Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Argo ohlásili na FB komiks Severskou mytologii Neila Gaimana ve spolupráci s P.C. Russellem, podílel se i Mignola a další...
Jaké jsou vaše názory na Star Wars: The High Republic? Za mě je minimálně ta myšlenka zajímavá, protože toto období není moc prozkoumané ani v Legends.
Akorát se obávám, že u nás to nějakou dobu neuvidíme, vzhledem k Egmontímu šnečímu tempu vydávání Star Wars literatury.
mstefl: díky za info. Oni tam ale rozebírají i věci související. Docela se vyznají. Filip Konečný a David Goll jsou správné osoby na ptaní se.
Darth Raelchi : Toto není Saudek, ale i tak děkuji za snahu.
mstefl: zkus se zeptat na fb Klub Káji Saudka. Tam řeší kde co se Saudkem.
Zdravím, znáte někdo původ tohoto ?
Future-Death: teď jsem si uvědomila, že Medusa v Inhumans tedy rozhodně nevypadá jako klasická Medusa (s háďaty na hlavě). Tak bacha na to :)
Future -Death: Jinak ten komiks jsem četl a Perseus hlavu medúzy použije "trochu" jinak, než jak všichni známe. Když tak si to stáhni, je to na uloz.to.:)
Fimi+P.G.+Gmork dík všem .
ad stesky nad mangou: To máte z toho, že nečtete Shōjo mangu. Kdybyste četli, měli byste natrénováno :D Sáhodlouhé mýdlové opery, s množstvím odboček; vysvětlivek na každé (druhé) stránce; textu, že po chvíli čtení vidíte písmenka i tam, kde žádná nejsou; s dějem tak zamotaným, že se po pár boocích ztratíte (v horším případě se ztratíte už při čtení prvního booku) a se scénářem (včetně epického závěru, pokud je), nad nímž by zbledli i protřelí scénáristé mnohasetdílových mýdlových oper...
Future-Death: Pokud si dobře pamatuji, tak Medusa je královnou Inhumans. Najdeš ji tedy v komiksech Marvelu - Inhumans (v češtině vyšli Nelidé v UKK č. 94), pak se myslím objevila i v F4. Jinak co se týka komiksů DC, tak tam je zejména v komiksech Wonder Woman (např. WW - Earth One).
No Wonder woman jsem neměl na mysli,ale něco jako byl souboj titánů ,tak něco.Ale díky
Zdravím zdejší komunitu a chtěl bych poradit.
Hledám komiks s Medusou ,tedy jestli nějaký existuje.Díky
seneke: Myslím to samozřejmě profesně (aka jak dlouho aktivně čtu / sbírám komiksy) ... ještě tak měsíc a oficiálně budu slavit 10 let tady na CDB ...
Tak vidíš... Ukončené série samozřejmě mám taky... Jen doufám že ty neukoncene mě budou bavit až do konce
Z těch sérií, co jsi zmínil vyšel komplet jen Dorohedoro. Ajin bude končit v únoru 2021, Girl from the Other Side 10 dubna 2021 (celkem nakonec 11 volumek) a Chainsaw Man 4 března 2021. To Your Eternity a Made in Abyss konec zatím neplánují.
To je pravda ale taky čtu série které ještě komplet nejsou, takže nevím v jak moc velkou dlouhou vatu se nakonec stanou, např Made in Abyss, To your eternity, Girl from Other side ale to má mít prý jen těch 10 dílů co vyšlo tak snad to bude komplet, Ajin, ale to nevím zda už je komplet upřímně, Chainsaw man, Dorohedoro je doufám těch 23 dílů komplet.
Fimi: Ty máš tu krásnou výhodu, že ten Hellsing je venku komplet. Autorovi trvalo 10 let, než těch 10 volumek splácal dohromady.
Fry: Jak starý? Vždyť seš o rok mladší, než já a už máš takovýhle manýry. :D Hele, čti si to jak chceš, jenom si dej pozor na to bezhlavé poslouchání mluvících hlav na Youtube.
Fry díky, no uvidím, až tam dojdu. Každopádně další deluxky kupuji, při nejhorším to vše prodám. Teď mám dost věcí na čtení, aktuálně čtu ten Hellsing a líbí se mi to..
Seneke: a co se týká čtení sérií až do konce, tak na to už jsem trochu starý, respektive nemám čas na to číst úplně všechno až do konce :)
Scaleo1: Co se týká posledního story arcu, tak to adresuji k Beachi (tam poslední story arc začíná tuším 49 knihou, nebo tak nějak) a co se týká mého názoru na Berserka, tak upřímně, tobě může být úplně jedno, kde v sérii skončím. Nevm jak ty, ale Fimiho osobně znám, znám jeho vkus a hlavně vím z jakého důvodu končí s různými sériemi, takže to, že je ideální skončit vol. #16 je tip pro něj a pro mě, jelikož toho daného youtubera sleduji už nějaký pátek a s jeho názory se ztotožňuji, ty si to klidně čti až do #40 :)
Co si popsal je univerzální příběhová linie shónenu, kde hlavní protagonista začne jako slabý nýmand a postupnou dřinou se vymaká na největšího frajera.
K tomu nejlepšímu v tomhle žánru patří Dragon Ball a One Piece. Sám bych ještě doporučil Claymore a Fist of the Northstar. One Piece má tu nevýhodu, že je dlouhej, ale fakt patří k tomu nejlepšímu. Ne nadarmo je to NEJPRODÁVANĚJŠÍ KOMIKS NA SVĚTĚ.
Jak se jmenuje ten styl mangy,kde je nějakej hlavní podceňovanej bijec, co se probije k nějakýmu cili a je největší zabiják? Berserk je myslím takovej styl... Shingen? Nebo tak nějak? A co je v daném tématu top manga/anime?
Scaleo1 to perfektně shrnul. Já celkově nechápu vynechávání story arců. Když nějakou sérii čtu, tak ji přece dojedu dokonce. K těm youtuberům. Netvrdím, že jejich názor nemáš brát v potaz, ale musíš si na to udělat vlastní názor. Není to nějaký dogma, kterým by ses měl bezmyšlenkovitě řídit. A to platí u všeho.
Fry: v Berserkovi není žádný poslední arc. tahle manga pořád pokračuje. navíc mi přijde divný, že více věříš nějákému týpkovi na youtube ohledně kvality série, než aby sis udělal vlastní názor.
Hawwwran: díky za pochlubení se, o tom jsem nevěděl, vypadá to pěkně - zas jednou smysluplné využití "augmented reality"...
Seneke: jezdilo nam asi 4h v kuse a nehlasilo vybiti (i kdyz obrazek ukazoval asi posledni carku), takze baterka v pohode. Ale nabiji se pomalu. Teda pomalu na muj vkus. V porovnani s mobilem nebo notebookem. Asi to neumi quick charge. Teda ne ze by to byl problem. Az se vybije, znamena to ze uz jsme stejne hrali dost dlouho.
seneke: No jasný, ale stejně tak jako u Berserka i u Bleache se říká, že aby si člověk nezkazil chuť, tak je třeba vynechat poslední story arc.
Japonský komiksový trh je nehorázně brutální. Pokud netvoříš, tak jdeš z kola ven. I velké série musejí bojovat o své přežití, viz. Bleach, který byl předčasně ukončen redakcí.
seneke: Já to samozřejmě vím, ale tak to neznamená, že někteří autoři své mangy ukončili daleko dříve, nehledě na redakci :)
Hawwwran: Tak to musí tvoje domácí zvířata (pokud teda nějaký máš) radost, když po baráku drandíš s autíčkem. Prý mají slabou baterii, ale vzhledem k tomu, co to všecko umí.
Hele, Fryi. Naštuduj si sakra něco o komiksovém průmyslu v Japonsku. Ono je to častěji vina redakce a ne autora.
Fimi: Spíše stejné jako 100+1 díl každé druhé mangy :) Kentaro Miura zkrátka nevěděl, kdy má skončit ... každopádně uznávám, že tím trpí vícero sérií
Já si komiksy taky naděluji celý rok, takže k vánocům dostanu pár ks z poslední objednávky co před vánocema přijde :-) už jsem vysvětlil že stejně nemají šanci vybrat komiks který bych chtěl, ale nemám. Takže u mne to bylo Nintendo Switch s Super Mario Homecircuit a velkým překvapením bylo Nintendo Game & Watch a sada na vaření sous vide.
jak bych mohl zapomenout, ještě se stěhujeme s rodinou, tak jsme si k vánocům se ženou nadělili pozemek
Fry: jako že je to horší než 100+1 dílů každé druhé mangy? no uvidím. Když už tak to chci mít komplet. Do šesté deluxky jsem ještě nedošel
Batman: Bily rytir, Harleen, Lucifer 11, Myty 2, Temna vez : Sestricky z Elurie a Bitva v Tullu, Bazinac 1, 3x dvojkniha z Preachettovi zemeplochy a vzhledem k tomu ze mam narozky tesne pred Vanoci tak i Krasna temnota a Zatmivacka. Letosni svatky lesy u darku pro mne zaplakaly ale ja mam radost jak svina a wishlist byl splnen na 100%
Gmork: tak to já spíše koukám po streamovacích službách ... například 'Aerovod' mohu s klidem doporučit
Fimi: protože co se mangy týče sleduji jednoho zahraničního manga haul youtubera / recenzenta a věřím tomu že po vol. 16 je to už jen nastavovaná vata ... údajně #16 perfektně zakončuje příběh a není třeba v sérii pokračovat ... pokud si tedy nechceš zkazit chuť a přehodnotit na celou mangu názor :)
Fry: Já si teď DVDčky a Blu-ray disky vynahrazuji lístky do kina, jinak si filmy už nekupuji. Tak snad se kina v dohledné době zase otevřou. Z dárků jsem jako první začal číst toho Joe Hilla a některé povídky jsou opravdu zdařilé, třeba Pozdní návraty.
Proč do Volume 16?

