To by byl dobry namet, typek si udela web a nikdo ku tam nechodi, tak se mu zacne tristit osobnost a po 15ti letech je vetsina uzivatelu a adminu on. Jen o sobe ty osobnosti nevi. Vrchol probehu je, jak sedi sam na srazu a nerozumi tomu :)
Napsal jsem to do diskuze u knihy, ale hodím i sem, můžete to pak v diskuzi smazat nebo i tady... To je fuk:
Milo_Harwey | 11.1.2020 | Nejmocnější hrdinové Marvelu #009: Bratři ve zbrani
Diskuze fimiho a dopplneco by měla být přesunuta do diskuze sem nebo smazána... Vůbec se netýká tohoto komiksu a je to zbytečně rušivý element...
Rádi bychom, ale nemáme k tomu podklady (autory k jednotlivým komiksům, redakce atd.) pokud to máš, můžeš mi seznam napsat tady do zpráv, nebo na mail) a nikdo to neměl v ruce :)
Darker: Tam to neni spis z toho duvodu, ze by to byla dalsi vec, ktera se musi zaznamenavat a vyhodnocovat a uz ted nejsou komentare nic extra rychlyho. Do novy verze pocitam s tim, ze to minimalne zkusim a cely to trochu zoptimalizuju, ale neslibuju to, tohle neni nic tak nutnyho, abych tomu obetoval sviznost.
To si nemyslim, ze sem uplne patri nad ramec kvalitnejsich odkazu v profilu autora. Pokud to bude monografie primo souvisejici s comicsem, tak mozna, ale urcite bych tu necekal kompletni vyber tvorby autora, hlavne proto, ze je to uplne mimo nase moznosti. Pokud se najde nekdo, kdo se tim tematem dlouhodobe zabyva a hodla v tom pokracovat, rad mu k tomu poskytnu potrebne.
Bylo by možné vytvořit v databázi novou složku monografií českých komiksových malířů? Měl bych zájem poznat i další práci těchto autorů a jelikož se zde člověk docela dobře orientuje a má to souvislost, domnívám se, že by to možná nebylo na škodu.
Takze Komentare a Diskuze ted maji vlastni stranky, snad to trochu pomuze. V nove verzi pocitam s tim black listem na comicsy/serie, abyste si to mohli ridit jeste o neco jemneji.
V komentarich jsou ted jen komentare. Na Diskuzi udelam separe sekci, je to ted pro me jednoduzsi, nez tam cpat prepinadlo, v nove verzi CDB to udelam zapinaci/prepinaci na jedny strance.
Zack: Předpokládám, že jsi tvůrcem stránek, tak dotaz směřuji k tobě - je proveditelné, aby v sekci "komentáře" bylo filtovací tlačítko (přepínač), které skryje/zobrazí příspěvky z diskuzí ke komiksům? Tedy že by defaultně byly zobrazeny komentáře a po kliknutí na tlačítko by se zobrazily i příspěvky z diskuzí? Ptám se proto, že v současné situaci se mi v sekci komentáře dost špatně orientuje (a ano, právě probíhající žabomyší válka tomu taky nepřidala).
Zack: poslední číslovaná strana má dole číslo 175, po ní - na druhé straně listu je tištěn obsah/rejstřík, zde již bez čísla strany, je to ale 176. strana...
Já jí hledám ještě teď - tedy ten text. Nemohl byste to prosím někdo upřesnit? Jak to nemá číslovaný stránky, nejsem si jist kde hledat a namátkou jsem nenašel prostě nic chybějícího.
K poznámce u Providence: Na straně 15 nevypadl text z bubliny, ale bublina samotná. Takže text tam je, jen je špatně čitelný, neb zaniká v obrázku. Vložili tam lísteček s vysvětlením a natištěnou bublinou, kterou je možné vystřihnout a nalepit na stránku...
V trafice jsem objevil speciál Čtyřlístek Mini. Po zběžném prolistování (k velké radosti paní trafikantky) můžu potvrdit, že se nejedná o komiksový časopis. Komiksu jsou tam doslova jen dvě stránky. Zbytek jsou spojovačky, omalovánky, doplňovačky apod.
Tajemství kouzelného lektvaru a Jak Obelix spadl do kotle jsou dětské obrázkové knížky co si tak vybavuju, jen ve formátu komiksových Asterixů, jestli se nemýlím? Jedna z nich jsou snad dokonce i obrázky vyřezané z animovaného filmu... Kromě komiksových postav to nemá s komiksem ani jeho teorií moc společného?
Hele ja to nevidel, tys psal, ze to je beletrie :) Kriterium je, je to comics nebo je to primo o comicsu? Novela, kde je Batman NE, rozbor Batmanovych poruch osobnosti ANO.
Ne, jen rikam, ze beletrie, kde jsou postavy z Asterixe sem nepatri, ale pokud nekdo vyda knizku o tvurcich Asterixe nebo tak neco, timhle smerem jsme uz hranice posunuli davno.
Darth Raelchi: Erotický komiks a Comics: Stručné dějiny jsou teoretické publikace o historii komiksu. Ze stejného důvodu jsou tu i knížky a publikace, které dělali Prokůpek a jeho banda v rámci výzkumu českého komiksu. Ten Asterix by možná šel, ale Petersen už ne. To, že komiksový autor ilustroval beletrii ještě neznamená, že by měl v KOMIKSOVÉ databázi. Z podobného důvodu by tu mohla být klidně kniha Max, protože ji ilustroval Karel Jerie. Nebo třeba ta light novela s Tokijským Ghúlem.
Zack: 17. října 2019 ve 14:45 jsem ti poslal videa s tímto a Sempém na facebooku s dotazem, zdali přidat či nepřidat, jestli je to komiks - cituji tebe: "Ani jedno.":))))
Si to vubec nepamatuju, ze bych to nekdy videl, podle http://www.meander.cz/novinky/martha-alan/ mi to prijde pro CDB uplne v pohode. Kdo to chtel pridat a ja mu to demokraticky zakazal? :]
Velkej šéf: Byla o tom diskuze a rozhodli jsme se nepřidávat, neb to komiks příliš nepřipomíná, spíše obrázkovou knihu. Ale je fakt, že hranice je tenká a poslední slovo má po demokratické rozpravě povětšinou Zack:))
Protože to nevidím mezi připravovanými, ani jsem to nenašel mezi zadanými, chci se zeptat na Marthu & Alana, co už jsou vydaní nějsakou dobu. Uteklo to bez zaregistrování, nebo to chybí z nějakého jiného důvodu (má to sice většinou jen jeden obrázek na stránku, ale to třeba i Anderssonova Vykopávka; sekvence tam je)?