Čtenářský koutek Pro ty, co comicsy i čtou.

Tak Ajin začínal podobně. Pak se zhruba u třetího dílu nasral scénárista a od té doby je ten příběh o tom, kdo je největší sociopatická kurva. Hele schválně si porovnej, jak je Kei Nagai (hlavní "klaďas") psanej v prvních dvou dílech a ve zbytku série.

U ghúla tam se dá jasně říct, kdo je klaďas a kdo záporák. U Ajina je to dost složitější.
No právě, ghul mi přijde fakt zoufalost, hlavně když čtu Ajin.. I moje dcera (12 let v té době) sekla s Ghulem někde kolem čtvrté knihy..
Ghúl je ve srovnání s Ajinem spíš taková limonádička.
Fry k Ghulovi se často přirovnává Ajin
seneke: Vizuálem mi to lehce připomíná Tokijského ghúla, poznamenávám si :)
Another

Píše se rok 1998 a středoškolák Kouichi Sakakibara nastupuje do nové střední školy ve městě Yomiyama. Začátek školního roku prošvihne, jelikož skončí v nemocnici. Zde se seznámí se svojí budoucí spolužačkou Mei Misaki. Sakakibara nastoupí do třídy 3-3. K jeho překvapení se všichni jeho noví spolužáci chovají, jako kdyby Misaki neexistovala a tak je jediným, kdo s ní normálně komunikuje. Jenže ono ignorování mělo svoje opodstatnění. Každý rok musí být v této třídě vybrán obětní beránek, jinak se celá třída, včetně jejich příbuzných stane obětí logicky nevysvětlitelných smrtelných nehod. Sakakibara tak nevědomky uvedl celý koloběh do pohybu a musí ho znovu zastavit, než bude příliš pozdě.

Another původně vznikl jako dvojdílná novela. Později se dočkal adaptace v podobě 4 dílné mangy. V anglickém překladu vyšla manga komplet v jedné knize.
Fakt to vypadá dobře :)
Romantické věci moc nemusím, ale tohle vypadá zajímavě.
Jo, jen to davej spis sem do Povinny cetby.
Skvělý. Příští neděli sem fláknu další.
Jen pro ujištění. Ty ukázky se všem zobrazujou bez problému?
Ibitsu

Japonsko je plné městských legend a prapodivných stvůr. Mnoho autorů mangy se jich rozhodlo využít ve své tvorbě a stejný případ je i Ryou Haruto a jeho dvojdílný horror Ibitsu.

Vysokoškolák Kazuki Itou se jednoho večera vypraví ven vyhodit koš a u skládky narazí na neznámou dívku. Dívčina, mu položí nevinnou otázku: „Nechtěl bys sestřičku?“ Kazuki je s téhle gothické lolity hovící si pod paraplem zděšený. Přesto na její otázku bezmyšlenkovitě odpoví ano. Přece jenom už jednu sestru má. Pár dní se nic neděje a pak mu dívčina vnikne do bytu. Ze začátku to vypadá nevinně. Pozoruje ho, když spí a vaří mu (pravda její kuchařské výtvory připomínají dehet, ale to je vedlejší). Pak ale pro ni přijde obrovská rána, když se dozví o Kazukiho mladší sestřičce a tak se rozhodne pro jediný logický krok. Zlikvidovat konkurenci.
Na Comixology je teď hromada komiksů s Black Pantherem zadarmo.
GWB jo to znám, pěkná sonda do hlubin Brucovi duše... Zkus ještě Event Leviatan
Hawwwran: Jeste jsem zapomnel - ted nedavno vysel dotisk toho Inspektora Hopkinse. Dnes vecer jsem nad tim prosedel s detmi, ktere to desne bavi a me vlastne zacalo taky. Stoji to par korun a je to zabava na hodiny, to fakt musite mit. Kez by bylo vic podobnych veci.
Jo a niz zminovane My Little Pony ani nedocetly, i kdyz mely obdobi, kdy vsechno muselo byt s ponikama, stejne tak Mlade Titany. Ti na ne nefunguji ani jako serial v televizi.
Hawwwran - mam prakticky stejne stare holky. Amulet vede, Dogman se jim taky hodne libi a pak samozrejme klasika Kustek (ale to uz jsi zminoval). Shuricats apod. mely na jedno precteni a uz se k tomu nevraceji. Amulet ctou opakovane a porad se ptaji po dalsich dilech. A ja vlastne taky. :)
Prekvapive (pro me) na ne moc nefunguji veci jako Ctyrlistek, Anca a Pepik apod.
Jo vlastne - Morgana a Morgavsa se jim taky strasne libi a ctou to opakovane. A Steky Broka Spindiry taky.
Jo jo. Konečně vydaj pořádnej bundle a já si ho nemůžu dovolit kvůli rozpočtu. Brigádu mi zrušili, protože je nulovej cestovní ruch.
Ten Image je jeden z nejlepsich bundlu, co jsem kdy videl, byla by to skvela nabidka i za desetinasobek te ceny, marne tam hledam neco, co by nestalo za precteni.
Kačeři by šli, na anču a pepíka jsem zapomněl, tu nemam komplet. Dík.
Hawwwram: Pozemšťan!, Anča a Pepík, Malý upírek, Mumínci, My little Pony, Dogman, Včelř ignát, Spongebob, Rackomix, Kája a Filip, Tryskošnek, Cour a Courek, Maxipes Fík, Ticho Hrocha, Rikki-Tikki-Tavi, Dobrodružtví rychlé veverky
Hawwwran - co Kačeři? Zlatá klasika Rosa/Barks?
Vsechno mame, jen Yakari nemam. Kouknu. Dik
Pro takhle malou bych zkusil Yakari nebo Kosmo knedlíci, to má docela jednoduché zápletky. Nebo od Petra Kopla Morgavsa a Morgana, ty už jsou trošku složitější, ale jsou tam čarodějky, to jsou určitě plusové body. A taky série Ségry, ta je vyloženě určená pro tuhle věkovou kategorii.
Na to bych navázal a zeptal se. Potřebuju něco pro sedmiletou. Budu kupovat starší dceři nějaké komiksy a mladší nemůže přijít zkrátka. Doporučte prosím. Třeba hildu a kůstka máme, tak něco jiného.
Musím zde zviditelnit jeden špičkový komiks pro děti, který chystá Albatros. Jde o sérii Jasmína lovkyně záhad, v originálu les carnets de Cerise. Sérii mám komplet ve francouzštině a musím ji doporučit, hlavní hrdinka je sympaťačka, každý díl má zajímavý nápad a nějaké to morální ponaučení na konci. Kresba je hravá a nápaditá (jsem zvědav, jak se u Egmontu poperou s náročným editem)...atd. Jsem rád, že si téhle skvělé série konečně nějaký zdejší vydavatel všiml.

