Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Zatim nemam duvod objednavat, takze sam jsem to nezkusil.
Včera v noci sem chtel objednavat a neslo to. Bylo to pres paypal
Zkoušel jsem objednat, ale po potvrzení platby v telefonu mi web oznamil, že to provider zamítl. Tak nevím co se děje. Prošla vám někomu platba. PayPal jsem ještě nezkoušel.
Hawwwran: já jsem hlavně zvědav, kdy mi doručí to druhé volume Hellsinga, které jsem si obědnal před měsícem (:
Bookdepository uz zase dorucuje do CR. Pisou ze to muzetrvat trochu dele nez to prijde, ale uz posilaji.
Norri: No já to tak bral. I v soukromé zprávě bych nestál o to, aby mi někdo psal chyby v textu :D Navíc často o těch chybách vím. A člověk, co neví, toho asi nemá cenu tady soukromě vzdělávat :)
radek: Jo, s "anebo" dost bojuji a nepomáhá mi ani automatické zvýrazňování chyb, které mi to vždycky podtrhne, čímž mě naprosto znejistí... Ale k tématu - mi nešlo ani tak o upozorňování na chyby v diskuzi, ale spíše v soukromé zprávě.
Norri: "Protože ale i spisovná čeština umí být k lidové kreativitě velkorysá, povoluje užívání jednoslovného spojovacího výrazu anebo, psaného dohromady, který je z hlediska české syntaxe zároveň jedinou správnou variantou." "Pokud bychom místo anebo použili spojky a a nebo, vlastně bychom stavěli vedle sebe významově neslučitelné spojky. Zaměnit lze jen spojky nebo a anebo (psáno dohromady). Obě se totiž používají ve větách uvádějících alternativy."
Já bych chyby v diskuzi neřešil :)
Grammar Nazis dotaz... Dneska jsem tady zase narazil na komentáře, které mi skoro trhaly žíly. Sám se občas chybě nevyhnu. Jak k tomu přistupujete vy? Je lepší na to autora upozornit anebo je lepší to přejít a nebýt za prudiče? Má smysl upozorňovat, když ne každý má možnost editovat svůj komentář? Měla by smysl nějaká funkce pro anonymní hlášení chyb autorovi? Pokud já udělám chybu, pak jsem rád, když jsem na ni upozorněn a nejsem pro všechny další čtenáře za joudu.
Hawwwran: ona to nikdy mecenasska funkce nebyla, akorat sem si jednu chvili asi myslel, ze byla, a pak zapomnel smazat ten text. On mi to SomeOne uz pred casem psal a zase sem to zapomnel smazat, tak ted jsem mu jen psal, ze uz fakt smazano :)
Ze to vypadalo ze jsi kapituloval a omylem otevrenou mecenasskou funkci jsi otevrel vsem :-)
Zbabele sem smazal text, co tam byl omylem nebo k cemu to bylo?
jen pro mecenase smazano :)
mineralk: Rozklikni si svůj profil, zvol si kartu s informacemi o sbírce a tam už je možnost exportu. Nenech se zarazit tím, že tam je napsáno "jen pro mecenáše", funguje to i pro ostatní.
Ahoj, nová databáze je super. Moc se povedla. Měl bych malý dotaz. Jde v této nové verzi vyexportovat si sbírku do "csv"? Já si většinou tisknu seznam knih které nemám přečtené a postupně si je odškrtávám. Děkuji za odpověď. :) :)
Díky pánové. Tu předmluvu jsem četl před lety, teď jsem se jen kochal kresbou a praštilo mě to do hlavy. Pokud je to, jak píšete, tak v pohodě. Vím, jak to je, a to mi stačí.
Ty kapitoly byly totiž vynechány i v některých (většině, nemýlím-li se) zahraničních vydáních - byly cenzurovány, protože v nich vystupovaly postavy jako Ronald McDonald a řetězec Burger King. A dotčeným se to nelíbilo.

Mimochodem, u těchhle starých 2000AD to - vyházet polovinu kapitol - udělat docela často, a na tom, jestli chápeš příběh, to nic neměn, protože většinou jde o cestu z A do B, na kterých hrdina zažívá nějaká epizodní dobrodružství.
Darth Raelchi: zmiňované kapitoly chybí i u mě, prozatím jsem nečetl.
.
edit: V úvodu Pavlovský píše, že některá čísla chybí - zajímavé přečíst proč..
Pánové mám dotaz ke komiksu Soudce Dredd, spisy 01. Četl jsem to před nějakou dobou a nějak jsem to neřešil, ale dnes jsem si to náhodou procházel po kapitolách a je tam nějaký renonc. Nemám v knize náhodou chybu, když v příběhu Prokletá země chybí kapitoly 11 a 12, pak 17 a 18? Už si nepamatuji, jestli mi to dávalo smysl nebo ne, když jsem to četl, ale tak si říkám, že za A) je to chyba v číslování kapitol a na příběh to nemá žádný vliv, nebo za B) opravdu tam chybí kapitoly, potažmo za C) chybí mezi tím dané kapitoly, ale nesouvisí s příběhem Prokletá země.
Mohl by se mi prosím někdo podívat do výše zmíněné knihy, jestli to máte stejně a pokud možno, jestli si i pamatujete, že to příběhově dává smysl a nic tam tudíž nechybí. Já si to fakt nepamatuji, jestli se mi to četlo dobře nebo se mi něco nezdálo.
Děkuji
Tak minulý rok hromadu lidí vyházeli včetně autorů, co se měli prý podílet přímo na Future State. Moc šancí tomu nedávám. Očekávám dort od Pejska a Kočičky.
