Yogi: Učel takového pouzdra je aby se ti kniha nebouchla při manipulaci (odnese to to pouzdro) a druhak aby se ti na knihu neprášilo v polici. Většinou to mají větší, dražší knihy. Že by pouzdro samotné bylo sběratelským artiklem jsem ještě snad neslyšel.
Yogi je to prostě jen takový bonus pro sběratele, jiní si zase kupují figurky k tomu, nebo nějaké sběratelské předměty, tuším že k Zámku a klíč byl nějaký klíč tehda ne? Batman Ticho nebyl v HC v nějakém boxu? Už si nepamatuji... No a za pár let se to bude prodávat za těžký prachy
@house192 - Orlové Říma sú príbeh na pokračovanie. Vo svete má zatiaľ séria 6 dielov a ešte nie je ukončená. Marini sa k nej má znovu vrátiť tento rok.
Hawwwran: tak je snad zjevny, ze mluvim o evidenci v databazi a o tom, ze mi zas bude nekdo psat, ze to ma v pouzdru, jestli by to nemelo mit vlastni kartu, aby to bylo pekne videt ve sbirce oproti tem nymandum, co to v pouzdre nemaj :)
Ale čekám že některým to nedá. Ssp se jistě bude zase realizovat.
SSP není Fimi, takže nebude.
No já trochu čekal jestli Fimi nepoukáže na podobnost mezi věrnými fanoušky CC, kteří od nich koupí i prázdný nepopsaný papír a fanoušky ERBu, kteří dají 270kč za kartonové pouzdro :)
Tak tomuhle odzvonilo. Fimi otočil o 180 stupňů. On přece není pokrytec! ;-)
Jestli budu muset resit jeste pouzdra, protoze svet se posral a lidi kupujou comicsy v pouzdrech a stane se z toho nova meta sezony, tak dam Vybirala na blacklist!
Taky mi prijde cena za pouzdro ok, porad mame nejakou slevu na knihach a s tim pouzdrem to jde, byt to v obchodech tak jsme nekde uplne jinde. Vybirala rad podporim. S vadnym pouzdrem me to mrzi, tesil jsem se na nej, ale hlsvne ze se to opravi a da do kupy.
Lantan upřímně mne to přijde cenově úplně v pohodě. Kdyby to bylo v malém formátu jako jsou třebaangy od crwe nebo napr sin city či Hellboy, už by mi to asi vadilo. Já mám takto Nausiccu v box setu a stalo to přes litr, ale to má zase hodně stran, chci říct, že cena mi přijde v pohodě, pokud to bude vypadat pěkně.
lantan: Se zahraničím to nemůžeš moc srovnávat, nakl. Vybíral je malé rodinné vydavatelství. Otázka spíš zněla, udělat to pouzdro (a komplikovat si život), či ne.:)
Gmork: Obecně proti tomu nic nemám. Sám jsem měl v plánu si to pořídit. A chápu, že při malém nákladu se to asi prodražilo. Při ceně za kterou se to momentálně prodává, jsem se ale rozmyslel a jak jsem psal níže radši jsem k objednávce přihodil jiný komiks, který jsem zvažoval. Nicméně podle zdejších ohlasů si to svoje fanoušky našlo a přeju ať to má úspěch.
lantan1: Máš pravdu, jde jen o fans sběratelskou záležitost. Ale když se to z francouzské strany nabízelo a je tu tiskárna, která to realizuje, proč to nevyzkoušet. Hlavní inspirací bylo německé nakladatelství Splitter.
Gmork: Já třeba v podobných pouzdrech (slipcasech) kupuju anglicky kačeří komisky od Fantagraphics. 1 kniha stojí cca 600-700kč a potom vydají souborně 2 v pouzdře za 1000-1100kč.
No já trochu čekal jestli Fimi nepoukáže na podobnost mezi věrnými fanoušky CC, kteří od nich koupí i prázdný nepopsaný papír a fanoušky ERBu, kteří dají 270kč za kartonové pouzdro :)
Moc se v cenách podobných pouzder neorientuji, ono jich v Čechách taky moc nevychází, oproti třeba Němcům. Kdyby se jich dělalo víc, byla by cena o něco menší, ale 250 kusů je myslím tak akorát, k velikosti zdejší scény. A pokud bude mít tohle pouzdro úspěch, podobné se příští rok udělá k sérii Shi.
