Radek: Pošli mi na mail tiráž, nebo mi tady do zpráv napiš autory (scénář, kresba, barvy, obálka) a redakci (redakce, lettering, překlad) a přidám ti to hned jak budu mít chvilku ... možná ještě dneska pokud budeš rychlý :)
Norri: Já ho tam schválně nedával, protože obsahuje tu část od Dark Horse a nespadá úplně do toho hlavního proudu Star Wars, které začal Marvel produkovat.
Ale nebráním se tomu ho tam zařadit. Co na to ostatní? Přidat, nebo ne?
Zack: nešlo by na "home" stránce u "Aktuálně přidáno" dát šipičku na zpětné listování co bylo přidáno dřív? Příklad: (jsem debil) v úterý bylo něco přidáno co mě zaujalo, dnes bych se na to chtěl ještě jednou kouknou zda to koupit (a třeba doufám, že už k tomu bude nějakej koment), ale už si nemohu vzpomenout na ten název:)
Vypada to dobre, ale taky jako mastodont, co potrebuje idealne svuj vlastni java server. Ale ta technologie pod tim se mi libi, mrknu jestli to nenabizi nekdo jako servis za nejaky snesitelny penize, zatim to je kolem $100 mesicne, coz je trochu mimo rozpocet CDB :]
Mrnu na to, dik. Kdysi jsme zkouseli na serveru nejaky search enginy, ale bylo to vsechno strasne pomaly a zralo to vykon, jak kdyby to pocitalo let na Mars. Ale to muze byt tak 10 let :)
Jen tak pro predstavu, tohle je google custom search pro CDB http://cse.google.com/cse?cx=014012330865654068862:hspiq-tidmw , zkus si tam vyhledat UPVO. Problem je, ze ve free verzi bude na zacatku reklama a ty moznosti customizace nejsou idealni. V komercni verzi (a ve free verzi pro non-profit) to nemusi uzivatel ani poznat, ze vyhledavani jede pres google servery. To je idealni stav, kam se snazim dostat.
andre: Ja bych rad. Momentalne se zaobiram myslenkou, ze bych z CDB udelal neziskovku a vyuzil google search engine, coz bude jeste vetsi voser nez to zni, takze se do toho zas tak divoce nezenu. Ale vyhledavani na CDB vnimam i ja jako nejvetsi fuckup. Bohuzel taky jeden z tech, co neni zas tak snadno resitelny, pokud se ma neco zasadne zmenit.
Druha vec jsou ruzna technicka zlepseni nad temi vysledky vyhledavani jako je to naseptavani, s tim v blizke budoucnosti pocitam, ale to ti nevyresi problem s U.P.V.O.
Zack: z jiné soudku, nedalo by se nějak změnit vyhledávání aby člověk nemusel napsat přesný název, jméno? Aby to člověku když začne psát hned nabízelo možnosti než to dopíše? .... Např. abych u Ú.P.V.O. nemusel psát i tečky atp. . Na klávesnici to je v pohodě, ale třeba v mobilu mě to otravuje. Nemluvě o tom, když si přesně nepamatuju název/jméno a snažím se něco dohledat.
maco: Nedalo, neni to v nasich silach, pokud jsem to nedokazal srozumitelne vysvetlit v tech nekolika predchozich pokusech, dalsi tomu nepomuze. Chapu a jsem uplne v pohode s tim, ze pro spoustu lidi je to tlacitko irelevantni. Lidi, co pouzivaji Heureku a jdou po cene nebo lidi, co maj svuj oblibeny obchod, kvuli tomu urcite sve navyky menit nebudou, ani nemusi.
Nechcem sa ku tomu vracať ale vratim sa. Ku tomu obchodu co mate odkaz do crewu. Nedolo by sa spraviť niečo ako je heuréka? Zoznam najlacnejsich obchodov s cenou ktorú ponukaju? To len tak nahlas rozmýšľam. Ale toto by som využil skôr ako odkaz do jedného obchodu.
Tlačítko koupit mi přijde ok, CREW má výhodu v tom, že je nakladatel, vydavatel, distributor i knihkupec :) Megakomiksá by mi přišel nejnestrannější, ale na nestrannost se u nás v týhle branži nikdy nehrálo. Ale jo, taky mě to zaujalo, že kliknu na něco u Arga a jsem na CRWI, ale většina lidí to neřeší a Zackovo vysvětlení je jasný.
Zdravím, v popisku ke komiksu „Město pod hvězdou“ je zmíněno, že obsahuje Green Arrow Annual #1, což neobsahuje a není ani zmíněn v anotaci na komiksu samotném. Asi tedy nějaký pozůstatek z původních plánů, které nakonec byly realizovány jinak.
Byt navazany na vic jak nekolik partneru je technicky naprosto nerealny, pokud chci mit odkazy aktualni. Pokud bych nechtel, tak jsme mohli zustat u stareho systemu s Comics Pointem, ktery udrzoval Toe rucne a zjevne nikomu nevadilo, ze je to shop BBArtu :)
S Comics Centrem ci Argem to nikdo neresil. Resil jsem to s Megacomicsem a Crwi, protoze maj slusny shopy, se slusnyma cenama a slusny data. nakonec to vyhrala Crew proste hlavne proto, ze se s nima znam roky a dobre se nam spolupracuje, nikdy nic nebyl problem. Ale Megacomics ma v kompletech nabidku, kterou ma u nas malokdo (jestli nekdo), takze jsme se dohodli, ze jim nejaky cas zustane tenhle konkretni segment.
Mozna tech subjektu bude casem vic, ale osobne bych nejradsi mel jednoho partnera a energii namiril spis na nejaky slevovy akce nebo bundly primo pro CDB nez administrativni overhead.
Zack odpovídá ve stylu - u Crwe se nejsnáz dala vyřešit aktuální dostupnost daných titulů. Není to až tak easy a mezi řádky se dá vycítit rozhořčení ve stylu: jo vím, není to dokonalý, ale je to asi nejlepší co šlo - věřte a neprskejte :-)
Pojďme ti takhle psát, kdo co myslel/dělal/řekl... Když už je ta okurková sezona... :-)
Darker sa pýta proste na to, prečo nemajú jednotlivé vydavateľstvá odkazy na kúpu komiksu na svoju vlastnú stránku/obchod a prečo je to všetko na obchod, ktorý má vydavateľstvo Crew. Preto sa pýta, či nemalo ComicsCentrum záujem mať vlastný odkaz na vlastný obchod? Alebo Argo atď.