Argo ohlásili na FB komiks Severskou mytologii Neila Gaimana ve spolupráci s P.C. Russellem, podílel se i Mignola a další...
Jaké jsou vaše názory na Star Wars: The High Republic? Za mě je minimálně ta myšlenka zajímavá, protože toto období není moc prozkoumané ani v Legends.
Akorát se obávám, že u nás to nějakou dobu neuvidíme, vzhledem k Egmontímu šnečímu tempu vydávání Star Wars literatury.
mstefl: díky za info. Oni tam ale rozebírají i věci související. Docela se vyznají. Filip Konečný a David Goll jsou správné osoby na ptaní se.
Darth Raelchi : Toto není Saudek, ale i tak děkuji za snahu.
mstefl: zkus se zeptat na fb Klub Káji Saudka. Tam řeší kde co se Saudkem.
Zdravím, znáte někdo původ tohoto ?
Future-Death: teď jsem si uvědomila, že Medusa v Inhumans tedy rozhodně nevypadá jako klasická Medusa (s háďaty na hlavě). Tak bacha na to :)
Future -Death: Jinak ten komiks jsem četl a Perseus hlavu medúzy použije "trochu" jinak, než jak všichni známe. Když tak si to stáhni, je to na uloz.to.:)
Fimi+P.G.+Gmork dík všem .
ad stesky nad mangou: To máte z toho, že nečtete Shōjo mangu. Kdybyste četli, měli byste natrénováno :D Sáhodlouhé mýdlové opery, s množstvím odboček; vysvětlivek na každé (druhé) stránce; textu, že po chvíli čtení vidíte písmenka i tam, kde žádná nejsou; s dějem tak zamotaným, že se po pár boocích ztratíte (v horším případě se ztratíte už při čtení prvního booku) a se scénářem (včetně epického závěru, pokud je), nad nímž by zbledli i protřelí scénáristé mnohasetdílových mýdlových oper...
Future-Death: Pokud si dobře pamatuji, tak Medusa je královnou Inhumans. Najdeš ji tedy v komiksech Marvelu - Inhumans (v češtině vyšli Nelidé v UKK č. 94), pak se myslím objevila i v F4. Jinak co se týka komiksů DC, tak tam je zejména v komiksech Wonder Woman (např. WW - Earth One).
No Wonder woman jsem neměl na mysli,ale něco jako byl souboj titánů ,tak něco.Ale díky
Zdravím zdejší komunitu a chtěl bych poradit.
Hledám komiks s Medusou ,tedy jestli nějaký existuje.Díky
seneke: Myslím to samozřejmě profesně (aka jak dlouho aktivně čtu / sbírám komiksy) ... ještě tak měsíc a oficiálně budu slavit 10 let tady na CDB ...
Tak vidíš... Ukončené série samozřejmě mám taky... Jen doufám že ty neukoncene mě budou bavit až do konce
Z těch sérií, co jsi zmínil vyšel komplet jen Dorohedoro. Ajin bude končit v únoru 2021, Girl from the Other Side 10 dubna 2021 (celkem nakonec 11 volumek) a Chainsaw Man 4 března 2021. To Your Eternity a Made in Abyss konec zatím neplánují.
To je pravda ale taky čtu série které ještě komplet nejsou, takže nevím v jak moc velkou dlouhou vatu se nakonec stanou, např Made in Abyss, To your eternity, Girl from Other side ale to má mít prý jen těch 10 dílů co vyšlo tak snad to bude komplet, Ajin, ale to nevím zda už je komplet upřímně, Chainsaw man, Dorohedoro je doufám těch 23 dílů komplet.
Fimi: Ty máš tu krásnou výhodu, že ten Hellsing je venku komplet. Autorovi trvalo 10 let, než těch 10 volumek splácal dohromady.
Fry: Jak starý? Vždyť seš o rok mladší, než já a už máš takovýhle manýry. :D Hele, čti si to jak chceš, jenom si dej pozor na to bezhlavé poslouchání mluvících hlav na Youtube.
Fry díky, no uvidím, až tam dojdu. Každopádně další deluxky kupuji, při nejhorším to vše prodám. Teď mám dost věcí na čtení, aktuálně čtu ten Hellsing a líbí se mi to..
Seneke: a co se týká čtení sérií až do konce, tak na to už jsem trochu starý, respektive nemám čas na to číst úplně všechno až do konce :)
Scaleo1: Co se týká posledního story arcu, tak to adresuji k Beachi (tam poslední story arc začíná tuším 49 knihou, nebo tak nějak) a co se týká mého názoru na Berserka, tak upřímně, tobě může být úplně jedno, kde v sérii skončím. Nevm jak ty, ale Fimiho osobně znám, znám jeho vkus a hlavně vím z jakého důvodu končí s různými sériemi, takže to, že je ideální skončit vol. #16 je tip pro něj a pro mě, jelikož toho daného youtubera sleduji už nějaký pátek a s jeho názory se ztotožňuji, ty si to klidně čti až do #40 :)
Co si popsal je univerzální příběhová linie shónenu, kde hlavní protagonista začne jako slabý nýmand a postupnou dřinou se vymaká na největšího frajera.
K tomu nejlepšímu v tomhle žánru patří Dragon Ball a One Piece. Sám bych ještě doporučil Claymore a Fist of the Northstar. One Piece má tu nevýhodu, že je dlouhej, ale fakt patří k tomu nejlepšímu. Ne nadarmo je to NEJPRODÁVANĚJŠÍ KOMIKS NA SVĚTĚ.