Ohledně toho pouzdra, bohužel se včera zjistilo, že má pouzdro kaz (chyba tiskárny), čili se
to bude vyrábět znovu. Já to vyřešil tak, že jsem si objednal komiksy
i s pouzdrem, které mi přijde dodatečně v příští várce, což bude v září.
Lépe se vyřešit nedalo, leda čekat další měsíc, což by byla škoda, když
už jsou komiksy hotové. A jeho cena - jde opravdu o sběratelskou záležitost, bude ho jen
250 kusů, cena 270,- je kvůli výrobním nákladům na hraně jen s malým ziskem.
Je to jen v detailu, tam jsem se nedostal. Kupuju ze seznamu komiksu a tam je skladem. V kosiku nic taky neni a v mailu je jen ze bezne odesilaji do 3 dnu. Navic jak rikam. Bylo na webu napsano ze knizky jsou ready a ceka se na pouzdro. Pak tam bylo ze budou dnes a dnes tam jsou skladem. Za mne fail. Ne ze by mne to nejak trapilo, ale fail to je.
Já jsem taky vzal Texaského Jacka i s pouzdrem. Těch 270 Kč mě nezabije a za 5 let bych litoval, že jsem chtěl ušetřit. Aspoň to můžu v krabici hodit nahoru na knihovnu, protože do knihovny se stejně už nic nového nevleze...
Hawwwran: Na jejich facebooku a i u samotné objednávky varují, že k odběru od 1.6.
Pavel75: Tam ale stejně není důvod brát to samostatně, když ta druhá knížka co do toho patří tak vyšla teprve teď a bez ní by člověk měl poloprázdné pouzdro. Takže max že by to někdo chtěl na jiné věci, ale to zase nechápu proč.
Vybiral mne u erbu nikdy nezklamal a tak sklizi ovoce me duvery :-) proto to neresim a rovnou kupuju.
Ta informace o cervnu je kde? Jeste vcera psali ze to na shopu neni prave proto ze se ceka na pouzdra. Tak jsem predpokladal ze uz teda jsou na sklade. I tak to je vedene. Zajimave.
Mně zajímalo, jestli si to svého kupce najde a jestli bude někdo takový fanboy. Já radši k nákupu místo krabice přihodil Junáka, myslím že z toho budu mít větší radost a víc "užitku".
Ja vzal vsechny novinky, ale pouzdro ne. 270 za pouzdro je uz docela dost, ja si tak nejak naivne myslel, ze to bude jako bonus, nebo za cenu do 100kc. Radeji jsem pribral misto toho dalsi comics. Docela by me zajimalo, kolik z tech pouzder se nakonec proda.
Celé ráno jsem nad tím skřípal zubama a nakonec vzal. Nevýhody sice převažovaly (cena, nerovnost v knihovně, zbytečnost dávat zrovna pevnou vazbu do krabice), ale jsem sucker na krabičky, což nakonec rozhodlo.
Ja se u vybirala ani nerozmyslim. Vsiml jsem si jen konecne ceny a problem s tim nemam. Trochu mi vadi, ze to v knihovne udela v rade hrbolek, protoze knihy v pouzdru budou vyssi nez okolni erby bez pouzdra. Ale co, nekdo toho hejla delat musi, ne?
Gmork: Už při poslední objednávce jsem si všiml toho že Vybíral má možnost osobního odběru v Žalkovicích u Kroměříže, což mám kousek. To je sídlo vydavatelství?
K té fotce... Je docela zajímavé, jak mají zmáknutý živý zátaras :-)
Jinak na ten komiks jsem natěšený už od listopadu, kdy to Richard Podaný lehce naznačil na facebooku. Ta kresba se mi hrozně líbí a téma mě zajíma. Jsem zvědavý, jestli tam bude i Feynman. Jeho knížka "To snad nemyslíte vážně, pane Feynmane!" je parádní.