yogi: Já měl spíš na mysli, jak si na Grammy předávají ceny za rock žánr pořád ty samé kapely Coldplay-Bon Jovi-U2. Jinak já Fionnu Apple poslouchám, dokonce mám i její desky, to samé Taylor Swift. Beoyncé, Billie Eilish a The Strokes ne, ti mě nebaví, je to nuda.
No kluci je to fajn se tu plácat po zádech , tyhle kapely co posloucháte jsou určitě nej a u toho bych být váma zůstal a dál se nepouštěl . Já tedy Grammy sleduju jen tak z rychlíku , ale schválně jsem se tedy koukl , kdo to letos posbíral . Předpokládám , že jsou to věci ( v hlavních kategoriích ) které vás už z principu úplně míjejí , tak nechápu , že máte potřebu se k nim vyjadřovat . Nebo jste snad někdy dali šanci Beoyncé , Billie Eilish , Taylor Swift , The Strokes či Fionně Apple ? O těch že ve Sparku nepsali ?
Snad byste proboha nechtěli aby na Grammy oceňovali ty prog - metalové spolky ?
Já bych jediný song Fionny nevyměnil za všechny Gmorkovy CD a dávný pražský koncert The Strokes za permici na Brutal assault ( i když uznávám že bych si cosi i z jejich line - upu vybral ) . Poslouchejte si samozřejmě co chcete ( hlavně když to nemusím poslouchat já ) , jen si nemyslete , že je to to nejzajímavější a nejprogresivnější na hudební scéně . to se vám jen tak zdá v tom vašem parním vlaku se zamlženýma oknama .
Velkej šéf: Vzhledem ke krkolomnemu tempu vydavani a limitovanych nakladu, vic nez hezke. :)
Ja taky sbiram jeste Coil (cca 60 kousku), Ghedalia Tazartes (snad nic nechybi) a nedavno mi udelaly velkou radost reedice Zoviet France. Mohnomishe jsem teda sehnal az z druhe ruky za 90 EUR, bohuzel. Ale nelituji.
Darker: Zatim jsem nenarazil na neco co uz by nehralo, vcetne CD ze 70-80 let - ale treba o vetsine nemusim tusit, ze maji nejaky problem, protoze nehraly radu let. Kdovi. Jestli se ale nemylim (jenom jsem clanek rychle preletel) oni tam resi kratkou zivotnost doma vypalovanych medii, o tom neni sporu.
Fimi: To už je taky poměrně stará záležitost, Grip Inc. jsou známí tím, že je založil Dave Lombardo ze Slayer. Njn, už toho taky hodně pamatuji:) Svého času jsem je poslouchal.
Darker. Mám dost CD z počátku 90 let, např. první desky Skyclad, Gathering nebo např. Dead Can Dance - Within the Realm of a Dying Sun z roku 1987 apod. a nějaké problémy u nich nepozoruji, a že se něco natočily v přehrávači. Řeč je samozřejmě o lisovaných originálkách.
nejakdivne: Nikdy bych neřekl, že se tady zapojím do metalem prolezlé hudební konverzace, ale teď musím. Nurse With Wound je/jsou moji miláčci. A jak říkáš, jak po stránce vizuální, tak (samozřejmě především) po stránce hudební. Rozhodně jedna z pěti kapel, které jsou mému srdci nejblíže.
Padesát vinylů bohužel nemám, ale dám-li dohromady to, co mám na LP, a to, co jsem zakoupil virtuálně, napočítal jsem osmdesát šest nahrávek. To vůbec není špatné, ale něco z toho, co mám virtuálně, bych do těch vinylů ještě chtěl překlopit. Jen teda test pressings SS a podobně nechávám jiným, to už se pohybuje ve sférách, které jdou finančně mimo nějaké mé stanovené hranice, přestože výtvarně je považuji za ty nejlepší kousky.
U mnoha metalovych alb mi "vadi" co se obalu tyce to, ze jsou hrozne.. zamenitelny. Neurazi, ale kdyz po letech vezmu neco z toho do ruky, casto se musim podivat na nazev, jinak tu jistotu nemam.
V tomhle jsou prebornici Nurse With Wound. Mam od nich temer 50 desek, ale na velke vetsine obalu by nemuselo byt ani nic napsany, identifikovat je lze docela spolehlive.
Gmork: CD sice prezitek jsou, ale sam si jich par stovek doma nechavam. Vesmes sberatelske vzacnosti a veci, ktere v jinem formatu nevysly. Je to furt nejlevnejsi medium, produkcni cena u CD (nemyslim ted CDR, tam to je jeste priznivejsi) je cca 10-12tis (kc), u LP je to mnohanasobne vic a navic dlouhe cekaci doby a slozita kontrola kvality. Par patku s nama CDcka jeste pobudou, ale jenom z historickych a cenovych duvodu.
