Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Louza no já toho sbírám hodně i v angličtině, bohužel ale máš pravdu je to taková Cesta do pekel, naštěstí vím že vše si přečíst nemohu není to v silách nikoho takže taky vybírám..

Draco no to musela být jízda tehdá, tam bych rád byl...třeba se něco naplánuje, nějaké posezení se spaním někde dle uvážení na ubytovně pro ty co jsou z daleka, s lidma u postav se to tak dělá
Fimi: Sraz jsme už dlouho neměli! Ani MdS už nedělá srazy?! (nebo jsem jen mimo a poslední dva roky mě minuly) Potkat se na CrweConu je fajn, ale můžeme se slézt i v zimě. Ovšem mě už bude třicet, takže už to nikdy nebude tak epický jako v dobách "ukaž kozy, štěkej" a prvního srazu na kterým jsem byla, kde mi DEmnoG zaplatil za to, že oprcám Slaina na záchodcích... ach ty romantické vzpomínky...
Existuje vůbec nějaký autor,který se může postavit Mignolovi?:D
Hawwwran: Aby u vás nedošlo k podobnému zklamání, jako u Hvězdného prachu - ne, nejde o komiks.
MB: ok, ja jen nakouk na par obrazku a myslel jsem ze to bude dobre doplneni serie, ale verim ti a uz po tom netouzim;)
Fimi : Jo. Řekl bych že ten Outcast už zase tolik ne, ale WD je prostě objektivně hit. Já mám třeba rád Willinghama, ale vůbec mu nevyčítám, že po Fables defakto zmizel, protože co by taky ještě psal lepšího, že? Proto říkám : nevydávejte samý Ennise, Aarony, Morrisony, Jodorowský...navydávejte ani celou produkci vydavatelství Image, Vertiga ani Longshot Comics. Vydávejte prostě "jen" dobrý knížky.

A co je dobrý určím samozřejmě já :-)

Opět nědokážu odpovědět. Některé knihy od Aarona, něco od Ennise MAX (bez max nic). Remendera neznám. - Nevim, neřeším, neměřím knihy, nelícuju je v polici ani nesbírám komplet jediného autora protože to je statisticky vždycky cesta do pekla. Prostě se snažím vytipovat a přečíst to nejlepší. I tak toho vychází tolik pěknýho co zaručeně minu.
Louza no s tou bandu souhlasím ale přesto jsem si to užil a asi jo, znovu si to přečtu někdy ale kdo ví kdy...spíš to ve mě vzbuzuje zajrm si to přečíst, paradoxně nejslabší mi přijde Preacher a nejlepší Hitman...kterého jsem dočetl teprve nedávno...

A který Punisher se ti líbí více, Aaronuv, Remenderuv nebo Ennisuv ?
Louza tak Kirkman je pro mě úplně jiná Liga, neznám jiného autora jehož 26 kniha série která není poslední z daleka by mě bavila pořád maximálně a překvapovala mě a budila ve mě zajímalo číst to dál a dál... Walking dead miluju a je to pro mě nejlepší Image, miluju Invincible a Outcast taktéž můžu...prostě Kirkman je taková moje srdcovka
No mně to jako ultimates nepřijde naopak si přeju aby někdy byly Avengers dle ultimates..ale to je můj úhel pohledu...ale asi máš pravdu nějaké prvky se tam najít dají
Fimi : není to jasný? Celý filmový Avangers a všechno kolem nich jsou okopírovaný Ultimates. Většina laický veřejnosti si myslí, že Fury je černoch. Řekni jim, že je běloch a že ho v devadesátkách hrál David Hasselhoff a všichni kinoznalci Marvelu tě pošlou rovnou do blázince... Ano. Old Man Logan jedinej ne. Jeho nejkvalitnější věc naprosto klasicky unikla pozornosti Hollywoodu :-)

