Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Já to mám pořád v koši a ještě musím zaplatit...jsem si místo toho koupil pár deluxek Valiantu...
Kapis: Já si kooupila komplet Ypslonko a Hitmana a jinak jen Batmany a Supermany :D Transmetrouše mám již drahné roky doma, ale nikdo mu neumí napsat recenzi jako ty, Kapis.

A v CC jsem dnes též doplňovala, já tam byla asi v půl sedmé a se závazkem samozřejmě...
Kapis: Nojo vlastně, tam to bylo brutální, odnesl jsem si dvě tašky. Ale BBart toho vydává tolik, že nejde mít všechno.
Fimi: Kolosálního Conana vlastně nemám, takže pro mě je to povinnost. Mám jen Dceru pána mrazu, což by chtělo o něco větší formát tentokrát.
RG: Tak BBArt udělal hodně černý pátek a snad i přijednom třináctého ve velkém stylu. Oproti předpokladu mám doma komplet Y, Hitmana a PMaxe, jaká to prozřetelnost mě kdysi provázela, že jsme si koupil ty první díly? A to Transmetropolitan už jsem dávno měl komplet, jinak mám balík jak Draco.
Kazu ninja tam mohl být mezi čtvrtou pátou...

Ricky přesně, doplnil jsem jedinou sérii od cc kterou jsem neměl a která mě zajímá...teď už jen novinky a dotisky, nic mi nechybí...tedy kromě Hellboy 7 a dvou sin City...ale to neprodávají.. naštěstí mi potvrdili, že příští rok bude dotisk Hellboye 7...

Mimochodem, stojí ti Conanove v Kolosalce, co příští rok vydání jednotlivě, za to? obálky vypadají moc pěkně...dali k tomu cc leták, je to nějakých sedm knih snad...
Na těchhle pátcích je blbý, že si během nich člověk doplní komplet věci od CC, což se mi dneska stalo, a už není kde brát (teda kromě Legend o myší hlídce, tři Myší hlídky stačily).
Fimi: tak ne, já tam byl odpoledne. Ale je to hezké, že si to lidi kupují :)
Kazumaki jestli ti bylo večer, a ten člověk měl dva metry a hnědou koženou bundu, byl jsem to já....