Nejvic hipstersky medium jsou beztak pasky. Kdo dneska nevyda aspon neco na kazete, je totalne out a nemoderni a mainstreamovy. :)
Poslední dvě alba Evergrey mají skutečně úžasný cover alba... To same Amorphis posledních pár alb, nebo Obscura taky, líbí se mi covery alb Memoriam třeba nebo Hour of penance nebo Within Destruction
Kdybych měl zmínit některé kapely, pro které je vizuál desek důležitý, tak: Katatonia, Leprous, Evergrey, Elvenking, Blind Guardian dělal parádní fantasy arty Andreas Marschall, nebo polským Riverside Travis Smith. A takhle bych mohl pokračovat.
Fimi: Já s CD originály nemám problém, když je to album natolik dobré a budu se k němu opakovaně vracet. Taky mám v počítači stovky desek v mp3, ale zjistil jsem, že když musím desku vrazit do přehrávače, tak jí potom dám i ten čas k poslechu, který si zaslouží. Taky je myslím důležitý i ten vizuální dojem, a taky si rád čtu texty. Ale je fakt, že CD už jsou dnes přežitek, větší budoucnost mají LP, to je jasné. Taky ten nosič dnes beru jako ekvivalent vstupenky na koncert, které nejsou a ani letos nejspíš žádné nebudou.
Amorphis jsou skvělí, ty jsem viděl mnohokrát a živě úžasné.. Každopádně zkuste nové Moonspell, se fakt povedlo, potom z minulého roku Black crown initiate, taky zvláštní kapela a loňska Konkhra nemá chybu..
Darker: Insomnium, tam pořád jejich starší nahrávky poslouchám a nerad bych, aby se moc měnili, mám prostě rád tu finskou melodiku ala Amorphis. Přidám aktuální klip od německých Empyrium, který se jim myslím povedl, i tam jsem rád, že se pánové nemění a zachovávají si stále stejnou hudební tvář.
A když už jsme u té hudby, tak nakupovali jste někdy u Audigo? Docela mě zklamalo, že zavřeli jejich prodejny, kde si člověk mohl vyzkoušet sluchátka a poslechnout, jak hrají :/
nejakdivne: To jsem zmínil jen proto, že když jsem viděl, co na Grammy vyhrálo, jen jsem si povzdychl nad bezradností a neškodností konzumního popu. Naštěstí existuje spousta "neznámých" pop umělců, kteří určují, kam se bude pop dál vyvíjet, např. norská Aurora nebo norští Leprous.
ad Fading: není to marné, melodický trash, který zabrousí do jiných žánrů. Já si nedávno oprášil staré desky od Gorefest a Hypocrisy a poslouchá se to i po letech pořád dobře. Taky se mi líbí Nothgard. No, zajímavé muziky je pořád spousty. Ať si na Grammy Awards říkají, co chtějí.:)
Já ty Beyond creation sleduji co začínali a patří do mě top, jsou fakt úžasní, jo a ještě zkus Black crown initiate, to je taky mazec...
A co Gorod? Podle mě novodobí Death je Obscura a samozřejmě mi přijde že Trivium zraji každým albem... Jeate můžu Devildriver.. Ale zkus ty Belakor
Teď jsem si na zkoušku zkusil dva klipy a dobrý, přesně tento typ progress metalu můžu, ta deska zahučí do příštího balíčku. Nové Moonspell a Evergrey už jsem slyšel a taky dobrý. Díky za tip. Gojiru a Rivers of Nihil samozřejmě taky znám. Chuck Schuldiner by měl z chlapců z Beyond Creation radost.
Gmork jen to zkus, je to hodně technické, Beyond creation jsou fakt dobří... Insomnium je fajn ale já mám raději Belakor, to je hodně podobné, znáš ? Já teď hlavně čekám na nové Memoriam a Gojira. Zkus schválně Třeba Konkhra, Shadow of intent, Obscura, Gorod, nové Moonspell a Evergrey jsou fakt dobré.nebo zkus poslední album Rivers of Nihil znáš?
Fimi: To neznám, death metalu moc neholduji, musí to být buď progress death nebo melodický death. Jsem hodně zvědavý na novou desku od finských Insomnium - The Conjurer.
Darker: Jop, taky se mi ta deska líbí. Už jsem se začínal bát, jestli to lesní bardi nezabalili, na dlouho se odmlčeli. Jsem rád, že německý eshop EMP má české stránky, které zásobuje zajímavou muzikou. Rád využívám jejich výprodeje.:)
Podle článku v prvním čísle Invincible co vydali pro Free Comic Book Day bude mít každá epizoda seriálu okolo hodiny. Chápu, že Bezos má víc prachů, než strýček Skrblík, ale tohle je fakt šílený.
karl173: Za tím seriálem stojí Craig McCracken, co dělal seriály Powepuff Girls, Foster's Home for Imaginary Friends and pro Disneyho dělal Wonder over Yonder, čili kvalita zaručena.
Na Netflixu jsem objevil kreslený seriál Kid Cosmic, který si bere inspiraci z komiksů a dělá si srandu z některých superhrdinských klišé. Mám za sebou 4 díly a zatím mě to baví. Takže klidně mrkněte. A pokud máte děti, tak tam je to přímo jasné.
Já hned včera. Zlepšení tam rozhodně je a povedlo se to. Ale zas úplná pecka to také není. Nicméně asi největší pozitivum vidím, že přes dlouhou stopáž to dobře utíkalo.