Myslim že na http://www.booksetc.co.uk/books/search?q=Berserk+Deluxe vychází ty deluxky levněji, mrkni
Gmork: Pěkné, myslím že co se počtu dárků týče, tak zatím vedeš :) cením Psí ostrov na DVD, já se něch už nějakou dobu chystám, ale času je málo ...

seneke: Crying Freeman je srdcovka, hlavně kniha 2 finále Togoku Óšu je guilty pleasure. Berserka #03 dneska začnu číst v rámci té mojí první Deluxky

Fimi: Jojo, bude toho docela dost, postupně budu doplňovat, ale počkám si, až se to trochu zase slevní, za některé knihy Berserka jsou docela velké pálky ... nicméně jsem zatím přesvědčen, že ho budu sbírat jenom do volume #16, což je tuším v šesté deluxce :)
Tak hlavně manga: poslední čtyři díly Crying Freemana, 12. Čarodějova nevěsta, 3. Berserk, kompletní Elegie pro ovečku. Pak ještě nová sluchátka s mikrofonem a kniha Moc přítomného okamžiku od Eckharta Tolleho (v poslední době se utápím v přemýšlení o budoucnosti, takže se to hodí). Jo a taky nějaký oblečení.
Fry no tak to je super, tak to řádně kompletuj ať to máš komplet. Máš alespoň co číst parádního.

Já dostal expandery na cvičení, nějaké věci na ošetřování fousu, rum Legendario.