycházet v češtině. Koneckonců něco podobného má i komiksové fórum komikspec. Buďme trochu otevření. Striktní češtináři přece na to vlákno klikat nemusí, že.:)
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/nowe-ciekawe-warianty-okladkowe-komiksow/1755/
mkw: metaly bych tak rád vypnul :)
Ano, myslel jsem to jako nove vlakno ve foru a v prehledu vlaken umistit checkboxy s moznosti povypinat, co me v prehledu nezajima. To by bylo fakt sexy inovativni forum! :D
A konecne bych vypnul ty ody na Polsko. Nekdo zase muze povypinat metaly :)
seneke: Původní návrh byl vytvořit to nové vlákno s možností si ho vypnout. Bez té možnosti je to samozřejmě zbytečné, to dále dělit.
Já osobně vůbec nechápu, proč by se mělo dělat úplně nové vlákno. Zas tolik těch příspěvků přece není.
Možná by bylo fajn hned zkraje nadefinovat pojmy... Co to má být ta "kategorie"? "Jiným fórem" je myšleno nové vlákno ve fóru?
Já se taky přidávám k samostatné kategorii. V celkovém přehledu ale nevadí :D
V diskuzi zadnou kategoii delat nebudu. Muzu udelat forum Cizojazycny comics. Ale bude v prehledu jako jakykoliv jiny forum a vypinani for z celkoveho prehledu taky neni v planu. Takze k cemu se kdo pridavate se svym hlasem? :)
Už to začíná vypadat jako malá vzbourenecks revoluce... :))) Kolik nás musí být, abychom měli sílu svrhnout Polsko? :D
Taky bych ocenil možnost vypnout polský klub :))
Valon - vzal bych vcelku cizojazyčné , samozrejme včetně polska... :)
Pokud je potřeba víc hlasů, tak se přidám za vytvoření Polského klubu :D
Mkw - nejsi jedinej. Kdysi jsem to psal do připomínek/návrhu. Zack to zavrhl. :)
Co udelat kategorii cizojazycny komiks v diskuzi a dat moznost ji v prehledu vypnout? Jestli jsem sam, tak to berte jen jako vykrik do tmy :D
Včera jsem si přečetl Rodinu z domečku pro panenky a jsem nadšen, po dlouhé době dobrý originální horor. M.C. Carey dostál svému jménu. Kdo má rád Mezi řádky, ale i jeho Hellblazera a Lucifera, tady nešlápne vedle. A už se těším na Koš plný hlav od Joe Hilla. Edice Hill House zatím neodstartovala vůbec špatně.

https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/rodzina-z-domku-dla-lalek_33498423.html
Malé nahlédnutí k našim severním sousedům, polské nakladatelství Studio Lain vydá jako svou další knihu dark fantasy Korrigans v nádherné malbě Emmanuela Civiella, která má v některých momentech až hororový říz (musím to vědět, kdysi jsem tuhle věc překládal). Jak už je u Studio Lain zvykem, kniha vyjde v deluxe kvalitě.

https://www.bedetheque.com/serie-484-BD-Korrigans-Mosdi-Civiello.html

https://imgup.cz/images/2021/05/12/korrigans.jpg
Toho bohdá nebude abych se s hrubkama trápil :)
Darker: máš pravdu. A teď si oprav tu hrubku :D
Nemuselo by to tu být zaspamované modrými čtverečky kdyby jste místo pouzdra raději poslali peníze Zackovy na pivo a mohli si editovat nebo mazat ty příspěvky sami ;)
Ten odkaz, co jsi poslal.

A tady už přímo ten odkaz na jpg.

A jestli to náhodou nebude fungovat, tak mě máš na svědomí ;-)
lantan1: Když to chceš posílat jako obrázek (img=linknaobrazek), tak to musí být odkaz přímo na ten obrázek, takže dát na tom odkazu ještě view image a ten link s koncovkou .jpg apod. pak vložit. Jinak je to pořád jenom klasický "link".
lantan1: Na otestování těchto funkcí se hodí použít možnost poslat zprávu sám sobě, pak to tady nebude zaspamované modrými čtverečky :–)
Pardon, asi mi to nepovede sem vložit :D Tak snad jen odkaz: https://ibb.co/jhpWCsN
Fimi: Kačeři jsou srdcovka... jedna z nejoblíbenějších částí mojí sbírky.
Jasně , nejsem zase tak natvrdlej , ale to jsou věci které nepotřebuji , už tak mám doma dost krámů . Že se mi na něco práší nebo někde cosi přečuhuje ? Čím víc tím líp . Limitky , kolosálky , hardcovery ? Děkuji nemám zájem . Ze dvou variant obálek beru tu nelimitovanou , což není nic proti Kateřině . Občas se mi nějaký komiks při čtení kapku poškodí , no tak za to asi jednou potomek dostane o nějakou korunu či euro míň , i když spíš pochybuju , že to bude za těch cca 30 let kdy mám plus minus v plánu to tady zabalit ještě někoho zajímat . Jediná figurka kterou jsem měl byl školník Willy , toho jsem měl fakt rád , ale někde mi ho ukradl v dogs na baru . Pokud to byl někdo z vás , koukejte ho navalit .
Lantan o těch kacerech taky uvažuji... Koukám na ně, vypadají moc pěkně
Yogi: Učel takového pouzdra je aby se ti kniha nebouchla při manipulaci (odnese to to pouzdro) a druhak aby se ti na knihu neprášilo v polici. Většinou to mají větší, dražší knihy. Že by pouzdro samotné bylo sběratelským artiklem jsem ještě snad neslyšel.
Yogi je to prostě jen takový bonus pro sběratele, jiní si zase kupují figurky k tomu, nebo nějaké sběratelské předměty, tuším že k Zámku a klíč byl nějaký klíč tehda ne? Batman Ticho nebyl v HC v nějakém boxu? Už si nepamatuji... No a za pár let se to bude prodávat za těžký prachy
Nechápu k čemu je dobré nějaké pouzdro , nechtěl bych ho ani zadarmo .
@Zack: popravde mi to fakt nedoslo :D
house192 - Pardon, séria má zatiaľ 5 dielov :)
Good Games - Díky moc za info!
@house192 - Orlové Říma sú príbeh na pokračovanie. Vo svete má zatiaľ séria 6 dielov a ešte nie je ukončená. Marini sa k nej má znovu vrátiť tento rok.
Neví někdo prosím, jestli jsou Orlové Říma uzavřený příběh, nebo to dál pokračuje jako série?
Hawwwran: tak je snad zjevny, ze mluvim o evidenci v databazi a o tom, ze mi zas bude nekdo psat, ze to ma v pouzdru, jestli by to nemelo mit vlastni kartu, aby to bylo pekne videt ve sbirce oproti tem nymandum, co to v pouzdre nemaj :)
Já mám tady skoro pocit, že vás ten Vybíral nutí si to pouzdro koupit :)
@Zack: digital mit v pouzdrech nemusis, takze klid.