Jinak teda k tý bandě...ono se to líp soudí zpětně. Sám si řekni, jestli by sis ty knížky přečetl ještě jednou. Ennis byl věrozvěst a přišel s něčím fakt novým. Ale chtěl to novátorský drsňáctví trumfnout ještě větším drsňáctvím a už mu z toho vyšel paskvil. Pak se ještě celkem chytil v těch svých válečných komiksech, ale to už nemá tak silnej záběr. Ani Crossed nebylo nic moc. Kirkman ukázal že to jde dělat mnohem zajímaveji.
louza: a přesně takhle si představuju to polemizování nad tím kdo je dle koho a proč jak dobrej... a kdo a proč komu vyhovuje...mně se třeba Banda líbí ale je to asi jak říkáš, jen reakce na slavné jméno. Ale přesto jsem si koupil omnibus...celý uspěch a vesmír Marvelu z Millara? jak to myslíš? Logan není dvakrát podle Old man Logan, nejspíš máš na mysli Civil war....Wanted nic moc a Kick ass jen jednička byla povedená, ovšem Kingsman se mi líbí hrozně moc
Fimi : já chtěl říct spíš to, že nejde absolutně paušalizovat. Uznávám Moorovu svrchovanost, ale jeho aktuální věci jsou neprosto nečitelný. Preacher a Hitman byly v době devadesátkovýho marastu komiksovým zjevením, který defakto nadefinovalo podobu komiksu v další dekádě. Ale Banda už byla slepá ulička, kde si jen nějakej pomatenec vylejval svoje komplexy z byznisu, který ho proslavil. Na Millarový práci zase stojí celej filmovej vesmír Marvelu, z jehož úspěchu tyje celá komiksová scéna. I ta, která se ráda považuje za nezávislou. Moc si ho vážím, ale z jeho Empress jsem dal asi dva sešity. Jeho nový věci mě vůbec nebaví. Aaron má super Skalpy a perfektní první knihu Southern Bastards, ale třeba takový Goddamned jsem vůbec nekousnul. Každý má holt svůj vrchol a nejde jednoduše říct kdo je lepší.
Brian Vaugh vs Jason Aaron
louza: a ted by se na toto téma hodilo vlákno....ano Lemire je fajn...ale právě by to chtělo rozvést......zajímalo by mě kdyby tito dva dělali na nějakém koiksu společně, jak by to asi vypadalo...oba mají ty nejbrutálnější komiksy co snad existují....ale obecně, za mě asi Ennis i když Millara taky velmi můžu a je to též můj oblíbenec, ale Hitman, Crossed, Banda a Preacher....to prostě vede...ovšem od Millara Kingsman, Old man Logan, Civil war, Kick Ass, Wanted, Ultimates, to jsou také výborné věci, ted se chystám na Magic order a Prodigy četl jsi? takový Nemessis taky není špatný, ale Empress nebo Reborn jsou asi lepší
Fimi : Oba :-) Ennis v devadesátkách a Millar po miléniu. Po roce 2010 Lemire :-)
dotaz spíš organizační......co takhle udělat sraz uživatelů comicsdb? my to na postavách.cz děláme dvakrát do roka mám pocit....možná jednou do roka...hm? myslim, že by to účast byla hojná, hm? jen takový dotaz, vaše názory?

Zack:
ještě jedna věc, taky inspirovaná z postav.cz kde je sekce tzv. souboje postav....zde by mohla být sekce např. souboje komiksů, kde by třeba někdo napsal napsal Remender vs Hickman nebo Millar vs Miller nebo já nevim Ross vs DellOtto a lidi by diskutovali o tom co je dle nich lepší a dobrý a proč.....

omlouvám se, při pátečním večeru sedím po několika domácích slivovičních panácích a pivečkách u kvalitní hudby Beyond Creation a vymýšlím kraviny...tak to když tak ignorujte... a ještě poslední dotaz ohledně diskuzí...uvažoval admin o zavedení vláken? tedy pokud víte jak to myslím....že by prostě bylo téma a pod ním by se lidi vyjadřovali a pak by byla jiná vlákna na jiná témata.......opět inspirace Postav.cz

no už radši skončím a dám si dalšího panáka

mimochodem
Mark Millar vs Garth Ennis?
Moment, to neni komiks? :-O
Ano ano, Hilda a pidilidi
Hoši, menší chyba v komunikaci. Hawwwran měl asi na mysli nový díl Hildy právě s názvem Hilda a pidilidi.

