Fimi pokud se nepletu je i anime tak se mrkni a pak posoudíš zdali má cenu se tím prokousávat. Ale doporučil bych ti jednu starší věc osobně znám jen anime ale na název si nevzpomenu ale je to fakt dobrý podle popisu bys to mohl najít hlavními hrdiny jsou otec a syn kteří spadnou do jakých si zakletých jezírek a pak se mění na padnu a holku je to fakt dobré. A ještě bych ti doporučil http://en.wikipedia.org/wiki/Yu_Yu_Hakusho.
S tím Gundamem je to složitější. Jede to od 70desátek a Toeho přirovnání s Narutem není moc přesný. Má to metrák pokračování spin-offů, remaků, rebootů apod. Ve své době dokonnce byla původní série kontroverzní, ale dneska to běžného čtenáře zas tak neohromí.
Každopádně mě zarazilo, že si na tuhle kultovní sérii narazil až teď. Pro Japončíky je to to samý jako pro Američany Star Wars.
Pokud máš rád Tranformers, bude se ti líbit i Gundam, je to nejznámější představitel robotto mangy (mecha mangy), něco jako když se Naruto navleče do robota z Transformers, když to popíšu hodně jednoduše. Pokud si třeba viděl/četl něco z Neon Genesis Evangelion, tak to je tenhle žánr, jen NGE má takový ten metafyzicko-filozofický jakože přesah, Gundam je spíš čistější rubačka, ale taky, četl jsem jen pár věcí v devadesátkách, když jsem měl dlouhé vlasy a věřil, že manga je nade všechno :)
Fry jo tomu rozumím, včera jsem zjistil že Země Nezeme bude končit 20 volumkem, mně to přestalo bavit po čtvrtém nebo pátém, nedovedu si představit co je jako v těch dalších 15 dílech..
Delší série si také užívám, např Vagabond, Vinland sága... Ale Bleach twda ne, pro mě je to až umorne nepřehledné
Fimi: Tak Bleach je od začátku hlavně o postavách. Mi přišlo z toho jak jsem se tě na to ptal že tě to ze začátku právě bavilo, ale pak později už moc ne. Nicméně asi nejsem tak náročný čtenář jako ty, protože mi to pomalé tempo u takovýchto sérií nevadí. Právě naopak, užívám si té cesty, která vede až k nějakému 74 volume :)
Fry tak třeba aktuálně jsem narazil náhodou na mangu Dorohedoro, čtu druhou knihu už a celkem mě to baví, je to fajn akční, sympatické postavy a drží mě to..s prvními třemi knihami Bleache jsem neskutečně bojoval
S abebooks mam totoznou zkusenost.
Koukam na me zaznamy a z abe se doruceni casto drzi pod dva tydny. U alibris mam min objednavek a spis jsou kolem trech az ctyrech tydnu.
Ja uz na alibris nakupoval vic nez jednou. Knizky mi na celnici neskoncily zatim nikdy odnikud. Alibris vraci penize kdyz to neprijde vcas. Jsou spolehlivi.
Z alibris jsem občas nakupoval, trvá dlouho než to přijde a často to končí na celní poště... Na bookdepu to spíš zdrazuji, já být tebou, jdu do toho hned, budou to jen tři knihy a počítám s tím že to bude rychle vyprodané
Fimi: Ta deluxe Hellsing je pěkná je fajn že to dělají stejný jako Berserka, osobně do toho nepůjdu mam nakoukaný oboje anime to starý i to novější s luxusní animací a zbytečně bych četl něco co už jsem viděl :D u Berserka ten problém nemam protože všechny anime mají tak hnusnou animaci že si to radši čtu.
Mě teda "Tankerka" spíš než punk evokuje tanker a nepřijde mi, že by ten vtip fungoval podobně jako v angličtině. Nicméně se těším, v Crwi jsem ji měl hodně rád.
Diky za info. Punkovejsi Lobo soulozici klokany... to si musim precist😂
Ten nazev obhajuji slovni hrickou Pu(Ta)nk girl = Pu(Ta)nkerka. Asi ta myslenka nedojde skoro nikomu, ale upalovat je za to nebudu.
Argo? Ještě minulý měsíc to měl být někdo jiný... Hlavně mě sralo to, že to chtěli vydávat první a poslední knihu dohromady snad - taková kravina. Tak já si jdu zjistit jak to vydá Argo, třeba udělají omnibus, nebo něco rozumného.
Horusovo oko vím že často zmiňujes ale to nevychází v aj... Tak akce není potřeba, třeba Pluto, Monster nebo 20th century Boys mi nepřijdou akční a jsou to super věci a nejlepší mangy co jsem četl zatím... Příběh nevěsty mě zajímá hodně, četl jsem o tom hodně, stejně jako to To your eternity a na Made in abyss mrknu
Fimi: S těmi kulty máš pravdu.:) Made in Abyss určitě vyzkoušej nejdřív nanečisto, já mám tuhle sérii hodně rád, byť chápu, že to někomu nesedne. Ale za tou lehce infantilní kresbou se skrývá dospělý příběh. No a Příběh nevěsty, to je prostě jistota s nádhernou kresbou, ale zase nečekej akční komiks, jde o výpravnou záležitost. V podobném tempu vyprávění se nese i historické Horusovo oko.
Gmork no kultovní status má kdejaka hovadina, třeba FMA, GitS nebo MHA, aby se někdo nerozhodl se urazit a zase realizovat, hovadiny pro mě...
Ajin jsi už někde psal a mám to v pořadí jako Bride's story, Abbys myslím jeate že jsi psal... Mám to v pořadí.. Teď jsem narazil na Dorohedoro a ten Demon Slayer je všude taky chválen... Tak mě zajímá zda to taky stojí za to... Nechci narazit jako u jiných mang
Fimi: Hellsing jsem nečetl (zatím), tak to doporučovat moc nemůžu, ale má to v podstatě kultovní status, tak to snad bude stát za to. Já teď chci jít do mangy Opus od Satoshi Kona, tak si o tom sháním informace. Jinak vyzkoušej i první díl u série Ajin, tam už jsem u desáté knihy a pořád mě to baví, jen se vyvaruj anime adaptaci, ta je hrozná.