Lenny, kapis děkuji..trochu mě děsí ten doporučený věk 9 let, ale fantasy mám rád
Fimi: zrovna jsem byl dneska v CC a někdo si tam vybíral Myší hlídku 1-3, možná jsi to byl ty :)
Já jsem si zašel jenom pro nejnovější Legendy.
Fimi: Anglosaskéhoonankonzumního šílenství jsem se neúčastnil, ale Myší hlídka je skvělá, Legendy jsem nekupoval, ty mě po prolistování neoslovily, ale ten základ je famózní.
Fimi: Není, ale je to moc fajn.
Tak co? Kdo byl v cc na afroamerický pátek? Co jste pořídili? Já na vaše skvělé ohlasy Myší hlídku 1-3...snad nezklame, je to fakt konkurence pána prstenů?
Ad pevné vazby u Znovuzrození: Tak jsem učinil první zásadní rozhodnutí a Justice League vs. Suicide Squad a Batman/Flash: The Button objednal v originále.
U JLvs.SS jsem se rozhodl hlavně kvůli tomu, že to vyšlo v jedné knize a navíc na bookdepo to ještě mají i v pevné vazbě za docela příjemnou cenu. The Button jsem chtěl koupit původně u Crwe, ale vzhledem k tomu, že pevná vazba jistojistě nebude a k tomu nebude ani onen lentikulární cover, tak nebyl důvod uvažovat nad českou verzí.
Darker: Jasně, až k tomu budeme mít podklady, určitě přidáme :)
Taky to reálně nemám, ale je to skladem na Ládví, tak to asi existuje :) Až si to pořídím k vánocům, tak ti to rád pošlu, ale dřív asi ne :D
Darker: Počítám s tím, máš to doma? Potřebuju potvrdit, že to už opravdu obojí vyšlo a pak bude potřeba doplnit nějaké info z tiráže... Mluví se o tom už od září, ale pořád jak kdyby to vlastně nikdo reaálně neviděl :)
Fry: Budeš přidávat i ty Rytíře a Unesenou do databáze nebo je to moc mimo žánr?
Kdo ještě nemá doma Pod dekou, tak vřele doporučuji, ať tady nevychází jen ten balast typu Overwatch :)
RadimNemec: Nikkarin mi na Frame festivalu ukazoval jak už má skoro nakreslený druhý díl Spellsword ságy .)
Ukázka z komiksového gamebooku Unesená
Darker: To vypada zajimave
Vypadá to zajímavě :)
Narazil jsem na dva komiksové gamebooky na netu, kokrétně Unesená a Rytíři. Má to někdo, můžete sem prosím napsat, jaké to je? Díky :)
Fry: to jsme na tom stejně. Pevnou vazbu jsem kupoval v předprodeji. U brože mě nebude nic tlačit, abych to koupil hned. Takže třetí a další díly pořídím možná někdy...
Fry: jak řikám, pořád můžeš pokračovat v deluxe verzích....
Fimi: Nevm :/ Aquamana 1 asi nee, protože ho mám doma v originále, navìc podepsaného Abnetem. U ostatních sérií si to ještě promyslím ... minimálně do ledna mám na to čas.
no jo, mě by to taky štvalo....ale co se dá dělat....budeš to kupovat dál?
Zack: Nejhorší zpráva co se týká komiksů a sběratelství obecně :/ ... v životě se dějí jiné věci, ty ani srovnávat nelze :)
Jo nečetl, nebyly doufám nějak poničené poštou...
Jo, psal jsem ti, ale asi jsi to nečetl :)
Darker? Přišel balík?
Zack: Do ležících, zraněných a trpících se nekope :)
Fry: jestli je tohle nejhorší zprava 2018, tak to byl vlastně docela bezva rok, ne?
Fry já ti rozumím, kdybych měl já něco rozjeté a najednou to tiply, taky by mě to sralo. Co se týká Deluxek, dají se v pohodě číst, nejsou to bychle s třemi volume jako např Valiant Deluxe, East of west nebo Deluxe od Remendera, většinou kolem 350 stran, dvě volume a nějaký bonus...
Fimi: Anglicky samozřejmě umím, ale tady jde o princip mít to v pevné vazbě v češtině, navíc nejsem úplně fanda deluxe edicí ... pevná vazba ano, limitka spíš ne
Darker: Jako jo, ale když už s tím začali, tak by se toho měli držet, i kdyby vydávali pevnou vazbu jen po 50 kusech. Čistě ze sběratelského hlediska je to prasárna napsat lidem, kteří to od začátku kupují v pevné, že najednou od třetí/čtvrté knihy to v pevné vazbě prostě nebude :/
Fry když ti tak záleží na pevné vazbě kup si Deluxe, stojí stejně jako pevná u nás, jsou tam dvě volumka a má to větší rozměr navíc třetí deluxky sérií, tedy knihy 5 a 6 vychází již letos v druhém pololetí, teď někdy vyjde Batman Deluxe 3....teda pokud umíš anglicky
Fry: No, když vezmeš, že to původně dělat nechtěli, ale pak je lidi ukecali, tak to zkusili, ale asi se to neujmulo a tudíž se to nevyplatí, tak člověk může být vděčný, že to aspoň zkusili. Škoda no :/
Datker, Norri: Tak tohle je oficiálně nejhorší zpráva roku 2018 :'( ...
To by mě zajímalo, jestli bych tu prodal i originály ve francouzštině, mám už pár jednotlivých dílů, které jsem si později koupil v integrálech, třeba Soumrak bohů, Dračí krev nebo Druidy. Raději to ani nebudu zkoušet.:)
louza: vždyt to prodávám za 500 za kus...to tu nestojí ani jedno volumko v pevné a tohle jsou hned dvě ve velkém formátu s bonusy...no jo, čekal jsem že se mi to bude líbit a opak je pravdou...
Darker: Tak to je smutné. Je pravda, že bez slevy je ta cena poměrně vysoká, ale věřil jsem, že se ten omezený náklad i tak rychle prodá. Vždyť je to jenom 100 nebo 200 kusů. Otázka je, jestli prodeje těch limitek nepokazili slevou na Batman day. Celkem mě zamrzelo, že jsem všechny knihy kupoval hned v předprodeji a nepočkal si na ten Batman day. Začal jsem koketovat s myšlenkou, že u dalších dílů to tak udělám, ale moje poslední objednávka už zase čeká na vydání...
Fimi : to víš holt, někdo to má na čtení, někdo je šmelinář :-) Ne vážně, vím jak to myslíš. Knížky v angličtině se v čechách velmi špatně prodávají dál, to je prostě realita. I když jí moc nechápu.
Darker: mě to nesere, já si kupuju deluxky originál, spíš mě sere, že to nikdo nechce odemě koupit
Fimi: No, naštěstí jsem nezačal, ale chtěl jsem mít všechny pěkně v černém od Luxoru a pak se na to vykašlal. Kdo ví, jestli taky nepůjdou brzo do kopru.