http://www.dobre-knihy.cz/hilda-a-pidilidi-399792.html?gclid=EAIaIQobChMIyoDXhOrH3gIVUYmyCh1vzAGOEAQYASABEgL4u_D_BwE
Tak jestli bude stejny jako ostatni, tak jsem v klidu.
Pokud mne pamět neklame, tak rozměr je u všech stejný...i když vzadu v mozku mi cosi hlodá, že jednička byla menší, ale to si asi pletu s něčím jiným...
@Toe: rozměr bude tedy jiný? Nebude stejný jako ostatní Hildy?
Hawwwran: Pidilidi Exodus byl tuším stejný formát jako novodobý Asterix nebo Thorgal od Albatrosu. Prověřím, každopádně rozměry někdo udává tiskové, někdo tiskové se spadávkama, někdo tiskové bez šířky vazby / hřbetu a někdo je prostě měří pravítkem od okraje do okraje (já;). Data vydání by měla sedět zde, pokud se někdo neupsal, prověřím... Hilda měla též nějaký dotisk tuším, možná se někde uvádí ten...
Hvězdný prach není komiks. Šlo o mylnou informaci. Je to ilustrovaný román. Docela fail, že se to ukáže až po release.
Kapis: S tím Brotherem Lonem, ty teď sice jedeš na vlně nadšení ze 100 nábojů, což chápu, i pro mě je to jedna z nejlepších komiksových sérií, ale Brother Lono je velmi prostoduchá jednohubka, která v podstatě nemá se 100 náboji nic moc společného, je to o světelné roky horší a vlastně to ani není stejný žánr, tak abys nebyl zklamaný jako kdysi já. Být BBArtem, tak to ani nevydávám, zbytečně by lidem zbyla v ústech hořká pachuť po úžasné sérii.
Nemáte někdo zaručené info o Hilda a pidilidi? Nějak se mi nezdají rozměry a datum vydání je zase všude jiný.
Venomslav12stars: Za otázkou (pakliže je to otázka) píšeme otazník, příteli. Jinak pokud se podíváš na profil tohoto komiksu zde na databázi, zjistíš, že ho leckdo i četl.
četl někdo star wars omnibus vyslanci a zabijáci
Čo ta nová Vzpoura mozku - Odysseus od Šorela? Ist alebo neist do toho bez kresby od Kobíka? Ohlasy celkovo vlazne...
Draco, bush: ja ti tez nezavidim bo uz svuj nakup pomalu rozmistuju do knihovny, ale 20 kilovy batoh na zadech povazuju za stesti, protoze to vetsinou znamena ze jsem na horach na vice dni, miluju tezky batoh na zadech, voni svobodou.
louza: Všechno se dá, když se chce ... no a mi se zatím teda moc nechce, tak snad jednou se k ušákovi vrátím :)
Draco: tyjo, nezávidím, to je skoro jako moje krosna do Kanady nebo pravidelná dávka kočičích konzerv na poště... záda to cítí.
Tak jsem si tu BBArtí zásilku dnes vyzvedla a ještě že mám ten kočárek. 19,16 Kg.
uff : 30 knížek? To se snad ani nedá....navíc ono to není zase tak provázaný za posledních 10, 12 knih se vlastně nic zvláštního nestalo... Ale je to návykový.
louza: U Usagiho jsem se tak nějak zasekl u 14 knihy a dál jsem ve čtení zatím nepokračoval, i když mám doma o dobrých deset knih více ... tak nějak doufám, že si na Usagiho někdy najdu víc času a začnu ho číst asi zas od začátku :)
Hawwwran: S tak neotřelým a radikálním názorem nemůžeš získat nic víc než mlčenlivý souhlas.
Nabídka komiksů v kamenných prodejnách je zoufale malá a upozaděná. Change my mind...
Cha! Já takovéhle problémy nemám, protože jsem svobodný.
Kapis ty si king. :D to by ma nenapadlo tak z toho vytazit. ;)
Líbí se mi, jak tady všichni veřejně odhalujete svoje finty, v domnění, že se o tom vaše drahé polovičky nedozví. Tohle já si dovolit fakt nemůžu, takže PŠŠŠT.
Kapis: Já dostala včera taky sprďáka, muž objevil ve schránce výzvu k vyzvednutí toho balíku z BBArtu. Já normálně nosím 80 procent komiksů na tajňačku a prostě se zjevují, jeho by jinak šlefil trak. Ale knihovny mi buduje ochotně.
Sakra, Kapis. Ty by si měl dostat vlastní sitcom. :D
Kapis: Ty jsi vůl :-D :-) :)
To jsou krásný vztahy :)
Já si taky nechám posílat věci domů, ale ne všechno, protože jsem teď zaslechl něco ve stylu "ti toho chodí nějak moc, ne?" Tak větší nákupy radši na Zásilkovnu nebo do práce, kdy to pak postupně nanosím domů - no a tenhle balík skoro 14kilový, to jak by mi žena musela převzít, tak to radši nechcu slyšet, co by se dělo:)) Stačí, že teď jsem udělal školáckou chybu, jak kdyby mi už netáhlo na čtyřicet - koupil jsem super pořádného draka - za litr a debil jsem to ženě doma řekl, kolik stál - ne že bych zkušeně řekl 350, nene. No tak jsem to poslouchal dva dny a drak mi při prvním pouštění uletěl a když jsem za 5 minut doběhl na místo dopadu, už tam byla jen šňůra. Nějaký zkurvysyn, dej mu satan horkou pánev, mi ho čorkl. Tak už nejsem tak nasraný, už to přebolelo trochu, ale aspoň jsem ženě vmetl do tváře, že jestli to tak chtěla a jestli je spokojená:) Litovala mně a o litru už nepadlo ani slovo:) Ale příště cenu radši vůbec nevzpomínat.
Ale vždyť ty chodíš nahá