http://www.albatrosmedia.cz/tituly/60127722/jasmina-lovkyne-zahad-denik-i-zkamenela-zoo/
Tak Dan měl tu smůlu, že se narodil o století později a na blbým světadíle. Byl by z něj luxusní animátor kreslených grotesek. Měli jsme jim do tý Ameriky poslat jeho a ne Kota.
jh666: Přesně! Tohle je Danův třetí příběh Čtyřlístku, který napsal, a první, který nakreslil. A rozhodně je zatím nejpovedenější - už dlouho jsem se u Čtyřlístku nesmál nahlas! Ze všech současných autorů je Dan Černý nejblíž humoru a stylu Ljuby Štíplové.
Baatcha: Po přečtení musím konstatovat, že by mi opravdu nevadilo, kdyby Černý dělal Čtyřlístek častěji aspoň jako scénárista, protože jsem se u Čtyřlístku už roky tahle nepobavil.
no to koukám teda, nové vlákno....
Presunul jsem vetsinu te digi diskuze ze Sberatelskyho klubu, at mame vlastni misto a nevysirame mezi sberateli.
Těch aplikací jsou hromady, skoro každý vydavatelství má vlastní appku. Můžem to pak probrat na srazu u piva.
seneke: kouknu na to, díky.
Carnage: Reklamy ti tam běžej jenom, když to máš připojený k internetu. Navíc tam jsou jenom, pokud máš otevřený nastavení.
Zkusil sem ten Comic Screen a až na reklamy ve spodu docela dobrý.
Díky za info, já totiž naposled kupoval toho Spawna na Humble tu druhou bundle protože to co vyšlo v první mam normálně doma v hardbacku a dál už to v HC nevycházelo tak sem si chtěl doplnit aspoň digitálně než kupovat sešity.
ComiXology ma jako jedina appka vlastni funckni system pro cteni po segmentech, takze se pak da cist treba i na mobilu. Vicemene to simuluke pohyb oci po strance. Jinak je to spis distribucni platforma.
Já čtu občas digitálně na iPadu Air 2, má 9.7" a je to asi minimum, menší tablet na pohodlné čtení si moc představit nedokážu. :) Na Appstore se mi docela zamlouvá appka Panels nebo iComics samozřejmě pouze cbr/cbz z Humble. :)
A protoze je jen otazka casu nez se nekdo zepta, kde kdo stahuje comicsy, torrenty apod. tu pls nereste. Kdyztak predstirejte, ze ty comicsy mate z Humblu nebo neco :)

Darth: tak on cbz je doslova zip s obrazky, jediny presah je v tom, ze tam muzes jeste vlozit xml pro ctecky, ale skoro nikdo to nedela.
ComiXology. A aspon trochu schopny 10+ tablet, ja mam nejaky middle range samsung. Pdf ignoruj, nevim o zadny distribuci, ktera by nenabizela i cbz/r.
Na čem čtete digital? Nebo jaká appka je dobrá na android? Zkoušel sem to otevřít v PDF a loaduje se to tak pomalu že můj první pokus s digital sem teda zavrhnul :D jedině na PC sem četl ale to není tak úplně ono.
V tom mám "kliku", hodně komiksů mám v cizích jazycích, polština a francouzština se tu blbě prodává.:) Ale digi mám taky rád, dobře slouží k selekci, často jsem byl díky digi varován před koupí třeba Witchblade, nekonečné fantasy spotřebky od Soleil apod. Jinak si ale nedokážu představit, že bych někdy prodal knihy jako Petr Pan, Druidi, Hvězdný zámek, Sambre, Mortepierre, Hospoda na konci světa od Prugneho nebo věci od Pagnola. Kacířská myšlenka.:)
Jako kazdej, kdo to poradne zkusi. Tuhle sem si uvedomil, ze mam sice 100 bullets komplet v knihovne, ale nedocet sem to, tak jsem to oprasil a jezis, to byl voser, cist zas z papiru. Priste si to radsi koupim znovu na comixology :)
Tak ja zacnu pomalu makat na nejakym webu pro digitalni comics :)