Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

V poslednim mailu mi doslova pise, ze uz to se mnou nesmi dal resit. Takze bud nesmi, nebo neumi, ale ani to nikomu kompetentnimu nepreda. Pisu o tom clanek, protoze takove chovani nechci nechat jen tak.
Tak to mně vždy (3x) stačilo napsat jeden email a vše bylo vyřešeno k mé spokojenosti. Včetně vrácení peněz za nedodanou zásilku.
Hawwwran: no spíš si myslim, že ti prostě neuměj odpovědět. Tihle lidé na zákaznické podpoře nebudou úplně "promovaní inženýři". Co jsem si s nimi takhle psal ohledně reklamace naraženého hřbetu knihy, tak jsem to řešil postupně asi s 6 lidmi, než to klaplo. Oni prostě jedou podle nějakýho "taháku" jak tě odpálkovat. Řešil jsem stejnou reklamaci 3x (různé knihy během dvou let) a pokaždý to fungovalo úplně stejně.
Seneke: v podstate je mi jedno, jestli se mnou chteji, nebo nechteji delat obchod, to je jejich vec. Ale vadi mi ze mi to nereknou atd.

Fimi: koupil jsem vsechno mozny, nejdrazsi byl omnibus guardians of the galaxy.
Já tento problém neměl teda nikdy...to jsi tam utratil pěkně... podobně jako já...co jsi koupil?
Hawwwran: Třeba si povýšil na pravicového disidenta. Určité firmy (v Anglii se teď s tou politikou oháněj) s tebou nebudou chtít dělat kšefty, pokud máš "určité" názory. Například Paypal a Patreon. Jo, já vím. Zní to jak něco od Orwella, ale takovéhle případy se opravdu stávají.

Prostě se na ty anglické páprdy vykašli a kup to jinde. Nebo třeba s někým udělej společný nákup.
Takze, ohledne toho jak mi bookdepository rusi objednavky.

Naprosto odmitaji rict proc, penize jsou na karte porad blokovane a pry mam zkusit objednavat dale. Ani nerekli jestli tu knizku prpste odmitaji pro mne objednat a jine to delat nebudou nebo co. Proste odmitaji k tomu rict cokoliv relevantniho. Prijde mi to neuveritene, takove chovani. Za posledni 3 mesice jsem tam utratil 11500,- a oni mi ani nereknou proc mi odmitaji poslat knizku.
Doppelganger: Co na to říct? Asi mi prostě nesedla Squirrel Girl jako postava.
Zack: amen. Proti té sérii nemůžu říct ani půl křivého slova.

seneke: dost si protiřečíš :)
Zack: Pokusil jsem se, ale ta kresba se fakt nedá. Což je ale divný, vzhledem k tomu, že jsem četl první volume Jugheada od Archieho ze stejnou kresbou a tam mi to (až na výjimky) vůbec nevadilo. Možná mi nesedla Squirrel Girl jako postava celkově.
Seneke: zrovna Squirrel Girl je jedna z nejlip napsanych postav za poslednich 5 let. Tys tu serii necet ani trochu, priznej se.
Doppelganger: Vytvoření kvalitní postavy je složitá věda. Já jsem v tomhle staromódní člověk. Pro mě je hlavně důležité, aby postava byla dobře napsaná. Je mi fuk, jestli je dotyčná postava bílá, černá, chlap, ženská nebo nějakej Klingon. Napiš výborný příběh a lidem bude ukradený, jaká ta postava je.

Nějakej bezpohlavní gremlin pro mě není silná postava.

To je tak smutny videt lidi positivne reagovat na genericky sracky jako je ta japonska verze.
seneke: podle čeho přesně se pozná silná ženská postava?
Odpoved bookdepo supportu: "I am afraid your order failed our routine payment security checks. Unfortunately due to security reasons we are unable to disclose what our security checks are. I am very sorry for any inconvenience this may cause you."

To mi uplne nepomohlo, zejo...
Mike731: To mají furt kecy o tom, jak chtějí silnou ženskou postavu a když konečně dostanou možnost, tak načmáraj tohle. Poznal by vůbec někdo, že to je ženská jenom podle kresby?

Tak už sa rozbehlo nové hlasovanie o Modrú Crew, som zvedavý čo vyhrá.

