Proto to zatím neavhruju...- že se to ještě rozjede. Zatím zkounuto 1,5 dílů, u prvního jsem šel já po půlce spát, páč mě to nenadchlo, nuda, u druhýho žena... :D takže dnes budeme pokracovat... Jsem zvedavej, neříkejte mi, že zrovna já bych byl náročnější :D žádnou pěknou holku jsem zatím nepostrehl - možná tu, co se líbí Tylerovi. ;) Já třeba nebyl ani odvarenej ze zaklínače, tam byl něj díl se strygou a cavill byl dobrej, když byl na scéně, což bylo poměrně málo. A holky tam - na konci bloncka čarodějka, co jí bodlina otočila do protiboje a stará od ježka. Nebo se vám taky líbily "pěkne" holky tam? :D fimi - od tebe jsem čekal víc :D
Mne se seriál Zámek a klíč líbí (chybí mi dva díly), ale proti knihám je to určitě slabší, nemá to takovou tu správnou atmosféru, napětí, tajemno (ne, že by tam nebylo, ale proti knihám je toho méně). Nejsem si jist, jak moc to může oslovovat diváky, kteří knihy neznají, zpočátku to bylo nudnější, ale i z mála jsem si dokázal něco vzít, protože jsem věděl, co se tím chce ukázat, ale pro neznalé musel být především začátek málo zajímavý.
Tak jsem rozkoukal seriál zámek a klíč... První díl se celkem vlekl.nez přišly klíče ... Druhej díl to samy, cca 25 min a nic... Nuda. Knihy zatím dost vedou, někdy je fajn mít srovnání a vidět ten zkurvenej balast kolem i ničem, co se teď řve do všeho. Samozřejmě vidím první změnu barvy pleti, zbytečnou, i v knihách byly snad všechny rasy....
Johny87: hlavně fakt uvaž ten animák :-), protože to je přes kopírák to samé co v komiksu, akorát je to ochuzené o tu krásnou četbu a to co dělá Tintina Tintinem. Jestli ti ještě můžu doporučit, sežeň si Alf-Art v angličtině, ale dodělaný. Jestli chceš, můžu ti ho poskytnout v pdf, už nevím, kde jsem ho našel. Není to Hergé, ale aspoň jakýmsi způsobem je to uzavřené a nějak dokončené.
Jh666: Tak o tom jsem nevěděl,, já prostě říkám Tintin, moc se v tom universu nevyznám. Začal jsem sledovat animovaný seriál, a pomalu ale jistě začínám číst komiksy🙂, tak se mi to hodně plete, díky že jste mi to vysvětlili.
Johny87: ohledně Tintina, jestli jsi fanda do komiksu, raději si přečti komiksy, protože jsem si z nostalgie dal animáky a řeknu ti k tomu jednu věc, až do Spielberga bylo všechno až moc, moc věrnou adaptací komiksů (nepočítám ty hrané pokusy), vyjma Jezera žraloků, které je originálním filmem, na kterém se i Hergé podílel a jež až poté vyšlo v komiksové adaptaci. Ty staré animáky ze 60.-70. let jsou docela ok, ale zestárly. Animovaný seriál z roku 1991 je doslova a do písmene kopie komiksů. Na tu dobu paráda a pro mě tehdy nutnost, když nebyl Tintin ještě dostupný na pultech, chybí tam akorát Sověti, Kongo a Alf-Art. Na ulozto se dá sehnat všechno a ve vynikající kvalitě a v dabingu. Jediné velké mínus je nejednotnost v překladu. Proto doporučuji komiksy.
Vyzná se tady někdo v Tintinově dobrodružství? Jedna epizoda se jmenuje případ fosfatus, existuje i komiks, který je třeba jenom jinak pojmenovaný nebo vůbec není?
Tragickomicky... Myslel jsem, že si děláš prdel,ale fakt , že jo... S cílem zvýšit zájem a tržby. Nejspíš pro neznalce komiksu tam hodili Harley. Nemyslím si, že by to na věci cokoliv změnilo ;)
Nelíbí se mi, že tvůrci rozbijí původní promyšlený koncept, jen aby to bylo "zajímavější". Už to, že se dají měnit podoby na kohokoliv, je dost vybočení oproti komiksu. Bojím se, že narušili logiku děje natolik, že to nakonec neukočírují a bude z toho fraška.
Outsider je super, tam čekám na další díly. To se jim hodně povedlo.
A co říkáš na závěr první série Zámku a Klíče? Pokud jsi ho teda už viděl. A ty přidané klíče, klíč do zrcadel, klíč na změnu podoby (ne jen pohlaví jako v komiksu), to ti nevadilo?
Fimi: já bych to hodnotil totálním průměrem. 5/10 Ten film se po celou dobu snaží odlepit ze země, ale nakonec jen dál jede po runwayi až mu nakonec dojde šťáva.