Prečítal som si prvé diely zo všetkých troch komiksov a najviac sa mi páčil Undertaker.
Walome: tak proc mi proste neposlou mail, ze sorry, ale nemame? Jednou uz mi ho takhle poslali, takze jestli to neni o necem jinym. Uvidime.
seneke: To se jim vůbec nedivím, kdo by si jinak koupil komiks s hlavní postavou, která má Down syndrom?

Jen pro doplnění: autorem je Šunja Jamašita.
Hawww: jojo to se děje. Prostě to nemaj na skladě nebo to nechtěj pustit.
Ahahaha, to je fakt dost klamava reklama. Oni na tech holcickach dost ujizdeji.
Seneke: Mně se japonská verze moc líbí, ale třeba už jsou Japonci tohohle stylu přežraný a chtěli prostě americkej originál :)
Možná jste už o tom slyšeli. Marvel se rozhodl vydávat svoje komiksy (včetně těch politicky korektních) v Japonsku. Pro Squirrel Girl nakreslil jeden z místních autorů tuhle krásnou obálku:

Pro srovnání, takhle je Squirell Girl kreslená v komiksu:

Japonci jsou nehorázně naštvaní a stěžují si na falešnou reklamu.
Uz jsem jim napsal, ale maji mizernou reakcni dobu a pochybuju o kompetenci osoby na druhe strane. Objednal jsem knizku a najednou ze zruseno. Ale penize se strhly a i vratily. Tak jsem objednal znova a koukam zase zruseno. Pak jeste 2x a zase. Tentokrat se penize nestrhly, ale jsou v blokaci na karte. BD pry ze platba zamitnuta a mam se zeptat v bance. V bance ze nevidi problem, platby potvrzeny a cekaji na strzeni ze strany BD. Tak js jim poslal jakesi kody transakce podle ktere si to pry maji naparovat, tak uvidime, co bude dal. Ja jen jestli uz se to nekomu nestalo.
Hawwwran: Ouuu, to vypadá jako nepříjemná situace. Mně osobně se to ještě nestalo. Zkus jim napsat na nějakou zákaznickou podporu a zeptat se, co se jako stalo a co bude dál.
Uz se vam stalo, ze vam bookdepository potvrdi platbu a pak (behem minut az hodiny) zrusi objednavku bez zadne informace (proste cancelled and refunded)?
RadimNemec: Sandman patří do DC vesmíru, takže bych se tímhle bejt tebou zatím moc nezabýval a začal prostě tou základní sérií. Bezprostředně se Snem související (a jsou i v češtině) jsou Lucifer a Smrt. Knihy magie bych hodil do skupiny s Bažináčem a Hellblazerem, tedy jde v nich o magii, ale přímo se Sandmanem nesouvisí. A když půjdeme ještě dál, tak se dostaneme k Baťovi se Suprákem.
RadimNemec: Vem to chronologicky podle roku vydání. Tím nic nezkazíš. Nejdřív základní Sandman série a pak to ostatní. Ty ostatní série si z větší části jedou vlastní cestou.
Vážení zasvěcenci - chtěl jsem začít Sandmana, ale trošku mě zarazilo, že je to zas rozvětvené universum. Co vše tam spadá a vyšlo CZ? Vím o Lucifer, Smrt, nejsem si jistý Knihy magie, zbytek (je-li ještě něco) nevím.
Seneke: Děkujuuu :)
A k těm prsům... Je fakt, že až podezřele často potkávám slečny daleko mladší s většíma než mám já :D
Zdary lidi, hele jak se jmenuje ta série, ve který se Harley s Jokerem rozejdou?
Draco nobilis: Vskutku:
Naopak, prsa mají teď holky větší, dělám si průzkum v centru města.
Ta tráva má co dělat, aby nezačla hořet. Hergot fix, ty horka nám byl čert dlužnej.
No, kucííí, ono se da lecco kvantifikovat, zkratka nase skolstvi upada a jsou velka vedra a sucho :) ty kozy teda kvantifikovat nedokazu a poradny pruzkum taky udelat nemuzes:/
Ta tráva taky bývala zelenější, co tak koukám z okna...
DEmnoG: no, podle mě se kozy zmenšujou (jakože fakt).
to Kapis: A já si myslím, že každý čtyřicátník v posledních 150 letech má dojem, že za jeho školních let bylo vzdělání kvalitnější, všechno bylo jednodušší, levnější, zelenější a všichni museli víc dřít, než ti dnešní flákači. A přitom to byli stejní hovada, jako dnešní teens. Těším se, až v sedmdesáti budeme sedět v parku a shodneme se na tom, že za našich mladých let ty holky měli kozy plnější a zadky kulatější:).
Seneke: Jo, však v klidu, jen ať víš a ať to nemusím u každêho příspěvku opravovat, protože to pak rozhodí celé forum :)
Fry: Já s těma zkratkama měl vždycky problém. Stránka, na který píšu svůj blog, má podobnej systém a taky to tam často zvorám.
Seneke: Když používáš zvýraznění, tak upřed tím druhým béčkem v závorce musí být "/" !
Kapis: To že jsi paranoidní, znamená že tě sledujou, viď :D

seneke: ale pěkná příhoda :)
louza: OK, paušalizovat jsem nechtěl, přece jenom mám to pouze od toho kámoše a pak od jednoho chlapa, co učil na střední celý život a teď jde do důchodu - a ještě od Klause ml., kterého čtu velice rád. Jsem založením optimista, tak budu doufat, že to není všechno úplně v pýčoslavově. Nicméně ten trend úpadkový je zřejmý. Myslím, že s polovinou národa si to přehnal, o těch králících jsem si to musel taky až teď dohledat, nevím jména ani jednoho z nich a to mám ještě nervy se kapku o to panoptikum politické u nás zajímat;)
Ona ta inteligence vysokoškolských studentů je mi osobně záhadou. Dovolím si jednu historku ze svého života:
Měl jsem předtermín okolo osmé hodiny ráno. V ten samý den jsem vyklízel a odevzdával kolej. Obtěžkanej kuframa a baťohem jsem dorazil k budově školy. Bylo sedm hodin a pro studenty otvírali ve čtvrt. K mojí velké radosti začalo pršet a tak mi nezbylo, než vlézt dovnitř. Horečně se omlouvám vrátnému, že jsem tam brzo a o té ceduli s otevírací dobou vím, jenže že mám hromadu věcí a venku se ženěj čerti. Vrátný na mě moudře kouká a nechá mě si schovat ty kufry a baťoh ve vrátnici, ale nemůže mě pustit dál, protože uklízečky zrovna vytíraly. Poděkoval jsem, vzal si bundu a zmizel jsem do obchodu koupit si snídani.

Bylo čtvrt a já se vrátil pro věci. Tak si to beru do rukou a vrátný povídá:
" Hele, já tady pracuju už přes deset let a vy jste první chytrej student."
" Pročpak?"
" Jste první student co si dal práci a přečetl si tu ceduli venku. Ostatní mi tvrdili, že ji nikdy neviděli a nebo mě ignorovali a šli dál do budovy."

Jak jsem říkal. Inteligence vysokoškolských studentů je mi osobně záhadou.
kapis : Dobře vím jaká je průchodnost technických univerzit, proto se ani nedivím, že lidi v oboru chybí. Je prostě jednodušší jít na humanitní, nebo nějaké měkčí vědy. To se pak bohužel odráží v úrovni vzdělanosti, uplatnění apod. A degraduje to vzdělání v očích laické veřejnosti. Obecné vědomí společnosti zatím dorostlo tam, že vejšku má každej, že vejška je dávačka a celý je to obrovskej fejk. Ale ono to tak úplně není. Jen je třeba neklouzat po povrchu a trochu se nad tím zamyslet. Rozlišovat typy vzdělání i institucí. Na tvrzení "...já sem inženýr vole" je správná otázka "A z jaké školy?". Paušalizaci tak jak si to udělal ty nemám rád, protože jsou bohužel školy a školy.

Nechci polemizovat o úrovni studentů. Nemyslím, že by byli hloupější. Jsou jiní. Určitě hodně věcí neví, ale možná ví něco na co se pedagogy nenapadne zeptat. Zdá se mi, že školský systém pomalu reaguje na svět kolem. Tlačí na biflování hromady blbostí zpaměti, místo aby u žáků rozvíjel analytické a kritické myšlení. Informace si už dnes dokáže najít každý. Někteří s nimi umí i pracovat. Ale přemýšlet nad nimi...to je problém. Děsí mě, když půlka národa řeší, že někdo opisuje diplomku, místo toho aby se ptal proč nám má dělat etalon spravedlnosti člověk, který psal diplomku o tom kolik metrů krychlových nakadí králík.